Rekonstrukcija tramvajske pruge
- madner
#7776 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
8 godina, 10km autoputa. Steta ostavka pod hitno.
- Dozer
#7777 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Bice. Samo sto to nece praviti domaci zelembaci.Logovan wrote: ↑22/08/2022 11:49 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bec- ... /220822047
Hoćemo i mi ovako!
-
PM72
#7778 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Dozer,
Ja te smatram pametnim insanom...ti baš vjeruješ u to? Podrumaš jedan
Ja te smatram pametnim insanom...ti baš vjeruješ u to? Podrumaš jedan
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#7779 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
mi smo to već imali sad šteta pokvario, ne slijedi trendove 
- HPLaserJet
#7780 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Zašto baš poSDAovati (pozeleniti) prugu? Ja bih je radije poplavio, ili pak pocrvenio, ali pozelenio ne bih nikako.Logovan wrote: ↑22/08/2022 11:49 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bec- ... /220822047
Hoćemo i mi ovako!
Zeleni samo opstruišu i napadaju projekat rekonstrukcije, i sada bi taj isti projekat trebalo pozeleniti. Nikad.
- Dozer
-
statixx
- Dozer
#7783 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Zelena boja je relaksirajuca, odmara oci, a pri tome je i prirodna. To sto su ovi politicki zelembaci susta suprotnost svega toga, jbg...do njihA je.HPLaserJet wrote: ↑22/08/2022 12:00Zašto baš poSDAovati (pozeleniti) prugu? Ja bih je radije poplavio, ili pak pocrvenio, ali pozelenio ne bih nikako.Logovan wrote: ↑22/08/2022 11:49 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bec- ... /220822047
Hoćemo i mi ovako!
Zeleni samo opstruišu i napadaju projekat rekonstrukcije, i sada bi taj isti projekat trebalo pozeleniti. Nikad.
-
Registarska tablica
#7784 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nama i treba da svako malo neko objavljuje sta se radi. On je izabran da sluzi narodu i da isti obavjestava.
Cudno ovim lopovima koji su prije bila na vlasti, njima je bilo normalno da niko nista ne zna sta rade
Ovo je ministar. Svaku ciglu Adnane objavi na FB, svaku šinu, svaki onaj cement(il sta je vec), sve objavljuj... Vidis kako ih to nervira...
Cudno ovim lopovima koji su prije bila na vlasti, njima je bilo normalno da niko nista ne zna sta rade
Ovo je ministar. Svaku ciglu Adnane objavi na FB, svaku šinu, svaki onaj cement(il sta je vec), sve objavljuj... Vidis kako ih to nervira...
- Dozer
-
PM72
#7786 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Iz tvojih usta u božje uši
-
Hakiz
#7787 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Zen budisti se ne bi složili s tobom. Putovanje je bitno, nije cilj.The BEN10 wrote: ↑22/08/2022 11:32Najstrašnije je u svemu to što debili ne shvaćaju da je jedini mjerodavni rok KRAJ AVGUSTA sljedeće godine. To je ono što je definisao potpisani ugovor i na šta je dužan izvođač.Laplace wrote: ↑22/08/2022 10:40 2. Radovi za V-c jesu obimniji ali su i rokovi proporcionalno duži. Dakle, probijanje je probijanje. Procentualno je probijanje na V-c mnogo duže. Tim prije što je probijanje rokova za V-c realno i stvarno dok je probijanje rokova za rekonstrukciju tramvajske pruge pretpostavljeno i maltene u domenu pustih želja SDA botova. Rok za tramvajsku prugu stiže tek sljedeće godine a za koridor V-c je davno istekao.
Svi ostali "rokovi" su zapravo milestonei - tj. interno definisan međukorak, nešto što ekipa koja radi na realizaciji projekta sama sebi zada kao pomoćni orijentir. Kao npr kreneš na izrazito dalek put i onda kažeš: prvog dana stižem tu, drugog tu itd. Ono što je jedino bitno na kraju jesi li na krajnje odredište stigao onda kada trebaš, jer u međuvremenu se može dogoditi da prva dva dana kasniš, a trećeg nadoknadiš sve.
No, krezavoj SDA glasačkoj mašineriji je to rocket-science, kako vidim.![]()
- Dozer
#7788 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
Hakiz
#7789 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Agresija u obliku epiteta koji im se ovdje daju pokazuje da i niste baš sigurni u to.
- Laplace
- nepass1
#7791 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ja napisao udubljena raskrsnica u nedjaricima odmah dobio sendvic na forumu_Reds_ wrote: ↑22/08/2022 11:26 @Login77777 ,
Ne možeš prugu posmatrati tako, onda možeš reći da je u autoputa duplo više, ili da neko mjeri i trake na autoputu.
I nije isto graditi novu prugu i rekonstruisati po postojećoj trasi. Nekada izmještanje instlalacija, i elektrifikacija mogu biti zahtjevnije od same pruge.
Za ostalo, rekao sam nisam građevinac, ali sam siguran da je komplikovanije napraviti km autuputa od kilometrima sarajevske pruge.
