Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
Registarska oznaka

#32401 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Registarska oznaka »

Kako sad ima i TK i ZeDo kanton po milju maraka porodiljama?

Gdje su prije bile pare? :skoljka:

Kad te pitaju po cemu su bolji ovi od sda, samo im das peimjer porodilja. Domino efekat je vec krenuo.
Roccohljup

#32402 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Roccohljup »

joj ovog seljaka poturka :evil: :oops:
NediM17

#32403 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by NediM17 »

Kad ce ovo tramvaji u Tuzli i Zenici, zna li se sta?
Spit_fire

#32404 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Spit_fire »

Roccohljup wrote: 27/07/2022 12:14 joj ovog seljaka poturka :evil: :oops:
Ajd shvatam glaso si za sda nametnula ti stranka zahiragica, glasas za baketa eto podsjeca te na aliju...ali stvarno znaci imas pravo glasa za koje se stoljecima borilo i ti taj glas poturku ili jos gore ovom levatu zvoni maricu
mega_mashcine

#32405 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mega_mashcine »

Idemo dnevna doza komentara sa društvenih mreža na rad ove vlade, "Nisam za SDA, ali...".

Vlada KS sa 200 KM subvencionira zakup stana ili kuće mladima

-Ne treba mi sadaka.. Toliko bi dao prosjaku.
-Fortina sadaka za mlade, e baš se susramljivac pretrgo!!!
-Ma može sve pred izbore, a do sad sto ste kirije mladi placali, halalite. Forto zaboravio…
-Dajte ljudima normalne uvjete i posao normalan da se moze od svoje plate zivjeti a ne da mi moze samo za rezija i zvaka bit
-Jel ovo pred izborni mamac, od Gavrila iz buđeta u korist Nipadije,dajte im na duži period hijene jedne!
-Jao, jao puno vam je 6. Izbori su za dva mjeseca.
-Kupovina glasova
-Taman za džogera i to onog običnog, ne na paru da čisti.
-Ne mogu frižider napuniti
-Ćuj, ili vanbračnoj zajednici, znaći i pederluke ćete finansirat. 😩😩😩 Samo iz temelja...
-Ja stvarno ne znam čemu je smisao djeliti novac poreznih obveznika 'onako'... Te daj im stan, te kiriju, šta je slijedeće . ..bingo vaučer možda ... Radi li ko i čije su ovo pare pa da ih ovako raspoređujete.. na svijetu nigdje nema da mladost od prva dana predstavlja 'socijalu'
-Zaista ovom vladinom sadakisanju se KONAČNO MORA stati kraj tj zastaviti..
PRVO to je novac njihovih roditelja koje vladajuči klepaju proizvodeći vještačku inflaciju.. Znači vlada ništa ne daje roditeljima već od istih otima i vraća djelu, podnih i njihovih mladih..
DRUGO da primitivci iz vlade išta u životu su naučili stvoriti, zaraditi novac bi se uložio u obrte pa neka mladi sami zarade svoj novac umjesto da ih se uči od pelena na sadaku, dresuru, poslušnost "big brotheru"..
-Za genetski predodređene i djecu partijskog kadra mora s'e donjet i podjelit što prije ide oktobar a bog zna šta če bit u oktobru
-Ponovo u KS . Kao da drugi kantona nema.
-A zar vam nije jednostavnije da povećate plate i da sami placamo
Ezel Bayraktar

#32406 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Ezel Bayraktar »

Klub NiP-a Općine Centar: Mandić i SDP nastavljaju tamo gdje je Ajnadžić stao
http://www.klix.ba/clanak/220728086
Kakvu ovo Mandic silu provodi u Centru? Razjebat ce se cijela koalicija. A jutros je najprije išao tekst da nije bilo kvoruma i kako nije usvojen dnevni red sjednice kada je bila tačka o obnovi travnjaka na AFH,pa se loptica pokušala prebaciti NiPu,a ovi sad iznijeli pravu pozadinu stvari. Mandic Flop 1,Tana flop 2.
Osim_13

#32407 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Osim_13 »

Trojka uz izuzetak Muzura teški fail na lokalnom, fijasko. Još će im razjebati nesposobni invalidi koaliciju. Sitni lokalni papčići. Smiješno.
NediM17

#32408 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by NediM17 »

Ma nije ni njegovo maslo za ramazana.
Svi oni idu linijom nezamjeranja i nastavljaju utabanim stazama SDA prethodnika, primjer zgrada kod INA puNpe na Stupu.
Spit_fire

#32409 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Spit_fire »

NediM17 wrote: 28/07/2022 18:01 Ma nije ni njegovo maslo za ramazana.
Svi oni idu linijom nezamjeranja i nastavljaju utabanim stazama SDA prethodnika, primjer zgrada kod INA puNpe na Stupu.
Sta znam ja neke veze sa politkom nemam tj nemam koristi od njih..mada sam vidio da su ovi i sda u pet deka sto se tice guranja svojih itd, al ne dotice me

Ja cu ih ocjenjivat tamo gdje me dotice..vako iz glave cetiri stvari koje mi najbise trebaju:
-Sigurnost
-Usluge(zdravatvo, rad, grijanje itd)
-Transport
-Kultura i ostalo

Sto se mene tice mogu dobit dobru ocjenu za sve osim za sigurnost...

