Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
Casual's

#4201 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Casual's »

piupiu wrote: 26/07/2022 16:47
nles wrote: 26/07/2022 16:35

Da smo slucajno Jevreji, bi li nas isto ovako navukli?
Nemoj, ziva bila, povraca mi se od relativiziranja.
Relativiziranja čega? Probudi se. Bruto društveni proizvod Bosne i Hercegovine je niži od jednog kvartala zarade jedne američke multinacionalne kompanije. Problem Bosne i Bosanaca je upravo u tome što ne kontaju kako stvari funkcionišu u velikom svijetu. Bitne su samo a) pare i b) političke alijanse. Saudijska Arabija je jedan od najvažnijih američkih saveznika na planeti. Eto, oni nisu Jevreji. Šta to mi imamo njima ponuditi? Jedino NATO zaokruženje kao strateški američki interes.
A piramide u Visokom i Sejinu sablju?
kamberovica polje

#4202 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by kamberovica polje »

nles wrote: 26/07/2022 16:28
piupiu wrote: 26/07/2022 16:26

Nisi dobro pročitao. Politika je pragmatizam i kompromis. Mi nikoga ne interesujemo. NATO ima drugog posla, a posao im je da zaokruže ovo ovdje i da im ništa ne zuji oko glave jer se veće stvari valjaju iza brda. Fino sam napisala - nismo bitni, ovdje malo treba pomesti i uvesti red, brzinski i kako god, jer Evropa ima većih i važnijih problema. I oni to upravo rade.

Inače Bog i medjunarodna zajednica pomažu samo onima koji su spremni pomoći sebi - dakle raditi za sebe i svoje dobro. Okreni svoj gnjev prema onima čiji je to zadatak. A to su političke stranke.
Mi nikoga ne nteresujem, jer smo -sta?
Muslimani.
Ili, za cije babe zdravlje ih onda interesuje karina od drzave zvana Hrvatska?
Stalno se poteže ova teorija zavjere, a veze sa životom nema.
U Francuskoj, Njemačkoj i VB ima daleko više muslimana nego u BiH. Jedna Albanija, u kojoj živi skoro 90% muslimana, bliža je EU od nas i kad tad će ući. Kako to?
Prava istina je istina ružna i niko je ne želi vidjet.. Narod, koji tobože jedini voli ovu zemlju (čast izuzecima), sebi već 20 i kusur godina bira političare koji svjesno, aktivno i bez srama uništavaju istu tu zemlju i to u talu s razaračima iz druga dva naroda.
Ni posrnulom čovjeku ne možeš pomoći ukoliko on to ne želi.
Last edited by kamberovica polje on 26/07/2022 16:53, edited 1 time in total.
Gandalf

#4203 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Gandalf »

channel10 wrote: 26/07/2022 16:32
nles wrote: 26/07/2022 16:26 I eto odgovora na na se EU aspiracije.
Mogli smo ispuniti 1001 uslov, opet bi nasli razlog da nas ne prime.
Pogledajte sta su uradili Makedoniji!
To je to. Sta god da uradis, na valjas. A stoka sitnog zuba optuzuje probosanske stranke. I oni su naguzeni od strane stranaca. Ovo je vrijeme za kardinalne promjene vanjske politike.
upravo tako, preživjeli smo genocide i agresije, podijelili nam zemlju na silu nametnutim ludačkim deytonom, pa čak i takav ludački deyton manji je entitet kršio kako je htio a zapadni garanti tog svetog deytona nisu nikada ni trepnuli

zapadni tzv. prijatelji su omogućili svakom separatisti da radi šta god hoće a Sarajevu su redovno spočitavali nefunkcionisanje institucija koje su uredno blokirali ljudi pod tzv sankcijama i sa crnih lista sa kojima naši zapadni prijatelji i danas imaju strateški partnerski odnos

politika zapada od prvog dana postojanja BiH je deklarativna podrška državi BiH, a iza zatvorenih vrata i ugašenih kamera daje se puna podrška bilo kojem obliku nacionalizma, fašizma, separatizma

i što je ironično za ovu trenutnu situaciju onaj turistički slunto i pored svega najvjerovatnije neće imati petlju da nametne ovaj sramni zakon
Maliodmene

