Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
-
DonieBrasco
#56176 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Molim vas nemojte spoilovati i pricati o Prey zbog nas koji nismo gledali.
Ako bas morate sakrite teskt u "spoiler" opciju.
Ako bas morate sakrite teskt u "spoiler" opciju.
-
nekome
#56177 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
pregledao pa eto i dobar je, pogotov za danasnji standard
nakon cetvrtine mislio sam da ce u pogresnom smijeru ali izbavio se nekako
a ima i fine fotografije
nakon cetvrtine mislio sam da ce u pogresnom smijeru ali izbavio se nekako
a ima i fine fotografije
-
kakavdanakneiskustvu
- karanana
#56179 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Generalno predator pitanje: sta je misija ovih predator vanzemaljaca na zemlji? Dolete i sidju i ganjaju ziva bica i sakupljaju njihove lubanje? Nesto kao sto se i kod nas na zemlji radi sakupljanjem skalpova, usiju, tagova sa vrata.....
Ali ovi predatori napadaju samo naoruzane i one koji napadaju jel tako to ide?
Tako je nekako bilo u kecu i dvici.
- Tito_i_Partija
#56180 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nema tu nikakve "misije". Vole da idu u lov na inteligentna bića, jer im je takav običaj/ćejf. K'o neko pleme vanzemaljaca koje je opsjednuto konceptom lova.
- karanana
#56181 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ali u kecu, dvici pa i u ovom su napadali samo tako da kazem druge ovozemaljske predatore.... naoruzane ljude, zivotinje koje napadaju druge zivotinje.....na primjer ovaj predator nije ubio one bizone, to su uradili oni francuzi. Nije ubio zeku nego vuka itd.
- n+1
#56182 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ovaj Prey je Apocalypto s Ali Expressa. 
-
nekome
#56183 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
adrenalin junkie sa druge planete platio malo da ga dopreme vamo nesto ko bungee jumpingkaranana wrote: ↑07/08/2022 20:13 Generalno predator pitanje: sta je misija ovih predator vanzemaljaca na zemlji? Dolete i sidju i ganjaju ziva bica i sakupljaju njihove lubanje? Nesto kao sto se i kod nas na zemlji radi sakupljanjem skalpova, usiju, tagova sa vrata.....
- Riddle
#56184 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
I bezbeli će sad neka skvo od 50 kila da eliminiše predatora, vanzemaljsko biće nestvarne snage i lukavosti kojem je lov smisao postojanja. Znam da ću ovo zažaliti, ali pogledaću pred spavanje.
- n+1
- Optimus09
#56186 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Neko gledao Carter,akcija non stop 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- Riddle
#56188 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pogledao sam i pokušavam da nađem nešto čime ću opravdati film. Nije stvarno ona klasična badass kučka koja ne griješi i koja će na svakom koraku biti najbolja te zasjeniti sve, pogotovo muškarce. Naprotiv, dobije po guzici dosta puta tokom cijelog filma i predatora na kraju ne uništi snagom, već lukavošću i tako što shvati kako biće razmišlja i funkcioniše.
Priča mi je sranje, nemam pojma šta se desilo ni ko je ko, osim njenog brata. Taj obračun sa predatorom je kao njeno odabrano vatreno krštenje, nešto što svaki lovac mora proći. Ne znam da li je ovo istina, a i nemam volje da provjeravam, ali vjerujem da joj njeno pleme nikad ne bi dozvolilo da lovi. Ali hajde, ovo je film, pa kao mogu ignorisati stvarno uređenje nekog starog društva. Eto može da kaže neću da skupljam biljke i da liječim iako sam naravno toliko nadarena, odnosno neću u kuhinju, već želim da postignem nešto više na ovom svijetu - želim da lovim ili ti ga zauzmem mjesto muškarca.
Ja stvarno ne znam zašto ovoliko forsiraju te obnove starih priča, ali sa ženskim glavnim ulogama kad to tako ne odgovara i toliko je iritantno. Ljudi u startu neće da gledaju, jer osjete tu agendu čim poster vide.
