Pa to je ono što ja i govorim. Nikakve veze sa ženama ovo nema, već je ovo slučaj podgrijavanja i serviranja starih ideja novim generacijama. Urađeno na brzaka i jako loše, naravno.Riddle wrote: ↑09/08/2022 02:47Ma znaš ti o čemu ja govorim, samo raspravljaš rasprave radi. Samim tim što je to već viđena ideja će film vjerovatno učiniti lošim.Tito_i_Partija wrote: ↑09/08/2022 00:30 Jeste, bila je ženska verzija Okeanovih, i da dodam još žensku verziju Ghostbustersa. Al' moja poenta je to da nisu filmovi loši zato što su glavne uloge ženske, već što je sam film, t.j. scenario loš.
Paul Feig je pis'o i režir'o tri genijalne komedije, back to back, sve tri sa ženskim glavnim ulogama: Bridesmaids, The Heat, i Spy. Po mom mišljenju sve odlični filmovi, što govore i ocjene kako od kritičara tako i od publike. I onda je uzeo da napravi Ghostbusters remake, koji je bio apsolutno grozan. Jel' ti stvarno misliš da je film bio loš prvenstveno zato što su bile žene u glavnim ulogama, il' možda jednostavno zato što je scenario teška rinaka kojoj nije bilo mjesto ni u korpi za smeće, a kamoli na filmskom platnu?
Daj ba, počeo si malo da pretjeruješ.![]()
Većina rimejkova ne mijenja glavne uloge uopšte, i opet kurcu ne valjaju.
https://www.boredpanda.com/worst-movie- ... gn=organic
Možda je do mene, al' stvarno ne vidim toliko rimejkova koji su prilagođeni ženama. Eto, kad smo već kod Ghostbustersa, u zadnjem filmu ove franšize su glavne uloge glumili Finn Wolfhard i Paul Rudd, i cijeli marketing je bio fokusiran na njih dvojicu.I onda na to dodaš agendu koja jasno postoji te staviš ženske glumice u film i uloge koje bi više prirodno odgovarale muškarcima kao u nekadašnjim originalima i dobiješ taj bućkuriš koji niko neće da gleda.
The Predator iz 2018 godine, k'o što rekoh maloprije, ima 3-4 glavna junaka, sve muškarci. Čak i film prije toga, Predators iz 2010 godine, je im'o Adriena Brodya i Lawrencea Fishburnea u glavnim ulogama. Eto oba filma gdje su glavni glumci nadmoćno muškarci, i? Šta? Filmovi odron da ne mogu gori bit'. Čak ni prvi nastavak sa Danny Gloverom nije bio ništa vrijedno spomena.
Sa Prey makar pokušavaju nešto novo. Jebaji ga, što da ne? Franšizu su sjebali do te mjere da je postala šprdancija. Daj ga indijancima pa nek bude šta bude. I eno čitam da su recenzije i više nego dobre, kako sa kritičarima tako i sa publikom. Posle onolikih faila, ljudi napravili nešto novo vrijedno gledanja. Samo naš Riddle ne može da svari tu feminističku agendu, gdje će ba žeMsko zamijenit' Arnolda. Hej ba, Arnolda!