#4204 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Maliodmene »

A kako mi zapravo znamo šta piše u tom novom izbornom zakonu? :D
mirsek

#4205 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mirsek »

plavi_E wrote: 26/07/2022 16:36 Politicki klosari koji vode ovaj narod su ga doveli da nije vise nikom bitan. Dali su nekoliko decenija fore da Bosnjaci ili naprave gradjansko drustvo ili da se izgrade nacionalno. Ni jedno ni drugo nije uspijelo i sad ide zaokret.
Kako ce Bosnjaci praviti gradjansko drustvo kad u velikom dijelu BIH drugi negiraju drzavu, jezik, genocid, slave zlocince, prave sve moguce segregacije a sama drzava nije do kraja djelotvorno uspostavljena sa svim svojim polugama moci , izmedju ostalog i zbog tih negatora i zlocinaca ? I kako praviti gradjansko drustvo sa takvima, jedino nametanjem promjena od strane VP i medjunarodne zajednice, jer jedino oni imaju pravo i poluge moci da to namecu u cijeloj BIH. Ali to nisu htjeli da urade, a i dalje NECE, MOGU ALI NECE.
NE ZELE DA NAM USPOSTAVE NORMALNU DRZAVU koju bi mi dalje preuzeli i nastavili da je vodimo. Sa zlocincima i negatorima genocida, secesionistima se ne moze graditi normalna drzava, sa njima se vojno ratuje do konacne pobjede.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#4206 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

Ja ne znam zašto se vi čudite.
Sve je ovo očekivano kad se pogleda u nazad - Palmer, Eichhorst...

Samo su vas zavjeravali sa tipičnom zapadnom reklamom o zapadu kao kolijevci ljudskih prava, demokratije, slobodnim izborima...

Istina je da Amerika ovoj zemlji nikad nije bio istinski saveznik. Da jesu, nebi bilo Dejtona, ne bi bilo sastančenja sa Dodikom.

Indikativno je da je se u ovom vremenu samo oglasila iranska ambasada u našu korist.
Kao što smo i u ratu samo tu zemlju imali kao istinskog saveznika.

Neću sada govoriti o islamofobiji ili nečemu sličnom, samo ću vas zamoliti da pogledate kartu Hrvatske. Zemlja zauzima pola jadranskog mora.
Takvoj zemlji će zapad vazda biti saveznik.

Mi ne možemo preko zapada tražiti pomoć u borbi protiv HDZ terorizma i separatizma. To je nemoguće.

Sa druge strane, Srbe podržava Kina i Rusija.

Istina je da mi nismo ni muslimani, nego jednostavno u jednom geopolitičkom škripcu u kojem se ne možemo boriti protiv jednih i drugih. Nažalost, realpolitika kaže da se moramo odlučiti na koju ćemo stranu.

Rusija nam već preko ambasade danima nudi promjenu strane, a i Erdogan će kao ruska peta kolona doći sa tim ciljem.
Mišljenja sam da će političari pristati na to, vodeći se procjenom da je bolje nemati problema sa pola države pa se skoncentrisati na 10% stanovništva nego računati na nepouzdane saveznike koji jednu stranu nagrađuju, a drugoj ništa niti mogu niti žele.
kamberovica polje

