Slabost u prsima

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

corei3

#1 Slabost u prsima

Post by corei3 »

Da li neko ima iskustva sa osjećajem slabosti u prsima a da isključimo srce i srčane probleme. Šta najčešće može biti uzrok?
Pitam najčešće jer možda je neko imao problema ili nekog zna, po internetu mi izbacuje 20-30 dijagnoza.
Osjećaj je doslovno osjećaj slabosti u prsima, nije pritisak, nije bol.
Nekad mi se i prije znalo dešavati ali na 2-3 dana pa prođe, sad već 10 dana isto.
Na ta prijašnja pojavljivanja sam išao na UZ i EKG srca i srce ko kod djeteta.
Osjećaj je konstantan, ne javlja se u naletima, non stop prisutan i uvijek je sličnog intenziteta, ne pojačava ga fizička aktivnost i sl.
Također se osjećam dosta umornije, nisam poletan, više naginjem ka odmoru i ležećem položaju što inače nije čest slučaj.
NPr. odspavam 9 sati, ustanem doručkujem, za sat bih opet spavao.
Osjećaj neugode je ravnomjerno raspoređen po prsima i malo se prenosi na gornji dio ruku.
Možda se ponekad zna pojačati stim kad se pojača osjetim i dodatno stezanje u skroz lijevom kraju prsa, ali opet više kao koncentrisanu nemoć na vrlo malom prostoru na krajnjoj lijevoj stani.
Od srca mi je dijagnosticiran daaaavno perikarditis a za pritisak koji mi je uredan pijem Bisoprolol i Co diovan i to cca već 2 godine.
Kad na internet ukucam nemoć u prsima uvijek me baca na bol i stezanje a nemam takav osjećaj, nit me boli nit me guši.
Altsa

#2 Re: Slabost u prsima

Post by Altsa »

Kakav si sa kicmom?
Snake Eyes

#3 Re: Slabost u prsima

Post by Snake Eyes »

Mozda je hijatalna hernija.
corei3

#4 Re: Slabost u prsima

Post by corei3 »

Altsa wrote: 01/08/2022 11:20 Kakav si sa kicmom?
Uvijek sam bio pogrbljen u gornjem dijelu. ali nikad nisam nista snimao n8 ganjao. nit me leda bole nit ista
GAU8

#5 Re: Slabost u prsima

Post by GAU8 »

Ja mislim da su to blage srcane smetnje, pa neka oni pricaju koliko hoce, da je sve OK.

Slicni simptomi se takodjer pojavljuju kod previse ili premalo fizicke aktivnosti.
corei3

#6 Re: Slabost u prsima

Post by corei3 »

GAU8 wrote: 01/08/2022 11:23 Ja mislim da su to blage srcane smetnje, pa neka oni pricaju koliko hoce, da je sve OK.

Slicni simptomi se takodjer pojavljuju kod previse ili premalo fizicke aktivnosti.
I meni na ovo najvise baca ali zar je moguce da tri kardiologa nakon obavljenih nalaza ekga i ultrazvuka, pa i pod opterecenjem na traci,kazu da je sve ok,nije ti to srce sine,i dadnu mi dva lijeka za pritisak?
Inace od Bisocora mi je puls u mirovanju 45-50.
Znam da je zeni jednom bilo gisenje neko,ali to je gusenje a ne osjecaj slabosti i dali joj za zeludac neke tablete i ko rukom odneseno.
Najvise licno sumnjam na srce za koje mi opet kazu da nije. Zasto se onda osjecam isrpljeno???
Ima li ista da se uradi pored ekga i ultrazvuka i trake za srce,za neke skrivene mane??? Jebote ovo kad moam izigravati doktora
uglavnomja

#7 Re: Slabost u prsima

Post by uglavnomja »

stres?
agnostic_front

#8 Re: Slabost u prsima

Post by agnostic_front »

I ja bih rekao stres, ako su ti nalazi uredni.
corei3

#9 Re: Slabost u prsima

Post by corei3 »

uglavnomja wrote: 01/08/2022 11:32stres?
moze biti,ali ovih dana sve ko inace, klasika, nista udarno pa da kazem eh to je mozda.a jest da sve upijam
GAU8

#10 Re: Slabost u prsima

Post by GAU8 »

corei3 wrote: 01/08/2022 11:30
GAU8 wrote: 01/08/2022 11:23 Ja mislim da su to blage srcane smetnje, pa neka oni pricaju koliko hoce, da je sve OK.

