Na moj tv bio nakacen ps4, neki blu ray player i telemachov receiver.. Tv nije ni radio kada se to desilo.. Samo ulaz u kojem je bio receiver sprzen.. Niti je grmilo, niti bilo sta.. Receiver nikad vise nije proradio.. Donijeli mi drugi.. Mislim da jos negdje cuvam taj hdmi kabal na cijem konektoru se bas vide tragovi strujnog udara.. Citav konektor pocrnio.. Sreca pa mi dobar drug radi u asbisu, pa mi je to progurao preko garancije.. Inace bi platio plocu nekih 500KM, a tv nije bio ni heftu star..
Telemach BH
Moderator: Benq
-
laik1981
#13201 Re: Telemach BH
- Telemach
#13202 Re: Telemach BH
Zdravo @123bih123,
Zahvaljujemo se na javljanju. Kontaktirat ćemo Vas uskoro i pokušati pronaći opciju koja Vam više odgovara.
-
Adobeg
#13203 Re: Telemach BH
I meni isto tako kad sam ih odbio produziti ugovor,internet stopa jos malo jedva cekam da ih odjavim.tap3ah75 wrote: ↑02/08/2022 17:10 Dvogodišnji ugovor mi ističe za nekih 4-5 mjeseci.
Danas me zove radnica Telemaha i nudi mi kanale i "malo brži" internet ako potpišem na dvije godine
Upitam moze li HBO
- ne moze!
Upitam moze li šta jeftinije da plaćam
- ne moze!
Zahvalim se i kazem da onda ne zelim ništa.
- Je li to ne želite nastaviti saradnju sa Telemahom.
- Molim?
- Je li to ne želite nastaviti saradnju sa Telemahom
Upitam je ima li uvid do kada sam pod ugovorom, reče još 4 mjeseca
Dobro hvala doviđenja
Izuzetno neljubazna i napadački nastrojena - nisam ja kriv ako joj je mrsko raditi, zivkati.
I naravno dođem kući kažu djeca - štopa internet od 11 - a poziv bio u 10.
![]()
- diablobih
#13204 Re: Telemach BH
Kada cete moci precizirati? Moze i okvirno sto se mene tice, ali IPv6 je bitna stvar za buducnost, olaksat ce i vama.
- ZoomZoomKiwi
-
zLatk0
#13206 Re: Telemach BH
Neko je prije koji mjesec napisao da su došli CAM moduli v2.0 (kartice) koje podržavaju vraćanje kanala, videoteku i slično, ali da nije još aktivirano u sistemu
Kakav je trenutni status, je li se mogu dobiti i jesu li funkcionalne, obzirom da nekoliko godina imam uključeno u paketu navedene opcije, a koje nisu dostupne na kartici (naravno da istu cifru plaćam kao da ih imam dostupne) ?
Kakav je trenutni status, je li se mogu dobiti i jesu li funkcionalne, obzirom da nekoliko godina imam uključeno u paketu navedene opcije, a koje nisu dostupne na kartici (naravno da istu cifru plaćam kao da ih imam dostupne) ?
- diablobih
#13207 Re: Telemach BH
Vec oko 50 % USA koristi, mislim da nije tesko da za balkan ili barem budu pioniri na istom, pa odrade upgrade za BiH i vide kako ide u manjoj zemlji kao test.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#13208 Re: Telemach BH
+1zLatk0 wrote: ↑03/08/2022 01:24 Neko je prije koji mjesec napisao da su došli CAM moduli v2.0 (kartice) koje podržavaju vraćanje kanala, videoteku i slično, ali da nije još aktivirano u sistemu
- Telemach
#13209 Re: Telemach BH
Pozdrav @Adobeg,
Izvršit ćemo detaljne provjere Vaše internet usluge. Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaš kontakt broj telefona kako bi Vas kolege iz tima za brigu o korisnicima kontaktirale i prezentovale najbolju ponudu za Vas za nastavak saradnje sa kompanijom Telemach.
