Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
diablobih

#13176 Re: Telemach BH

Post by diablobih »

@Telemach Kada ce biti dostupan IPv6 ??
HPLaserJet

#13177 Re: Telemach BH

Post by HPLaserJet »

diablobih wrote: 01/08/2022 18:55 @Telemach Kada ce biti dostupan IPv6 ??
Koji će ti vrag. Dok god nisam u NAT-u, ne treba mi.
diablobih

#13178 Re: Telemach BH

Post by diablobih »

HPLaserJet wrote: 01/08/2022 19:21
Koji će ti vrag. Dok god nisam u NAT-u, ne treba mi.
Bolji, sigurniji, brzi i potreban za buducnost. Zasto da ne je bolje pitanje? Mnogo siteova i stvari podrzava IPv6, pa bih zelio da koristim to umjesto zastarjelog IPv4.
Telemach

#13179 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Zdravo @diablobih,
U ovom trenutku nemamo precizan odgovor na Vaš upit. U slučaju izmjena biti ćete blagovremeno obaviješteni. Zahvaljujemo se na razumijevanju,
acer5101

#13180 Re: Telemach BH

Post by acer5101 »

HPLaserJet wrote: 01/08/2022 15:22 @Telemach, @SindzaBG

Imam jedno konstruktivno pitanje :D

Da li imate u planu, da li ste razmišljali, da li vam je neko ranije spominjao, da li imate saznanja, da li se šuška, da li je realno za očekivati.....

...... da Telemach korisnici iz BiH, koji koriste usluge Internet i televizije, imaju određene pogodnosti, besplatne gigabajte, minute, poruke, bilo šta, dok se nalaze u roaming mreži Telemach Hrvatska. Prošle hefte sam bio u ZG, i na telefonu vidim piše Telemach i kontam što bi bilo dobro rahat uključiti mobilne podatke i surfati ko čovjek, kada sam već korisnik Telemacha (ali bosanskog) :).

Recimo, da skupite sve brojeve telefona Telemach korisnika u BiH, i na tim brojevima da omogućite besplatne gigabajte u Hrvatskoj na Telemach mreži, bez obzira kojeg mobilnog operatera ti korisnici koriste.

To bi bilo extra ako bi postojala kakva mogućnost za takvo nešto.
Ovo ce ti biti moguce tek kada Telemach bude imao mobilnu u BiH ;)
HPLaserJet

#13181 Re: Telemach BH

Post by HPLaserJet »

acer5101 wrote: 02/08/2022 11:54

Da li imate u planu, da li ste razmišljali, da li vam je neko ranije spominjao, da li imate saznanja, da li se šuška, da li je realno za očekivati.....

...... da Telemach korisnici iz BiH, koji koriste usluge Internet i televizije, imaju određene pogodnosti, besplatne gigabajte, minute, poruke, bilo šta, dok se nalaze u roaming mreži Telemach Hrvatska. Prošle hefte sam bio u ZG, i na telefonu vidim piše Telemach i kontam što bi bilo dobro rahat uključiti mobilne podatke i surfati ko čovjek, kada sam već korisnik Telemacha (ali bosanskog) :).

Recimo, da skupite sve brojeve telefona Telemach korisnika u BiH, i na tim brojevima da omogućite besplatne gigabajte u Hrvatskoj na Telemach mreži, bez obzira kojeg mobilnog operatera ti korisnici koriste.

Može i sad, samo treba volje ;)
Dzontra_Volta

#13182 Re: Telemach BH

Post by Dzontra_Volta »

Telemach wrote: 01/08/2022 15:57

Zdravo @HPLaserJet,
Konstruktivni prijedlozi i sugestije naših korisnika su uvijek dobrodošli. Uvijek ćemo iste rado razmotriti te ukoliko postoji realna mogućnost i uvažiti. Vaša poruka je u cjelosti proslijeđena nadležnom odjeljenju. Zahvaljujemo se na saradnji.
Pridružujem se razmišljanju kolege @HPLaserJet.
Mislim da bi to bio potez koji bi doveo nove i zadržao stare korisnike Telemacha.
HPLaserJet

#13183 Re: Telemach BH

Post by HPLaserJet »

