Vjerovatno je iznajmljena.
Ma samo udariti zabranu ulaska na 5 godina. I to uvezati sa Sengenom
Vjerovatno je iznajmljena.
Koliko smeće od čovjeka moraš biti pa grob jednog čovjeka - i to kakvog čovjeka - koristiš za ličnu promociju na nacionalizmu.sime_cipol wrote: ↑08/08/2022 11:23Vjerovatno je iznajmljena.
Ma samo udariti zabranu ulaska na 5 godina. I to uvezati sa Sengenom![]()
...ti imas ocigledno problem sa citanjem, tj procesiuranjem procitanog.Point. wrote: ↑08/08/2022 11:11Šta bolan trabunjaš i izmišljaš? Bošnjačka, hrvatska, ustaša, balije šta bolan izmišljaš? Ne stavljaj mi riječi koje nisam nikad napisao u usta.General War wrote: ↑08/08/2022 00:11
...fokusiraj se na "bledolike", ne na Navaho indijance. Tako su tvojim nacionalistickim kolegama iz Srbije i Croatie, Bosnajcka i Hrvatske djeca i zene Ustase i Balije...tako da te razumijem, ali meni je civil-civil, a divljak- divljak
Sta da slavim, "humano preseljenje"?
Olujom se pomoglo da se deblokira bihački džep, pa se poslije oslobodili S Most, Petrovac, Vakuf itd. Tih civila, kojima je oslobođena rodna gruda ti je jelde malo manje žao od srpskih iz Hrvatske, koji su sami birali svoj put.
Da ti je civil-civil a divljak-divljak napisao bi pokoju o pobijenim civilima Vukovara, Ovčare, Petrinje i osudio balvan revolucije i granatiranje gradova, ipak je to malo divljački složićeš se?
...
U dvadeset sati na vrata malog podstanarskog stana u Kukuljevićevoj ulici stiže ekipa pogrebnog poduzeća Tonkić. Krupni radnik s vrata pita je li pokojnik zaražen. S maskama na licu tijelo Vladimira Matijanića prebacuju u crnu vreću i iznose iz malog podstanarskog stana u Kukuljevićevoj.
Mali mješanac Puka glasno laje. Puka je psić s traumama iz djetinjstva i PTSP-om, i vidno se uznemiri svaki put kad Vlado izlazi iz kuće. Puka se vidno uznemiri i kad Vlado ide u zahod.
U dvadeset jedan sat na Trgu dr. Ante Starčevića u Kninu započinje svečani koncert Doris Dragović. U dvadeset dva sata i trideset minuta spektakularni vatromet obasjava nebo nad slobodnim kraljevskim gradom. Nakon veličanstvenog vatrometa vrelu noć nad Kninom režu rifovi domoljubne hard rock grupe Opća opasnost.
Za to vrijeme, u malom podstanarskom stanu u Kukuljevićevoj mali mješanac Puka uznemireno trči od kuhinje do sobe. Puka je psić s traumama iz djetinjstva i PTSP-om, i prestravi se svaki put kad Vlade nema u stanu.
Jednom, baš u ovo doba prije dvije godine, tako ga je napustio i prethodni gazda u selu Kovačići kraj Knina. Točno, eto, na današnji dan – na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza 2020. – napušteni i zapušteni prljavi mali mješanac izletio je na cestu u Kovačićima i iskočio pred automobil sa splitskim registarskim oznakama. Bila je to Andrea, djevojka Vladimira Matijanića, na reporterskom zadatku povodom dvadeset pete godišnjice veličanstvene vojno-redarstvene operacije Oluja.
Sve otada psić Puka, kako su ga nazvali njegovi udomitelji Andrea i Vlado, slavio je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti kao svoj drugi rođendan. Puka je, kažu, jedino živo biće u Republici Hrvatskoj koje razumije koncept domovinske zahvalnosti.