- Telemach
#13210 Re: Telemach BH
Pozdrav @diablobih,
Trenutno ne raspolažemo sa navedenim informacijama. Rado ćemo Vas obavijestiti ukoliko dođe do promjena po pitanju prelaska na IPv6 sistem dodjele IP adresa. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
- Telemach
#13211 Re: Telemach BH
Pozdrav @zLatk0,zLatk0 wrote: ↑03/08/2022 01:24 Neko je prije koji mjesec napisao da su došli CAM moduli v2.0 (kartice) koje podržavaju vraćanje kanala, videoteku i slično, ali da nije još aktivirano u sistemu
Kompanija Telemach trenutno ne nudi mogućnost korištenja usluga TV Unazad i Video Klub putem D3 CAM modula. Ukoliko dođe do promjene, rado ćemo Vas o tome obavijestiti. Navedene usluge možete koristiti putem D3 resivera, EON box uređaja, te EON platforme. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
- HPLaserJet
#13212 Re: Telemach BH
Duže vremena su takve kartice u opticaju. Ko mene je takva kartica, tzv. Cardless modul, bez kartice, odnosno samo modul sa čipom umjesto kartice. Hardverska verzija je 2.0, međutim Telemach to nije softverski omogućio. Vjerovatno kako bi što više davali opremu, koja je btw., danas totalno nepotrebna. Ko ima Android TV, njemu ne treba apsolutno nikakav box. Box u tom slučaju samo stvara bespotrebnu komplikaciju i nered sa 4 dodatna, bespotrebna kabla.zLatk0 wrote: ↑03/08/2022 01:24 Neko je prije koji mjesec napisao da su došli CAM moduli v2.0 (kartice) koje podržavaju vraćanje kanala, videoteku i slično, ali da nije još aktivirano u sistemu
-
karabaja989
#13213 Re: Telemach BH
Nego @Telemach Hocemo li mi kad dobiti sta novo na racun ovog svega sto ste nam uzeli ?
Uzeli ste Arene, uzeli dosta drugih stvari kroz godine a cijene samo dizete prema gore?
Internet je bez premca kad ne štopa, tv kanali sad kada počnu prvenstva postaju besmisleni jer nemate ništa da nam ponudite.
Ugovor mi ističe jako brzo tako da vrlo vjerovatno ćemo ići na onu opciju Rastajemo se mi
Uzeli ste Arene, uzeli dosta drugih stvari kroz godine a cijene samo dizete prema gore?
Internet je bez premca kad ne štopa, tv kanali sad kada počnu prvenstva postaju besmisleni jer nemate ništa da nam ponudite.
Ugovor mi ističe jako brzo tako da vrlo vjerovatno ćemo ići na onu opciju Rastajemo se mi
- Telemach
#13214 Re: Telemach BH
Pozdrav @karabaja989,karabaja989 wrote: ↑03/08/2022 12:19 Nego @Telemach Hocemo li mi kad dobiti sta novo na racun ovog svega sto ste nam uzeli ?
Kompanija Telemach konstantno radi na unaprijeđenju usluga i uvođenju noviteta u ponudu. Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Kolege iz tima za brigu o korisnicima će Vas pozvati u najkraćem roku i prezentovati najbolju ponudu za Vas za nastavak saradnje sa kompanijom Telemach. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
-
karabaja989
#13215 Re: Telemach BH
Imate ppTelemach wrote: ↑03/08/2022 12:25Pozdrav @karabaja989,karabaja989 wrote: ↑03/08/2022 12:19 Nego @Telemach Hocemo li mi kad dobiti sta novo na racun ovog svega sto ste nam uzeli ?
Kompanija Telemach konstantno radi na unaprijeđenju usluga i uvođenju noviteta u ponudu. Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Kolege iz tima za brigu o korisnicima će Vas pozvati u najkraćem roku i prezentovati najbolju ponudu za Vas za nastavak saradnje sa kompanijom Telemach. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
- Telemach
#13216 Re: Telemach BH
Pozdrav @karabaja989,
Dostavili smo Vam odgovor u inbox. Hvala Vam na saradnji na ovaj način.
- semsasuljakovic
#13217 Re: Telemach BH
Onaj osjećaj kad penzioner u subotu u u 13.30 upali SK da gleda Premier ligu, a dobije derbi kazahstanske lige.
Nisu oni ni svjesni kakav ih tornado očekuje, 90% pretplatnika i ne zna da su izgubili Premier ligu.
Nisu oni ni svjesni kakav ih tornado očekuje, 90% pretplatnika i ne zna da su izgubili Premier ligu.
- twonk
#13218 Re: Telemach BH
Opet se ovo desava da googleove i facebookove stranice ne rade. Koji je problem na telemachu sa ovim? Sve radi osim toga.
