Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#23251 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sime_cipol »

istra_hr wrote: 08/08/2022 10:49
pici wrote: 08/08/2022 10:13 Vučićev propagandist na Oliverovom grobu ostavio Miloševićevu knjigu

Image
8-)
ova barka neće jo dugo plutati - čeka je sudbina "Moskve"
Torcida ne oprašta ovakva sranja
Vjerovatno je iznajmljena.
Ma samo udariti zabranu ulaska na 5 godina. I to uvezati sa Sengenom :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23252 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

al stvarno kakvih ljudi ima
:roll: :roll: :roll:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#23253 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by PreWiBa »

sime_cipol wrote: 08/08/2022 11:23
istra_hr wrote: 08/08/2022 10:49
8-)
ova barka neće jo dugo plutati - čeka je sudbina "Moskve"
Torcida ne oprašta ovakva sranja
Vjerovatno je iznajmljena.
Ma samo udariti zabranu ulaska na 5 godina. I to uvezati sa Sengenom :D
Koliko smeće od čovjeka moraš biti pa grob jednog čovjeka - i to kakvog čovjeka - koristiš za ličnu promociju na nacionalizmu.
General War

#23254 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

Point. wrote: 08/08/2022 11:11
General War wrote: 08/08/2022 00:11
...fokusiraj se na "bledolike", ne na Navaho indijance. Tako su tvojim nacionalistickim kolegama iz Srbije i Croatie, Bosnajcka i Hrvatske djeca i zene Ustase i Balije...tako da te razumijem, ali meni je civil-civil, a divljak- divljak

Sta da slavim, "humano preseljenje"?
Šta bolan trabunjaš i izmišljaš? Bošnjačka, hrvatska, ustaša, balije šta bolan izmišljaš? Ne stavljaj mi riječi koje nisam nikad napisao u usta.

Olujom se pomoglo da se deblokira bihački džep, pa se poslije oslobodili S Most, Petrovac, Vakuf itd. Tih civila, kojima je oslobođena rodna gruda ti je jelde malo manje žao od srpskih iz Hrvatske, koji su sami birali svoj put.

Da ti je civil-civil a divljak-divljak napisao bi pokoju o pobijenim civilima Vukovara, Ovčare, Petrinje i osudio balvan revolucije i granatiranje gradova, ipak je to malo divljački složićeš se?
...ti imas ocigledno problem sa citanjem, tj procesiuranjem procitanog.
Bloo
Globalna šefica

#23255 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bloo »

Kako to Dežulović lijepo uobliči kad ja već ne znam.

https://hr.n1info.com/kolumne/boris-dez ... hvalnosti/
...
U dvadeset sati na vrata malog podstanarskog stana u Kukuljevićevoj ulici stiže ekipa pogrebnog poduzeća Tonkić. Krupni radnik s vrata pita je li pokojnik zaražen. S maskama na licu tijelo Vladimira Matijanića prebacuju u crnu vreću i iznose iz malog podstanarskog stana u Kukuljevićevoj.

Mali mješanac Puka glasno laje. Puka je psić s traumama iz djetinjstva i PTSP-om, i vidno se uznemiri svaki put kad Vlado izlazi iz kuće. Puka se vidno uznemiri i kad Vlado ide u zahod.

U dvadeset jedan sat na Trgu dr. Ante Starčevića u Kninu započinje svečani koncert Doris Dragović. U dvadeset dva sata i trideset minuta spektakularni vatromet obasjava nebo nad slobodnim kraljevskim gradom. Nakon veličanstvenog vatrometa vrelu noć nad Kninom režu rifovi domoljubne hard rock grupe Opća opasnost.

Za to vrijeme, u malom podstanarskom stanu u Kukuljevićevoj mali mješanac Puka uznemireno trči od kuhinje do sobe. Puka je psić s traumama iz djetinjstva i PTSP-om, i prestravi se svaki put kad Vlade nema u stanu.

