Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Daft Haruki

#56576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Daft Haruki »

saimidin wrote: 27/07/2022 16:47
Daft Haruki wrote: 27/07/2022 16:37 Daj nemojte vise srat. Otkud SDA na vlasti 30godina,Cova i Dodo sami se izglasali.
Druze narod je kriv sto nema digniteta i proda se za platu i topli na budetskoj sisi. Odma pricu promjeni i svake dvije god od straha da ne izgubi poso glasa za ta govna. Sve su to misevi mali od profesora,ucitelja ,policije,drzavnih preduzeca. Sve je to mreza glasaca koja odrzaje vladajucu hobotnicu.
Dajte nemojte druge kriviti. Sebe krivite sto ste prodane duse.
Kriv ovaj,kriv onaj. Sto ne mogu ove price vise.
Suti i trpi,ne talasaj,ne protestvuj moze neko nesto reci.
Mali misevi smo postali.
Pogledajte se malo u ogledalo.
Tacno bi volio da se zapuca vise mi se smucio ovaj Bosanski podanicki sindrom
Da nemam djecu I ja bi nek odma pocne

Ali ovako potpisujem sve osim toga

A rokanje ce poceti, to je samo pitanje vremena I vanjskopolitickih okolnosti, tj kada sr I hr procijene skupa ili odvojeno da ce proci bez vecih posljedica
Druze oni su tebi namjenili tu sudbinu.
Uvjek je dobro imati jednu drzavu na prikrajku gdje kad ti je sranje u drzavi lagano izazoves sukob.
Niko ovde ne konta vikinski mentalitet i njihovu igru.Politika je kurva i gazi preko drzava kad im je podobno.
Ja samo konstatiram Bosanski podaniscki sindrom kako sam ga nazvao. Al ljude boli k. da prostis sto je prodana dusa i beskicmenjak.
To mu je u opisu posla. Samo ljudi nece da se u ogledalo pogledaju. Kao da su utrtali od straha za egzistenciju ili rata ili da ne izgubi sta ima,ili su jebeno glupi ili premekani.
Era licemjera .
saimidin

#56577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saimidin »

Daft Haruki wrote: 27/07/2022 19:29
saimidin wrote: 27/07/2022 16:47

Da nemam djecu I ja bi nek odma pocne

Ali ovako potpisujem sve osim toga

A rokanje ce poceti, to je samo pitanje vremena I vanjskopolitickih okolnosti, tj kada sr I hr procijene skupa ili odvojeno da ce proci bez vecih posljedica
Druze oni su tebi namjenili tu sudbinu.
Uvjek je dobro imati jednu drzavu na prikrajku gdje kad ti je sranje u drzavi lagano izazoves sukob.
Niko ovde ne konta vikinski mentalitet i njihovu igru.Politika je kurva i gazi preko drzava kad im je podobno.
Ja samo konstatiram Bosanski podaniscki sindrom kako sam ga nazvao. Al ljude boli k. da prostis sto je prodana dusa i beskicmenjak.
To mu je u opisu posla. Samo ljudi nece da se u ogledalo pogledaju. Kao da su utrtali od straha za egzistenciju ili rata ili da ne izgubi sta ima,ili su jebeno glupi ili premekani.
Era licemjera .
Ja ne vjerujem u sudbinu, samo borba

Ali oruzana se ne pocinje prije nego si spremniji od protivnika, I ne osim kada si iscrpio sve ostale, e to meni smeta, sto se ne sprema, jer kad si spreman I jak, drugi su voljni i na kompromis koji vise naginje u tvoju korist

Npr zasto je djeton bio tako nepovoljan za :bih: ,jer smo bilo najslabiji
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#56578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by corolla02 »

Hank Paldum

#56579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hank Paldum »

Chmoljo wrote: 27/07/2022 08:40
Hank Paldum wrote: 26/07/2022 22:13 Itekako kompleksi, svako bez kompleksa bi na to još dodao još poznate primjere koji ne znaju da klanjaju, koji ne znaju da se krste, koji ne izlaze iz džamije, iz crkve, budiste, agnostike, sataniste, vehabije, komuniste, FGRovce, zelene, crvene, debele, mršave, homoseksualce, transseksualce i još vise različitosti da podcrtaju poentu da svi mi različiti se moraju ujediniti.
Samo neko sa kompleksima kome je nabacila SDA će kod svakog pominjanja religije ili ateizma postati paranoičan i vidjeti neko podjebavanje ili prozivanje.
To nije stvar kompleksa. To je činjenica. Da je kompleks to znači da neko preuveličava zbog svojih slabosti, međutim to je modus operandi SDA.

