Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
plavi_E

#56476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

mishic wrote: 26/07/2022 20:54
Spoiler
Show
HRVATSKA REPUBLIKANSKA STRANKA PRIJETI HAPŠENJIMA?:

Ni manje ni više!!! Ovo je ta demokracija kojom je ova država odavno blokirana i zarobljena, Nemilice se pljačka i uništava. A nekoliko stotina vlastodržaca koji su se domogli vlasti i sa njom neopisivih privilegija ne odustaje. Njima je malo kada bi im se sve dalo. Oni žele osigurati da upravljaju ovim svojim feudom uz garanciju da će kmetovi još sto godina crnčiti i robovati radi povlastica koje se moraju garantovati i zacementirati.
Palestinizacija nije usrećila nikoga, čak ni moćni Izrael, i svi oni koji svim silama na Balkanu pokušavaju napraviti Palestinu varaju se da će uživati.
Niko ne readi na evropskoj Palestini. To su lazi. Sam sebi svjesno stvarati problem nekoliko sati voznje od Beca nikom na zapadu ne treba. Selidba za Anadoliju bi vec bila prihvatljivija. Ali ni od toga nema nista. Jednostavno u svijetu se trenutno preslagivaju kockice i to se je odrazilo i na BiH. I ovo je samo pocetak igre.
CrveniKuk

#56477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by CrveniKuk »

plavi_E wrote: 26/07/2022 21:21
mishic wrote: 26/07/2022 20:54
Spoiler
Show
HRVATSKA REPUBLIKANSKA STRANKA PRIJETI HAPŠENJIMA?:

Ni manje ni više!!! Ovo je ta demokracija kojom je ova država odavno blokirana i zarobljena, Nemilice se pljačka i uništava. A nekoliko stotina vlastodržaca koji su se domogli vlasti i sa njom neopisivih privilegija ne odustaje. Njima je malo kada bi im se sve dalo. Oni žele osigurati da upravljaju ovim svojim feudom uz garanciju da će kmetovi još sto godina crnčiti i robovati radi povlastica koje se moraju garantovati i zacementirati.
Palestinizacija nije usrećila nikoga, čak ni moćni Izrael, i svi oni koji svim silama na Balkanu pokušavaju napraviti Palestinu varaju se da će uživati.
Niko ne readi na evropskoj Palestini. To su lazi. Sam sebi svjesno stvarati problem nekoliko sati voznje od Beca nikom na zapadu ne treba. Selidba za Anadoliju bi vec bila prihvatljivija. Ali ni od toga nema nista. Jednostavno u svijetu se trenutno preslagivaju kockice i to se je odrazilo i na BiH. I ovo je samo pocetak igre.
Kakve igre? I sta ćemo mi dobiti u toj igri? Sta biti sa BiH u toj istoj igri?
plavi_E

#56478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Pa u ovom novom nastajucem svjetskom poredku dobit ce mo ono sto idioti Bake, Fahro, Nerko i Kifla izbore za nas.
sarlo

#56479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sarlo »

Najvise mrzim kad uriniraju po nama i govore da to pada kisa.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#56480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

A sta sad mislis o slanju oklopnjaka na hercegovacku banku
plavi_E

#56481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

sarlo wrote: 26/07/2022 21:38
Spoiler
Show
Najvise mrzim kad uriniraju po nama i govore da to pada kisa.
Zato neki uvijek nose kisobran sa sobom da nebi morali u javnosti govoriti "Ljudi mi pojma nemamo kako smo se nasli u ovoj situaciji".
Ricken

#56482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ricken »

Black swan wrote: 26/07/2022 21:43 A sta sad mislis o slanju oklopnjaka na hercegovacku banku
To je bio primjer iz bukvara kako se obračunava sa kriminalom na Balkanu. Me likes it. :thumbup:
Ricken

#56483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ricken »

Novak20 wrote: 26/07/2022 14:31
nles wrote: 26/07/2022 14:13

Ma ljubi ga Goebbels! :thumbup:

Zli, podli, glupi Bosnjaci, zar ne?
:-)

Evo ba, sve mi suze frcaju od klo(v)novske patetike.

Kao što rekoh, nema mi većih hinja od onih što svoje riječi podmeću nekom drugom.