Jednom, baš u ovo doba prije dvije godine, tako ga je napustio i prethodni gazda u selu Kovačići kraj Knina. Točno, eto, na današnji dan – na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza 2020. – napušteni i zapušteni prljavi mali mješanac izletio je na cestu u Kovačićima i iskočio pred automobil sa splitskim registarskim oznakama. Bila je to Andrea, djevojka Vladimira Matijanića, na reporterskom zadatku povodom dvadeset pete godišnjice veličanstvene vojno-redarstvene operacije Oluja.

Sve otada psić Puka, kako su ga nazvali njegovi udomitelji Andrea i Vlado, slavio je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti kao svoj drugi rođendan. Puka je, kažu, jedino živo biće u Republici Hrvatskoj koje razumije koncept domovinske zahvalnosti.

Točno u dvadeset tri sata započinje treći Dnevnik Hrvatske televizije. „Devet stotina godina Hrvati nisu slobodno upravljali vlastitom sudbinom, sve dok uz viziju predsjednika Tuđmana nismo ostvarili pravo na hrvatsku državu!“, kroz vrelu splitsku kolovošku noć odjekuje glas premijera Andreja Plenkovića. „Svjesni smo da je ova zemlja jedino bitna nama, da je jedino nama stvarno stalo do ove zemlje!“, uzvraća jekom daleki glas predsjednika Zorana Milanovića. „Hrabrost, zajedništvo i sloboda!“, odzvanja poruka ministra zdravstva Vilija Beroša.

“Doći u nebo, ući u blaženu vječnost, te svemogućem Bogu izreći svoju zahvalnost za dar Lijepe naše, za dar slobode i pobjede, da bi naš narod imao budućnost, da bi imao slobodnu Domovinu Hrvatsku!“, u slabašnom odjeku betonskim kanjonima splitskog Sućidra nestaje glas biskupa Tomislava Rogića.
Hakiz

#23256 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hakiz »

problemnatravunu wrote: 08/08/2022 06:49 https://www.index.hr/vijesti/clanak/uzn ... 85666.aspx
Image
Boris Dežulović

Tog petka na terasi sam zajedno s Rosom prestravljen slušao izravni telefonski prijenos Deinog očaja pred zatvorenim vratima njihovog malog podstanarskog stana, sat i deset minuta nijemog užasa prekidanog iznutra zvukovima pumpe za kisik i Pukinog lajanja.

Paraliziran od bijesa i tuge, dva i pol dana nisam o tome rekao ni napisao ni riječi. Skromna pamet i nešto bogatije iskustvo naložili su da ne žurim. Reći ćeš ili napisati nešto što ćeš požaliti. Smiri se.

Danas, nakon dva dana, smiren i hladne glave imam samo jedno pitanje za ministra zdravstva. Dobro, tri. Da je pred hitni infektološki odjel stigla crna limuzina s nadbiskupom Bozanićem, sa svim dijagnozama i simptomima poput Vadinih, da li bi mu rekli da nema potrebe za hospitalizacijom? Da je hitnu pomoć samo jednom, a ne dvanaest puta, zvala supruga premijera Plenkovića, sa svim dijagnozama i simptomima poput Vladinih, da li bi mu rekli da ne treba u bolnicu i da piša u lonac? Da je hitna pomoć nakon tri dana stigla u kuću nekog HDZ-ovog županijskog pročelnika s istim dijagnozama i simptomima poput Vladinih, da li bi mu rekli da nije za bolnicu, preporučili da jede slane štapiće i otišli?

Molim, samo kratak odgovor: da ili ne?

Ne, ne, vrlo jednostavno: da ili ne?

Pitanje je, jasno, kolokvijalno. Svaki je odgovor za ostavku ministra, premijera i cijele Vlade, proglašenje Dana poraza i domovinske zaludnosti, fajront i raspuštanje besmislene hrvatske države.

Danas, nakon dva dana, smiren i hladne glave jebem vam mater svima, do posljednjeg.