I meni na ovo najvise baca ali zar je moguce da tri kardiologa nakon obavljenih nalaza ekga i ultrazvuka, pa i pod opterecenjem na traci,kazu da je sve ok,nije ti to srce sine,i dadnu mi dva lijeka za pritisak?
Inace od Bisocora mi je puls u mirovanju 45-50.
Znam da je zeni jednom bilo gisenje neko,ali to je gusenje a ne osjecaj slabosti i dali joj za zeludac neke tablete i ko rukom odneseno.
Najvise licno sumnjam na srce za koje mi opet kazu da nije. Zasto se onda osjecam isrpljeno???
Ima li ista da se uradi pored ekga i ultrazvuka i trake za srce,za neke skrivene mane??? Jebote ovo kad moam izigravati doktora
Naravno, moze biti i zeludac ili nesto vezano za probavni trakt, ali bi onda obicno bilo u fazama nakon jela ili odredjene vrste jela.

Ali kako si opisao, meni je bas izgledalo kao primjer iz knjige za srcane smetnje.
Ali sa druge strane, ako 3 kardiologa smatraju da je sve u redu onda vjerovatno i jeste.

I kako neko rece, uvijek moze biti stres ili psihosomatske smetnje... citaj na nervnoj bazi.
dječak sa šibicama

#11 Re: Slabost u prsima

Post by dječak sa šibicama »

Stres moze biti, jedan od cestih simptoma anksioznosti, nekad praceno i preskakanjem srca.

Ako ne boli nista, onda lako moze biti stres.
nlt

#12 Re: Slabost u prsima

Post by nlt »

Da nije želudac
corei3

#13 Re: Slabost u prsima

Post by corei3 »

nlt wrote: 01/08/2022 13:27 Da nije želudac
Neznam majke mi.
Evo sad u redu stojim na kasi,guzva. U nogama neka nemoc,poceo zijevati,spava mi se odjednom, u prsima standardno osjecaj. U cijelom tijelu neki cudan osjecaj slabosti. Puls ok,srce ne lupa,ne disem tesko i sl.
immuno

#14 Re: Slabost u prsima

Post by immuno »

Kompletne laboratorijske nalaze I funkciju pluca. Jesil radio skoro nalaze?
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#15 Re: Slabost u prsima

Post by JelBistro »

I u mene zadnjih mjesec dva neka nemoc u nogama pa i rukama. Povezujem to dosta s vremenskim prilikama stim da imam
i gastritis.
mali_balon

#16 Re: Slabost u prsima

Post by mali_balon »

jarane trebas samo guzit, cugat I dobro jest....I bit ce sve ok
TheGodfather001

#17 Re: Slabost u prsima

Post by TheGodfather001 »

Uradi UZV i hormone štitne žlijezde.
corei3

#18 Re: Slabost u prsima

Post by corei3 »

UZV stitne radio,parametri OK,nisam radio doduse hormone.
mali_balon wrote: 01/08/2022 13:43 jarane trebas samo guzit, cugat I dobro jest....I bit ce sve ok
Guzim jarane,to nije frka, ne pijem inace
mali_balon

#19 Re: Slabost u prsima

Post by mali_balon »

corei3 wrote: 01/08/2022 14:11 UZV stitne radio,parametri OK,nisam radio doduse hormone.
mali_balon wrote: 01/08/2022 13:43 jarane trebas samo guzit, cugat I dobro jest....I bit ce sve ok
Guzim jarane,to nije frka, ne pijem inace
pocni cugat....nije na dobro

jbte ganjaj nalaze I dokrore mani se foruma I Google.....
meni Google reko da sam umro vec 6x
immuno

#20 Re: Slabost u prsima

Post by immuno »

TheGodfather001 wrote: 01/08/2022 13:46 Uradi UZV i hormone štitne žlijezde.