Točno u dvadeset tri sata započinje treći Dnevnik Hrvatske televizije. „Devet stotina godina Hrvati nisu slobodno upravljali vlastitom sudbinom, sve dok uz viziju predsjednika Tuđmana nismo ostvarili pravo na hrvatsku državu!“, kroz vrelu splitsku kolovošku noć odjekuje glas premijera Andreja Plenkovića. „Svjesni smo da je ova zemlja jedino bitna nama, da je jedino nama stvarno stalo do ove zemlje!“, uzvraća jekom daleki glas predsjednika Zorana Milanovića. „Hrabrost, zajedništvo i sloboda!“, odzvanja poruka ministra zdravstva Vilija Beroša.
“Doći u nebo, ući u blaženu vječnost, te svemogućem Bogu izreći svoju zahvalnost za dar Lijepe naše, za dar slobode i pobjede, da bi naš narod imao budućnost, da bi imao slobodnu Domovinu Hrvatsku!“, u slabašnom odjeku betonskim kanjonima splitskog Sućidra nestaje glas biskupa Tomislava Rogića.
Slično sam imao iskustvo sa članom porodice. Zvao od petka do nedjelje da neko dođe, ja imao kovid, a i nemam auto pa ga nisam mogao sam voziti nigdje, a niko neće voziti oboljele od kovida, ne samo taksista, normalno, nego ni ovi što se reklamiraju kao medicinski prevoz. Ni iz doma zdravlja ni iz hitne nisu htjeli doći. Konačno mi prijatelji donesu, spuste pred vrata, oksimetar. Zasićenje bilo 45. Tek kada sam po ko zna koji put zvao hitnu i rekao koliko je zasićenje, tek tada su došli iz hitne i odvezli ga. Nedjelja. U četvrtak iz bolnice zvali da kažu da je umro.problemnatravunu wrote: ↑08/08/2022 06:49 https://www.index.hr/vijesti/clanak/uzn ... 85666.aspx
Boris Dežulović
Tog petka na terasi sam zajedno s Rosom prestravljen slušao izravni telefonski prijenos Deinog očaja pred zatvorenim vratima njihovog malog podstanarskog stana, sat i deset minuta nijemog užasa prekidanog iznutra zvukovima pumpe za kisik i Pukinog lajanja.
Paraliziran od bijesa i tuge, dva i pol dana nisam o tome rekao ni napisao ni riječi. Skromna pamet i nešto bogatije iskustvo naložili su da ne žurim. Reći ćeš ili napisati nešto što ćeš požaliti. Smiri se.
Danas, nakon dva dana, smiren i hladne glave imam samo jedno pitanje za ministra zdravstva. Dobro, tri. Da je pred hitni infektološki odjel stigla crna limuzina s nadbiskupom Bozanićem, sa svim dijagnozama i simptomima poput Vadinih, da li bi mu rekli da nema potrebe za hospitalizacijom? Da je hitnu pomoć samo jednom, a ne dvanaest puta, zvala supruga premijera Plenkovića, sa svim dijagnozama i simptomima poput Vladinih, da li bi mu rekli da ne treba u bolnicu i da piša u lonac? Da je hitna pomoć nakon tri dana stigla u kuću nekog HDZ-ovog županijskog pročelnika s istim dijagnozama i simptomima poput Vladinih, da li bi mu rekli da nije za bolnicu, preporučili da jede slane štapiće i otišli?
Molim, samo kratak odgovor: da ili ne?
Ne, ne, vrlo jednostavno: da ili ne?
Pitanje je, jasno, kolokvijalno. Svaki je odgovor za ostavku ministra, premijera i cijele Vlade, proglašenje Dana poraza i domovinske zaludnosti, fajront i raspuštanje besmislene hrvatske države.
Danas, nakon dva dana, smiren i hladne glave jebem vam mater svima, do posljednjeg.
Mater vam jebem.
Da si ti uro, znas kakav nekrolog bi dobio od nas sa teme Feminizam...eh.Hakiz wrote: ↑08/08/2022 18:45Slično sam imao iskustvo sa članom porodice. Zvao od petka do nedjelje da neko dođe, ja imao kovid, a i nemam auto pa ga nisam mogao sam voziti nigdje, a niko neće voziti oboljele od kovida, ne samo taksista, normalno, nego ni ovi što se reklamiraju kao medicinski prevoz. Ni iz doma zdravlja ni iz hitne nisu htjeli doći. Konačno mi prijatelji donesu, spuste pred vrata, oksimetar. Zasićenje bilo 45. Tek kada sam po ko zna koji put zvao hitnu i rekao koliko je zasićenje, tek tada su došli iz hitne i odvezli ga. Nedjelja. U četvrtak iz bolnice zvali da kažu da je umro.
