pepermint31 wrote: ↑20/08/2022 18:06
inspiron wrote: ↑18/08/2022 13:35
Dodje juce prijatelj na picence, a na ruci mu ovo:
Reko daj da vidim to cudo, skide ga sa ruke, pruza meni i veli: pazi otpada poklopac baterije
I tako malo sam ga pogledao, kaze zena kupila, u Frankfurtu bila nesto nemam pojma, uglavnom kao da ga iznenadi jer on ima 50 satova, bla bla, a on se razocarao kad ga je vidio. Ima ga sedam dana, dva puta mu ispadao taj poklopac, jedva ga je nasao, sitan dio.
I sad, dobio si poklon, od gospodje, a on navalio hoce da ga proda, covjek nosa tudore i breitlinge, ne zna kako da se ponasa
Mnogi se žale na te Moonswatch-eve. Neki da im puštaju vodu na poklopcu a ovome eto poklopac kao ispada, pusheri ispadaju itd. Što je najgore ljudi čekaju u redu za njega samo radi Omega natpisa iako je to samo Swatch.
Ja se riješio par vintage satova i uzmem si polovan Sinn 104 sa zelenim ciferom. Sat je iz 2019 pa bi mogla biti ETA ali i da je Sellita nema veze. Imam lijep mesh, čelična narukvica za njega tako kad dođe, skinuću ga sa remena.
Ohoooo mašala, dobar je 104, on mi je poslije 556i najjači Sinn. Nije ušao u izbor jer je puno para, a polovan mi se nije dalo ovaj put. Jarane ta sellita iz pašteta iskače, čak je i tag Heuer trpa u neke modele, pa mislim, zaista ljudi.
Update, vezano za mehanizam na Nodusu. Evo stavio sam ga na ruku prije 6 dana, uskladio u sekundu sa satom na telefonu, i usporio je 27 sekundi za tih 6 dana! 27 sekundi!
Imao sam miyotu u jednom Citizen roniocu tamo nekad 2007 godine, tada ovaj 9105 nije bio ni izmišljen, i bio sam zadovoljan tačnošću, ali ovaj sada je vjerovatno najtačniji automatik kojeg sam imao. Moguće da to ima veze sa ovim što se hvale da satove regulišu u 4 položaja i stigla je i ta kartica, ali svakako impresivan rezultat. Dobar rezultat uzevši u obzir da automaticima kada su novi treba, lupam, dvije sedmice da se "razrade" e onda tek imaš sliku tačnosti, tako da ako je ovaj pokazao ovakvu tačnost prije nego se razradio, mislim da mogu očekivati da bude još precizniji. Nadam se da ga nisam upravo prokleo
I kad rikne kompletan nov mehanizam košta oko 100-130 dolara, brate preventivno da ga mijenjaš svakih 5 godina, eto onako hehe, kakvi servisi i klinci i podmazivanja