Slabost u prsima
Moderator: anex
-
corei3
#1 Slabost u prsima
Da li neko ima iskustva sa osjećajem slabosti u prsima a da isključimo srce i srčane probleme. Šta najčešće može biti uzrok?
Pitam najčešće jer možda je neko imao problema ili nekog zna, po internetu mi izbacuje 20-30 dijagnoza.
Osjećaj je doslovno osjećaj slabosti u prsima, nije pritisak, nije bol.
Nekad mi se i prije znalo dešavati ali na 2-3 dana pa prođe, sad već 10 dana isto.
Na ta prijašnja pojavljivanja sam išao na UZ i EKG srca i srce ko kod djeteta.
Osjećaj je konstantan, ne javlja se u naletima, non stop prisutan i uvijek je sličnog intenziteta, ne pojačava ga fizička aktivnost i sl.
Također se osjećam dosta umornije, nisam poletan, više naginjem ka odmoru i ležećem položaju što inače nije čest slučaj.
NPr. odspavam 9 sati, ustanem doručkujem, za sat bih opet spavao.
Osjećaj neugode je ravnomjerno raspoređen po prsima i malo se prenosi na gornji dio ruku.
Možda se ponekad zna pojačati stim kad se pojača osjetim i dodatno stezanje u skroz lijevom kraju prsa, ali opet više kao koncentrisanu nemoć na vrlo malom prostoru na krajnjoj lijevoj stani.
Od srca mi je dijagnosticiran daaaavno perikarditis a za pritisak koji mi je uredan pijem Bisoprolol i Co diovan i to cca već 2 godine.
Kad na internet ukucam nemoć u prsima uvijek me baca na bol i stezanje a nemam takav osjećaj, nit me boli nit me guši.
Pitam najčešće jer možda je neko imao problema ili nekog zna, po internetu mi izbacuje 20-30 dijagnoza.
Nekad mi se i prije znalo dešavati ali na 2-3 dana pa prođe, sad već 10 dana isto.
Osjećaj je konstantan, ne javlja se u naletima, non stop prisutan i uvijek je sličnog intenziteta, ne pojačava ga fizička aktivnost i sl.
Također se osjećam dosta umornije, nisam poletan, više naginjem ka odmoru i ležećem položaju što inače nije čest slučaj.
Osjećaj neugode je ravnomjerno raspoređen po prsima i malo se prenosi na gornji dio ruku.
Možda se ponekad zna pojačati stim kad se pojača osjetim i dodatno stezanje u skroz lijevom kraju prsa, ali opet više kao koncentrisanu nemoć na vrlo malom prostoru na krajnjoj lijevoj stani.
Od srca mi je dijagnosticiran daaaavno perikarditis a za pritisak koji mi je uredan pijem Bisoprolol i Co diovan i to cca već 2 godine.
Kad na internet ukucam nemoć u prsima uvijek me baca na bol i stezanje a nemam takav osjećaj, nit me boli nit me guši.
- Snake Eyes
#3 Re: Slabost u prsima
Mozda je hijatalna hernija.
-
corei3
- GAU8
#5 Re: Slabost u prsima
Ja mislim da su to blage srcane smetnje, pa neka oni pricaju koliko hoce, da je sve OK.
Slicni simptomi se takodjer pojavljuju kod previse ili premalo fizicke aktivnosti.
Slicni simptomi se takodjer pojavljuju kod previse ili premalo fizicke aktivnosti.
-
corei3
#6 Re: Slabost u prsima
I meni na ovo najvise baca ali zar je moguce da tri kardiologa nakon obavljenih nalaza ekga i ultrazvuka, pa i pod opterecenjem na traci,kazu da je sve ok,nije ti to srce sine,i dadnu mi dva lijeka za pritisak?
Inace od Bisocora mi je puls u mirovanju 45-50.
Znam da je zeni jednom bilo gisenje neko,ali to je gusenje a ne osjecaj slabosti i dali joj za zeludac neke tablete i ko rukom odneseno.
Najvise licno sumnjam na srce za koje mi opet kazu da nije. Zasto se onda osjecam isrpljeno???
Ima li ista da se uradi pored ekga i ultrazvuka i trake za srce,za neke skrivene mane??? Jebote ovo kad moam izigravati doktora
- agnostic_front
#8 Re: Slabost u prsima
I ja bih rekao stres, ako su ti nalazi uredni.
-
corei3
#9 Re: Slabost u prsima
moze biti,ali ovih dana sve ko inace, klasika, nista udarno pa da kazem eh to je mozda.a jest da sve upijam
- GAU8
#10 Re: Slabost u prsima
Naravno, moze biti i zeludac ili nesto vezano za probavni trakt, ali bi onda obicno bilo u fazama nakon jela ili odredjene vrste jela.corei3 wrote: ↑01/08/2022 11:30I meni na ovo najvise baca ali zar je moguce da tri kardiologa nakon obavljenih nalaza ekga i ultrazvuka, pa i pod opterecenjem na traci,kazu da je sve ok,nije ti to srce sine,i dadnu mi dva lijeka za pritisak?
