Crvena Jabuka

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DaysleepeR

#476 Re: Crvena Jabuka

Post by DaysleepeR »

Karikaturist wrote: 19/08/2022 12:27
DaysleepeR wrote: 19/08/2022 12:19

Naravno, sve nas iz cipela izbija i stoga trebamo biti malo više tolerantni prema stvarima koje mi ne radimo ali rade drugi s kojima dijelimo ovaj grad.
Poceo si spinovati druze, jos pogotovo ako se slazes sa krmkom..
Naravno da se ne slažem.
Ne spinujem ja ništa, pokušavam da vam objasnim, ako vam se vlasnik nekog objekta ne dopada, ne dopada vam se asortiman, nemate potrebu tamo ići, nemojte ići.

Pisati protiv toga, iznositi neistine, epitete, to je netolerantno ponašanje i ništa pozitivno ne donosi.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#477 Re: Crvena Jabuka

Post by konektovan »

DaysleepeR wrote: 19/08/2022 12:30

Naravno da se ne slažem.
Ne spinujem ja ništa, pokušavam da vam objasnim, ako vam se vlasnik nekog objekta ne dopada, ne dopada vam se asortiman, nemate potrebu tamo ići, nemojte ići.

Pisati protiv toga, iznositi neistine, epitete, to je netolerantno ponašanje i ništa pozitivno ne donosi.
Jedan forumaš to napisao....i odmah generalizacija. :-)
DaysleepeR

#478 Re: Crvena Jabuka

Post by DaysleepeR »

konektovan wrote: 19/08/2022 12:31

Naravno da se ne slažem.

pet ljudi se nadovezalo i "podvaljuje" odmah postala činjenica.

još uvijek se nismo složili da ne podvaljuje.
Last edited by DaysleepeR on 19/08/2022 12:32, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#479 Re: Crvena Jabuka

Post by dječak sa šibicama »

silaze ćetnici niz Vracu
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#480 Re: Crvena Jabuka

Post by laserShow »

Ja i samo ja, niko drugi! Pa imas oci, imas pamet, dodjes i procitas sastav. Ne odgovara, okrenes se, imas misljenje i to je ok.

Izgleda da je problem da se pokaze da moze drugacije, pa i bolje :) Postujte druge, da bi drugi postovali vas.

PS: nije demokratija bas za svakoga.
Snake Eyes

#481 Re: Crvena Jabuka

Post by Snake Eyes »

Problem je mijesanje proizvodnih linija, ko radi jela sa svinjetinom mozes uzeti da su mu sva jela makar sa tragovima svinjetine.
Realno glup potez.
darius_maximus

#482 Re: Crvena Jabuka

Post by darius_maximus »

Dimu1927 wrote: 19/08/2022 12:23
darius_maximus wrote: 19/08/2022 12:15

A reci mi, kada narucujes pepperoni pizzu (ima u Mercatoru fina), je li se pitaš što pepperoni salama nema svinjetinu iako se inače pravi od svinjetine (ono, talijanska salami)? Da li te po picerijama napominju da nema svinjetine? Da li bi trebali?
upravo sam to i rekao, ta pizza pretpostavljam inace dolazi sa svinjetinom i poznato je, onda logicno da ces traziti bez tog sastojka. a nije mi niko odgovorio da li je slanina standardni sastojak nasih gotovih jela, konkretno krompir corbe ?
Većina zapadnih jela (pice, cordon bleu, itd.) izvorno sadrže svinjetinu, slaninu i ostale derivate.
Niko živ u Sarajevu ne pita da li sadrže svinjetinu, jer su svi navikli da ne sadrže.
Je li to dobro ili nije dobro, ne znam?