Razluči malo neke stvari.
I to je na kraju pobjeda SDA. Mogu na ovim izborima da propadnu, da 0% glasa za njih, trag koji su ostavili na narod, i one koji su pro-SDA i onih koji su anti-SDA, da se to neće moći izbrisati za 50 godina.
Pa naravno da neće. Toliko urušavanje gotovo svega je toliko uzelo maha da če trebati decenije da se društvo oporavi.
Ti si najbolji primjer, na bezazlenu rečenicu da ovaj put mora izaći i onaj sto klanja 5 puta i onaj koji ne zna proučiti fatihu počeo si dramiti i tu se možeš samo zahvaliti SDA što se tako ponašaš.
Nije bezazlena, nego ukazivanje na novu normalnost koju je nametnula SDA. Da ti nacrtam: rasista će izreći rasističku opasku i da ne primjeti. Ako neko ukaže na to to ne znači da ima manjak samopoštovanja, već da se takve stvari uzimaju zdravo za gotovo.

Tako da ta opaska na Fortu nije moj, nego tvoj problem. Al kako se kaže, da budala zna da je budala, dvije bi pameti imala.
Pa nije baš, da je npr. u Americi napeta situacija između raznih grupa kao u BiH i da postoji problem iz vana (kao što je kod nas sa Schmidtom) onda bi svako razuman rekao
"Ovaj put ne trebamo gledati ko je demokrata, republikanac, vjernik, ateista, homoseksualac, afroamerikanac, latinos itd. već biti složni"
Samo će neko iskompleksiran razvući diskusiju na više dana i više postova jer je neko pomenuo ateizam.

Uz to dolazi da je mnogima mržnja prema SDA veća nego ljubav prema BiH. Pa ćeš se baš na dan kada smo svi trebali biti ujedinjeni se zakačiti za tu rečenicu ili sa drugim forumašem raspravljati o dijaspori.
Mogao si o dijaspori dan prije ili dan poslije ali so morao baš na taj dan jer više voliš minutu biti na pogrešnoj strani nego bar sekundu se indirektno složiti na taj dan sa nekim SDAovcem.

Evo ti još jednog fašiste čiju logiku odbijaš da shvatiš, kako pravi razlike i ne uzima zdravo za gotovo
JOE BIDEN:

The second reason I'm running is to restore

the backbone of this country, the middle class.

And this time bring everybody along.

Black, white, all colors, all backgrounds,

men, women, gay, straight.

Everyone, everyone deserves a shot
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#56580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Hank Paldum wrote: 28/07/2022 13:02
Uz to dolazi da je mnogima mržnja prema SDA veća nego ljubav prema BiH. Pa ćeš se baš na dan kada smo svi trebali biti ujedinjeni se zakačiti za tu rečenicu ili sa drugim forumašem raspravljati o dijaspori.
baš na taj dan sam odveo svoje malo dijete da bude tamo na sparini, dok ti je mili predsjednik otišao na bitniji sastanak u Hadžiće.
Mogao si o dijaspori dan prije ili dan poslije ali so morao baš na taj dan jer više voliš minutu biti na pogrešnoj strani nego bar sekundu se indirektno složiti na taj dan sa nekim SDAovcem.
pogledati gore napisano.
Evo ti još jednog fašiste čiju logiku odbijaš da shvatiš, kako pravi razlike i ne uzima zdravo za gotovo
slažem se sa posljednjom njegovom rečenicom.
Spit_fire

#56581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

@Chmoljo Poenta je sto SDA dobija glasove ili zbog straha bosnjaka pa vide SDA kao zastirnike ili zbog interesa

Sa druge strane nek prica ko sta hoce, ima interesa i kod druga dva, al prvenstveno se za njih glasa zbog ideologije koja zagovara separatizam pa onda i ostale izme...

Mislim stvarno smijesna prica...za 30 godina tamo gdje su Srbi i Hrvati vecina neka gradjanska stranka nije cak ni zazivjela a kamol sta drugo...

