Ja s Milanovićem nemam apsolutno ništa, s njegovim sumanutim izjavama još manje.
Nego, koji si od baniranih nacionalista, mo-town ili seln? Čisto da znam, ne raspravljam o unutarnjoj politici s iseljeništvom
Nijedan i ne smatram se uopste nacionalistom, ako su hrvatski branitelji koji su se borili protiv RSK i njihovog napada na ustavno pravni poredak i cjelovitost Hrvatske nacionalisti onda sam i ja..ako ces pljunut na mene onda slobodno mozes i na njih
Da oni ce ih traziti u Njemackoj zajedno s drugim iz Bosne i Hercegovine.Nakon odluke OHR-a
Čović se sastao sa vodstvom Udruga HVO-a: Hrvati neće svoja prava tražiti na ulici
Ne znam što ne dodaš na listu i blokiranje institucija od 2018. godine i provođenje izborne volje, propast Aluminija...................JohnnyS wrote: ↑28/07/2022 17:07
Pa zanimljivo je što je određenu grupu građana dovelo do protesta, valjda se smije primijetiti da građani halale malina ventilatore, cijepljenje u Srbiji, rastuću inflaciju, pljačku novca od akciza, ali se u dva dana organiziraju ako se pokušava onemogućiti da Fejzić da ruke bošnjačkim strankama da razvlaste Hrvate
Ma meni nije jasno zasto se kog vraga raspravalj u ovom smjeru..umjesto da ides u ujedinjavanje i umanjenje podjela ti pokusavas da ih jos vise produbis i jos nas polusavas napravit budalama objasnjavajuci da to tako trebasaimidin wrote: ↑28/07/2022 22:33 https://www.google.com/url?sa=t&source= ... ZnYX0N30aO
Evo malo sam citao, I komplikovano je, ali kljuc je predsjednik I dva podpresjednika, te naravno dom naroda, sada tu imaju mogucnost zaustaviti sve
Ono sto sam vidio oko izmjena u domu I ustava fbih od smita, nije jasno da ce blokade biti onemogucene
Po meni bitnije je provjeriti da li ona irfanova inicijativa ima dobru pravnu osnovu, nisam vidio neku analizu toga da za delegiranje sva tri predsjednik I dva potpredsjesnika, moze svaki klub ili sva tri kluba moraju jednu listu, ali djeluje mi ok
Samo zasto se toga niko nije ranije sjetio![]()
Pa tako sto je hr izlobirala da dobije ono sto smit na kraju nije nametnuo sada,, nego dao rok do izbora da se dogovore, ali da bude kako hdz hoceSpit_fire wrote: ↑28/07/2022 22:36Ma meni nije jasno zasto se kog vraga raspravalj u ovom smjeru..umjesto da ides u ujedinjavanje i umanjenje podjela ti pokusavas da ih jos vise produbis i jos nas polusavas napravit budalama objasnjavajuci da to tako trebasaimidin wrote: ↑28/07/2022 22:33 https://www.google.com/url?sa=t&source= ... ZnYX0N30aO
Evo malo sam citao, I komplikovano je, ali kljuc je predsjednik I dva podpresjednika, te naravno dom naroda, sada tu imaju mogucnost zaustaviti sve
Ono sto sam vidio oko izmjena u domu I ustava fbih od smita, nije jasno da ce blokade biti onemogucene
Po meni bitnije je provjeriti da li ona irfanova inicijativa ima dobru pravnu osnovu, nisam vidio neku analizu toga da za delegiranje sva tri predsjednik I dva potpredsjesnika, moze svaki klub ili sva tri kluba moraju jednu listu, ali djeluje mi ok
Samo zasto se toga niko nije ranije sjetio![]()
Nespin wrote: ↑28/07/2022 23:14 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-se-p ... /220728113
Samo da se zahvalim klix-u što su napisali ono što svi znamo. Nije da branim Bakira, zapravo ga nabijem na k****. Ambasade se zgražavaju nad Bakirovom izjavom a skrojili su izborni zakon na osnovu ucjena HDZ-a i prijetnji od pobune i raspada države. U svojim izjavama spominju Bakira i Dodika, a HDZ nigdje, ni jednom jedinom rečenicom. I ne samo to, iz susjedne Hrvatske mjesecima i godinama unazad slušamo prijetnje i uvrede, od Kolindinih tvrdnji o deset hiljada mudžahedina u Bosni koji su spremni da napadnu Evropu do nacističkih izjava o sapunu i polunarodu. Američka, njemačka i ostale ambasade to hladno ignorišu!
Na kraju, moramo biti svjesni jednog: nismo to mi, nego stranci koji razumiju samo jezik sile! Oni na pregovorima o izbornom zakonu žele da vide samo nacionalističke stranke zato što smatraju da samo oni mogu da mobilišu ljude. Oni slušaju HDZ i povlađuju im zato što HDZ prijeti.
Jedini razlog njihovog čuđenja i odustajanja od nametanja segregacijskog zakona jeste što su shvatili da i građanske stranke mogu mobilisati ljude!
Protesti su bili fer i korektni, na stranu par manjih ispada i pokušaj sabotaže od strane kretenskih maloumnika iz SDA.
Za sljedeće proteste građanske stranke se moraju samostalno i puno bolje organizovati i dovesti puno veći broj ljudi.
Također, u najkraćem roku organizovati proteste ispred centrale SDA zbog potpisivanja Mostarskog sporazuma na kojem je bio baziran za malo nametnuti izborni zakon.
Ma nek probaju. Jebem vam majku i prijetnje vise. Na vrh kurca ih.... Jbt nema ih saka, oni neshto prijete....BHCluster wrote: ↑28/07/2022 23:26Nespin wrote: ↑28/07/2022 23:14 https://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-se-p ... /220728113
Samo da se zahvalim klix-u što su napisali ono što svi znamo. Nije da branim Bakira, zapravo ga nabijem na k****. Ambasade se zgražavaju nad Bakirovom izjavom a skrojili su izborni zakon na osnovu ucjena HDZ-a i prijetnji od pobune i raspada države. U svojim izjavama spominju Bakira i Dodika, a HDZ nigdje, ni jednom jedinom rečenicom. I ne samo to, iz susjedne Hrvatske mjesecima i godinama unazad slušamo prijetnje i uvrede, od Kolindinih tvrdnji o deset hiljada mudžahedina u Bosni koji su spremni da napadnu Evropu do nacističkih izjava o sapunu i polunarodu. Američka, njemačka i ostale ambasade to hladno ignorišu!
Na kraju, moramo biti svjesni jednog: nismo to mi, nego stranci koji razumiju samo jezik sile! Oni na pregovorima o izbornom zakonu žele da vide samo nacionalističke stranke zato što smatraju da samo oni mogu da mobilišu ljude. Oni slušaju HDZ i povlađuju im zato što HDZ prijeti.
Jedini razlog njihovog čuđenja i odustajanja od nametanja segregacijskog zakona jeste što su shvatili da i građanske stranke mogu mobilisati ljude!
Protesti su bili fer i korektni, na stranu par manjih ispada i pokušaj sabotaže od strane kretenskih maloumnika iz SDA.
Za sljedeće proteste građanske stranke se moraju samostalno i puno bolje organizovati i dovesti puno veći broj ljudi.
Također, u najkraćem roku organizovati proteste ispred centrale SDA zbog potpisivanja Mostarskog sporazuma na kojem je bio baziran za malo nametnuti izborni zakon.![]()
![]()