#4207 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

mirsek wrote: 26/07/2022 16:53
plavi_E wrote: 26/07/2022 16:36 Politicki klosari koji vode ovaj narod su ga doveli da nije vise nikom bitan. Dali su nekoliko decenija fore da Bosnjaci ili naprave gradjansko drustvo ili da se izgrade nacionalno. Ni jedno ni drugo nije uspijelo i sad ide zaokret.
Kako ce Bosnjaci praviti gradjansko drustvo kad u velikom dijelu BIH drugi negiraju drzavu, jezik, genocid, slave zlocince, prave sve moguce segregacije a sama drzava nije do kraja djelotvorno uspostavljena sa svim svojim polugama moci , izmedju ostalog i zbog tih negatora i zlocinaca ? I kako praviti gradjansko drustvo sa takvima, jedino nametanjem promjena od strane VP i medjunarodne zajednice, jer jedino oni imaju pravo i poluge moci da to namecu u cijeloj BIH. Ali to nisu htjeli da urade, a i dalje NECE, MOGU ALI NECE.
NE ZELE DA NAM USPOSTAVE NORMALNU DRZAVU koju bi mi dalje preuzeli i nastavili da je vodimo. Sa zlocincima i negatorima genocida, secesionistima se ne moze graditi normalna drzava, sa njima se vojno ratuje do konacne pobjede.
Lobiranje, privredni razvoj kantona s većinskom bošnjačkom većinom, ulaganja u obrazovanje, tehnološki napredak, jaki i pravedni sudovi u istim tim kantonima...Koju od ovih stavki ti koče druga dva tora, i koliko je toga napravljeno u zadnjih 25+ godina?
PreWiBa

#4208 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

Maliodmene wrote: 26/07/2022 16:52 A kako mi zapravo znamo šta piše u tom novom izbornom zakonu? :D
Da je nešto u pro-BiH korisrt, oglasili bi se makar jednom u čitavoj ovoj frci.
Optimus09

#4209 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Optimus09 »

Smit je glasnogovornik,ako mu je receno da provede ovaj zakon,provesce.
Mi mozemo galamiti koliko hocemo.
plavi_E

#4210 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by plavi_E »

Pa slijepi klosari su na vrijeme trebali shvatiti da ta gradjanska drzava nije moguca i da se mora promijeniti politika. Posto oni to do danas nisu shvatili i cekali su Godoa da im to uradi doslo je do ovog hladnog tusiranja. Problem je sto ce ti isti klosari i dalje nastaviti sa multietnickim i gradjanskim narativom.
mirsek

#4211 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mirsek »

kamberovica polje wrote: 26/07/2022 16:51
nles wrote: 26/07/2022 16:28

Mi nikoga ne nteresujem, jer smo -sta?
Muslimani.
Ili, za cije babe zdravlje ih onda interesuje karina od drzave zvana Hrvatska?
Stalno se poteže ova teorija zavjere, a veze sa životom nema.
U Francuskoj, Njemačkoj i VB ima daleko više muslimana nego u BiH. Jedna Albanija, u kojoj živi skoro 90% muslimana, bliža je EU od nas i kad tad će ući. Kako to?
Prava istina je istina ružna i niko je ne želi vidjet.. Narod, koji tobože jedini voli ovu zemlju (čast izuzecima), sebi već 20 i kusur godina bira političare koji svjesno, aktivno i bez srama uništavaju istu tu zemlju i to u talu s razaračima iz druga dva naroda.
Ni posrnulom čovjeku ne možeš pomoći ukoliko on to ne želi.
Ima ali nemaju moc da odlucuju jer su manjina u svim tim drzavama, to onda nije ogroman problem.
Albanija nece nikad uci u EU kao ni Turska.
Pa dobro, nije valjda da su svi nasi politicari/stranke izdajice ?
__Phoenix__

#4212 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by __Phoenix__ »

sehohari wrote: 26/07/2022 16:54 Ja ne znam zašto se vi čudite.

Samo su vas zavjeravali sa tipičnom zapadnom reklamom o zapadu kao kolijevci ljudskih prava, demokratije, slobodnim izborima...

Istina je da Amerika ovoj zemlji nikad nije bio istinski saveznik. Da jesu, nebi bilo Dejtona, ne bi bilo sastančenja sa Dodikom.

Indikativno je da je se u ovom vremenu samo oglasila iranska ambasada u našu korist.