Zar ne bi bilo logicnije reci pa nek i ti srbi i hrvati dio svojih glaosva daju SDP, NS ne znam XY PROGRESIVNA nego da ti opet u sebi trazis krivca i ocekujes da jedna stranka koja je polu religija maltene nestane? Jer Bosnjaci vec dosta glasova svojih daju tim gradjanskim strankama, a i da daju 100% vjerovatno opet ne bi bilo dovoljno jer ako je ovo drzava svih nas ko sto znaju rec demagozi nek onda i ti "svi" to stvarno i pokazu

...ili mi mozda neko hoce rec da srbi i hrvati jednostavno ne zele ovu drzavu i da je srbovanje jedina opcija? E ako je takk a sve na to upucuje onda prestanite krivit sami sebe..Mozda nas je SDA izdala al to ne mijenja namjere drugih..one bi bile iste i da nije
Piaty

#56582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Piaty »

corolla02 wrote: 28/07/2022 12:44
Schmidt je :thumbup:

Pravedniji 100 puta od svakog političara. Jednostavno više ne zna šta da radi.

Ne zanenarujte video i poslušajte profesora Komšića
patriot_bih

#56583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by patriot_bih »

Ovi naslovi gori od ratnih naslova! Šta je ovo? :-)

Navodno ovaj hrvatski lobista našao tehničku rupu u Dejtonskom sporazumu da se Hrvatska i Srbija mogu povuči iz sporazuma.

Ono što ne govori je da "Dajtonski sporazum" nije naziv tog sporazuma nego "Dejtonski mirovni sporazum".
Šta je alternativa kad se neko povuče iz mirovnog sporazuma?

Valjda su SAD glavni garant Dejtona, a Srbija i Hrvatska zaraćene strane potpisnice.

Hrvati previše eskaliraju ovu situaciju. Imaju i pasivno i aktivno biračko pravo za razliku od npr. Roma i Ostalih
Ono što traže sad je maksimalistički i nerealno.

Image
skafiskafsnjak

#56584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

patriot_bih wrote: 28/07/2022 13:32 Ovi naslovi gori od ratnih naslova! Šta je ovo? :-)

Navodno ovaj hrvatski lobista našao tehničku rupu u Dejtonskom sporazumu da se Hrvatska i Srbija mogu povuči iz sporazuma.

Ono što ne govori je da "Dajtonski sporazum" nije naziv tog sporazuma nego "Dejtonski mirovni sporazum".

Valjda su SAD glavni garant Dejtona, a Srbija i Hrvatska zaraćene strane potpisnice.

Hrvati previše eskaliraju ovu situaciju. Imaju i pasivno i aktivno biračko pravo za razliku od npr. Roma i Ostalih

Image
E sad zaista ide ona " ja, i ? ".

Nek se povuku.
Sanjarko

#56585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

patriot_bih wrote: 28/07/2022 13:32 Ovi naslovi gori od ratnih naslova! Šta je ovo? :-)

Image
ja kazem juce onom @Dzoniju da bljuju Hrvati na nas, prijete ratom, istrebljenjem itd, reko sam mu da lazem ja ba, covjek me ludim i slijepim napravi
patriot_bih

#56586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by patriot_bih »

skafiskafsnjak wrote: 28/07/2022 13:38

Nek se povuku.
Teško se mogu povuči jer je Hrvatska dobila sve što ima od SAD.
Dali su im nezavisnu i etnički čistu državu, nedavno bezvizni režim...
Da li oni sad mogu razvaljivati mirovni sporazum koji su SAD napravile? :-)

Hrvatska je se odrekla Herceg Bosne i separatizma BH Hrvata da bi dobila etnički čistu Hrvatsku.
Kasnije je donešena presuda o UZPu protiv H-B i Hrvatske/Tuđmana.

Svako diranje Dejtona je povratak u 90e. Kako to može neki obrazovan čovjek i spominjat? :shock:
Spit_fire

#56587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Sanjarko wrote: 28/07/2022 13:45

Image
ja kazem juce onom @Dzoniju da bljuju Hrvati na nas, prijete ratom, istrebljenjem itd, reko sam mu da lazem ja ba, covjek me ludim i slijepim napravi
Ja bih toplo preporucio hrvatima da pogledaju odlican i dosta objektivan dokumentarac od RTS, "Pad krajine"...ako ga pogledaju vidjece da se HDZ BiH ponasa sa istom bahatoscu kao i SDS tadasnje RSK...
Spit_fire

#56588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

patriot_bih wrote: 28/07/2022 13:54
skafiskafsnjak wrote: 28/07/2022 13:38

Nek se povuku.

Hrvatska je se odrekla Herceg Bosne i separatizma BH Hrvata da bi dobila etnički čistu Hrvatsku.

