English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

jeza u ledja

#47051 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Osmi Socrates

#47052 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

United je grčka tragedija i engleska komedija istovremeno koja se odigrava pred očima svijeta. :lol:

Čitam opet Glazers krivi. Pa uložili su stotine miliona u igrački kadar tokom godina. Ne mogu oni birati igrače. Ne valja kad se vlasnici miješaju u fudbal, ne valja kad se ne miješaju. Mada, vjerovatno bi bilo bolje da prodaju klub. Bolje za United. Nama ostalima je ovo fascinantno za gledati. :lol:

Anyway, jučerašnja katastrofa. Ne može se ten Hag previše žaliti da je naslijedio katastrofalan klub. Mislim, jeste, ali za ovo juče njegova krivica je očigledna. I mala djeca znaju da De Gea nije dobar sa loptom u nogama. Dakle, ili si morao dovesti novog golmana koji može da bude kompatibilan sa tvojom vizijom fudbala ili mjenjaj viziju fudbala da se prilagodi De Gei. Ovo je komentar na drugi gol Brentforda.

Ako je ideja za iznošenje lopte na sredinu terena da De Gea dodaje Eriksenu koji trči skoro puni sprint prema svom golu a na leđima mu igrač, onda trener nije razradio iznošenje lopte pod pritiskom. Naravno, i ostali su krivi. Iznošenje lopte je timski napor. Eriksen pogotovo. Pod pritiskom, Eriksen ne koristi obje noge jednako kvalitetno. Vjerovatno je trebao lijevom pokušati odigrati sličan pas, pogotovo zato što ga igrači Brentforda dobro znaju, i pretpostavljaju da će odigrati desnom. To je instinktivna reakcija fudbalera koji pokušava oduzeti loptu i dobro zna igrača. Međutim, imao je Eriksen još dvije, vjerovatno bolje opcije. Vratiti loptu De Gei. Ovaj opet ne zna sa loptom i ko zna šta bi se desilo. Najbolja opcija je bila da se zaustavio sa loptom u nogama i vjerovatno bi bio fauliran, možda čak i teže. I to je stvar sa Eriksenom, neće čekati da bude fauliran iako je to najbolja opcija. Ten Hag ga je doveo i ovakve stvari treba znati, ako dovodi igrača. Što je bliži svom golu, Eriksen je sve veća liability. Ako si ga doveo da igra blizu tvom golu, onda ne znaš šta radiš.

Prvi gol je De Geino katastrofalno potcjenjivanje jednog šuta koji je trebao lako odbraniti. Ronaldo pada previše lako prije tog gola očekujući faul.

Treći gol, oba ten Hagova pojačanja su nigdje. Eriksena nigdje nema ni blizu kada onaj lik sa zadnje stative vraća loptu na prvu, a on je bio dužan da ga pokriva. Martineza naravno ne možemo kriviti što je nizak i ne može ni blizu Meeu koji čak i ne mora skočiti da da gol. Ali, možemo kriviti trenera koji ga je doveo. Dobrodošao u Premier Ligu, ten Hag.

Četvrti gol je možda najinteresantniji, jer prva tri su do individualaca, četvrti je pokazao koliko je čitav tim bez karaktera. Nije mi jasno da ten Hag kupuje lijevog beka i onda mu Shaw igra prve dvije utakmice. Jeste, Shaw je engleski reprezentativac, čak i prvotimac, ali Englezi uglavnom igraju sa tri stopera. Shaw ne može igrati u ozbiljnom timu koji igra sa dva štopera. Uostalom, gdje su Unitedovi štoperi u tom kontrapadu?

Liverpool će ih uništiti sljedeći ponedeljak.
merk030

#47053 Re: English Premier League

Post by merk030 »

Ne mora značiti da će Liverpool dati 4+ zbog ovog juče. Druga je priča kad igraš protiv najvećeg rivala, imaš veći motiv, a i koje su šanse da budu ovako loši i iduću utakmicu.
Osmi Socrates

#47054 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

A koji to od igrača Uniteda uopšte brine o istoriji Uniteda, o najvećim rivalstvima, i sl.? Da je po njihovom, svi bi se najradije sakrili pod kamen, a kamoli da brinu o najvećem rivalu.

Nijednog vođu oni nemaju u tom timu. Eventualno je mogao to biti Ronaldo, ali, nakon prošle sezone i svega ovoga između sezona kad je tražio da ode, više ni to ne može.

Imaju i novog trenera kojem to rivalstvo nije prva stvar na pameti, nego kako da osnovne stvari dovede u red. Sa druge strane imaš Kloppa koji igrače hrani ovakvim stvarima (rivalstvo, istorija, itd.) redovno.

Navijači ne mogu potpuno stati iza ovog tima, i atmosfera na Old Traffordu u idući ponedeljak bi mogla biti veoma mračna.

