Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
JohnnyS

#56626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Spit_fire wrote: 28/07/2022 17:56
JohnnyS wrote: 28/07/2022 17:53

Sigurno je tih 7000 duša utjecalo, jedino je dobro da izađu u javnost izjave o vagonima
Bolje i sa vagonima nego sa sa sapunom, polu narodom i ostalim budalastinama ako nisa nase nebuloze dolaze od nakog rendom frajer a ne od najvecih sluzbenika drzave

Ja s Milanovićem nemam apsolutno ništa, s njegovim sumanutim izjavama još manje.

Nego, koji si od baniranih nacionalista, mo-town ili seln? Čisto da znam, ne raspravljam o unutarnjoj politici s iseljeništvom
Spit_fire

#56627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

JohnnyS wrote: 28/07/2022 18:00
Spit_fire wrote: 28/07/2022 17:56

Bolje i sa vagonima nego sa sa sapunom, polu narodom i ostalim budalastinama ako nisa nase nebuloze dolaze od nakog rendom frajer a ne od najvecih sluzbenika drzave

Ja s Milanovićem nemam apsolutno ništa, s njegovim sumanutim izjavama još manje.

Nego, koji si od baniranih nacionalista, mo-town ili seln? Čisto da znam, ne raspravljam o unutarnjoj politici s iseljeništvom
Nijedan i ne smatram se uopste nacionalistom, ako su hrvatski branitelji koji su se borili protiv RSK i njihovog napada na ustavno pravni poredak i cjelovitost Hrvatske nacionalisti onda sam i ja..ako ces pljunut na mene onda slobodno mozes i na njih :bih:

Ti nemas al dovoljno je procitat komentar na te izjave i likovanje i sve ti se samo kaze :bih: to je predstavnik zemlje..ja recimo niti iko od nas ima ista sa cicom koji je rekao za vagone
plavi_E

#56628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Nikšić poručio Izetbegoviću: Jednu noć da si prenoćio u rovu ne bi pomislio na "prebrojavanje"

Ova dva kretena nastavljaju po starom se svadjati.
BHCluster

#56629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Turci, polunarod, prljavi, muslimani sve je to zargon ne anonimaca nego hrvatskih zvanicnika.
skafiskafsnjak

#56630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

BHCluster wrote: 28/07/2022 19:07 Turci, polunarod, prljavi, muslimani sve je to zargon ne anonimaca nego hrvatskih zvanicnika.
Bolje Turcin, polunarod , prljav nego ustasa, zlocinac, licemjer .....
plavi_E

#56631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Sta rece ono Plenki "Ovo je tek pocetak.." Jos samo da je uspio reci pocetak cega.
:lol: :lol:
plavi_E

#56632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Samo da kazem pravit ce se Incko od blata u burnim vremenima koja dolaze. Plakace se za njegovom zabrinoscu.
:D
HD_2015

#56633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HD_2015 »

Bakir se sjeti pred izbore da brani BiH.

Kada krene zatvarati kladionice, onda mu možda povjerujem jedno slovo onoga što govori.
BHCluster

#56634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Nakon odluke OHR-a
Čović se sastao sa vodstvom Udruga HVO-a: Hrvati neće svoja prava tražiti na ulici
Da oni ce ih traziti u Njemackoj zajedno s drugim iz Bosne i Hercegovine.
zavrzlama

#56635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

Da su srbi u hrvatskoj prihvatilu Z4 danas bi imali rs u hrvatskoj...

E vidi sad ovo.....danas 2022 godine na teritoriji te rs u hrvatskoj su izbori i hrvati koji su vecina imaju izbor da izaberu srbina(komsica) za predsjednika rsk ili jovu(covica) koji sve radi da se rsk pripoji srbiji ...sad nek se seronje plenkovic i milanovic zapitaju da li su hrvati koji glasaju za prohrvatskog srbina u pravu ili bi trebali pustiti da ih srpski covic rusi,omalovazava i radi protiv hrvatske drzave..

Samo da se optika malo izostri ;-) :bih:
Ricken

#56636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ricken »

JohnnyS wrote: 28/07/2022 17:07
Ricken wrote: 28/07/2022 17:01

Da nas promicatelji europskih vrijednosti nisu poučili, živio bih u zabludi, da su mirni protesti izraz demokratske volje određene grupe građana.

Pa zanimljivo je što je određenu grupu građana dovelo do protesta, valjda se smije primijetiti da građani halale malina ventilatore, cijepljenje u Srbiji, rastuću inflaciju, pljačku novca od akciza, ali se u dva dana organiziraju ako se pokušava onemogućiti da Fejzić da ruke bošnjačkim strankama da razvlaste Hrvate
Ne znam što ne dodaš na listu i blokiranje institucija od 2018. godine i provođenje izborne volje, propast Aluminija...................