Svako diranje Dejtona je povratak u 90e. Kako to može neki obrazovan čovjek i spominjat? :shock:
Pa molili su kralja da ih primi u jugoslaviju na noge mu isli da ih ljube samo da se zaustavi napredovsnje italijana...kralj i pored nagovora Pasica da ih primi pod nemogucim uvjetima ipak im tad
u tom tremutku daje krajnje fer nagodbu...onda ovi dosli nakon 20 godina u fazonu "e sad nam ne trebate vise mi eto odosmo" :lol: Kad im nisu dali ide prica o "tamnici hrvatskog naroda"
zilog

#56589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zilog »

Samo se sjetite kraja 2017. godine i retorike nakon presude sestorici za UZP i Praljkovog samoubistva!
Evo foruma, pa kome nije mrsko neka povadi citate, mnoge stvari ce biti jasnije.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#56590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

dotaknuo sam medijsko dno
prepoznat sam kao jedan od najboljih fenova grude online

dobio sam i značku

https://www.grude-online.info/pogledajt ... -grude-rh/

evo kako će izgledari prometnica brza cesta mostar siroki grude rh
patriot_bih

#56591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by patriot_bih »

Spit_fire wrote: 28/07/2022 14:00
patriot_bih wrote: 28/07/2022 13:54

Pa molili su kralja da ih primi u jugoslaviju na noge mu isli da ih ljube samo da se zaustavi napredovsnje italijana...kralj i pored nagovora Pasica da ih primi pod nemogucim uvjetima ipak im tad
u tom tremutku daje krajnje fer nagodbu...onda ovi dosli nakon 20 godina u fazonu "e sad nam ne trebate vise mi eto odosmo" :lol: Kad im nisu dali ide prica o "tamnici hrvatskog naroda"
Dobra paralela! :thumbup:

Isto je i sada. Ušli su u Vašingtonski i Dejtonski sporazum u zamjenu za odricanje od Herceg Bosne i etnički čistu Hrvatsku (ulazak u kr. SHS),

Sad misle ako naprave krizu da im se nema šta drugo ponudit nego treći entitet kroz IZ da ostanu u BiH (hrvatsko pitanje u Jugoslaviji)

Treća faza je nezavisnost trećeg entiteta / Herceg Bosne (paralela izlazak Hrvatske iz SFRJ)

Samo pitanje je imaju li oni kapaciteta za realizaciju takvog plana, a BiH nije Jugoslavija.
Last edited by patriot_bih on 28/07/2022 14:43, edited 1 time in total.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#56592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

patriot_bih wrote: 28/07/2022 14:33

Isto je i sada. Ušli su u Vašingtonski i Dejtonski sporazum u zamjenu za odricanje od Herceg Bosne i etnički čistu Hrvatsku (ulazak u SHS),

Sad misle ako naprave krizu da im se nema šta drugo ponudit nego treći entitet kroz IZ da ostanu u BiH (hrvatsko pitanje u Jugoslaviji)

Treća faza je nezavisnost trećeg entiteta / Herceg Bosne (paralela izlazak Hrvatske iz SFRJ)

Samo pitanje je imaju li oni kapaciteta za realizaciju takvog plana, a BiH nije Jugoslavija.
Razlika je da su sad potpisali ugovor sa Amerikancima, Englezima i ostalim, a ne blentavim kraljem.
Spit_fire

#56593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

patriot_bih wrote: 28/07/2022 14:33

Isto je i sada. Ušli su u Vašingtonski i Dejtonski sporazum u zamjenu za odricanje od Herceg Bosne i etnički čistu Hrvatsku (ulazak u SHS),

Ma nas se podcjenjuje upravo radi tog rasizma zaista moram tako nazvat jer to on i jest..smatraju nas nizom rasom

Bosnjaci su svasta,sto mana imamo, ali poenta je da mi nemamo izbora, a kad nas se dotjera do zida pokazali smo se da smo sve samo ne lagan rival...mozda zvuci ko floskula ali zaista je istina "Opstanak BiH u ovim granicama i njenik suverenitom i integritetom je jedini garant opstanka Bosnjackog naroda"

Pisao sam jucer ne kazem da cemo pobjedit ali da cemo se borit itekako hocemo i to nek znaju, pa ako nedaj Boze bude trebalo i silom...sad su to vidjeli i vidis odjednom odma panika zavlada, kmeci se...samo zube pokazivari kad god treba, nije bez razloga osnovni srpski poklic u ovom sad ratu bio ne "Juris" nego "Predajte se"...ovaj put predaje nema dosli smo do zida, ili cemo
opstat ili nestat...ovi svi sto se sprdaju i ne vide ozbiljnost situacije nek im ide na obraz ako ga imaju, al vjeruj mi u manjini su ma koliko guslali ovdje na forumu

