Nisam uslikala popisni listicGandalfSivi wrote: ↑20/08/2022 14:53Imas li ti kakav certifikat da si dzedaj?
I to kad kazes nemojte se razboliti od brige, ko smo to mi?
Pa dušebrižnici
Nisam uslikala popisni listicGandalfSivi wrote: ↑20/08/2022 14:53Imas li ti kakav certifikat da si dzedaj?
I to kad kazes nemojte se razboliti od brige, ko smo to mi?
Ja sam odgovorila na tvoj navod da ne postoje manjine. Postoje.Login77777 wrote: ↑20/08/2022 14:17Mogu biti bh drzavljani ili stranci sa pravom boravka u BiH. Ako sudjeluju u vlasti onda nisu manjina.
nacionalnost bih ne pise nigdje vec drzavljanstvo bih.ovde ljudi brkaju osnovne pojmove i ne znaju razliku izmedju nacije,drzavljanstva. ne ide tebi bas taj njemacki nesto.Login77777 wrote: ↑20/08/2022 14:47One drzave cije drzavljanstvo imas to i jesi. Sve drugo su zelje. Ti kad odes negdje i uvedu te u registar pise nacionalnost BiH. Jel mislis da ce te u Njemackoj kada das bh pasos pitati jesi Bosnjak, Srbin, Hrvat ili Ostali?okanomalo wrote: ↑20/08/2022 14:35
Nije bas tako. "Državljanstvo i nacionalnost su jedan od najteže shvaćenih pojmova u svijetu. Za laika, pojam nacionalnost djeluje kao zamjena za državljanstvo i obrnuto. Ali u stvarnosti, razlika između nacionalnosti i državljanstva je sasvim očita, da je ne možemo ignorirati. Nacionalnost osobe otkriva njegovo mjesto rođenja, tj. Odakle pripada. Ona definira pripadnost osobe određenoj naciji.
Naprotiv, državljanstvo se daje pojedincu od strane vlade zemlje, kada se on / ona pridržava pravnih formalnosti. To je status građanina zemlje"Državljanstvo je politički status koji kaže da je osoba priznata kao državljanin zemlje.![]()
Stave nacionalnost BiH i cao.
Pise Nationalität i stavis BiH. Uredno prolazi. Sta god pise uvjek stavim BiH i bude uredno.okanomalo wrote: ↑20/08/2022 15:03nacionalnost bih ne pise nigdje vec drzavljanstvo bih.ovde ljudi brkaju osnovne pojmove i ne znaju razliku izmedju nacije,drzavljanstva. ne ide tebi bas taj njemacki nesto.Login77777 wrote: ↑20/08/2022 14:47
One drzave cije drzavljanstvo imas to i jesi. Sve drugo su zelje. Ti kad odes negdje i uvedu te u registar pise nacionalnost BiH. Jel mislis da ce te u Njemackoj kada das bh pasos pitati jesi Bosnjak, Srbin, Hrvat ili Ostali?![]()
Login77777 wrote: ↑20/08/2022 14:47One drzave cije drzavljanstvo imas to i jesi. Sve drugo su zelje. Ti kad odes negdje i uvedu te u registar pise nacionalnost BiH. Jel mislis da ce te u Njemackoj kada das bh pasos pitati jesi Bosnjak, Srbin, Hrvat ili Ostali?okanomalo wrote: ↑20/08/2022 14:35
Nije bas tako. "Državljanstvo i nacionalnost su jedan od najteže shvaćenih pojmova u svijetu. Za laika, pojam nacionalnost djeluje kao zamjena za državljanstvo i obrnuto. Ali u stvarnosti, razlika između nacionalnosti i državljanstva je sasvim očita, da je ne možemo ignorirati. Nacionalnost osobe otkriva njegovo mjesto rođenja, tj. Odakle pripada. Ona definira pripadnost osobe određenoj naciji.
Naprotiv, državljanstvo se daje pojedincu od strane vlade zemlje, kada se on / ona pridržava pravnih formalnosti. To je status građanina zemlje"Državljanstvo je politički status koji kaže da je osoba priznata kao državljanin zemlje.![]()
nemas kume o cemu vise pisati, i visoki predstavnik puko. ne bi me iznenadilo da i sam istupi sa svoje pozicije do kraja godine.guruguru95 wrote: ↑20/08/2022 15:24 Je li tema ovdje Christian Schmidt ili vaša beskrajna naprđivanja ko je jebeni Hrvat, Srbin ili Bošnjak? Nema ovdje napretka još najmanje 100 godina, gadi mi se sve ovo!