- Tito_i_Partija
#56189 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Mislim da je problem u samim obnovama, a ne toliko ko u njima glumi. Ne mogu se sjetit' da sam ikad gled'o neki rimejk da je parir'o originalu, ili da je čak bio potreban. Al' sa spolom generalno nema toliko veze.
Evo, uzmimo na primjer zadnji Predator prije ovoga, iz 2018 godine. Sve muškarci u glavnim ulogama, bivši vojnici čak, a film teška karina, kritičarska i komercijalna katastrofa. I to slavni Shane Black pis'o i režir'o.
- dale cooper
#56190 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Realno, jedino originalni Predator i valja. I on je dobar jer ima prilično jednostavnu premisu i jer je McTiernan majstor napetog akcijskogTito_i_Partija wrote: ↑08/08/2022 22:52Mislim da je problem u samim obnovama, a ne toliko ko u njima glumi. Ne mogu se sjetit' da sam ikad gled'o neki rimejk da je parir'o originalu, ili da je čak bio potreban. Al' sa spolom generalno nema toliko veze.
Evo, uzmimo na primjer zadnji Predator prije ovoga, iz 2018 godine. Sve muškarci u glavnim ulogama, bivši vojnici čak, a film teška karina, kritičarska i komercijalna katastrofa. I to slavni Shane Black pis'o i režir'o.
filma koji zna sa minimalno sastojaka izvuči maksimum. I naravno tu je Arnold u svom prajmu.
- n+1
#56191 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Prey je minimalan, da ne može biti minimalniji, skoro pa Nacionalna geografija sa Predatorom.
I opet je kita.
I opet je kita.
- dale cooper
#56192 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Možda, ali nema ove druge stvari koje je original imao.
-
Ezel Bayraktar
#56193 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Dodajte tu i The Thing, neponovljiv. Mislim da sam ga dvocifren broj puta pregledao sa Kurtom u glavnoj ulozi. Dok, remake, tankosava. Dzaba tehnika i efekti, nema ono sto treba da ima...Napetost,glumu, priču,nepredvidivost (sto je pomalo tesko kod remake), da te jednostavno zakuca za stolicu.dale cooper wrote: ↑08/08/2022 23:09Realno, jedino originalni Predator i valja. I on je dobar jer ima prilično jednostavnu premisu i jer je McTiernan majstor napetog akcijskogTito_i_Partija wrote: ↑08/08/2022 22:52
Mislim da je problem u samim obnovama, a ne toliko ko u njima glumi. Ne mogu se sjetit' da sam ikad gled'o neki rimejk da je parir'o originalu, ili da je čak bio potreban. Al' sa spolom generalno nema toliko veze.
filma koji zna sa minimalno sastojaka izvuči maksimum. I naravno tu je Arnold u svom prajmu.
- Riddle
#56194 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ma ima veze s polom itekako. Bila je i ona ženska verzija Okeanovih i još dosta njih kojih se sad ne mogu sjetiti. Tu agendu s polom guraju, a pored toga ljude nervira i neoriginalnost. Tako se desi komercijalna katastrofa.Tito_i_Partija wrote: ↑08/08/2022 22:52
Odoh Ellen Ripley gledati.
- karanana
#56195 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
woke shit. ovo ce ubit ljude gore nego konzervatizam i desni radikalizam.
a bio je i neki predator u 2018? taj nisam ni znao da postoji. znao sam za predator vs alien i gledo sam onako za mozak na pasu, navijas za preda, ali taj nema posebnu vezu sa prva dva. ovaj prey na neki nacin ima. dze procitah da je prey najbolji predator film?! sranje zakljucak. arnoldov bolji hiljadu puta a dvica sa gloverom isto bolji jedno 883 puta.
a bio je i neki predator u 2018? taj nisam ni znao da postoji. znao sam za predator vs alien i gledo sam onako za mozak na pasu, navijas za preda, ali taj nema posebnu vezu sa prva dva. ovaj prey na neki nacin ima. dze procitah da je prey najbolji predator film?! sranje zakljucak. arnoldov bolji hiljadu puta a dvica sa gloverom isto bolji jedno 883 puta.
