Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Qler

#56426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Qler »

Ma jebo nas... nismo mi za bolje...
Nespin

#56427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 13:45, edited 1 time in total.
HD_2015

#56428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HD_2015 »

Nespin wrote: 26/07/2022 09:31
HD_2015 wrote: 26/07/2022 08:24 Ponavlja se 92-a. Zapadne sile opet staju na stranu onih koji hoće da pocijepaju ovu zemlju.
SDA, opet, nespremno dočekuje. Narod izlazi na ulice, demonstracije. Očekivanje da će neko drugi (stranci) nešto uraditi za nas.
Opet je odluka pred nama. Hoćemo li se boriti ili nestati u tišini?
Da bi se ljudi pobunili i prihvatili borbu, najprije neko u lice treba potpuno iskreno i argumentovano da im kaže u kakvoj smo situaciji i šta nam anglosaksonci spremaju - totalnu i apsolutnu podjelu zemlje, bez ikakve sumnje. Međutim, od naših nesposobnih političara koji ne znaju gdje im je glava, a gdje guzica, previše je to za očekivati.
Ista stvar je sa političarima bila i 92-e. "Ne naoružavajte se, neće biti rata." "Mirno spavajte." itd.
ZoomZoomKiwi

#56429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ZoomZoomKiwi »

mk ultra wrote: 26/07/2022 10:13
dulekrele wrote: 26/07/2022 10:05 Koji defetizam vlada jbt.
koji?

takav da je sebija bez diplome i dalje
da su svi zaboravili na respiratore
da su svi zaboravili i srebrenicu i tužbu protiv srbije

ali su organizovali proteste :lol:

ako je to tako, bukvalno me zaboli neka stvar za njihovu borbu
i u svemu tome, reci ti meni gdje ja pripadam? sa njima ne želim radi ovih gore stvari i razno raznih majmunluka.

a pride, do sada sam se uvjerio da protiv čega god je SDA bila, da je to bilo dobro
Ovo je najbitnije pitanje za svakog Bosanca i Hercegovca koji se zaista tako osjeća. Za svakog kome je identitet od Bosone i Povelje, kome je identitet stariji od sve i jedne džamije i crkve na ovim prostorima. Bosna je bila i prije Turaka, i prije Ugara, i prije Austrijanaca.
Šta si kao Bosanac i musliman, manjina među zelenim "bošnjacima".

Kad ljudi da shvate da vjera i nacija nisu isto, da su Bosanski Hrvati :? ustvari Bosanci katolici, itd., možda i bude napretka...
Kako može biti Hrvat neko kome su se svi djedovi unazad najmanje pet generacija rodili na teritoriji BiH???
Kako neko iz Novog Pazara može biti bilo šta osim Srbin muslimanske vjeroispovijesti??? Kakav Bošnjak kakve priče...

Sekularno ne postoji u BiH...

I to je najveća tragedija.

Vjera je individualna stvar, i to svako treba da zadrži sa sebe, a BiH čuvajmo svi jer nam je lijepa i druge domovine nemamo, bez obzira kako se mi zvali i u šta/koga vjerovali...
skupljac_zeljeza

#56430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skupljac_zeljeza »

Dobro smi mi ikako. Dok se narod nagurava sa policijom na ovoj vrućini pred OHR-om oni se iz klimatiziranih prostorija šicaju izjavama. Danas me izjave ne zanimaju, a i naslušao sam se i previše.
Hrvatski medijski servis (HMS) sinoć je objavio informaciju da će visoki predstavnik Christian Schmidt danas nametnuti izmjene Izbornog zakona.

Oni su se, tom prilikom, pozvali na svoje pouzdane izvore. Istakli su kako "prijetnje neće pokolebati visokog predstavnika".

- Kako HMS saznaje iz pouzdanog izvora, prijetnje nisu i neće pokolebati visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta koji će sutra objaviti odluku o izmjenama Izbornog zakona i Ustava FBiH, kojima će se djelomično provesti presuda Ustavnog suda BiH u predmetu "Ljubić" o osiguranju legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda u Domu naroda i Predsjedništvu BiH, ali ne i u izboru hrvatskog člana Predsjedništva, pišu oni. Oslobođenje
BHCluster

#56431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Black swan wrote: 26/07/2022 09:45
Novak20 wrote: 26/07/2022 09:40 Sarajevski mediji pišu o sedam tisuća prosvjednika na protestima za status quo, odnosno protestima protiv izmjena IZ i Ustava BiH.

Po mojoj sudu nije bilo više od 4 ljudi, a ni starosna struktura nije nešto. 50 % umirovljenici, 5% omladina. Ne znam koji se klinac na vrućini glupiraju ovi što danas sjede oko OHR.