Jedno bez drugog je nista, hormone uradi, kompletan labiratorij!
moonca

#21 Re: Slabost u prsima

Post by moonca »

umor/ pospanost . ako i to imash. provjeri ..zeljezo..
Titan9

#22 Re: Slabost u prsima

Post by Titan9 »

corei3 wrote: 01/08/2022 11:18 Da li neko ima iskustva sa osjećajem slabosti u prsima a da isključimo srce i srčane probleme. Šta najčešće može biti uzrok?
Pitam najčešće jer možda je neko imao problema ili nekog zna, po internetu mi izbacuje 20-30 dijagnoza.
Osjećaj je doslovno osjećaj slabosti u prsima, nije pritisak, nije bol.
Nekad mi se i prije znalo dešavati ali na 2-3 dana pa prođe, sad već 10 dana isto.
Na ta prijašnja pojavljivanja sam išao na UZ i EKG srca i srce ko kod djeteta.
Osjećaj je konstantan, ne javlja se u naletima, non stop prisutan i uvijek je sličnog intenziteta, ne pojačava ga fizička aktivnost i sl.
Također se osjećam dosta umornije, nisam poletan, više naginjem ka odmoru i ležećem položaju što inače nije čest slučaj.
NPr. odspavam 9 sati, ustanem doručkujem, za sat bih opet spavao.
Osjećaj neugode je ravnomjerno raspoređen po prsima i malo se prenosi na gornji dio ruku.
Možda se ponekad zna pojačati stim kad se pojača osjetim i dodatno stezanje u skroz lijevom kraju prsa, ali opet više kao koncentrisanu nemoć na vrlo malom prostoru na krajnjoj lijevoj stani.
Od srca mi je dijagnosticiran daaaavno perikarditis a za pritisak koji mi je uredan pijem Bisoprolol i Co diovan i to cca već 2 godine.
Kad na internet ukucam nemoć u prsima uvijek me baca na bol i stezanje a nemam takav osjećaj, nit me boli nit me guši.
zbog tebe sam se registrovao. po mom skromnom misljenju ti imas
Chronic obstructive pulmonary disease, od. COPD.
Hronična opstruktivna bolest pluća – HOBP
ti imas hronicni i teski bronhitis.
otidji koliko je sutra ili odmah ako nije asno kod specijaliste za pluca odnosno kod tehnicara i sestrica koji ce ti uraditi tzv spirometar.
udjes u jednu kabinu i puses. To napravi za pocetak i hitno a kasnije cemo se citati .
sretno
NediM17

#23 Re: Slabost u prsima

Post by NediM17 »

Valjda se ispravno pishe zheljezo.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#24 Re: Slabost u prsima

Post by Bobi »

Prilagodi ishranu, više svježeg voća, lubenice, groždje, šljive, breskve,sta god ti je pri ruci.
Titan9

#25 Re: Slabost u prsima

Post by Titan9 »

corei3 wrote: 01/08/2022 13:36
nlt wrote: 01/08/2022 13:27 Da nije želudac
Neznam majke mi.
Evo sad u redu stojim na kasi,guzva. U nogama neka nemoc,poceo zijevati,spava mi se odjednom, u prsima standardno osjecaj. U cijelom tijelu neki cudan osjecaj slabosti. Puls ok,srce ne lupa,ne disem tesko i sl.
pluca ti ne rade punim kapacitetom. ostecena su od pusenja ( ako si pusio ili jos gore ako pusis ) zatim od smoga i svih prljavstina pod uslovom da zivis u Sarajevu ili Tuzli ili Zenici . Ako imas visak kilograma to je dodatni problem. Ako se ne kreces i ako se ne bavis sportom, barem rekretaivno, to je jos jedan problem. Ako hrces i ako se davis i ako krkljas u snu onda imas apnoe ( apneja ) tj poremacej spavanja sto je jako lose i jako opasno jer ti se prekida dovod kisika u mozak po nekoliko desetina puta u toku noci. To te cini umornim. Dans imas u BiH na 4 ? mjesta gdje to mozes provjeriti za jednu prespavanu noc u bolnici. U taj pregled ti preporucujem Mostar. Dobra vijest za tebe je ta sto se to jedine 2 bolesti na svijetu koje se ne lijece lijekovima nego posebnom terpijom se odrzavaju kao konstanta jer pluca i srce se ne mogu popraviti kao npr jetra. njih mozes samo odrzvati na nivou. u zdravlje
Post Reply