Mater vam jebem.
Slično sam imao iskustvo sa članom porodice. Zvao od petka do nedjelje da neko dođe, ja imao kovid, a i nemam auto pa ga nisam mogao sam voziti nigdje, a niko neće voziti oboljele od kovida, ne samo taksista, normalno, nego ni ovi što se reklamiraju kao medicinski prevoz. Ni iz doma zdravlja ni iz hitne nisu htjeli doći. Konačno mi prijatelji donesu, spuste pred vrata, oksimetar. Zasićenje bilo 45. Tek kada sam po ko zna koji put zvao hitnu i rekao koliko je zasićenje, tek tada su došli iz hitne i odvezli ga. Nedjelja. U četvrtak iz bolnice zvali da kažu da je umro.

Znam za još ljudi sa sličnim sudbinama.

Razlika je što nismo medijski interesantni, pa o takvim ljudima neće biti članaka u kojima se ljekarima i ostalom medicinskom osoblju, kao i ministrima itd iz zdravstva u Sarajevu psuje mater.
Mr.Sojic

#23257 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Mr.Sojic »

pici wrote: 07/08/2022 18:47 Rat je najbolji primjer kako od nosaca gajbi dodjes do prdCenika.
A i u međuvremenu da se poželi 100 za 1 :evil:
mayab

#23258 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mayab »

Image
Bloo
Globalna šefica

#23259 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bloo »

Hakiz wrote: 08/08/2022 18:45
Slično sam imao iskustvo sa članom porodice. Zvao od petka do nedjelje da neko dođe, ja imao kovid, a i nemam auto pa ga nisam mogao sam voziti nigdje, a niko neće voziti oboljele od kovida, ne samo taksista, normalno, nego ni ovi što se reklamiraju kao medicinski prevoz. Ni iz doma zdravlja ni iz hitne nisu htjeli doći. Konačno mi prijatelji donesu, spuste pred vrata, oksimetar. Zasićenje bilo 45. Tek kada sam po ko zna koji put zvao hitnu i rekao koliko je zasićenje, tek tada su došli iz hitne i odvezli ga. Nedjelja. U četvrtak iz bolnice zvali da kažu da je umro.

Razlika je što nismo medijski interesantni, pa o takvim ljudima neće biti članaka u kojima se ljekarima i ostalom medicinskom osoblju, kao i ministrima itd iz zdravstva u Sarajevu psuje mater.
Da si ti uro, znas kakav nekrolog bi dobio od nas sa teme Feminizam...eh.
Hakiz

#23260 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hakiz »

Bloo wrote: 08/08/2022 20:15
Hakiz wrote: 08/08/2022 18:45

Da si ti uro, znas kakav nekrolog bi dobio od nas sa teme Feminizam...eh.
Joj, sad ne znam da li da se plašim ili ponosim :cry:
General War

#23261 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

Bloo wrote: 08/08/2022 18:38 Kako to Dežulović lijepo uobliči kad ja već ne znam.

...
U dvadeset sati na vrata malog podstanarskog stana u Kukuljevićevoj ulici stiže ekipa pogrebnog poduzeća Tonkić. Krupni radnik s vrata pita je li pokojnik zaražen. S maskama na licu tijelo Vladimira Matijanića prebacuju u crnu vreću i iznose iz malog podstanarskog stana u Kukuljevićevoj.

Mali mješanac Puka glasno laje. Puka je psić s traumama iz djetinjstva i PTSP-om, i vidno se uznemiri svaki put kad Vlado izlazi iz kuće. Puka se vidno uznemiri i kad Vlado ide u zahod.

U dvadeset jedan sat na Trgu dr. Ante Starčevića u Kninu započinje svečani koncert Doris Dragović. U dvadeset dva sata i trideset minuta spektakularni vatromet obasjava nebo nad slobodnim kraljevskim gradom. Nakon veličanstvenog vatrometa vrelu noć nad Kninom režu rifovi domoljubne hard rock grupe Opća opasnost.

Za to vrijeme, u malom podstanarskom stanu u Kukuljevićevoj mali mješanac Puka uznemireno trči od kuhinje do sobe. Puka je psić s traumama iz djetinjstva i PTSP-om, i prestravi se svaki put kad Vlade nema u stanu.

