Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- skrbavi-admin
#42651 Re: Pitamo Mehanicare ?
inace u filteru se razlikuju cikci - ako je MANN i BOSCH onda svabe guzeljaju u filteru da odvoje cestice necistoce u stranu i pretvore u gorivo.... ako je WIXASafsasxc onda su mali Bangladešsci ili Shykneezći koji to radu.... oni bacaju ustranu
- emotivac
#42652 Re: Pitamo Mehanicare ?
Po svemu, pogledaj recenzije na YT. Pravi FRAM i dosta kvalitetnije filtere, ali takvih kod nas (vjerovatno) nema u prodaji.
U ostalom, uzmi obadva i sam ih otvori i uporedi kvalitetu tj. sastav filtera.
- skrbavi-admin
#42653 Re: Pitamo Mehanicare ?
-
AtillaS
#42654 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nemaš potrebe ti otvarati, ljudi to već uradili i fino postavili na YouTube.
-
vehidone
#42655 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala svima na odgovorima. Castrol ulje zaista ima na svakom čošku,ne bih da otvorim raspravu i polemiku. Gdje ga kupiti i biti siguran da je to "original" a ne samo dobro iskopirana ambalaža.Nekada sam pročitao da je tamo kod OBI i Orbico firma koja je ovlašteni uvoznik za Castrol. Kako se zove i da li mogu otići i kupiti to ulje?
Ali za MANN filtere me čudi pravo da ih je malo ili nikako u ponudi a proizvode se valjda u Tešnju.
Hvala
Ali za MANN filtere me čudi pravo da ih je malo ili nikako u ponudi a proizvode se valjda u Tešnju.
Hvala
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#42656 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kakvim se glupostima besposlicari bave u zivotu...zamisljam kakav visak vremena trebas imati i kakav noulajfer trebas biti da otvaras uljne filtere od 8 maraka i pregledas papir i to snimas i obajvljujes,a sve strucnjak do strucnjaka oni okom vide koji papir valja ,a koji ne valja...jos veci strucnjaci ih prate i sire demagogiju po forumu i internetu...opet kazem da mi je malo vasih problema....
Jutub izvor znanja
Jutub izvor znanja
-
AtillaS
#42657 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nije to izvor znanja, naučni rad, nego više zanimljivost. Pogledaš iz radoznalosti, da ubiješ malo vremena, da vidiš kako je nešto napravljeno.
Nemoj da si na kraj srca.
Nemoj da si na kraj srca.
- skrbavi-admin
#42658 Re: Pitamo Mehanicare ?
ti bolje šuti, tebe je kabl po celu nakitovo tako da se ja ne bi javljo jedno 3 mjeseca da me svi zaborave od sramote.
Last edited by skrbavi-admin on 22/08/2022 15:30, edited 1 time in total.
-
AtillaS
#42659 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa nemoj uzimati ako je sumnjive cijene i neka garaža-firma u pitanju. Ako je svugdje npr cijena oko 22 KM po litru a neko ti nudi za 15 KM zapitaj se o toj ponudi.vehidone wrote: ↑22/08/2022 15:14 Hvala svima na odgovorima. Castrol ulje zaista ima na svakom čošku,ne bih da otvorim raspravu i polemiku. Gdje ga kupiti i biti siguran da je to "original" a ne samo dobro iskopirana ambalaža.Nekada sam pročitao da je tamo kod OBI i Orbico firma koja je ovlašteni uvoznik za Castrol. Kako se zove i da li mogu otići i kupiti to ulje?
Hvala
Ja sam uzimao u Motorexu, provjeravao, znam da je autentično. Ne vjerujem ni druge velike firme da se s tim zajebavaju.
-
AtillaS
#42660 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nemoj da si stalno nervozan, čuvaj zdravlje. A i udaljavaš se od teme svojim frustracijama koje nikoga ne zanimaju.skrbavi-admin wrote: ↑22/08/2022 15:27ti bolje šuti, tebe ja kabl po celu nakitovo tako da se ja ne bi javljo jedno 3 mjeseca da me svi zaborave od sramote.