Sve u svemu, Šteta radi dobar posao, ne samo oko pruge, i oko mnogo drugih stvari, drugi ministri mu primirisati ne mogu.
Ali to ni SDP baš ne cijeni, pa će recimo Karićka nosilac, po meni totalno nezaluženo. Bezveze je sam sebi davao neke rokove, i obećavao ostavke.
Ovaj forum je postao teško smeće, jer ovdje više nema nikakvih normalnih diskusija, sve sve svodi za nekakvo navijanje i ponavljanje istih gluposti iz dana u dan. Sve teme se pretvore u teško poličko prepucavanje.
- Login77777
#7792 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
U tvom slucaju „nam“ a ne „im“.
#hakizam
Last edited by Login77777 on 22/08/2022 12:18, edited 1 time in total.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
- Laplace
#7794 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
I još se buniš? Najjeftiniji sendvič je 2 KM a ti dobio besplatan.nepass1 wrote: ↑22/08/2022 12:15Ja napisao udubljena raskrsnica u nedjaricima odmah dobio sendvic na forumu_Reds_ wrote: ↑22/08/2022 11:26 @Login77777 ,
Ne možeš prugu posmatrati tako, onda možeš reći da je u autoputa duplo više, ili da neko mjeri i trake na autoputu.
I nije isto graditi novu prugu i rekonstruisati po postojećoj trasi. Nekada izmještanje instlalacija, i elektrifikacija mogu biti zahtjevnije od same pruge.
Za ostalo, rekao sam nisam građevinac, ali sam siguran da je komplikovanije napraviti km autuputa od kilometrima sarajevske pruge.
Sve u svemu, Šteta radi dobar posao, ne samo oko pruge, i oko mnogo drugih stvari, drugi ministri mu primirisati ne mogu.
Ali to ni SDP baš ne cijeni, pa će recimo Karićka nosilac, po meni totalno nezaluženo. Bezveze je sam sebi davao neke rokove, i obećavao ostavke.
Ovaj forum je postao teško smeće, jer ovdje više nema nikakvih normalnih diskusija, sve sve svodi za nekakvo navijanje i ponavljanje istih gluposti iz dana u dan. Sve teme se pretvore u teško poličko prepucavanje.![]()
- VladaFBiH
#7795 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
kao što rekoh ovi projekti su extra ali nije sve sjajno i bajno jer se ceste raspadaju, ništa se ne radi na I transverzali (ne pričam o tunelu), Južnoj Longitudinali uključujući i zgradu na Grbavici, Sjevernoj Longitudinali, Nultoj Transverzali, XII Transverzali (ovo znam da nije do njih ali ne vidim ni da neki pritisak vrše),... nastavi niz.Thorgerson wrote: ↑22/08/2022 10:16 @VladaFBiH, a sta?
Daj navedi evo jedan ovakav projekat da je zavrsen za 2 godine, prakticno u jednom mandatu eto.
Nema ga.
Imamo parcijalno gradjene longitudinala, po 400-500m. Pokoji kruzni tok. I to je to.
Navedi jedan veci projekat da je kompletiran za 2 godine. Nema ga.
Takodjer, u roku od 4 godine, treba da imamo:
- novu prugu
- nove tramvaje
- pruga do Hrasnice
- kontakt mreza trola do Vogosce
- nove trole
Ovo sve iznad je vec potpisano, pare spremne.
Ajmo se sjetiti evo... Bubice sta je on uradio eto za 4 godine. Sta ju uradio. Ili onaj Zolj.
Petlju na Stupu su radili 16 mjeseci. Halo ba. Sesnaest mjeseci su radili prosirenje mosta, te dodatne dvije rampe. Godinu i pol dana. Onaj prilaz od Brijesca kod Wise, majke mi ako nisu 10 godina ono raduckali one 4 trake, znam da je godinama stajalo dok se nisu udostojili da zavrse.
I opet. Parcijalno. Zavrsio 4 trake do petlje, poslije petlje opet te cekaju 2 trake i opet guzva.
Nema jednostavno stvari nijedne da su uzeli i rekli, ma daj da je sjebemo do kraja. Nema je. Sve ja parcano, zavrsi malo tu malo tamo. I na kraju nemas nista.
Rekonstrukcija da je vodjena sda bi izgledala tako da bi ovnovili lijevu sinu od ilidze do carsije. Desnu sinu bi ostavili za sljedece izbore. Ili tako neku nebulozu kakvu samo oni mogu smisliti.
I onda ovdje neko ufati srati hoce li ovi kasniti koji dan. Ljudi digli prugu od Ilidze do Cvile, ukopali u dubinu metar, tone i tone nasipa, armature, kontakni stubovi zamjenjeni itd itd.
Olako pojedini zaboravljaju kako su se znali radovi ovdje oduziti.
Ima toliko projekata koji stoje a isto tako su važni a što se tiče zelenih termita ne želim da uopšte ulazim u raspravu o njima
- dječak sa šibicama
#7796 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
A gdje je Terzic danas, to mene zanima.