Dzontra_Volta wrote: 02/08/2022 12:59
Telemach wrote: 01/08/2022 15:57

Zdravo @HPLaserJet,
Konstruktivni prijedlozi i sugestije naših korisnika su uvijek dobrodošli. Uvijek ćemo iste rado razmotriti te ukoliko postoji realna mogućnost i uvažiti. Vaša poruka je u cjelosti proslijeđena nadležnom odjeljenju. Zahvaljujemo se na saradnji.
Mislim da bi to bio potez koji bi doveo nove i zadržao stare korisnike Telemacha.
Druga rečenica mi nije baš u interesu :D :lol:

Ovo sam ja više zbog sebe predložio, a i zbog drugih isto. Ako je meni dobro ovako, i drugima će biti. Preskup roming, odbija od bubrega.
acer5101

#13184 Re: Telemach BH

Post by acer5101 »

HPLaserJet wrote: 02/08/2022 12:14
acer5101 wrote: 02/08/2022 11:54

E hajd sad, bas me interesuje kako bi ti riješio ovo da si na mjestu Telemacha, a korisnik si gsm usluga u BiH (Bhtelecom, Ero il Mtel)?
De molim te da nas prosvijetliš, kad tako kažeš samo treba volje
HPLaserJet

#13185 Re: Telemach BH

Post by HPLaserJet »

acer5101 wrote: 02/08/2022 13:17
HPLaserJet wrote: 02/08/2022 12:14

E hajd sad, bas me interesuje kako bi ti riješio ovo da si na mjestu Telemacha, a korisnik si gsm usluga u BiH (Bhtelecom, Ero il Mtel)?
De molim te da nas prosvijetliš, kad tako kažeš samo treba volje
Tim korisnicima Telemach ne fakturiše Telekomu saobraćaj, i nema fakture Telekomu, nema plaćana.

Sve se može ;).

Taj saobraćaj ne naplaćuje Telekom dok si u HR, već Telemach.
Dzontra_Volta

#13186 Re: Telemach BH

Post by Dzontra_Volta »

HPLaserJet wrote: 02/08/2022 13:01
Dzontra_Volta wrote: 02/08/2022 12:59

Ovo sam ja više zbog sebe predložio, a i zbog drugih isto. Ako je meni dobro ovako, i drugima će biti. Preskup roming, odbija od bubrega.
Pa nije tebi, ali je u interesu firme, koja mora i sebe vidjeti u toj inicijativi. Treba biti win-win situacija, da bi se provela ideja.
HPLaserJet

#13187 Re: Telemach BH

Post by HPLaserJet »

Dzontra_Volta wrote: 02/08/2022 14:43
HPLaserJet wrote: 02/08/2022 13:01

Pa nije tebi, ali je u interesu firme, koja mora i sebe vidjeti u toj inicijativi. Treba biti win-win situacija, da bi se provela ideja.
Ma budimo realni, neće ovo nikad zaživjeti, ali eto, napisao sam, pa ne znam, možda neko i razmisli.
Dzontra_Volta

#13188 Re: Telemach BH

Post by Dzontra_Volta »

HPLaserJet wrote: 02/08/2022 14:58
Dzontra_Volta wrote: 02/08/2022 14:43

Ma budimo realni, neće ovo nikad zaživjeti, ali eto, napisao sam, pa ne znam, možda neko i razmisli.
Vjerovatno ne. Ja sam se više nadao da će biti kakav popust na njihove SIM kartice za turiste (ili poduplani saobraćaj) ili bar besplatno korištenje njihovih Hot spot lokacija.
Ali to je očigledno drugi d.o.o.
Kao kad sam bio na Raiffeisen banci, pa pitao što ne mogu na Raiffeisen bankomatima u inostranstvu uzimati novac bez naknade, pa mi rekli: eee, to je sasvim druga firma. :D :izet:
dassa

#13189 Re: Telemach BH

Post by dassa »

@Telemach situacija je sljedeća. Drugi put za godinu dana udar groma spalio matičnu ploču risivera i televizora. Risiver zamijenjen, televizor pokvaren. Imam li pravo na naknadu nastale štete na televizoru?
saale