- bitanga_sa_otesa
#42661 Re: Pitamo Mehanicare ?
Takvima kao ti je izvor znanja,cim ti filtere kupujes preko ebaya,a stoje ti na dohvat ruke 500m od kuce i cim demagogises gdje je original castrol ja znam koliko je h
P.s. motorex -najvece varalice na dunjaluku..
-
AtillaS
#42662 Re: Pitamo Mehanicare ?
Šta te briga, oko, gdje ja kupujem filtere, trebalo bi da imaš važnijih problema od toga. Pun si mi nekakvih predrasuda, jebem mu miša.bitanga_sa_otesa wrote: ↑22/08/2022 15:30Takvima kao ti je izvor znanja,cim ti filtere kupujes preko ebaya,a stoje ti na dohvat ruke 500m od kuce i cim demagogises gdje je original castrol ja znam koliko je h
- bitanga_sa_otesa
#42663 Re: Pitamo Mehanicare ?
Briga me jer trujete druge ljude i pisete gluposti,imam ja vaznijih problema ,ali nisu srecom ozbiljni kao tvoji i velike vecine foruma,gdje kupiti filter i ulje..gdje napuhati gumu...nesto mi kucka...
- nivla
#42664 Re: Pitamo Mehanicare ?
ja sam gledo na jutubu, mannov filter ulja kad se otvori bude cenat duzi nego wix, a znamo svi da je duzina bitna
i licno za filter kafu bolje mi se pokazo comline od wundera
i licno za filter kafu bolje mi se pokazo comline od wundera
- bitanga_sa_otesa
-
AtillaS
#42666 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne truje niko nikoga, svi iznosimo svoja iskustva i mišljenja, a to ne znači da je bilo ko sve u pravu ili nije. Samo opuStAno.bitanga_sa_otesa wrote: ↑22/08/2022 15:34Briga me jer trujete druge ljude i pisete gluposti,imam ja vaznijih problema ,ali nisu srecom ozbiljni kao tvoji i velike vecine foruma,gdje kupiti filter i ulje..gdje napuhati gumu...nesto mi kucka...![]()
- emotivac
#42667 Re: Pitamo Mehanicare ?
Čuj besposličari
I još se bave glupostima, jel
Taj čovjek što to radi, snima i postavlja online (na YT) sigurno nije besposličar i sigurno je više uspio za razliku od tebe koji palamudiš na forumu, i kojem svakom loncu moraš biti poklopac
Primjer Dino_DIY, zanimljiv lik, ponešto se novo može i naučit', ima korisnih video klipova i poštujem to, uostalom niko te ne tjera da gledaš

Taj čovjek što to radi, snima i postavlja online (na YT) sigurno nije besposličar i sigurno je više uspio za razliku od tebe koji palamudiš na forumu, i kojem svakom loncu moraš biti poklopac
Primjer Dino_DIY, zanimljiv lik, ponešto se novo može i naučit', ima korisnih video klipova i poštujem to, uostalom niko te ne tjera da gledaš
- bitanga_sa_otesa
#42668 Re: Pitamo Mehanicare ?