Tako je, genetika je tu vrlo jasna. Hrvatska plemana nisu ni na obali prosla Velebit.Black swan wrote: ↑20/08/2022 11:21 Kad su hrvatska plemena naseljavala zapadni balkan misteriozno su zaobisla trokutistan
Takodjer imotski i posusje...kuca do kuce selo do sela...pljunut mozes jedni su katolici a drugi hrvati![]()
Od Pozarevackog mira
Evo jedna za tebe prigodna numeraBlack swan wrote: ↑20/08/2022 15:40 A zasto se bihac nazivao turska hrvatska
Barem su krajisnici hrvati jel tako?
Sve je to povezanoguruguru95 wrote: ↑20/08/2022 15:24 Je li tema ovdje Christian Schmidt ili vaša beskrajna naprđivanja ko je jebeni Hrvat, Srbin ili Bošnjak? Nema ovdje napretka još najmanje 100 godina, gadi mi se sve ovo!
Šta ima, starosjedilacBlack swan wrote: ↑20/08/2022 15:45 A i ti si novi kolacic
Halali
Kad napunis 3 godine na forumu pricat cemo
Jer je nema.
zposao wrote: ↑20/08/2022 15:15 Otiđi na pdf o hrvatskoj domovnici pa vidi.
Ako hoćeš steči državljanstvo neke zemlje ti prvo njima moraš dokazati da si to što tvrdiš.
Likovi se satraše da dokažu da su Hrvati i tek onda im RH dadne domovnicu.
Nije obratno, da dobiju domovnicu pa odjednom postanu hrvati.
Ne mora raj primjer. Uzmi da neko iz Novog Zelanda želi Francusko državljanstvo. Vjerovatno prvo mora dokazati da je francuz osnosno da ima francusko podrijetlo.
Nekima je u interesu da drzava bude stabilna i da napreduje, dok nekima to nije u interesu. Hoces sad reci da ovima kojima nije to u interesu da su njihovi zahtjevi validni i da se to treba postovati i imati u vidu?Black swan wrote: ↑20/08/2022 15:43Guranje 1 covjek 1 glas je upravo ono o cemu pricamo ovdje...ne moze biti mora se pronaci bolje rjesenje od ovoga da se mijenjaju nacije ko carape i da se prijeti na popisu lazno izjasnjavatguruguru95 wrote: ↑20/08/2022 15:24 Je li tema ovdje Christian Schmidt ili vaša beskrajna naprđivanja ko je jebeni Hrvat, Srbin ili Bošnjak? Nema ovdje napretka još najmanje 100 godina, gadi mi se sve ovo!
Ja razumijem da je simpatizerima gradjanske bih u interesu dobiti gradjansku
Ali ahvatite da i drugi imaju interes da to ne bude inace se opet vracamo na 1992
To ti je geopoliticki pojam koji se periodicno pojavljivao tokom otomansko-habzburskih ratova izmedu kasnog 16. i kasnog 18. stoljeca. Izmislili su austrijski vojni kartografi isto kao i pojam turska dalmacija. Iskreno se nadam i mislim da bi ti mogao razumjeti.Black swan wrote: ↑20/08/2022 15:40 A zasto se bihac nazivao turska hrvatska
Barem su krajisnici hrvati jel tako?
Shvatam ja tvoj cinizam, ali shvati i ti da nas ima koji i brinemo i borimo se za ne samo “Ostale” nego i za sve ostale manjine, ukljucujuci i religiozne i rasne i seksualne i socijalne. I to ne samo kroz forum, nego i kroz svoje profesionalne zivote. Cak su neki od nas bili jedno vrijeme i clanovi Antife, samo je to malo ozbiljnija i vec razvodnjena prica. I uvijek cu prozivati sve sto mi tukne na fasizam, pa makar mi se i postovi (na nekim drugim temama) brisali…
Ovo njima dodje k'o ranu da im nasolis.
Koga briga za interese fašista?Black swan wrote: ↑20/08/2022 15:43
Ja razumijem da je simpatizerima gradjanske bih u interesu dobiti gradjansku
Ali ahvatite da i drugi imaju interes da to ne bude inace se opet vracamo na 1992
archi_a wrote: ↑20/08/2022 17:01 https://faktor.ba/vijest/salkic-schmidt ... ih-/172810
Ne može konkretnije!!!!