Tu im fkt moram uputit kritiku, ja se stvarno ne sjecam da je ovakav cirkus bio...prodjes gradom milion turista nidje drota nijednof, najbolji primjer kako policija radi mozes vidjet po parkiranju auta..ja samo cekam jedno jutro da mi u dnevnom auto osvane...

Lokalno Tanovic i Mandic su im zestoko narusili ugled pogotovo Tanovic koji nista ne radi..Mandic zato sto mu centralna opstina grada izgleda ko buvljak jedan veliki sa 638284 prosjaka, al to moze da ide i pod ovaj dio sa sigurnosti
laik1981

#32410 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

Dobro je sve dok se oni izmedju sebe kritikuju.. Treba se zabrinuti ako u toj koaliciji nastane jednoumlje uprkos nekim losim stvarima.. Ako ne mogu prevazici nesuglasice i naci rjesenje onda i ne trebaju da budu u koaliciji.. Pritisci i nesuglasice izmedju clanova koalicije, pa i pojedinacno unutar samih stranaka je sasvim ok.. Meni se to svidja..

Tana je zesca ubleha.. Lik nije za nacelnika uopce, ali i kao takav olicenje postenja za jednog Koldzu..
Spit_fire

#32411 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Spit_fire »

laik1981 wrote: 28/07/2022 18:21 Dobro je sve dok se oni izmedju sebe kritikuju.. Treba se zabrinuti ako u toj koaliciji nastane jednoumlje uprkos nekim losim stvarima.. Ako ne mogu prevazici nesuglasice i naci rjesenje onda i ne trebaju da budu u koaliciji.. Pritisci i nesuglasice izmedju clanova koalicije, pa i pojedinacno unutar samih stranaka je sasvim ok.. Meni se to svidja..

Tana je zesca ubleha.. Lik nije za nacelnika uopce, ali i kao takav olicenje postenja za jednog Koldzu..
Ne bih se slozio od koldze su makar podobni imali korist od ovog nema niko :D
shandrprcSA

#32412 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by shandrprcSA »

Spit_fire wrote: 28/07/2022 18:24
laik1981 wrote: 28/07/2022 18:21 Dobro je sve dok se oni izmedju sebe kritikuju.. Treba se zabrinuti ako u toj koaliciji nastane jednoumlje uprkos nekim losim stvarima.. Ako ne mogu prevazici nesuglasice i naci rjesenje onda i ne trebaju da budu u koaliciji.. Pritisci i nesuglasice izmedju clanova koalicije, pa i pojedinacno unutar samih stranaka je sasvim ok.. Meni se to svidja..

Ne bih se slozio od koldze su makar podobni imali korist od ovog nema niko :D
ima on sam :)
Ateista

#32413 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Ateista »

Podrzavam trojku na nivou KS i glasac sam NS, ali Tanovic i Mandic su ogromno razocarenje.
tramvajtrojka

#32414 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tramvajtrojka »

Osim_13 wrote: 28/07/2022 16:43 Trojka uz izuzetak Muzura teški fail na lokalnom, fijasko. Još će im razjebati nesposobni invalidi koaliciju. Sitni lokalni papčići. Smiješno.
Image

mandic se bruka kao niko ovo je fontana u njegovoj nadležnosti kod ganiceve vile nije sposoban fontanu da ocisti a ne sta vise i komplikovanije kao rekonstrukcija trotoara od predsjedništva do SCCa
made_in_sarajevo

#32415 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

mega_mashcine wrote: 28/07/2022 16:13 Idemo dnevna doza komentara sa društvenih mreža na rad ove vlade, "Nisam za SDA, ali...".