Svađa bošnjačkih političara oko mikrofona je bila baš degutantna. Pomislio bi čovjek da ne znaju što žele i da ih ujedinjuje samo interes spram Hrvata. Nikšić je odao da ima mržnje i prema Srbima jer je Vojin Mijatović verbalno napadnut porukama da se vrati u Banja Luku odakle je došao i da nema što tražiti u "multietničkom i nadasve građanskom" Sarajevu. Našem glavnom gradu.
još jedan apsurd
500 metara uzbrdo iza entitetske linije je 200 marki kazne za neke od zastava kojim su mahali
takav je zakon
A zastave UZP-a ni na vidiku, milina za pogledati.
skupljac_zeljeza

#56432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Hrvati zadovoljno trljaju rukama na njihovim forumima. Dok se u Sarajevu Hamas i Fatah otimaju za vlast kod Bošnjaka, oni mogu na miru čekati bez ikakvih protesta Schmidtov nametnuti izborni zakon i njegov let u avionu na odmor.

Opet narod ispadne navan, a država sve slabija i slabija. Ko onda zaslužuje moj glas na izborima? Bosanski Hamas ili Fatah?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#56433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

EFD22 wrote: 26/07/2022 10:25 Bosna je bila i prije Turaka, i prije Ugara, i prije Austrijanaca.
ok
a reci mi je li vjera i doseljavanje slavenskih plemena bilo prije bosne :D
BHCluster

#56434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Black swan wrote: 26/07/2022 11:12
EFD22 wrote: 26/07/2022 10:25 Bosna je bila i prije Turaka, i prije Ugara, i prije Austrijanaca.
ok
Bili ste pleme i ostali nikako da se izdignete.
konami666

#56435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by konami666 »

Može li mi neko reci koji kantoni će biti hrvatski ako visoki predstavnik donese ovaj zakon?
skupljac_zeljeza

#56436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Mi nećemo morati čekati 200 godina za ovakvu sliku, najviše 20 ako ovako nastavimo.

Image
skafiskafsnjak

#56437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

konami666 wrote: 26/07/2022 11:25 Može li mi neko reci koji kantoni će biti hrvatski ako visoki predstavnik donese ovaj zakon?
Pa oni koji su vec :mrgreen:
skafiskafsnjak

#56438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

BHCluster wrote: 26/07/2022 11:20
Black swan wrote: 26/07/2022 11:12

ok
Ko o cemu , Labudan o.etniji ili vjeri... Dokaz da se ne razmislja o gradjanskoj...
konami666

#56439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by konami666 »

skafiskafsnjak wrote: 26/07/2022 11:48
konami666 wrote: 26/07/2022 11:25 Može li mi neko reci koji kantoni će biti hrvatski ako visoki predstavnik donese ovaj zakon?
Pa govore da ako ovaj zakon bude donesen onda je sljedeći korak biti formiranje trećeg entiteta. Kako će se formirati, od čega?
Lex77

#56440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

https://nap.ba/news/96404
Ali, posebno zabrinjavajuće jeste to što je Ambasada SAD u BiH pozivala određene predstavnike medija kako bi 'ispeglali' situaciju. To bi se svakako moglo tumačiti kao nedopustiv pritisak na medije i gušenje medijskih sloboda, suprotno onome što podrazumijeva demokratski princip.

O ovome su se već oglasili pojedini politički predstavnici smatrajući ovaj čin zastrašivanjem novinara. Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Zlatan Begić objavio je da ima insajderske informacije o pritisku Ambasade SAD na bh. medije i novinare. 

"Problem je što ambasador SAD u BiH Michael Murphy zove bh. novinare u Ambasadu i prijeti im, zastrašuje, ucjenjuje i pritišće ih oko načina izvještavanja u vezi najavljenog Schmidtovog nametanja odluka oko izbornog zakona....to je crvena linija koju nisu smjeli preći...”, napisao je Begić i dodao:

"Gospodine Murphy, ako je to demokratija i ako to smatrate svojim pravom, moje je pravo i obaveza da ovo prenesem BH javnosti!".
skafiskafsnjak

#56441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

konami666 wrote: 26/07/2022 11:50

Pa govore da ako ovaj zakon bude donesen onda je sljedeći korak biti formiranje trećeg entiteta. Kako će se formirati, od čega?
Pa HZHB je trebala do Ivan Sedla biti. U to sada cisto sumnjam. Jablanica i Konjic nece. Granica bi bila.Jablanica i to park prirode Blidinje. Sad dalje nezz... gornji Vakuf, Bugojno... Sve granica :mrgreen: :mrgreen:
BHCluster

#56442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

BHCluster wrote: 26/07/2022 11:20
Ko o cemu , Labudan o.etniji ili vjeri... Dokaz da se ne razmislja o gradjanskoj...
Taj se pokusao ugraditi gdje je stigao, medjutim su vidjeli o kakvom kapitalcu se radi pa ga nogirali. Sad trenutno stazira po forumima kao mnogi drugi.
Novak20

#56443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Lex77 wrote: 26/07/2022 11:52 https://nap.ba/news/96404
Ali, posebno zabrinjavajuće jeste to što je Ambasada SAD u BiH pozivala određene predstavnike medija kako bi 'ispeglali' situaciju. To bi se svakako moglo tumačiti kao nedopustiv pritisak na medije i gušenje medijskih sloboda, suprotno onome što podrazumijeva demokratski princip.