Dobro i šta je zaključak, šta ih je dovelo?
saimidin

#56637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saimidin »

https://www.google.com/url?sa=t&source= ... ZnYX0N30aO

Evo malo sam citao, I komplikovano je, ali kljuc je predsjednik I dva podpresjednika, te naravno dom naroda, sada tu imaju mogucnost zaustaviti sve

Ono sto sam vidio oko izmjena u domu I ustava fbih od smita, nije jasno da ce blokade biti onemogucene

Po meni bitnije je provjeriti da li ona irfanova inicijativa ima dobru pravnu osnovu, nisam vidio neku analizu toga da za delegiranje sva tri predsjednik I dva potpredsjesnika, moze svaki klub ili sva tri kluba moraju jednu listu, ali djeluje mi ok

Samo zasto se toga niko nije ranije sjetio :?
Spit_fire

#56638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

saimidin wrote: 28/07/2022 22:33 https://www.google.com/url?sa=t&source= ... ZnYX0N30aO

Evo malo sam citao, I komplikovano je, ali kljuc je predsjednik I dva podpresjednika, te naravno dom naroda, sada tu imaju mogucnost zaustaviti sve

Ono sto sam vidio oko izmjena u domu I ustava fbih od smita, nije jasno da ce blokade biti onemogucene

Po meni bitnije je provjeriti da li ona irfanova inicijativa ima dobru pravnu osnovu, nisam vidio neku analizu toga da za delegiranje sva tri predsjednik I dva potpredsjesnika, moze svaki klub ili sva tri kluba moraju jednu listu, ali djeluje mi ok

Ma meni nije jasno zasto se kog vraga raspravalj u ovom smjeru..umjesto da ides u ujedinjavanje i umanjenje podjela ti pokusavas da ih jos vise produbis i jos nas polusavas napravit budalama objasnjavajuci da to tako treba
saimidin

#56639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saimidin »

Spit_fire wrote: 28/07/2022 22:36
saimidin wrote: 28/07/2022 22:33 https://www.google.com/url?sa=t&source= ... ZnYX0N30aO

Ma meni nije jasno zasto se kog vraga raspravalj u ovom smjeru..umjesto da ides u ujedinjavanje i umanjenje podjela ti pokusavas da ih jos vise produbis i jos nas polusavas napravit budalama objasnjavajuci da to tako treba
Pa tako sto je hr izlobirala da dobije ono sto smit na kraju nije nametnuo sada,, nego dao rok do izbora da se dogovore, ali da bude kako hdz hoce

Nece ohr ovdje praviti nesto van dejtonskog okvira, dva entiteta, tri konstitutivna I slaba drzava, to vrijeme ozbiljnih promjena je otislo sa padijem
Nespin

#56640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 13:54, edited 1 time in total.
Login77777

#56641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

HD_2015 wrote: 28/07/2022 19:41 Bakir se sjeti pred izbore da brani BiH.

Kada krene zatvarati kladionice, onda mu možda povjerujem jedno slovo onoga što govori.
Ja da ga vidim u rovu ne bi mu vjerovao… :mrgreen:
BHCluster

#56642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Nespin wrote: 28/07/2022 23:14 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-se-p ... /220728113

Samo da se zahvalim klix-u što su napisali ono što svi znamo. Nije da branim Bakira, zapravo ga nabijem na k****. Ambasade se zgražavaju nad Bakirovom izjavom a skrojili su izborni zakon na osnovu ucjena HDZ-a i prijetnji od pobune i raspada države. U svojim izjavama spominju Bakira i Dodika, a HDZ nigdje, ni jednom jedinom rečenicom. I ne samo to, iz susjedne Hrvatske mjesecima i godinama unazad slušamo prijetnje i uvrede, od Kolindinih tvrdnji o deset hiljada mudžahedina u Bosni koji su spremni da napadnu Evropu do nacističkih izjava o sapunu i polunarodu. Američka, njemačka i ostale ambasade to hladno ignorišu!

Na kraju, moramo biti svjesni jednog: nismo to mi, nego stranci koji razumiju samo jezik sile! Oni na pregovorima o izbornom zakonu žele da vide samo nacionalističke stranke zato što smatraju da samo oni mogu da mobilišu ljude. Oni slušaju HDZ i povlađuju im zato što HDZ prijeti.
Jedini razlog njihovog čuđenja i odustajanja od nametanja segregacijskog zakona jeste što su shvatili da i građanske stranke mogu mobilisati ljude!

Protesti su bili fer i korektni, na stranu par manjih ispada i pokušaj sabotaže od strane kretenskih maloumnika iz SDA.
Za sljedeće proteste građanske stranke se moraju samostalno i puno bolje organizovati i dovesti puno veći broj ljudi.