Mi zlo nikom ne zelimo, al necemo dati ni da nas se gazi
patriot_bih

#56594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by patriot_bih »

Spit_fire wrote: 28/07/2022 14:45
Ma nas se podcjenjuje upravo radi tog rasizma zaista moram tako nazvat jer to on i jest..smatraju nas nizom rasom

Bosnjaci su svasta,sto mana imamo, ali poenta je da mi nemamo izbora, a kad nas se dotjera do zida pokazali smo se da smo sve samo ne lagan rival...mozda zvuci ko floskula ali zaista je istina "Opstanak BiH u ovim granicama i njenik suverenitom i integritetom je jedini garant opstanka Bosnjackog naroda"

Pisao sam jucer ne kazem da cemo pobjedit ali da cemo se borit itekako hocemo i to nek znaju, pa ako nedaj Boze bude trebalo i silom...sad su to vidjeli i vidis odjednom odma panika zavlada, kmeci se...samo zube pokazivari kad god treba, nije bez razloga osnovni srpski poklic u ovom sad ratu bio ne "Juris" nego "Predajte se"...ovaj put predaje nema dosli smo do zida, ili cemo
opstat ili nestat...ovi svi sto se sprdaju i ne vide ozbiljnost situacije nek im ide na obraz ako ga imaju, al vjeruj mi u manjini su ma koliko guslali ovdje na forumu

Mi zlo nikom ne zelimo, al necemo dati ni da nas se gazi
Tačno! Iako sam ja ubjeđen da će Bošnjaci morati napraviti određeni kompromis i dati im "nešto" (za nas minimalno) da se smiri situacija.
Trenutno nas imaju u vrlo teškoj poziciji gdje nas okreću protiv OHRa i zapadnih sila.
Možda im treba dati "nešto" dok oni sami i u još većem broju ne napuste BiH (za Hrv. i EU).
Separatistima je teško živjeti u državi koju ne vole a ne mogu razvaliti.

Bošnjaci teško mogu njih nadmudriti u pregovorima. Jedini spas je natalitet i brojnost. Tako su Albanci Srbe na Kosovu pobjedili.

Ljubav prema BiH i natalitet je put ka pobjedi! :bih:
BHCluster

#56595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

MZ, VP imaju priliku da smijene ova ratohuškačka govna i njihove brabonjke (Izetbegovic, Dodik, Covic, Cavara, itd...) pitanje je sta cekaju?
Spit_fire

#56596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

BHCluster wrote: 28/07/2022 15:50 MZ, VP imaju priliku da smijene ova ratohuškačka govna i njihove brabonjke (Izetbegovic, Dodik, Covic, Cavara, itd...) pitanje je sta cekaju?
A ko ce smijenit svijest naroda? Ko ce naslijedit te iste?

Lako zaboravljamo da je dodik bio prototip ProBiH Srbina pa eto nas tu smo dje smo...

Vi stvarno mislite da bez covica i dodika nestace i rusilacke politke :lol:
JohnnyS

#56597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Image
https://www.klix.ba/vijesti/bih/njemack ... /220728076

Vidim da ambasade spominju samo Bakira i Dodika, ne spominje nitko Hrvate osim forumaša i pojedinih demonstranata od neki dan. Reufa i Suljagića neću spominjati, neetički je ismijavati psihičke bolesnike
Sanjarko

#56598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

JohnnyS wrote: 28/07/2022 16:33

Vidim da ambasade spominju samo Bakira i Dodika, ne spominje nitko Hrvate osim forumaša i pojedinih demonstranata od neki dan. Reufa i Suljagića neću spominjati, neetički je ismijavati psihičke bolesnike
forum.hr, forum HB itd, kazem ja, lazem, lud i slijep itd
JohnnyS

#56599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Sanjarko wrote: 28/07/2022 16:38
JohnnyS wrote: 28/07/2022 16:33

forum.hr, forum HB itd, kazem ja, lazem, lud i slijep itd

Pa ne možemo anonimce uspoređivati s vođama političkih stranaka i voditeljima memorijalnih centara. Možemo eventualno s onim koji su pričali o vagonima za Hrvate na prosvjedima
Nespin

#56600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 13:54, edited 1 time in total.
Locked