#13190 Re: Telemach BH

Post by saale »

Ima li planova za uvođenjem nekih novih kanala, ukoliko se nešto ubrzo ne promjeni ja prelazim na MOJU TV!?
BJB

#13191 Re: Telemach BH

Post by BJB »

Ah sto gnjave sa potpisivanjem ugovora..pet puta su me zvali do sad, a neću da potpišem dok ne vidim neku korist od njih..jedino što valja je internet..a imam zbog mame i tel.fiksni..a davno bih ga ukinula da je mogu nagovoriti ali ona ne da i jok..
Nego može li se izvući šta za potpisivanje novog ugovora, otključavanje nekih kanala džabe (mojoj kolegici je uspjelo, ne znam kako iskreno)...
semsasuljakovic

#13192 Re: Telemach BH

Post by semsasuljakovic »

dassa wrote: 02/08/2022 15:42 @Telemach situacija je sljedeća. Drugi put za godinu dana udar groma spalio matičnu ploču risivera i televizora. Risiver zamijenjen, televizor pokvaren. Imam li pravo na naknadu nastale štete na televizoru?
Lol. Kakve veze ima Telemach sa lošim uzemljenjem?
Gasi uređaje iz utičnice čim počne grmiti + isključi LAN i COAX kablove. Meni je svake godine redovno nešto crkavalo, e nećeš više majčin sine. Čim jače zagrmi totalno isključivanje uređaja i miran sam.
Telemach

#13193 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

BJB wrote: 02/08/2022 15:51 Ah sto gnjave sa potpisivanjem ugovora..pet puta su me zvali do sad, a neću da potpišem dok ne vidim neku korist od njih..jedino što valja je internet..a imam zbog mame i tel.fiksni..a davno bih ga ukinula da je mogu nagovoriti ali ona ne da i jok..
Nego može li se izvući šta za potpisivanje novog ugovora, otključavanje nekih kanala džabe (mojoj kolegici je uspjelo, ne znam kako iskreno)...
Zdravo @BJB,
Svakom obnovom Ugovora ostvarujete odlične pogodnosti. Ukoliko želite da Vas kontaktiramo i iste prezentujemo te se potrudimo pronaći Vama najbolju opciju, dovoljno je da nam u inbox dostavite korisničke podatke.
Telemach

#13194 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

dassa wrote: 02/08/2022 15:42 @Telemach situacija je sljedeća. Drugi put za godinu dana udar groma spalio matičnu ploču risivera i televizora. Risiver zamijenjen, televizor pokvaren. Imam li pravo na naknadu nastale štete na televizoru?
Zdravo @dassa,
Pretplatnik je odgovoran za pravilnu zaštitu i čuvanje uređaja od pražnjenja usljed vremenskih nepogoda. Svakako, možete nam se obratiti sa podacima i detaljnim opisom navedenog u inbox ili putem e-maila, kako bismo provjerili da li možemo nešto dodatno učiniti za Vas.
Telemach

#13195 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

saale wrote: 02/08/2022 15:45 Ima li planova za uvođenjem nekih novih kanala, ukoliko se nešto ubrzo ne promjeni ja prelazim na MOJU TV!?
Zdravo @saale,
Kontinuirano radimo na unapređenju ponude i servisa. Novi kanali su uvijek u planu, a svi prijedlozi su dobrodošli i možete ih pisati i na e-mail adresu: [email protected]
Trenutno je dostupno preko 200 kanala, a u sadržaj Video Kluba je uključeno više od 24 000 naslova. Također, naša EON platforma ima 120 HD kanala :)
tap3ah75

#13196 Re: Telemach BH

Post by tap3ah75 »

Dvogodišnji ugovor mi ističe za nekih 4-5 mjeseci.
Danas me zove radnica Telemaha i nudi mi kanale i "malo brži" internet ako potpišem na dvije godine
Upitam moze li HBO
- ne moze!
Upitam moze li šta jeftinije da plaćam
- ne moze!