Sad, da li je slanina standardni sastojak "naših" gotovih jela je teško pitanje, jer ne znam ko su "naši".
U srpskoj kuhinji je, očekivano, slanina čest dodatak jelima.
Ja lično bih provjerio svako jelo koje jedem, iz 100 razloga, tako da sam vidio u kojim jelima ima i svinjetine, da.
Ne krije niko i nije "podvaljeno na hinjaka".
Najveći je problem što u Sarajevu niko više i ne očekuje da neko jelo ima svinjetine, pa se sada priča da je "na hinjaka" neko podvalio nekome.
Opet, je li to dobro ili nije, ne znam?
Jedino da su na ulazu u radnju stavili "Srpska Crvena Jabuka iz Banja Luke", pa bi narod valjda onda i gledao, pretpostavljam.
Ono, ko bi očekivao da neko jelo nije od piletine ili teletine?

Što se islama tiče, koliko znam, nije grijeh ako osoba nije znala da li jelo sadrži svinjetinu (iako se može pitati, ali dobro).
Tako da su i s te tačke gledišta svi čisti, valjda.
madesa

#483 Re: Crvena Jabuka

Post by madesa »

Forumerrer wrote: 19/08/2022 12:27 Licemjerstvo na djelu. Ne smeta SCC i Bristol bez alkohola, a smeta Crvena Jabuka sa svinjetinom.

Daleko smo mi od multi/kulti sranja po kojima je Sarajevo ko bajagi poznato. Covic i Dodik nazalost nisu u krivu za neke stvari oko Sarajeva...
:thumbup:
tramvajtrojka

#484 Re: Crvena Jabuka

Post by tramvajtrojka »

DaysleepeR wrote: 19/08/2022 12:32
konektovan wrote: 19/08/2022 12:31

pet ljudi se nadovezalo i "podvaljuje" odmah postala činjenica.

još uvijek se nismo složili da ne podvaljuje.
pa eno onaj branilac bh telecoma je uspio u svoju corbu udrobiti cetverogodisnju agresiju i klempu fucking unbelievable :shock: , kao da su samo gazije branile ovaj grad :run: , a sve znaju u superlativima pricati o vikicu , siberu , jovi itd itd licemjerno na kvadrat

a zena vlasnika crvene jabuke muslimanka :lol: :lol: i sve ovo jer ljudi ne zele da citaju
nivla

#485 Re: Crvena Jabuka

Post by nivla »

naveli su jasno sta ima svinjetine, vidio i ne kupujem tamo jela koja oni pripremaju, vrlo jasno, ne moze se garantovati da dio neceg nece zavrsiti u necemu sto svinjetine nema, meni ne odgovara i to je to, nekom je dovoljno da pise da nema i ne vodi se mislju da je mozda moglo upasti, postujem to, to je tudji izbor, moj izbor da ne kupujem gotova jela kod njih

nisam primjetio, što ne znači da nije tako ni da je roštilj na kojem bi se nešto moglo izroštiljati odvojen za jedno i drugo meso tako da mi je i prije čitanja deklaracije to zapalo za oko, isto važi i za salamoreznice tako da i taj dio preskačem (ograđujem se ne znači da nije odvojeno)

nije ocekivano da krompir corba ima svinjetine u svom sastavu, potrebno citati sta pise na deklaraciji, moglo bi se reci da je ovdje to lose uradjeno jer ipak je ovo grad sa većinskim stanovnistvom koje istu ne konzumira, i gdje kad narucis corbu od krompira ne ocekujes ni junetinu i piletinu, a ne svinjetinu, moglo se to istaći jasnije

sto se tice mesnice sa stanovista halal standarda nije dovoljno da je meso halal kako se to na friziderima istaklo, hladnjaca u kojoj se isto cuva ne moze biti ista i za svinjetinu, tehnicki ni mesar ne bi trebao biti isti a i da jeste, svaki put bi morao oprati ruke,promijenit kecelju itd,itsl,

što se tiče ostalih roba interesantne su one espresso kafe i to je razlog da sljedeći put uđem tamo, sve ostalo što bi mi moglo trebati imam već u ostalim prodavnicama široke potrošnje
Ozimician