- Telemach
#13219 Re: Telemach BH
Pozdrav @twonk,
Trenutno ne bilježimo poteškoće u radu internet usluge i spajanja na navedene servise. Ukoliko se poteškoća nastavi, zamolit ćemo Vas da pozovete našu tehničku podršku na besplatan broj telefona 0800 31111, kako bi kolege odmah izvršile neophodne provjere. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
- typeOnegative
#13220 Re: Telemach BH
Da, i kod mene je takva, ali te opcije nisu omogućene, i iskreno, cisto sumnjam da ce ikad i biti. Dok se ovoliko insistira na boxu, ima tu neki tal ili neki dublji interesi.HPLaserJet wrote: ↑03/08/2022 09:25Duže vremena su takve kartice u opticaju. Ko mene je takva kartica, tzv. Cardless modul, bez kartice, odnosno samo modul sa čipom umjesto kartice. Hardverska verzija je 2.0, međutim Telemach to nije softverski omogućio. Vjerovatno kako bi što više davali opremu, koja je btw., danas totalno nepotrebna. Ko ima Android TV, njemu ne treba apsolutno nikakav box. Box u tom slučaju samo stvara bespotrebnu komplikaciju i nered sa 4 dodatna, bespotrebna kabla.zLatk0 wrote: ↑03/08/2022 01:24 Neko je prije koji mjesec napisao da su došli CAM moduli v2.0 (kartice) koje podržavaju vraćanje kanala, videoteku i slično, ali da nije još aktivirano u sistemu
Definitivno, ko god ima android TV ili neki od onih sa podrškom za Eon sa webOS ili tizen , box je totalno bespotreban... Nema bespotrebnih kabela, koristis jedan daljinski i u velikoj većini slučajeva puno bolja slika nego na boxu..
Eh, jos samo da nisu uveli 'unaprijeđenje usluge ' sa insistiranjem na zicnom povezivanju ako zelis maksimalnu kvalitetu slike.. To im nikad necu 'oprostiti' , niti mogu skontat razloge i opravdanost te odluke ma koliko se trudio
- dembele
#13221 Re: Telemach BH
Kod mene eon box često zna zalediti kada koristim kodi i gledam neku seriju ili film, znači ne reaguje uopšte ni na jednu komandu na daljincu i nema druge nego ga ištekati iz struje.
Na drugom android boxu sve isto instalirano, uredno frcera i nikad nikakvih problema.
Na drugom android boxu sve isto instalirano, uredno frcera i nikad nikakvih problema.
- typeOnegative
#13222 Re: Telemach BH
A jbga , nisu to neki aman zaman boxovi , ni ne možeš očekivati neke ekstra performanse .Što se kodija , eon boxa i `zakivanja ` tiče , to ti vjerujem. Imao ga instaliranog , iskustvo korištenja kodija na boxu blagi užas , štekanje , maratonska učitavanja i sve što si naveo. Vratio box , zamjenio ga za karticu , instalirao ga na firestick , razlika nebo i zemlja , ni najmanjeg problema , sve leti ..dembele wrote: ↑03/08/2022 19:00 Kod mene eon box često zna zalediti kada koristim kodi i gledam neku seriju ili film, znači ne reaguje uopšte ni na jednu komandu na daljincu i nema druge nego ga ištekati iz struje.
- Telemach
#13223 Re: Telemach BH
Pozdrav @dembele,dembele wrote: ↑03/08/2022 19:00 Kod mene eon box često zna zalediti kada koristim kodi i gledam neku seriju ili film, znači ne reaguje uopšte ni na jednu komandu na daljincu i nema druge nego ga ištekati iz struje.
Kompanija Telemach ne može garantovati za ispravan rad dodatnih aplikacija koje instalirate na Vaš EON box uređaj. Možemo garantovati ispravan rad EON TV aplikacije i servisa potrebnih za pružanje usluge digitalne televizije, te naprednih servisa EPG, CUTV i VOD. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
-
challmander
#13224 Re: Telemach BH
Moze li se preko portala Moj Telemach platiti jedan racun od njih vise neplacenih? Kada udjem u formu za online placanje, automatski mi se upise iznos za oba mjeseca bez mogucnosti promjene iznosa koji se uplacuje.
- Benq
#13225 Re: Telemach BH
Ne moze, samo zbirno. Mada bi bilo super da se mogu pojedinacno racuni placati na taj nacin.challmander wrote: ↑04/08/2022 22:11 Moze li se preko portala Moj Telemach platiti jedan racun od njih vise neplacenih? Kada udjem u formu za online placanje, automatski mi se upise iznos za oba mjeseca bez mogucnosti promjene iznosa koji se uplacuje.