Jednom, baš u ovo doba prije dvije godine, tako ga je napustio i prethodni gazda u selu Kovačići kraj Knina. Točno, eto, na današnji dan – na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza 2020. – napušteni i zapušteni prljavi mali mješanac izletio je na cestu u Kovačićima i iskočio pred automobil sa splitskim registarskim oznakama. Bila je to Andrea, djevojka Vladimira Matijanića, na reporterskom zadatku povodom dvadeset pete godišnjice veličanstvene vojno-redarstvene operacije Oluja.

Sve otada psić Puka, kako su ga nazvali njegovi udomitelji Andrea i Vlado, slavio je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti kao svoj drugi rođendan. Puka je, kažu, jedino živo biće u Republici Hrvatskoj koje razumije koncept domovinske zahvalnosti.

Točno u dvadeset tri sata započinje treći Dnevnik Hrvatske televizije. „Devet stotina godina Hrvati nisu slobodno upravljali vlastitom sudbinom, sve dok uz viziju predsjednika Tuđmana nismo ostvarili pravo na hrvatsku državu!“, kroz vrelu splitsku kolovošku noć odjekuje glas premijera Andreja Plenkovića. „Svjesni smo da je ova zemlja jedino bitna nama, da je jedino nama stvarno stalo do ove zemlje!“, uzvraća jekom daleki glas predsjednika Zorana Milanovića. „Hrabrost, zajedništvo i sloboda!“, odzvanja poruka ministra zdravstva Vilija Beroša.

“Doći u nebo, ući u blaženu vječnost, te svemogućem Bogu izreći svoju zahvalnost za dar Lijepe naše, za dar slobode i pobjede, da bi naš narod imao budućnost, da bi imao slobodnu Domovinu Hrvatsku!“, u slabašnom odjeku betonskim kanjonima splitskog Sućidra nestaje glas biskupa Tomislava Rogića.
Boris D i klapa iz Ferala , veliko postovanje.
Ommadawn

#23262 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Ommadawn »

Bloo wrote: 08/08/2022 18:38 Kako to Dežulović lijepo uobliči kad ja već ne znam.

...

Dežul ga zaokrene maestralno.
Point.

#23263 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Point. »

General War wrote: 08/08/2022 15:08
Point. wrote: 08/08/2022 11:11

Šta bolan trabunjaš i izmišljaš? Bošnjačka, hrvatska, ustaša, balije šta bolan izmišljaš? Ne stavljaj mi riječi koje nisam nikad napisao u usta.

Olujom se pomoglo da se deblokira bihački džep, pa se poslije oslobodili S Most, Petrovac, Vakuf itd. Tih civila, kojima je oslobođena rodna gruda ti je jelde malo manje žao od srpskih iz Hrvatske, koji su sami birali svoj put.

Da ti je civil-civil a divljak-divljak napisao bi pokoju o pobijenim civilima Vukovara, Ovčare, Petrinje i osudio balvan revolucije i granatiranje gradova, ipak je to malo divljački složićeš se?
Nemaš ti pojma šta pišeš. Samo neka se piše i neka se brane Srbi.
General War

#23264 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

Point. wrote: 08/08/2022 23:10
General War wrote: 08/08/2022 15:08

Sto, Sta fali srbima?
Point.

#23265 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Point. »

General War wrote: 08/08/2022 23:25
Point. wrote: 08/08/2022 23:10
Sto, Sta fali srbima?
Katarza.
General War

#23266 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

Point. wrote: 09/08/2022 00:22

Sto, Sta fali srbima?
Katarza.
Ma da svi kolektivno pocine harakiri ti bi opet nasao manu,
istra_hr

#23267 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by istra_hr »

Sto, Sta fali srbima?
Katarza.
8)
Katarzu su prošli Njemačka i Japan, jer su shvatili, pogriješili -priznali da su izgubili rat
Srbija ne gubi ratove, nikad.
Zato za njih i dalje vrijedi: "ko se tenka laća, na traktoru se vraća"
General War

#23268 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

istra_hr wrote: 09/08/2022 08:33

Katarza.
8)
Katarzu su prošli Njemačka i Japan, jer su shvatili, pogriješili -priznali da su izgubili rat
...ma da, katarza, otjeras i pobijes svoj narod i jos trazis od njih katarzu, koji nacionalisticki spineri...tito dragi :lol:
breuer