#486 Re: Crvena Jabuka

Post by Ozimician »

nivla wrote: 19/08/2022 12:41 naveli su jasno sta ima svinjetine, vidio i ne kupujem tamo jela koja oni pripremaju, vrlo jasno, ne moze se garantovati da dio neceg nece zavrsiti u necemu sto svinjetine nema, meni ne odgovara i to je to, nekom je dovoljno da pise da nema i ne vodi se mislju da je mozda moglo upasti, postujem to, to je tudji izbor, moj izbor da ne kupujem gotova jela kod njih

nisam primjetio, što ne znači da nije tako ni da je roštilj na kojem bi se nešto moglo izroštiljati odvojen za jedno i drugo meso tako da mi je i prije čitanja deklaracije to zapalo za oko, isto važi i za salamoreznice tako da i taj dio preskačem (ograđujem se ne znači da nije odvojeno)

nije ocekivano da krompir corba ima svinjetine u svom sastavu, potrebno citati sta pise na deklaraciji, moglo bi se reci da je ovdje to lose uradjeno jer ipak je ovo grad sa većinskim stanovnistvom koje istu ne konzumira, i gdje kad narucis corbu od krompira ne ocekujes ni junetinu i piletinu, a ne svinjetinu, moglo se to istaći jasnije

sto se tice mesnice sa stanovista halal standarda nije dovoljno da je meso halal kako se to na friziderima istaklo, hladnjaca u kojoj se isto cuva ne moze biti ista i za svinjetinu, tehnicki ni mesar ne bi trebao biti isti a i da jeste, svaki put bi morao oprati ruke,promijenit kecelju itd,itsl,

što se tiče ostalih roba interesantne su one espresso kafe i to je razlog da sljedeći put uđem tamo, sve ostalo što bi mi moglo trebati imam već u ostalim prodavnicama široke potrošnje
+1 :thumbup:
Karikaturist

#487 Re: Crvena Jabuka

Post by Karikaturist »

Naravno da se ne slažem.

U BL ne smijes istaknuti zastavu drzave BIH a da ti glava nije u torbi i ti sad nama pricas tu pricu oko Teherana.. Daj ba druze..
DaysleepeR

#488 Re: Crvena Jabuka

Post by DaysleepeR »

Karikaturist wrote: 19/08/2022 12:45

Naravno da se ne slažem.

U BL ne smijes istaknuti zastavu drzave BIH a da ti glava nije u torbi i ti sad nama pricas tu pricu oko Teherana.. Daj ba druze..
znači isti standardi treba da vrijede za Banja Luku i Sarajevo?

Šta se ne smije u Banja Luci, treba da se ne smije i u Sarajevu?

To je sad standard, reciprocitet?
Karikaturist

#489 Re: Crvena Jabuka

Post by Karikaturist »

DaysleepeR wrote: 19/08/2022 12:47

znači isti standardi treba da vrijeme za Banja Luku i Sarajevo?
Ne ali necu da mi kurva prica o postenju..
Ozimician

#490 Re: Crvena Jabuka

Post by Ozimician »

Karikaturist wrote: 19/08/2022 12:48
DaysleepeR wrote: 19/08/2022 12:47

znači isti standardi treba da vrijeme za Banja Luku i Sarajevo?
TheWatcher

#491 Re: Crvena Jabuka

Post by TheWatcher »

Naravno da se ne slažem.

pa kako onda ljudi obiljezavaju Bajram bez ikakvih problema :-)
tramvajtrojka

#492 Re: Crvena Jabuka

Post by tramvajtrojka »

Ozimician wrote: 19/08/2022 12:49
Karikaturist wrote: 19/08/2022 12:48

kazu osobe koje govore o silasku cetnika niz vraca i o vlasniku iz srbije :lol: :lol: :lol: i to su argumenti koje treba uvaziti i narativ po kojem se treba voditi :mrgreen:
Laplace