Također, u najkraćem roku organizovati proteste ispred centrale SDA zbog potpisivanja Mostarskog sporazuma na kojem je bio baziran za malo nametnuti izborni zakon.
:thumbup: :bih:
skafiskafsnjak

#56643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

BHCluster wrote: 28/07/2022 23:26
Nespin wrote: 28/07/2022 23:14 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-se-p ... /220728113

Samo da se zahvalim klix-u što su napisali ono što svi znamo. Nije da branim Bakira, zapravo ga nabijem na k****. Ambasade se zgražavaju nad Bakirovom izjavom a skrojili su izborni zakon na osnovu ucjena HDZ-a i prijetnji od pobune i raspada države. U svojim izjavama spominju Bakira i Dodika, a HDZ nigdje, ni jednom jedinom rečenicom. I ne samo to, iz susjedne Hrvatske mjesecima i godinama unazad slušamo prijetnje i uvrede, od Kolindinih tvrdnji o deset hiljada mudžahedina u Bosni koji su spremni da napadnu Evropu do nacističkih izjava o sapunu i polunarodu. Američka, njemačka i ostale ambasade to hladno ignorišu!

Na kraju, moramo biti svjesni jednog: nismo to mi, nego stranci koji razumiju samo jezik sile! Oni na pregovorima o izbornom zakonu žele da vide samo nacionalističke stranke zato što smatraju da samo oni mogu da mobilišu ljude. Oni slušaju HDZ i povlađuju im zato što HDZ prijeti.
Jedini razlog njihovog čuđenja i odustajanja od nametanja segregacijskog zakona jeste što su shvatili da i građanske stranke mogu mobilisati ljude!

Protesti su bili fer i korektni, na stranu par manjih ispada i pokušaj sabotaže od strane kretenskih maloumnika iz SDA.
Za sljedeće proteste građanske stranke se moraju samostalno i puno bolje organizovati i dovesti puno veći broj ljudi.

Također, u najkraćem roku organizovati proteste ispred centrale SDA zbog potpisivanja Mostarskog sporazuma na kojem je bio baziran za malo nametnuti izborni zakon.
:thumbup: :bih:
Ma nek probaju. Jebem vam majku i prijetnje vise. Na vrh kurca ih.... Jbt nema ih saka, oni neshto prijete....
plavi_E

#56644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Digla se prasina oko baketovog prebrojavanja a Covic svoje davno prebrojao i prijete otvoreno raspadom BiH ako ne bude kako oni hoce.
:-)

Slab odgovor i medjusobna svadja bosnjackih politicara bi upravo mogla ohrabriti Covica da pokrene neko sranje. Na ove prijetenjen ratom su bar ova cetiri kretena Bake, Nerko, Fahro i Kifla trebali izaci sa zajednickom izjavom. Ali oni bi se potukli za mikrofon ko ce to objaviti. Mada ova sutnja Fahre i Kifle oko covicevih prijetnji ratom i ne cudi kad se uzme u obzir ko kontrolise tu dvojicu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#56645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

svojedobno sam rekao neće ostati nijedan hrvat ispod 50 godina za pokazivanje

osta samo komšić topić i veleposlanica :D

evo i fra ivo marković čovjek kojemu su ubili oca frajer se zalagao za suživot i bosnu
ni on sad ne valja

čim kažeš nešto "pogrešno" nešto što se ne sviđa onima koji su ti do jučer pljeskali...
99 puta uradi dobro za njih
1 loše... ti si gotov
pokopat će te
plavi_E

#56646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Po svemu vidjenom hrvatska politika nece nikad odustati od treceg. Bosnjaci nemaju sta ponuditi u zamjenu za treci. Jedino sto se dogadja je da smanjuju teritorijalne apetite. Srednju Bosnu niko ne pominje u kontekstu ovih dogadjanja nego samo "jug BiH". Poslije ovog svega ono premjestanje proizvodnje pjesadijskog oruzja iz Novog Travnika u Konjic i ima smisla. Ti proizvodi ce izgleda prije zatrebati ovima u Hercegovini.
patriot_bih

#56647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by patriot_bih »

BH Hrvati i njihovi mediji kao Gebels za vrijeme Hitlera spinuji priču od "2 vagona". Jučer naslovi, a bleje o tom i na forumu.

Neka nebitna žena sa protesta rekla "nema ih ni 2 vagona ljudi", a oni spinuju kao da će ih neko stavljat u vagone i kao da je izjava došla od bošnjačkog političara ili intelektualca. :lol:

Vjerovatno to vuku iz NDH kad im je Gebels bio uzor.

Klasično nadolijevanje ulja na vatru.
plavi_E

#56648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Krišto: Odluke visokog predstavnika dovode u pitanje postojanje BiH kao suverene države

Oni samo prijete novim sranjima.
skafiskafsnjak

#56649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

Dozivljava li iko.ovog Labudana Boga vam? :lol:
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#56650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

Ma ne razumije labudan osnove :) Njemu su najbolje godine prosle, pa sad daj sta das gujici. Dobar je i trajvan u sred mrskog sarajeva :)

Jos ako je tacno sto je rekao da ce glasati za becirevica :lol: onda mu svakodnevna mantra nema smisla.
Locked