Znao sam da ces tog glupana spomenuti,jel ti on idol???emotivac wrote: ↑22/08/2022 15:50 Čuj besposličari![]()
![]()
![]()
Taj čovjek što to radi, snima i postavlja online (na YT) sigurno nije besposličar i sigurno je više uspio za razliku od tebe koji palamudiš na forumu, i kojem svakom loncu moraš biti poklopac![]()
![]()
Primjer Dino_DIY, zanimljiv lik, ponešto se novo može i naučit', ima korisnih video klipova i poštujem to, uostalom niko te ne tjera da gledaš![]()
![]()
Nego sta je nego besposlicar ,sta radi u zivotu??od cega zivi??od jutuba i snimanja,da ne bi guzove oznojio kao i mnogi neradnici...drago mi je da je uspio u zivotu kao i ti ,zavidim vam na uspjehu ...nista nisam postigao,vozim truhlog stojadina i seljak sam.al ja ne palamudim.vec ti i takvi gledaci ,recezenti po jutubu i forumima,dajete savjete saraf niste zavrnuli u zivotu.meni je za 15 godina sarafanja proslo dijelova sto originalnih sto srota kroz ruke sto vama nece proc za 5 zivota i ti i slicni mi imate sta rec ??? Dodjete ovdje da pametujete i filozofirate,a cim vam sta zaskripi na autu kmecite po forumu ko bebe...cim vam ko napise istinu nadjete se uvrijedjeni i tuzakate se adminima kmeeee kmeee
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#42669 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam u zadnjih 13 godina za svog Cileta koristio Bosch, mann, filtron, wunder, wix i nikad nisam imao nikakav problem, mislim na uljni, zračni i filter kabine. Za naftni moram priznati, svih ovih godina je bio samo bosch, jer je bio najisplativiji i najdostupniji, takodjer bez ikakvih problema.
- Laplace
#42670 Re: Pitamo Mehanicare ?
Još ako ima žute titlove...bitanga_sa_otesa wrote: ↑22/08/2022 15:15 Kakvim se glupostima besposlicari bave u zivotu...zamisljam kakav visak vremena trebas imati i kakav noulajfer trebas biti da otvaras uljne filtere od 8 maraka i pregledas papir i to snimas i obajvljujes,a sve strucnjak do strucnjaka oni okom vide koji papir valja ,a koji ne valja...jos veci strucnjaci ih prate i sire demagogiju po forumu i internetu...opet kazem da mi je malo vasih problema....
Jutub izvor znanja![]()
- nivla
#42671 Re: Pitamo Mehanicare ?
filtron, ako nema onda moze wix, on je univerzalni
-
AtillaS
#42673 Re: Pitamo Mehanicare ?
Poznajem čovjeka, inače je ljekar. U slobodno vrijeme uradi ponešto oko auta i objavi na YT. Ja to poštujem. A ni tebi niko ne spori da znaš više, ali nije u tome stvar, nije ovo takmičenje. I ja sam uradim na svom autu ono što mogu. Nije to da bih uštedio nešto nego mi je jednostavno zadovoljstvo da sam uradim. Osim toga znam šta sam sipao i ugradio u svoje auto pa mirne glave legnem spavati.bitanga_sa_otesa wrote: ↑22/08/2022 15:59Znao sam da ces tog glupana spomenuti,jel ti on idol???emotivac wrote: ↑22/08/2022 15:50 Čuj besposličari![]()
![]()
![]()
Taj čovjek što to radi, snima i postavlja online (na YT) sigurno nije besposličar i sigurno je više uspio za razliku od tebe koji palamudiš na forumu, i kojem svakom loncu moraš biti poklopac![]()
![]()
Primjer Dino_DIY, zanimljiv lik, ponešto se novo može i naučit', ima korisnih video klipova i poštujem to, uostalom niko te ne tjera da gledaš![]()
![]()
Nego sta je nego besposlicar ,sta radi u zivotu??od cega zivi??od jutuba i snimanja,da ne bi guzove oznojio kao i mnogi neradnici...
Eto sad znaš i zašto naručim autentičan MANN filter ulja, malo skuplje platim, ali ćeif mi je.
- bitanga_sa_otesa
#42674 Re: Pitamo Mehanicare ?
odlicno,bas mi je drago za doktora,a i za tebe , i ja sebi sve sam radim. kupio sam kajen zraĆni ,samo ga operem.uljni stavim filtron jer ga imam 500m od kuce, da ne bi trazio ili isao kod nevena nije mi ćeif da me neko pravi budalom i kupim mann za 34 marke ,a filtron je 9 ,a isti posao radi.godisnje predjem oko 5000km i zamijenim ulje i filter svake godine ,pozzzzić
-
AtillaS
#42675 Re: Pitamo Mehanicare ?
Eto super, svako svoj ćeif i niko nikoga ne ugrožava.