#493 Re: Crvena Jabuka

Post by Laplace »

tramvajtrojka wrote: 19/08/2022 08:48
sencobih wrote: 19/08/2022 08:39

Jeste, upravo tako, prosječni Bošnjo ne voli klempu sviđalo se tebi ili ne, pa bio to jedini problem u državi ili ne. Kažeš u Bingu nema izbora, e ako je izbor klempo onda neka hvala
pa pored toliko stvari tebi problem sto se ima uzeti corba sa klempom hej ba corba , :lol: :lol: sta da odes vani gdje je svako drugo jelo sa svinjetinom sta bi izbjegavao svaki objekat koji ima svinjetinu na meniju il bi postao vegeterijanac :lol: :lol:
U CERN-ovom restoranu sam jeo skoro isključivo ribu jer ne jedem svinjetinu (ne iz vjerskih razloga nego mi je jednostavno odbojna) a skoro sve ostalo je sa svinjetinom + sve pisano na francuskom (ni u restoranu ni u supermarketima nema ni riječ na engleskom a kamoli drugim jezicima).
Dimu1927

#494 Re: Crvena Jabuka

Post by Dimu1927 »

DaysleepeR wrote: 19/08/2022 12:26
ne znam stvarno za krompir čorbu, ali ne razumijem što ti izbjegavaš odgovoriti na pitanja?
gdje je podvaljivanje ako piše sastav?

naravno da je standardna mantra da se Sarajevo za sve naziva Teheranom, zašto doprinositi tome ovakvim glupostima?
ja nisam ni upotrijebio rijec podvaljivanje tako da nemam na sta izbjegavati odgovor

nazivaju ga tako samo ograniceni ljudi
Trappist

#495 Re: Crvena Jabuka

Post by Trappist »

Forumerrer wrote: 19/08/2022 12:27 Licemjerstvo na djelu. Ne smeta SCC i Bristol bez alkohola, a smeta Crvena Jabuka sa svinjetinom.

Daleko smo mi od multi/kulti sranja po kojima je Sarajevo ko bajagi poznato. Covic i Dodik nazalost nisu u krivu za neke stvari oko Sarajeva...
Market doslovno krcat, ali krcat od dana kad se otvorio. Da neko sa strane procita tvoj komentar rekao bi crvena jabuka prazna jer svinjetine ima...
Karikaturist

#496 Re: Crvena Jabuka

Post by Karikaturist »

TheWatcher wrote: 19/08/2022 12:51

I sad tebi ja trebam nesto replicirati. :-)
Laplace

#497 Re: Crvena Jabuka

Post by Laplace »

Ambula wrote: 19/08/2022 10:36 Tolika je ta svinjetina ozloglasena, mislim ne jedem i ne interesuje me ali covjek se zapita mozes li na svinjetini ubiti neko dijete dok vozis i prebit zenu pa se toliko pazi da se ne unosi u organizam :lol:

Pa zbog kocke ljudima porodice propadaju pa opet ni blizu zabranjenosti klempe, fkt za proucavanja hahahah
Znam ih dosta koji ne jedu svinjetinu i ne piju alkohol ali bi bilo mnogo bolje da rade oboje nego da rade to što rade.
statixx

#498 Re: Crvena Jabuka

Post by statixx »

Kad se hoda po Zapadu samo turski kebab jaro... :D
Laplace

#499 Re: Crvena Jabuka

Post by Laplace »

sime_cipol wrote: 19/08/2022 11:10 Nije iz Srbije nego iz Banja Luke :D
Možda misli da je Banja Luka u Srbiji.
TheWatcher

#500 Re: Crvena Jabuka

Post by TheWatcher »

Karikaturist wrote: 19/08/2022 12:55
TheWatcher wrote: 19/08/2022 12:51

I sad tebi ja trebam nesto replicirati. :-)
nemoj ziv bio :lol:
Post Reply