Neću sada govoriti o islamofobiji ili nečemu sličnom, samo ću vas zamoliti da pogledate kartu Hrvatske. Zemlja zauzima pola jadranskog mora.

Mi ne možemo preko zapada tražiti pomoć u borbi protiv HDZ terorizma i separatizma. To je nemoguće.

Istina je da mi nismo ni muslimani, nego jednostavno u jednom geopolitičkom škripcu u kojem se ne možemo boriti protiv jednih i drugih. Nažalost, realpolitika kaže da se moramo odlučiti na koju ćemo stranu.

Rusija nam već preko ambasade danima nudi promjenu strane, a i Erdogan će kao ruska peta kolona doći sa tim ciljem.
Mišljenja sam da će političari pristati na to, vodeći se procjenom da je bolje nemati problema sa pola države pa se skoncentrisati na 10% stanovništva nego računati na nepouzdane saveznike koji jednu stranu nagrađuju, a drugoj ništa niti mogu niti žele.
I ja sam za to da se ukoliko ostvari ovo Šmitovo, smjesta povuku potezi o povlačenju iz pregovora o pristupanju NATOa.
Ken_M

#4213 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Ken_M »

Dok cure krokodilske suze što nećemo moći glasati za "Našeg Ljiljana"(tm), ovakve stvari prolaze lagano pod tezgom i za njih niko neće izaći na ulice:

https://www.klix.ba/biznis/privreda/usv ... /220726099
mirsek

#4214 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mirsek »

plavi_E wrote: 26/07/2022 16:57 Pa slijepi klosari su na vrijeme trebali shvatiti da ta gradjanska drzava nije moguca i da se mora promijeniti politika. Posto oni to do danas nisu shvatili i cekali su Godoa da im to uradi doslo je do ovog hladnog tusiranja. Problem je sto ce ti isti klosari i dalje nastaviti sa multietnickim i gradjanskim narativom.
Moguca je bila a i sad je moguca, da su VP i medjunarodna zajednica odlucno nametala odluke koje vode u tom pravcu, vecina gradjana je svakako za tu opciju.
Last edited by mirsek on 26/07/2022 17:13, edited 1 time in total.
plavi_E

#4215 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by plavi_E »

Ma samo vi vjerujte u te gradjanske nebuloze bit ce jos hladnog tusiranja.
PreWiBa

#4216 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

Ja ne znam šta vi čitate.

SDA je vazda imala prijedlog.
Redukovanje ovlasti doma naroda u zamjenu za legitimnost i člana predsjedništva.

Ponavljate kao papagaji vazda jednu te istu stvar.
Hakiz

#4217 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Hakiz »

piupiu wrote: 26/07/2022 15:34
Hakiz wrote: 26/07/2022 15:29 Problem je u tome što i HDZ krade.

Može se oboje, i krasti i fašizam.
Krade i laže i kleveće i uništava. I lobira. Uspješno. Đe lobiraju Senaid Memić i Abdulah Skaka, perjanice bošnjačke diplomatije?
Nigdje.
kamberovica polje

#4218 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Mrtva Rusija je toliko nisko pala da nama i afričkim vukojebinama nudi savezništva. Pametnom dosta.
ANamelessGhoul

#4219 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by ANamelessGhoul »

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DAz7Bdq ... IanBerwick[/youtube]
Vrijeme je za promjenu strane
mirsek

#4220 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mirsek »

plavi_E wrote: 26/07/2022 17:02 Ma samo vi vjerujte u te gradjanske nebuloze bit ce jos hladnog tusiranja.
Pa dobro imaju 2 opcije, gradjanska drzava ravnopravnih gradjana ili okretanje istoku i vidjeti sta oni nude. Za pocetak im dozvoliti da naprave vojne baze i da nam dopreme oruzje za potencijalne sukobe.
Mi svakako sa ovakvim uredjenjem i komsilukom nemamo puno fajde od sarenih laza zapada.
Last edited by mirsek on 26/07/2022 17:09, edited 1 time in total.
Gandalf