Uzgred, pade li kiša kod tebe ?
Hoće li biti struje u Hercegovini za 7 dana?
howdy

#56484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by howdy »

Black swan wrote: 26/07/2022 21:43 A sta sad mislis o slanju oklopnjaka na hercegovacku banku
ako zatreba ice opet
Daft Haruki

#56485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Daft Haruki »

Sta je o svi analiticari buducnosti ,palestinizacija,otimanje teritorija....
Sta ste se utrtali.
Ajd da i ti vidimo.
Meni je zanimljivo kako Bosnjacki podanicki karakter utjece na samu diskusiju.
Kaze onaj nezna ko je Bosnjak ga nagovorili a Bosanac mu ne daju da bude.
Njima sve lade potonule naguzili ih Krscanski njemci da prostis. Al sta sad jos se lizat i igrati igru evropskog puta ili sta. Mozda Turska priskoci u pomoc?
Sad ce SDA generali javiti sa priopstenjem. A isti ti generali na tim pozicijama citav rat preko SDA veze i dan danas uzimaju benefite sa budzeta a prve linije nisu vidjeli kako treba. Dok pravi borac skuplja po kontenjerima.
E to smo mi.
Kaze sto ne donese zakon o korupciji. A ne o palestinizaciji.
Druze ti si korupcija. Upravo ti sto citas. Nasi te vrli Bosnjaci gule. Namjerno im nastumali da se time zabave da harace narod i da nemaju odgovornosti. Ali mogao je Bosnjak reci stani. Ne ide to tako. Ajmo pokusati nesto napraviti od drzave.
Ako svi kradu necemo mi. Mi cemo ulagati uporodilje,naoruzanje,energiju bilo sta. Ma ne mi to ne znamo.
Naravno da ne znamo . Sve sto znamo sisat budzet i svoju guzicu obezbjedit i svoju zenu djecu i prst u uho. I on konta moja djeca obezbjedena,fakulteti,ide brisat njemacke guzice.
Al bez drzave si go k.uac da prostis.
Neka nek se nesto desava. Bolje Palestinacija nego da vas prodane duse gledam jos trideset godina kako sisete budet i gledate da ne talasate.
Rokaj Shmite proromjesaj ove ucmale utrtale lizace budzetskih beneficiranih guzica,i da odu ovi sto neznaju ni ko su ni sta su .
A ako pukne prvi metak utekli brisaci guzova,politicki gasterbajteri ce nas povesti na prve linije zajedno sa budzetskim sisacima
Hank Paldum

#56486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hank Paldum »

Chmoljo wrote: 26/07/2022 07:17
Hank Paldum wrote: 25/07/2022 22:18
Ko želi naći zlonamjernost, naći će zlonamjernost.
Moj post nije bio zlonamjeran
...

Niti je moja krivica što su pojedinima SDA nabili tolike komplekse pa svako pominjanje ateizma oni to shvataju kao da se nekome spušta ili ga proziva u negativnom kontekstu.
Eto vidiš. Pokušaš pa ne uspiješ. Ko mi je nabio komplekse? Zahiragić, Sebija? Htio bih biti poput njih? Ili su uvjerili nekoga da je manje vrijedan jer nije ko oni?

Ja bih radije govna jeo nego bio poput takvih ljudi. A uistinu, svako pominjanje ateizma od strane dotičnih i njihovih čmarnih parazita UVIJEK ima svrhu. Ona nije religiozna, već je samo niska i bezidejna u cilju diskreditacije.

Možda si ti htio reći da se ne trebamo dijeliti, ali si reko: neka i Forte, al u drugom redu.

SŠto bi reko Mustafa Sudžuka: ono, širok sam u pičku materinu kolko sam širok.
Itekako kompleksi, svako bez kompleksa bi na to još dodao još poznate primjere koji ne znaju da klanjaju, koji ne znaju da se krste, koji ne izlaze iz džamije, iz crkve, budiste, agnostike, sataniste, vehabije, komuniste, FGRovce, zelene, crvene, debele, mršave, homoseksualce, transseksualce i još vise različitosti da podcrtaju poentu da svi mi različiti se moraju ujediniti.
Samo neko sa kompleksima kome je nabacila SDA će kod svakog pominjanja religije ili ateizma postati paranoičan i vidjeti neko podjebavanje ili prozivanje.

I to je na kraju pobjeda SDA. Mogu na ovim izborima da propadnu, da 0% glasa za njih, trag koji su ostavili na narod, i one koji su pro-SDA i onih koji su anti-SDA, da se to neće moći izbrisati za 50 godina.
Ti si najbolji primjer, na bezazlenu rečenicu da ovaj put mora izaći i onaj sto klanja 5 puta i onaj koji ne zna proučiti fatihu počeo si dramiti i tu se možeš samo zahvaliti SDA što se tako ponašaš.
mishic

#56487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

plavi_E wrote: 26/07/2022 21:21 Niko ne readi na evropskoj Palestini. To su lazi. Sam sebi svjesno stvarati problem nekoliko sati voznje od Beca nikom na zapadu ne treba. Selidba za Anadoliju bi vec bila prihvatljivija. Ali ni od toga nema nista. Jednostavno u svijetu se trenutno preslagivaju kockice i to se je odrazilo i na BiH. I ovo je samo pocetak igre.
Ova igra dugo traje i njen pocetak je davno bio. Oni koji malo bolje povijest znaju razumiju to. Teško je reći i da se bliži kraj "igre" ali je izvjestan jedan kontinuitet koji se ciklično obija o glavu jednima te istima dok se "preslagivaju kockice"!!! Samo što to svi ne vide i ne razumiju.