Inace od Bisocora mi je puls u mirovanju 45-50.
Znam da je zeni jednom bilo gisenje neko,ali to je gusenje a ne osjecaj slabosti i dali joj za zeludac neke tablete i ko rukom odneseno.
Najvise licno sumnjam na srce za koje mi opet kazu da nije. Zasto se onda osjecam isrpljeno???
Ima li ista da se uradi pored ekga i ultrazvuka i trake za srce,za neke skrivene mane??? Jebote ovo kad moam izigravati doktora
Ali kako si opisao, meni je bas izgledalo kao primjer iz knjige za srcane smetnje.
Ali sa druge strane, ako 3 kardiologa smatraju da je sve u redu onda vjerovatno i jeste.
I kako neko rece, uvijek moze biti stres ili psihosomatske smetnje... citaj na nervnoj bazi.
- dječak sa šibicama
#11 Re: Slabost u prsima
Stres moze biti, jedan od cestih simptoma anksioznosti, nekad praceno i preskakanjem srca.
Ako ne boli nista, onda lako moze biti stres.
Ako ne boli nista, onda lako moze biti stres.
-
corei3
-
immuno
#14 Re: Slabost u prsima
Kompletne laboratorijske nalaze I funkciju pluca. Jesil radio skoro nalaze?
- JelBistro
- Grijem se na: kratkih rukava
- Vozim: isključivo VW, Audi
#15 Re: Slabost u prsima
I u mene zadnjih mjesec dva neka nemoc u nogama pa i rukama. Povezujem to dosta s vremenskim prilikama stim da imam
i gastritis.
i gastritis.
-
mali_balon
#16 Re: Slabost u prsima
jarane trebas samo guzit, cugat I dobro jest....I bit ce sve ok
-
TheGodfather001
#17 Re: Slabost u prsima
Uradi UZV i hormone štitne žlijezde.
-
corei3
#18 Re: Slabost u prsima
UZV stitne radio,parametri OK,nisam radio doduse hormone.
Guzim jarane,to nije frka, ne pijem inace
-
mali_balon
#19 Re: Slabost u prsima
-
immuno
#20 Re: Slabost u prsima
Jedno bez drugog je nista, hormone uradi, kompletan labiratorij!
-
moonca
#21 Re: Slabost u prsima
umor/ pospanost . ako i to imash. provjeri ..zeljezo..
-
Titan9
#22 Re: Slabost u prsima
zbog tebe sam se registrovao. po mom skromnom misljenju ti imascorei3 wrote: ↑01/08/2022 11:18 Da li neko ima iskustva sa osjećajem slabosti u prsima a da isključimo srce i srčane probleme. Šta najčešće može biti uzrok?
Chronic obstructive pulmonary disease, od. COPD.
Hronična opstruktivna bolest pluća – HOBP
ti imas hronicni i teski bronhitis.
otidji koliko je sutra ili odmah ako nije asno kod specijaliste za pluca odnosno kod tehnicara i sestrica koji ce ti uraditi tzv spirometar.
udjes u jednu kabinu i puses. To napravi za pocetak i hitno a kasnije cemo se citati .
sretno
-
NediM17
#23 Re: Slabost u prsima
Valjda se ispravno pishe zheljezo.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#24 Re: Slabost u prsima
Prilagodi ishranu, više svježeg voća, lubenice, groždje, šljive, breskve,sta god ti je pri ruci.
-
Titan9
#25 Re: Slabost u prsima
pluca ti ne rade punim kapacitetom. ostecena su od pusenja ( ako si pusio ili jos gore ako pusis ) zatim od smoga i svih prljavstina pod uslovom da zivis u Sarajevu ili Tuzli ili Zenici . Ako imas visak kilograma to je dodatni problem. Ako se ne kreces i ako se ne bavis sportom, barem rekretaivno, to je jos jedan problem. Ako hrces i ako se davis i ako krkljas u snu onda imas apnoe ( apneja ) tj poremacej spavanja sto je jako lose i jako opasno jer ti se prekida dovod kisika u mozak po nekoliko desetina puta u toku noci. To te cini umornim. Dans imas u BiH na 4 ? mjesta gdje to mozes provjeriti za jednu prespavanu noc u bolnici. U taj pregled ti preporucujem Mostar. Dobra vijest za tebe je ta sto se to jedine 2 bolesti na svijetu koje se ne lijece lijekovima nego posebnom terpijom se odrzavaju kao konstanta jer pluca i srce se ne mogu popraviti kao npr jetra. njih mozes samo odrzvati na nivou. u zdravlje