Znam za još ljudi sa sličnim sudbinama.
Razlika je što nismo medijski interesantni, pa o takvim ljudima neće biti članaka u kojima se ljekarima i ostalom medicinskom osoblju, kao i ministrima itd iz zdravstva u Sarajevu psuje mater.
Joj, sad ne znam da li da se plašim ili ponosimBloo wrote: ↑08/08/2022 20:15Da si ti uro, znas kakav nekrolog bi dobio od nas sa teme Feminizam...eh.Hakiz wrote: ↑08/08/2022 18:45
Slično sam imao iskustvo sa članom porodice. Zvao od petka do nedjelje da neko dođe, ja imao kovid, a i nemam auto pa ga nisam mogao sam voziti nigdje, a niko neće voziti oboljele od kovida, ne samo taksista, normalno, nego ni ovi što se reklamiraju kao medicinski prevoz. Ni iz doma zdravlja ni iz hitne nisu htjeli doći. Konačno mi prijatelji donesu, spuste pred vrata, oksimetar. Zasićenje bilo 45. Tek kada sam po ko zna koji put zvao hitnu i rekao koliko je zasićenje, tek tada su došli iz hitne i odvezli ga. Nedjelja. U četvrtak iz bolnice zvali da kažu da je umro.
Znam za još ljudi sa sličnim sudbinama.
Razlika je što nismo medijski interesantni, pa o takvim ljudima neće biti članaka u kojima se ljekarima i ostalom medicinskom osoblju, kao i ministrima itd iz zdravstva u Sarajevu psuje mater.
Boris D i klapa iz Ferala , veliko postovanje.Bloo wrote: ↑08/08/2022 18:38 Kako to Dežulović lijepo uobliči kad ja već ne znam.
https://hr.n1info.com/kolumne/boris-dez ... hvalnosti/
...
U dvadeset sati na vrata malog podstanarskog stana u Kukuljevićevoj ulici stiže ekipa pogrebnog poduzeća Tonkić. Krupni radnik s vrata pita je li pokojnik zaražen. S maskama na licu tijelo Vladimira Matijanića prebacuju u crnu vreću i iznose iz malog podstanarskog stana u Kukuljevićevoj.
Mali mješanac Puka glasno laje. Puka je psić s traumama iz djetinjstva i PTSP-om, i vidno se uznemiri svaki put kad Vlado izlazi iz kuće. Puka se vidno uznemiri i kad Vlado ide u zahod.
U dvadeset jedan sat na Trgu dr. Ante Starčevića u Kninu započinje svečani koncert Doris Dragović. U dvadeset dva sata i trideset minuta spektakularni vatromet obasjava nebo nad slobodnim kraljevskim gradom. Nakon veličanstvenog vatrometa vrelu noć nad Kninom režu rifovi domoljubne hard rock grupe Opća opasnost.
Za to vrijeme, u malom podstanarskom stanu u Kukuljevićevoj mali mješanac Puka uznemireno trči od kuhinje do sobe. Puka je psić s traumama iz djetinjstva i PTSP-om, i prestravi se svaki put kad Vlade nema u stanu.
Jednom, baš u ovo doba prije dvije godine, tako ga je napustio i prethodni gazda u selu Kovačići kraj Knina. Točno, eto, na današnji dan – na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza 2020. – napušteni i zapušteni prljavi mali mješanac izletio je na cestu u Kovačićima i iskočio pred automobil sa splitskim registarskim oznakama. Bila je to Andrea, djevojka Vladimira Matijanića, na reporterskom zadatku povodom dvadeset pete godišnjice veličanstvene vojno-redarstvene operacije Oluja.