A i Anadolija je bila nekad jedna od opcija u "preslagivanju". No više nije, neće i ne može biti iz mnogo razloga. A šta jesu a šta nisu "laži" ostaje da vidimo. Ti to nešto sigurice tvrdiš o "lažima" pa se nadamo da imaš i neki argument.
saimidin

#56488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saimidin »

Dobro predizborna ce sva biti oko smita, stvarno ne kontam da je to morao sad, a ne posle izbora

Sa druge strane mozda to bude okidac koji ce :bih: snage potaci na akciju, jer def bi kupio par godina

Ako ne nametne, ide treci odmah, a za to nismo spremni, dovoljno je sto bake kaze da jesmo, pa da znas da nismo

Edit
Kakva anadolija, prije ce oni doci u :bih:
https://www.slobodnaevropa.org/a/radnik ... 60173.html

Trziste je neumoljivo, eu treba radnike, nasla ih je u :bih: , ranije I u anadoliji, gdje nemaju nikakve potrebe za ljudima iz :bih: , ali u :bih: ce ubrzo nedostajati mnogo radnika, naravno ako susjedi I komsije ne useru motku, a tesko da ce moci odoliti

Zadnja nada je da ce ameri, ako bar oduzimaju politicka prava, omoguciti ekonomiju, tako bi svi zajedno nestali iz :bih: I dosli bi drugi ljudi

Meni je u skoli bilo nejasno seoba naroda, sad kontam, svako ide gdje mu je bolje, nekad masovno
Last edited by saimidin on 26/07/2022 22:44, edited 1 time in total.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#56489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

Lex77 wrote: 26/07/2022 21:13
DonieBrasco wrote: 26/07/2022 19:03 Treci ce oni traziti nametno ovo Šmit ili ne to je jasno.

Ali je ovo banalno, nametnuti da se smire hrvati, ali zato unazaditi drzavu zauvjek. To je licemjerno, umjesto da EU (stranci) "kazne" hrvate i da BH krene putem reformi i EU puta, naravno ne preko noci.

Nema zdrave logike nametnuti realno lose rjesnje koje prkosi EU vrijdnostima i mnogim drugim i samo betonira prbolem, umjesto da se ide putem rjesenja.
Mostar je ključan. Njega planiraju kao "stolni" grad tj. planira ga se pripojiti Hrvatskoj. Zato je Delegacija EU čestitala dan državnost RH sa slikom starog mosta.
Image
dzulijano_pike

#56490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dzulijano_pike »

Ako Šmit nametne zakon, predlazem da sve pro bosanske stranke povuku liste sa izbora, povuku sve kandidate, sve kandidate za predsjednika, da svim ljudima koji ovu zemlju smatraju svojom preporuce da ne izlaze na izbore, ne glasaju ni za koga. Pa da vidimo kako ce praviti vlast i s kim.
Bloo
Globalna šefica

#56491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

DonieBrasco wrote: 26/07/2022 19:03 mjesto da EU (stranci) "kazne" hrvate
Što bi kažnjavao Komšića nije ti ništa kriv :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#56492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by corolla02 »

u BIH je predizborna kampanja 24/7/365 is prilozenog

ali ne razumijem cemu vec nakav jaz, gnjev, furtema ili uzbuna kad joj nije nista objelodanjeno

izbori idu, mijenjajte dragi narode, ali ovaj momenat nema mjesta optuzivanju ovog il onog

klupko se odmotaje od 1995...
DonieBrasco

#56493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

https://ba.n1info.com/vijesti/sutra-van ... a-i-ohr-a/

Sutra vanredni sastanak ambasadora zemalja EU, EUFOR-a i OHR-a?