- dale cooper
#56196 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Opet su tu dva lika koja su bila na vrhuncu. Carpenter sa jedne, a Russell sa druge strane.Ezel Bayraktar wrote: ↑08/08/2022 23:25Dodajte tu i The Thing, neponovljiv. Mislim da sam ga dvocifren broj puta pregledao sa Kurtom u glavnoj ulozi. Dok, remake, tankosava. Dzaba tehnika i efekti, nema ono sto treba da ima...Napetost,glumu, priču,nepredvidivost (sto je pomalo tesko kod remake), da te jednostavno zakuca za stolicu.dale cooper wrote: ↑08/08/2022 23:09
Realno, jedino originalni Predator i valja. I on je dobar jer ima prilično jednostavnu premisu i jer je McTiernan majstor napetog akcijskog
- Riddle
#56197 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Samo ono rukovanje s Dillonom je bolje od cijelog Prey filma. 
- Tito_i_Partija
#56198 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Jeste, bila je ženska verzija Okeanovih, i da dodam još žensku verziju Ghostbustersa. Al' moja poenta je to da nisu filmovi loši zato što su glavne uloge ženske, već što je sam film, t.j. scenario loš.Riddle wrote: ↑08/08/2022 23:30Ma ima veze s polom itekako. Bila je i ona ženska verzija Okeanovih i još dosta njih kojih se sad ne mogu sjetiti. Tu agendu s polom guraju, a pored toga ljude nervira i neoriginalnost. Tako se desi komercijalna katastrofa.Tito_i_Partija wrote: ↑08/08/2022 22:52
Odoh Ellen Ripley gledati.![]()
Paul Feig je pis'o i režir'o tri genijalne komedije, back to back, sve tri sa ženskim glavnim ulogama: Bridesmaids, The Heat, i Spy. Po mom mišljenju sve odlični filmovi, što govore i ocjene kako od kritičara tako i od publike. I onda je uzeo da napravi Ghostbusters remake, koji je bio apsolutno grozan. Jel' ti stvarno misliš da je film bio loš prvenstveno zato što su bile žene u glavnim ulogama, il' možda jednostavno zato što je scenario teška rinaka kojoj nije bilo mjesto ni u korpi za smeće, a kamoli na filmskom platnu?
Daj ba, počeo si malo da pretjeruješ.
- dale cooper
#56199 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Prečesto se lošim filmovima/serijama prebacuje da su loši zato što su woke i slično. Što je blago rečeno budalaština i simplificiranje, većina
filmova su loši zbog drugih stvari, a posebice što je Hollywood totalno bankrotiran što se tiče dobrih i svježih ideja.
filmova su loši zbog drugih stvari, a posebice što je Hollywood totalno bankrotiran što se tiče dobrih i svježih ideja.
- Riddle
#56200 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ma znaš ti o čemu ja govorim, samo raspravljaš rasprave radi. Samim tim što je to već viđena ideja će film vjerovatno učiniti lošim. I onda na to dodaš agendu koja jasno postoji te staviš ženske glumice u film i uloge koje bi više prirodno odgovarale muškarcima kao u nekadašnjim originalima i dobiješ taj bućkuriš koji niko neće da gleda.Tito_i_Partija wrote: ↑09/08/2022 00:30 Jeste, bila je ženska verzija Okeanovih, i da dodam još žensku verziju Ghostbustersa. Al' moja poenta je to da nisu filmovi loši zato što su glavne uloge ženske, već što je sam film, t.j. scenario loš.
Paul Feig je pis'o i režir'o tri genijalne komedije, back to back, sve tri sa ženskim glavnim ulogama: Bridesmaids, The Heat, i Spy. Po mom mišljenju sve odlični filmovi, što govore i ocjene kako od kritičara tako i od publike. I onda je uzeo da napravi Ghostbusters remake, koji je bio apsolutno grozan. Jel' ti stvarno misliš da je film bio loš prvenstveno zato što su bile žene u glavnim ulogama, il' možda jednostavno zato što je scenario teška rinaka kojoj nije bilo mjesto ni u korpi za smeće, a kamoli na filmskom platnu?
Daj ba, počeo si malo da pretjeruješ.![]()
Ja maloprije Aliena pregledao i gle čuda, Ripley mi ne smeta. Go, girl!