Zahvalim se i kazem da onda ne zelim ništa.
- Je li to ne želite nastaviti saradnju sa Telemahom.
- Molim?
- Je li to ne želite nastaviti saradnju sa Telemahom

Upitam je ima li uvid do kada sam pod ugovorom, reče još 4 mjeseca
Dobro hvala doviđenja

Izuzetno neljubazna i napadački nastrojena - nisam ja kriv ako joj je mrsko raditi, zivkati.

I naravno dođem kući kažu djeca - štopa internet od 11 - a poziv bio u 10.
:lol:
Telemach

#13197 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

tap3ah75 wrote: 02/08/2022 17:10 Dvogodišnji ugovor mi ističe za nekih 4-5 mjeseci.
Danas me zove radnica Telemaha i nudi mi kanale i "malo brži" internet ako potpišem na dvije godine
Upitam moze li HBO
- ne moze!
Upitam moze li šta jeftinije da plaćam
- ne moze!

Zahvalim se i kazem da onda ne zelim ništa.
- Je li to ne želite nastaviti saradnju sa Telemahom.
- Molim?
- Je li to ne želite nastaviti saradnju sa Telemahom

Upitam je ima li uvid do kada sam pod ugovorom, reče još 4 mjeseca
Dobro hvala doviđenja

Izuzetno neljubazna i napadački nastrojena - nisam ja kriv ako joj je mrsko raditi, zivkati.

I naravno dođem kući kažu djeca - štopa internet od 11 - a poziv bio u 10.
:lol:
Zdravo @tap3ah75 ,
Žao nam je ako je nastao propust. Svakako, uskoro ćete biti kontaktirani i potrudit ćemo se pronaći najbolju opciju za Vas. U slučaju da su poteškoće s internetom i dalje prisutne, molim da nas obavijestite kako bismo izvršili detaljnije provjere.
123bih123

#13198 Re: Telemach BH

Post by 123bih123 »

I ja cekam novu “turu pregovora” za zakljucenje ugovora. Korisniku eon premium paketa a prije toga onog grand premium kako vec nuditi 6 mjeseci manje da placa 10 km nije ponuda nego pokusaj da me zaj****.
laik1981

#13199 Re: Telemach BH

Post by laik1981 »

Zato vise u moje tv uredjaje ne ide nista sto je direktno povezano sa telemachovim coaxijalcem..Meni je prije desetak godina telemachov receiver sprzio dva hdmi ulaza u roku dva mjeseca, pa prije dvije godine jedan hdmi izlaz na tek kupljenom tv-u.. U asbisu mi potvrdili da je do telemachovih instalacija i nekvalitetne opreme.. Od tada u moje tv uredjaje ni u ludilu ne idu njihovi coaxijalci, niti receiveri, bar ne bez zastite.. Da ne pominjemo zadnju klasu jeftinih kineskih hdmi kablova koje dolaze uz njihove receivere..

Ako zelis da se, koliko toliko, zastitis u buducnosti kupi nesto ovako i sve pokopcaj preko ovoga.. Ja sam ovaj model prije dvije godine platio nekih 60KM u techno shopu kod jumba..
Image
kakaljin

#13200 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

laik1981 wrote: 02/08/2022 19:09
Zato vise u moje tv uredjaje ne ide nista sto je direktno povezano sa telemachovim coaxijalcem..Meni je prije desetak godina telemachov receiver sprzio dva hdmi ulaza u roku dve mjeseca, pa prije dvije godine jedan hdmi izlaz na tek kupljenom tv-u.. U asbisu mi potvrdili da je do telemachovih instalacija i nekvalitetne opreme.. Od tada u moje tv uredjaje ni u ludilu ne idu njihovi coaxijalci, niti receiveri, bar ne bez zastite.. Da ne pominjemo zadnju klasu jeftinih kineskih hdmi kablova koje dolaze uz njihove receivere..

Ako zelis da se, koliko toliko, zastitis u buducnosti kupi nesto ovako i sve pokopcaj preko ovoga.. Ja sam ovaj model prije dvije godine platio nekih 60KM u techno shopu kod jumba..
Image
Problem je uzemljenje koji nema na kablovima i sva sreca nema puno tih przenja kada je grmljavina. Instalacije su vecinom od prijasnjih kablovskih opratera koje su kupili a nisu adekvatno proveli
Post Reply