#4221 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Gandalf »

plavi_E wrote: 26/07/2022 16:44 Mozda vrijeme pokaze da je ovo sto Shmit (na)metne biti bolje od svega sto bi kloshari koji vode Bosnjake ikad uspijeli uraditi za svoj narod.
VP i da hoće, gore od SDA ne može zajebati BiH, šta god slunto da nametne, SDA bi prihvatila i 10 x goru svinjariju

međutim svaki VP je mogao da je naravno to i iskreno htio drastično poboljšati stanje u BiH uklanjanjem iz političkog života kršitelje DMS-a, pa i zabranom političkog djelovanja bilo kojoj političkoj opciji koja narušava DMS i koči ispunjenje svih uslova za euroatlantske integracije

naravno niti jedan VP to nije uradio osim nešto malo Ashdown i to je to, glavni zapadni operativac koji je trebao zavesti reda u tek formiranim institucijama, nijemo je posmatrao uništenje svih institucija BiH, sadio cvijeće i uzimao platu, pomalo su svi VP-ovci prosipali šuplju o Natu, EU i sl.

za to vrijeme separatisti su radili šta su htjeli, zapad mudro šutio, VP se pravio da ne postoji decenijama i baš sada se probudio iz hibernacije, željan da upotrijebi bonske ovlasti, danas i to za izborni zakon :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kakva slučajnost

od malih milion nepravdi i krivdi u ovoj zemlji, VP svoj bijes pravednika okreće baš ka Sarajevu i to za izborni zakon, ma je li to moguće
Last edited by Gandalf on 26/07/2022 17:09, edited 1 time in total.
Kaligrafija

#4222 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Kaligrafija »

Neka uvede sta god hoce, mater im jebem, dok se narod zadnjim atomom bori da prezivi i za ovu drzavu, ovi kurci idu na ruku poslodavcima da nam skrate bolovanje...da narod poslije 15 dana hoda po komisijama i kurcima da dokaze da je bolestan...a generalno smo svi bolesni od jebenog izrabljivanja ovih uhljupa...Majku im jebem...Potopi nas ko im jebe mater...
plavi_E

#4223 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by plavi_E »

Prestanite sa tim glupostima o promjenama strane. To je veca glupost od gradjanskog drustva u kojem u Trebinju nece biti bitno je li neko Srbin ili nije. Nije ni cudo sto Bosnjake ovako samaraju i pisaju se po njima ko stigne ovih dana.
mirsek

#4224 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mirsek »

Kaligrafija wrote: 26/07/2022 17:08 Neka uvede sta god hoce, mater im jebem, dok se narod zadnjim atomom bori da prezivi i za ovu drzavu, ovi kurci idu na ruku poslodavcima da nam skrate bolovanje...da narod poslije 15 dana hoda po komisijama i kurcima da dokaze da je bolestan...a generalno smo svi bolesni od jebenog izrabljivanja ovih uhljupa...Majku im jebem...Potopi nas ko im jebe mater...
To nisu iste stvari..
Ovakve stvari sto navodis se rjesavaju na demokratskim izborima i/ili protestima.
Protiv onih sto ti rade o glavi decenijama i negiraju ti svako postojanje i identitet se stvari rjesavaju preko nisana.
Last edited by mirsek on 26/07/2022 17:24, edited 1 time in total.
PreWiBa

#4225 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

kamberovica polje wrote: 26/07/2022 17:05

Mrtva Rusija je toliko nisko pala da nama i afričkim vukojebinama nudi savezništva. Pametnom dosta.
Mrtva Rusija već vuče zemlje arapskog svijeta na svoju stranu. (SA i tkd.)
Indiju također.

Biti uz Rusiju znači biti i uz Kinu, koja je cijelu RS povezala autiputevima, dok nama EU ne da da napravimo 5km od jednom.
Locked