Sve otada psić Puka, kako su ga nazvali njegovi udomitelji Andrea i Vlado, slavio je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti kao svoj drugi rođendan. Puka je, kažu, jedino živo biće u Republici Hrvatskoj koje razumije koncept domovinske zahvalnosti.
Točno u dvadeset tri sata započinje treći Dnevnik Hrvatske televizije. „Devet stotina godina Hrvati nisu slobodno upravljali vlastitom sudbinom, sve dok uz viziju predsjednika Tuđmana nismo ostvarili pravo na hrvatsku državu!“, kroz vrelu splitsku kolovošku noć odjekuje glas premijera Andreja Plenkovića. „Svjesni smo da je ova zemlja jedino bitna nama, da je jedino nama stvarno stalo do ove zemlje!“, uzvraća jekom daleki glas predsjednika Zorana Milanovića. „Hrabrost, zajedništvo i sloboda!“, odzvanja poruka ministra zdravstva Vilija Beroša.
“Doći u nebo, ući u blaženu vječnost, te svemogućem Bogu izreći svoju zahvalnost za dar Lijepe naše, za dar slobode i pobjede, da bi naš narod imao budućnost, da bi imao slobodnu Domovinu Hrvatsku!“, u slabašnom odjeku betonskim kanjonima splitskog Sućidra nestaje glas biskupa Tomislava Rogića.
Dežul ga zaokrene maestralno.Bloo wrote: ↑08/08/2022 18:38 Kako to Dežulović lijepo uobliči kad ja već ne znam.
https://hr.n1info.com/kolumne/boris-dez ... hvalnosti/
...
Nemaš ti pojma šta pišeš. Samo neka se piše i neka se brane Srbi.General War wrote: ↑08/08/2022 15:08...ti imas ocigledno problem sa citanjem, tj procesiuranjem procitanog.Point. wrote: ↑08/08/2022 11:11
Šta bolan trabunjaš i izmišljaš? Bošnjačka, hrvatska, ustaša, balije šta bolan izmišljaš? Ne stavljaj mi riječi koje nisam nikad napisao u usta.
Olujom se pomoglo da se deblokira bihački džep, pa se poslije oslobodili S Most, Petrovac, Vakuf itd. Tih civila, kojima je oslobođena rodna gruda ti je jelde malo manje žao od srpskih iz Hrvatske, koji su sami birali svoj put.
Da ti je civil-civil a divljak-divljak napisao bi pokoju o pobijenim civilima Vukovara, Ovčare, Petrinje i osudio balvan revolucije i granatiranje gradova, ipak je to malo divljački složićeš se?
Sto, Sta fali srbima?Point. wrote: ↑08/08/2022 23:10Nemaš ti pojma šta pišeš. Samo neka se piše i neka se brane Srbi.General War wrote: ↑08/08/2022 15:08
...ti imas ocigledno problem sa citanjem, tj procesiuranjem procitanog.
Katarza.
Ma da svi kolektivno pocine harakiri ti bi opet nasao manu,
...ma da, katarza, otjeras i pobijes svoj narod i jos trazis od njih katarzu, koji nacionalisticki spineri...tito dragi
Porediti njemacku i japan u kontekstu srba koji su hrvatski gradjani i protjerani je prilican spin, nikakve agresije nije bilo, sta mi imas objasnjavati...@ point je croatijski apologeta sasvim nebitan lik za diskusiju.
Nisam rekao harakiri, nego katarzu. Jasno stoji. Fokusiraj se.
Ti si eto đenerale bitan za diskusijuGeneral War wrote: ↑09/08/2022 09:58Porediti njemacku i japan u kontekstu srba koji su hrvatski gradjani i protjerani je prilican spin, nikakve agresije nije bilo, sta mi imas objasnjavati...@ point je croatijski apologeta sasvim nebitan lik za diskusiju.
Mi u BiH smo napravili golemu grešku povinujući se naredbi Amerikanaca da ne diramo u Banja Luku.General War wrote: ↑09/08/2022 09:34...ma da, katarza, otjeras i pobijes svoj narod i jos trazis od njih katarzu, koji nacionalisticki spineri...tito dragi![]()