#23269 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by breuer »

još da je i Hrvati prođu...mislim na katarzu...al teško je ustašluk i četnikluk iz ljudi išćerat...
Kyuss

#23270 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Kyuss »

Teško da si general, đeneral bi prikladnije bilo. :D
istra_hr

#23271 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by istra_hr »

8) ..slušaj "generale",
kolega @Point je spomenuo katarzu, a ja sam samo spomenuo primjer država-naroda, koji su shvatili i priznali da su pogriješili.

Bojim se da je uzalud objašnjavati; vrati se u svoju mišju rupu, tamo si kralj, car...šta god
General War

#23272 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

istra_hr wrote: 09/08/2022 09:43 8) ..slušaj "generale",
kolega @Point je spomenuo katarzu, a ja sam samo spomenuo primjer država-naroda, koji su shvatili i priznali da su pogriješili.

Bojim se da je uzalud objašnjavati; vrati se u svoju mišju rupu, tamo si kralj, car...šta god
Porediti njemacku i japan u kontekstu srba koji su hrvatski gradjani i protjerani je prilican spin, nikakve agresije nije bilo, sta mi imas objasnjavati...@ point je croatijski apologeta sasvim nebitan lik za diskusiju.
Point.

#23273 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Point. »

General War wrote: 09/08/2022 00:52

Katarza.
Ma da svi kolektivno pocine harakiri ti bi opet nasao manu,
Nisam rekao harakiri, nego katarzu. Jasno stoji. Fokusiraj se.
Point.

#23274 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Point. »

General War wrote: 09/08/2022 09:58
istra_hr wrote: 09/08/2022 09:43 8) ..slušaj "generale",

Porediti njemacku i japan u kontekstu srba koji su hrvatski gradjani i protjerani je prilican spin, nikakve agresije nije bilo, sta mi imas objasnjavati...@ point je croatijski apologeta sasvim nebitan lik za diskusiju.
Ti si eto đenerale bitan za diskusiju :lol:
I još mi uvaljuješ da sam nečiji apologeta i još croatijski od svih jer sam se usudio napisati nešto protiv Srba.

Ti ono bi iz Tuzle, pa ti isti Srbi koje zdušno braniš u svakoj prilici i u svakom postu su pobili tvoje sugrađane i mladost grada, samo 30tak kilometara dalje su počinili genocid i umjesto da se poklopiš po ušima i od srama se crveniš koga braniš, ti ovdje nekome držiš predavanja da je nečiji apologeta. I fol još se prodaješ da nisi nacionalista. :-)
costacurta

#23275 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by costacurta »

General War wrote: 09/08/2022 09:34
istra_hr wrote: 09/08/2022 08:33
8)
...ma da, katarza, otjeras i pobijes svoj narod i jos trazis od njih katarzu, koji nacionalisticki spineri...tito dragi :lol:
Mi u BiH smo napravili golemu grešku povinujući se naredbi Amerikanaca da ne diramo u Banja Luku.
Hrvati su to riješili na jedini mogući i ispravan način.
Kosovari su primjer kako sa političkim vođama Srbije treba "sarađivati".
Kaže meni jedna prijateljica iz Srbije "preživjela sam AGRESIJU 99." :lol: a rekoh agresije i govana, svaki dan vas ljudi obavještavali ko vremensku prognozu "danas u 8.45 tučemo Zastavu u Kragujevcu. U 11.10 rušimo most na Rzavi.Pa pauza do 16.00. Please Stay away for your own safety. :lol: al riba je knjigu/memoare od toga napisala :shock: da ti je pročitati tu melodramu :lol:
Katarza prijatelju, ili neki novi pichvajz je neminovan al tad više neće biti JNA da vas "štiti". Doduše nabavili ste superultragiga mega moderne MiG 29 bjeloruske proizvodnje i oklopna vozila Despot vlastita proizvodnja koji su se odlično pokazali čuvajući Dodika ispred zgrade Vlade :izet:
Post Reply