Znam da se motao po rukovodecim mjestima kod uzpeovaca u Eurohercu, podrivao ih iznutra vjv, nije vise u autocestama tu je obavio sjajan mandat i sve mu je mjereno stopericama od strane savjesnih gradjana, bio je i u Irskoj bavio se nekim privatlukom tamo mu i djeca studirala. Dze danas, hoce li opet na premijersko mjesto
- Laplace
#7797 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sad je čovjek u velikim problemima. SDA ga nije uhljebila a ako pobijedi trojka ostaće zabilježeno da ih je ovdje blatio i štopericom im mjerio sekunde. Ništa od budžetskog uhljebljenja do daljnjeg.
- Laplace
#7798 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ne može sve odjednom i za pola mandata. Sudeći po aktivnim projektima, možemo očekivati da će i ovo doći na red i biti odrađeno kvalitetno.VladaFBiH wrote: ↑22/08/2022 12:27kao što rekoh ovi projekti su extra ali nije sve sjajno i bajno jer se ceste raspadaju, ništa se ne radi na I transverzali (ne pričam o tunelu), Južnoj Longitudinali uključujući i zgradu na Grbavici, Sjevernoj Longitudinali, Nultoj Transverzali, XII Transverzali (ovo znam da nije do njih ali ne vidim ni da neki pritisak vrše),... nastavi niz.Thorgerson wrote: ↑22/08/2022 10:16 @VladaFBiH, a sta?
Daj navedi evo jedan ovakav projekat da je zavrsen za 2 godine, prakticno u jednom mandatu eto.
Nema ga.
Imamo parcijalno gradjene longitudinala, po 400-500m. Pokoji kruzni tok. I to je to.
Navedi jedan veci projekat da je kompletiran za 2 godine. Nema ga.
Takodjer, u roku od 4 godine, treba da imamo:
- novu prugu
- nove tramvaje
- pruga do Hrasnice
- kontakt mreza trola do Vogosce
- nove trole
Ovo sve iznad je vec potpisano, pare spremne.
Ajmo se sjetiti evo... Bubice sta je on uradio eto za 4 godine. Sta ju uradio. Ili onaj Zolj.
Petlju na Stupu su radili 16 mjeseci. Halo ba. Sesnaest mjeseci su radili prosirenje mosta, te dodatne dvije rampe. Godinu i pol dana. Onaj prilaz od Brijesca kod Wise, majke mi ako nisu 10 godina ono raduckali one 4 trake, znam da je godinama stajalo dok se nisu udostojili da zavrse.
I opet. Parcijalno. Zavrsio 4 trake do petlje, poslije petlje opet te cekaju 2 trake i opet guzva.
Nema jednostavno stvari nijedne da su uzeli i rekli, ma daj da je sjebemo do kraja. Nema je. Sve ja parcano, zavrsi malo tu malo tamo. I na kraju nemas nista.
Rekonstrukcija da je vodjena sda bi izgledala tako da bi ovnovili lijevu sinu od ilidze do carsije. Desnu sinu bi ostavili za sljedece izbore. Ili tako neku nebulozu kakvu samo oni mogu smisliti.
I onda ovdje neko ufati srati hoce li ovi kasniti koji dan. Ljudi digli prugu od Ilidze do Cvile, ukopali u dubinu metar, tone i tone nasipa, armature, kontakni stubovi zamjenjeni itd itd.
Olako pojedini zaboravljaju kako su se znali radovi ovdje oduziti.
Ima toliko projekata koji stoje a isto tako su važni a što se tiče zelenih termita ne želim da uopšte ulazim u raspravu o njima
- VladaFBiH
#7799 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
trik je što ovo gore spomenuto nema veze sa kreditima koje daje EBRD i trebalo bi da se rješava uporedo a ne gura sa strane... *ebi ga kriv sam što tražim i više od ovoga jer znam da se možeLaplace wrote: ↑22/08/2022 12:30Ne može sve odjednom i za pola mandata. Sudeći po aktivnim projektima, možemo očekivati da će i ovo doći na red i biti odrađeno kvalitetno.VladaFBiH wrote: ↑22/08/2022 12:27
kao što rekoh ovi projekti su extra ali nije sve sjajno i bajno jer se ceste raspadaju, ništa se ne radi na I transverzali (ne pričam o tunelu), Južnoj Longitudinali uključujući i zgradu na Grbavici, Sjevernoj Longitudinali, Nultoj Transverzali, XII Transverzali (ovo znam da nije do njih ali ne vidim ni da neki pritisak vrše),... nastavi niz.
- Laplace
#7800 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
OK to, nego koliko je realno da se jedan čovjek ili par ljudi okupira sa toliko projekata istovremeno? Možda i može ako je dovoljno organizovana i dovoljno velika ekipa. Opet, ako sam dobro razumio oni su tu prvi put u ovom sastavu u vlasti. A možda su računali da će im ovih par projekata biti dovoljno da prođu na izborima, da nešto ostave za kasnije. Ne valja sve završiti odmah pa to ljudi uzmu zdravo za gotovo,sljedeći mandat nemaš toliko bitnih projekata za raditi (jer si najbitnije već obavio) i na šta kupiti glasove?