-
https://avaz.ba/vijesti/bih/760887/iduc ... uz-osmijeh

Prema našim informacijama, Šmit za dva dana odlazi na godišnji odmor, što je u diplomatskom maniru mudro tempirano – ukoliko odluku nametne, ostavlja dovoljno vremena da se svi s njom suoče i pomire.
sarlo

#56494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sarlo »

corolla02 wrote: 26/07/2022 23:11 u BIH je predizborna kampanja 24/7/365 is prilozenog

ali ne razumijem cemu vec nakav jaz, gnjev, furtema ili uzbuna kad joj nije nista objelodanjeno

izbori idu, mijenjajte dragi narode, ali ovaj momenat nema mjesta optuzivanju ovog il onog

klupko se odmotaje od 1995...
Kaze se, i pise, odmotava.
Izgleda da je hdz podjelio pakete Violetinih proizvoda pa ste se raspisali.
...ne zna se.... Ocito da se zna da ce vp nametnuti ustavna i zakonska rjesenja koji ce hdzu dati sve poluge vlasti.
I kakva je to prica da se izborima mize nesto promijeniti kad ce vlast hdzea biti zapisana u ustavu fbih?

Mi cemo moci da biramo izmedju korumpirane i sektaske opcije. I prava ogranicena u svakom pogledu.
Palestinizacija.
skafiskafsnjak

#56495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

DonieBrasco wrote: 26/07/2022 23:14
https://ba.n1info.com/vijesti/sutra-van ... a-i-ohr-a/

Sutra vanredni sastanak ambasadora zemalja EU, EUFOR-a i OHR-a?

-
https://avaz.ba/vijesti/bih/760887/iduc ... uz-osmijeh

Prema našim informacijama, Šmit za dva dana odlazi na godišnji odmor, što je u diplomatskom maniru mudro tempirano – ukoliko odluku nametne, ostavlja dovoljno vremena da se svi s njom suoče i pomire.
SAD i VB aminovali. Jos da mu ovi potvrde i to je to
Casual's

#56496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Casual's »

Hoce li to Eufor krenuti na nas? Je li zbog toga dosla nova ekipa i vozila? :mrgreen:
Lex77

#56497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

[/quote]
Kaze se, i pise, odmotava.
Izgleda da je hdz podjelio pakete Violetinih proizvoda pa ste se raspisali.
...ne zna se.... Ocito da se zna da ce vp nametnuti ustavna i zakonska rjesenja koji ce hdzu dati sve poluge vlasti.
I kakva je to prica da se izborima mize nesto promijeniti kad ce vlast hdzea biti zapisana u ustavu fbih?

Mi cemo moci da biramo izmedju korumpirane i sektaske opcije. I prava ogranicena u svakom pogledu.
Palestinizacija.
[/quote]

Nekima neće bit jasno dok ne počnu Bošnjake opet izbacivati iz stanova u Mostaru i Stocu.
A možda neće ni tada biti.
Pa stranci niti ne pokušavaju demantirati sve napise. Svakom sa IQ-om većim od sobne temperature bi bilo jasno šta to znači.

A Schmidt će kao na godišnji s kojeg se neće vraćati nego će mu ured premjestiti u Brisel.
sarlo

#56498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sarlo »

Kad su Splicani po stubistima vikali: "Muslimani, izlazite vanka", i tjerali ljude na heliodrom.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#56499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Samo ne shvatam cilj ovoga svega.
Zar nije zapadu pametnije nam nesto raditi iza ledja (kao dosad) nego ovako otvoreno podrzavati fasiste, da niko ne moze reci da je to nesto drugo i sl.?

Cemu to? Kakav im je cilj 50-60% naroda imati protiv sebe, stvoriti jaci anti-evropski sentiment nego kod Srba?
Hajvan

#56500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hajvan »

mishic wrote: 26/07/2022 22:20
plavi_E wrote: 26/07/2022 21:21 Niko ne readi na evropskoj Palestini. To su lazi. Sam sebi svjesno stvarati problem nekoliko sati voznje od Beca nikom na zapadu ne treba. Selidba za Anadoliju bi vec bila prihvatljivija. Ali ni od toga nema nista. Jednostavno u svijetu se trenutno preslagivaju kockice i to se je odrazilo i na BiH. I ovo je samo pocetak igre.
Ova igra dugo traje i njen pocetak je davno bio. Oni koji malo bolje povijest znaju razumiju to. Teško je reći i da se bliži kraj "igre" ali je izvjestan jedan kontinuitet koji se ciklično obija o glavu jednima te istima dok se "preslagivaju kockice"!!! Samo što to svi ne vide i ne razumiju.

A i Anadolija je bila nekad jedna od opcija u "preslagivanju". No više nije, neće i ne može biti iz mnogo razloga. A šta jesu a šta nisu "laži" ostaje da vidimo. Ti to nešto sigurice tvrdiš o "lažima" pa se nadamo da imaš i neki argument.

:thumbup:
Locked