-Ne treba mi sadaka.. Toliko bi dao prosjaku. - sadaka vakcine, sadaka autobusi...
-Fortina sadaka za mlade, e baš se susramljivac pretrgo!!! - forto sakom i kapom dao otkako je premijer
-Ma može sve pred izbore, a do sad sto ste kirije mladi placali, halalite. Forto zaboravio…
-Dajte ljudima normalne uvjete i posao normalan da se moze od svoje plate zivjeti a ne da mi moze samo za rezija i zvaka bit - delic u privredu gurno para sto sda u drzavu nije za 30god
-Jel ovo pred izborni mamac, od Gavrila iz buđeta u korist Nipadije,dajte im na duži period hijene jedne!
-Kupovina glasova
-Ćuj, ili vanbračnoj zajednici, znaći i pederluke ćete finansirat. 😩😩😩 Samo iz temelja...
-Ja stvarno ne znam čemu je smisao djeliti novac poreznih obveznika 'onako'... Te daj im stan, te kiriju, šta je slijedeće . ..bingo vaučer možda ... Radi li ko i čije su ovo pare pa da ih ovako raspoređujete.. na svijetu nigdje nema da mladost od prva dana predstavlja 'socijalu' - igra forto bingo pa zavrti
-Zaista ovom vladinom sadakisanju se KONAČNO MORA stati kraj tj zastaviti.. - ponavljam se! Ovo je sve samo ne sadaka
PRVO to je novac njihovih roditelja koje vladajuči klepaju proizvodeći vještačku inflaciju.. Znači vlada ništa ne daje roditeljima već od istih otima i vraća djelu, podnih i njihovih mladih..
DRUGO da primitivci iz vlade išta u životu su naučili stvoriti, zaraditi novac bi se uložio u obrte pa neka mladi sami zarade svoj novac umjesto da ih se uči od pelena na sadaku, dresuru, poslušnost "big brotheru".. - opet ljudi gurnuli para u privredu vise nego sda za 30 godina i ono kaze ljudima gdje pola vlade iz realnog sektora doslo za razliku od zahirsgica, devica...
-Za genetski predodređene i djecu partijskog kadra mora s'e donjet i podjelit što prije ide oktobar a bog zna šta če bit u oktobru - maloje reci da su retardirani
-Ponovo u KS . Kao da drugi kantona nema. - prekucali koliko su glupii smijesni
-A zar vam nije jednostavnije da povećate plate i da sami placamo - povecane plate u kantonu vec par puta i sad opet ide povecanje kantonalnom budzetu.

Dakle sta smo naucili. Sdai sda botovi su glupi da ne znaju ni 2+2 rijesiti. Vlada treba dici plate realnom sektoru, da tako je! Forto uzima sve doprinose i poreze. Samo procitas ovo sto su pisali i izgubis mjesec dana zivota automatski. Pola dijaspore otislo vani sa snovima da zivi na socijali ali je sad sadaka. Kad sda teferic napravi za polovne autobuse to nije sadaka,kad su prosili za vakcine ni to nije sadaka. I kakosu dobro skontali, mor se zaustaviti sadaka trojke jer na kraju ce ostati samo ime od sda sto bar meni i jest cilj
Ezel Bayraktar

#32416 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Ezel Bayraktar »

tramvajtrojka wrote: 28/07/2022 18:37
Osim_13 wrote: 28/07/2022 16:43 Trojka uz izuzetak Muzura teški fail na lokalnom, fijasko. Još će im razjebati nesposobni invalidi koaliciju. Sitni lokalni papčići. Smiješno.
Image

mandic se bruka kao niko ovo je fontana u njegovoj nadležnosti kod ganiceve vile nije sposoban fontanu da ocisti a ne sta vise i komplikovanije kao rekonstrukcija trotoara od predsjedništva do SCCa
Haha,vidi algi, samo što se nije formiralo jezero.
ramizovstrasni388

#32417 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by ramizovstrasni388 »

mega_mashcine wrote: 28/07/2022 16:13 Idemo dnevna doza komentara sa društvenih mreža na rad ove vlade, "Nisam za SDA, ali...".

-Ne treba mi sadaka.. Toliko bi dao prosjaku.
-Fortina sadaka za mlade, e baš se susramljivac pretrgo!!!
-Dajte ljudima normalne uvjete i posao normalan da se moze od svoje plate zivjeti a ne da mi moze samo za rezija i zvaka bit
-Kupovina glasova
-Ja stvarno ne znam čemu je smisao djeliti novac poreznih obveznika 'onako'... Te daj im stan, te kiriju, šta je slijedeće . ..bingo vaučer možda ... Radi li ko i čije su ovo pare pa da ih ovako raspoređujete.. na svijetu nigdje nema da mladost od prva dana predstavlja 'socijalu'
-Zaista ovom vladinom sadakisanju se KONAČNO MORA stati kraj tj zastaviti..
DRUGO da primitivci iz vlade išta u životu su naučili stvoriti, zaraditi novac bi se uložio u obrte pa neka mladi sami zarade svoj novac umjesto da ih se uči od pelena na sadaku, dresuru, poslušnost "big brotheru"..
-Za genetski predodređene i djecu partijskog kadra mora s'e donjet i podjelit što prije ide oktobar a bog zna šta če bit u oktobru
-Ponovo u KS . Kao da drugi kantona nema.
-A zar vam nije jednostavnije da povećate plate i da sami placamo
Kad ne daju pare: sve lopovi sebi pokradoše
Kad daju: pred izbore kupuje glasove

Za ovaj polusvijet samo zaprežna kola i makadam
Osim_13

#32418 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Osim_13 »

tramvajtrojka wrote: 28/07/2022 18:37
Ma, da se ne lažemo, znamo dva osnovna razloga zašto je pobjedio.