O ovome su se već oglasili pojedini politički predstavnici smatrajući ovaj čin zastrašivanjem novinara. Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Zlatan Begić objavio je da ima insajderske informacije o pritisku Ambasade SAD na bh. medije i novinare. 

"Problem je što ambasador SAD u BiH Michael Murphy zove bh. novinare u Ambasadu i prijeti im, zastrašuje, ucjenjuje i pritišće ih oko načina izvještavanja u vezi najavljenog Schmidtovog nametanja odluka oko izbornog zakona....to je crvena linija koju nisu smjeli preći...”, napisao je Begić i dodao:

"Gospodine Murphy, ako je to demokratija i ako to smatrate svojim pravom, moje je pravo i obaveza da ovo prenesem BH javnosti!".
Čuj Murphy zove novinare ? Prije će biti da oni zovu njega. :lol:
Lex77

#56444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

O, itekako se zove novinare.
geoxx

#56445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by geoxx »

Sta reci, od politicara koji su pisali ambasadi SAD-a smiju li gostovati na Dodikovoj ATV dosli do ovoga. Zbog predizborne kampanje se srlja u propast.
HD_2015

#56446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HD_2015 »

Christian Schmidt, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, očigledno je pod velikim pritiskom nekih američkih zvaničnika, posebno specijalnog izaslanika za zapadni Balkan Gabriela Escobara, piše u analizi koju je objavio austrijski list Der Standard.
Ne znam je li Biden mislio na ovo sve što se događa, kada je rekao:
As the president, I look forward to working with the international community and the people of Bosnia and Herzegovina to finally achieve the promise contained in the Dayton Peace Agreement — a prosperous, just, and democratic Bosnia and Herzegovina in the heart of a Europe – whole, free, and at peace.
Da li niže-rangirane diplomate ovo rade na svoju ruku ili je ovo došlo sa vrha?
Ako je ovo prvo, onda nije neočekivana nervoza iz američke ambasade.

Zeznuto je ako te u Americi proglase nekompetentnim, pogotovo neko blizak Predsjedniku. To je jedna stepenica ispod izdaje.
geoxx

#56447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by geoxx »

Ne vidim tu nista osim obicne diplomatske poruke koju je vjerovatno sacinila PR sluzba.
Amerika nije nikakva banana drzava, da neki zvanicnik u jednoj europskoj drzavi u kojoj je btw sveprisutan ruski utjecaj, radi na svoju ruku.
jagugu

#56448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by jagugu »

Image
nles

#56449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nles »

Novak20 wrote: 26/07/2022 09:40 Sarajevski mediji pišu o sedam tisuća prosvjednika na protestima za status quo, odnosno protestima protiv izmjena IZ i Ustava BiH.

Po mojoj sudu nije bilo više od 4 ljudi, a ni starosna struktura nije nešto. 50 % umirovljenici, 5% omladina. Ne znam koji se klinac na vrućini glupiraju ovi što danas sjede oko OHR.

Svađa bošnjačkih političara oko mikrofona je bila baš degutantna. Pomislio bi čovjek da ne znaju što žele i da ih ujedinjuje samo interes spram Hrvata. Nikšić je odao da ima mržnje i prema Srbima jer je Vojin Mijatović verbalno napadnut porukama da se vrati u Banja Luku odakle je došao i da nema što tražiti u "multietničkom i nadasve građanskom" Sarajevu. Našem glavnom gradu.
Ma ljubi ga Goebbels! :thumbup:

Zli, podli, glupi Bosnjaci, zar ne?
Dr. Kuca

#56450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dr. Kuca »

mk ultra wrote: 26/07/2022 10:13
dulekrele wrote: 26/07/2022 10:05 Koji defetizam vlada jbt.
koji?

takav da je sebija bez diplome i dalje
da su svi zaboravili na respiratore
da su svi zaboravili i srebrenicu i tužbu protiv srbije

ali su organizovali proteste :lol:

ako je to tako, bukvalno me zaboli neka stvar za njihovu borbu
i u svemu tome, reci ti meni gdje ja pripadam? sa njima ne želim radi ovih gore stvari i razno raznih majmunluka.

a pride, do sada sam se uvjerio da protiv čega god je SDA bila, da je to bilo dobro

Na zalost to je i domet nase politike. Da se bave diplomama. Da li je ima sebija, kifla itd. A drzava ode.
Locked