Sve u svemu, ne izgleda mi da im se piše dobro. Ne mora značiti da će biti rezultatska katastrofa kao prošle sezone protiv Liverpoola, ali poraz teško mogu izbjeći.
vaučer

#47055 Re: English Premier League

Post by vaučer »

United će protiv Liverpoola ići s Everton taktikom. Od početka degenek, pa dokle ide. Vrlo je izvjesno da će navijači opet pokušati odgoditi utakmicu, bilo bi lijepo da ih ovaj put FA nagradi s tri boda kazne.

Bilo kakva pobjeda i da McTominay i Hannibal nekome ne slome nogu - puna šaka brade.
Osmi Socrates

#47056 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Moram priznati, Nottingham Forest me je iznenadio.

Izbaci čovjek dva igrača iz prošle utakmice koji su im bili veoma važni za ulazak u Premier Ligu, i danas su izgledali bolje. Malo sreće, malo pameti, navijači pomogli, i prva tri boda su tu, protiv nimalo lakog protivnika.
Herr Flick

#47057 Re: English Premier League

Post by Herr Flick »

Osmi Socrates wrote: 14/08/2022 17:04 Moram priznati, Nottingham Forest me je iznenadio.

Izbaci čovjek dva igrača iz prošle utakmice koji su im bili veoma važni za ulazak u Premier Ligu, i danas su izgledali bolje. Malo sreće, malo pameti, navijači pomogli, i prva tri boda su tu, protiv nimalo lakog protivnika.

E cuj malo srece,realno su trebali primit minimum 3 gola,simpatican klub i navijaci ali tesko da ce ih svako kolo vile nositi,ovo je danas bio podvig,ja ne vjerujem da ce ostat u ligi
Osmi Socrates

#47058 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Ja sam već rekao da će Forest ispasti. Ali, ako te sreća posluži protiv realno vjerovatno sedmog kluba po kvaliteti u Ligi, možda će služiti i dalje. :lol:

Na kraju svako zasluži svoju sreću. :-)
Osmi Socrates

#47059 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Možda čak i šestog kluba. Ne znam iskreno gdje United računati. :lol:
Herr Flick

#47060 Re: English Premier League

Post by Herr Flick »

Osmi Socrates wrote: 14/08/2022 17:18 Ja sam već rekao da će Forest ispasti. Ali, ako te sreća posluži protiv realno vjerovatno sedmog kluba po kvaliteti u Ligi, možda će služiti i dalje. :lol:

Na kraju svako zasluži svoju sreću. :-)
West Ham je imao sumnjivo ponisten gol,2.3 precke na liniji,izbacivanje s gol linije i promasen penal,negdje su dali dobre sadake u Nottinghamu
vaučer

#47061 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Chelsea potpuno dominirao prvim poluvremenom. Conte igra Kanea i Sona umalo kao bekove, nepostojeći vezni red, bez muda i truda, samo se izgleda mole da što prije završi. Opet, samo gol razlike a i taj su zabili iz prekida.
Sanjarko

#47062 Re: English Premier League

Post by Sanjarko »

da li su uveli tajm aute u utakmicama ? vidim pauza na utakmici Celzi-Totenhem ili je ovo samo privremeno zbog sparine
vaučer

#47063 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Privremeno dok prođe zvizdan.
jeza u ledja

#47064 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

bwahahahaha :izet:
ZyzzSar

#47065 Re: English Premier League

Post by ZyzzSar »

treba zabraniti anthony tayloru da sudi utakmice chelsea, trebalo je davno
jeza u ledja

#47066 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

stocem ga klempo
vaučer

#47067 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Zabavna utakmica na kraju, ni Chelsea ni Spursi po prikazanom nisu ništa naročito bolji nego lani.
MarlboroGold

#47068 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Nije ovo prva situacija da se treneri žale na Contea, a Tuchel je baš popizdio
Sanjarko

#47069 Re: English Premier League

Post by Sanjarko »

:shock:
jeza u ledja

#47070 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

ja sam propustio sta je bilo ranije? vidim da su zute popili
MarlboroGold

#47071 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

jeza u ledja wrote: 14/08/2022 19:30 ja sam propustio sta je bilo ranije? vidim da su zute popili
Ma Conte je tokom radovanja kod prvog gola počeo provocirati klupu Chelsea, pa je Tuchel reagovao. Kasnije je kulminiralo. Obojica su fasovali crvene na kraju.
jeza u ledja

#47072 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

Conte standardno :-)

Nisam gledao vecinu drugog, u prvom Chelsea bio mnogo jaci.
poostar

#47073 Re: English Premier League

Post by poostar »

Hahaha kakav krkanluk..ja kao Topnik uživam u ovom ciganluku.
Šta kažu za ove sa shyte lane..oni da će napadati titulu ? Hahahahaha
Zoooka

#47074 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

Tottenham ni iz čeg uzeo bod, ovo im je falilo prethodnih sezona. Definitivno se mogu boriti za titulu.
radiostar

#47075 Re: English Premier League

Post by radiostar »

Zoooka wrote: 14/08/2022 19:37 Tottenham ni iz čeg uzeo bod, ovo im je falilo prethodnih sezona. Definitivno se mogu boriti za titulu.
sta im je falilo? neko ko ce protivnicke igrace za kosu vuci? :mrgreen:
Post Reply