Pa lik je i u vladi šestorke bio možda i najtanji ministar.
made_in_sarajevo

#32419 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

Sto je sda poletila da pokusa ispasti pametna :lol: :lol: logicno da trojka nije koalicija, koalicija po sda je kad svi klimaju glavom kd bake prica i kad zajedno pricaju bake i covic. Sad ce vas zahiragic robotima napasti
Hakiz

#32420 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

made_in_sarajevo wrote: 28/07/2022 20:17 Sto je sda poletila da pokusa ispasti pametna :lol: :lol: logicno da trojka nije koalicija, koalicija po sda je kad svi klimaju glavom kd bake prica i kad zajedno pricaju bake i covic. Sad ce vas zahiragic robotima napasti
:-)
agnostic_front

#32421 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by agnostic_front »

Ateista wrote: 28/07/2022 18:37 Podrzavam trojku na nivou KS i glasac sam NS, ali Tanovic i Mandic su ogromno razocarenje.
Slazem se :thumbup:
Mada mislim da ovo nije mjesto, odnosno tema, za pricu o opstinskom nivou. Ali svakako se nadam da ce se ova dvojica ili uozbiljiti, ili nek stranke traze druge kandidate na sljedecim izborima.
Hakiz

#32422 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

agnostic_front wrote: 28/07/2022 21:01
Ateista wrote: 28/07/2022 18:37 Podrzavam trojku na nivou KS i glasac sam NS, ali Tanovic i Mandic su ogromno razocarenje.
Mada mislim da ovo nije mjesto, odnosno tema, za pricu o opstinskom nivou. Ali svakako se nadam da ce se ova dvojica ili uozbiljiti, ili nek stranke traze druge kandidate na sljedecim izborima.
To šta se depava u Centru pokazuje šta će se desiti nakon izbora.

NiP hoće silom u opštini da ugura svog čovjeka, šta li će tek raditi kada plijen budu federalne firme i institucije...
agnostic_front

#32423 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by agnostic_front »

Hakiz wrote: 28/07/2022 21:05
agnostic_front wrote: 28/07/2022 21:01

NiP hoće silom u opštini da ugura svog čovjeka, šta li će tek raditi kada plijen budu federalne firme i institucije...
Nesto konkretno se desava (nisam danas pratio sta je bilo oko AFH) ili mislis da od pocetka mandata NiP podmece? To je njihov problem na opstinskom nivou, ne vidim ta desavanja na kantonalnom nivou.
Hakiz

#32424 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

agnostic_front wrote: 28/07/2022 21:08
Hakiz wrote: 28/07/2022 21:05

Nesto konkretno se desava (nisam danas pratio sta je bilo oko AFH) ili mislis da od pocetka mandata NiP podmece? To je njihov problem na opstinskom nivou, ne vidim ta desavanja na kantonalnom nivou.
Opštinski nivo je simptom bolesti. Ako ne sukoba vrhova stranaka, onda su problem lični interesi ljudi na nižim nivoima.

A to je pitanje stranačke discipline. Ako vrh ne smiri junoše, onda je u pitanju sukob samih stranaka koji se potiskuje. Dok ne eksplodira.

Ako je trojka stvorena samo da skine SDA i kada ga skine posvađaće se između sebe, ne piše nam se dobro. Onda se 2026. vraća SDA. A pitanje je da li će tada više iko vjerovati da neko može promijeniti nešto ovdje. Onda je za vijeke vjekova gotovo.
Seawolf

#32425 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Seawolf »

Hakiz wrote: 28/07/2022 21:21
agnostic_front wrote: 28/07/2022 21:08

Opštinski nivo je simptom bolesti. Ako ne sukoba vrhova stranaka, onda su problem lični interesi ljudi na nižim nivoima.

A to je pitanje stranačke discipline. Ako vrh ne smiri junoše, onda je u pitanju sukob samih stranaka koji se potiskuje. Dok ne eksplodira.

Ako je trojka stvorena samo da skine SDA i kada ga skine posvađaće se između sebe, ne piše nam se dobro. Onda se 2026. vraća SDA. A pitanje je da li će tada više iko vjerovati da neko može promijeniti nešto ovdje. Onda je za vijeke vjekova gotovo.
Pa to se k'o od šale rješi u jednom potezu.

Drugog oktobra, 45% do 50% birača u Kantonu Sarajevo glasa za Našu stranku i Naša stranka osvoji 18 mandata u kantonalnoj skupštini.

I to je to.
Locked