Definitivno ulazis na listu najglupljih komentara koje sam procitao na forumu.Hakiz wrote: ↑25/07/2022 10:55
Neka ti IT isprogramiraju žito i plin koji ne dolaze iz Ukrajine. Isprintaju na 3D printeru. Ah, da, lik koji bi trebao napraviti 3D printer nije za mašinom, na kojoj se printer pravi, sjedi na plaži s laptopom u ruci. Kodira.
A onda taj IT kaže ja završio škole, ne može onaj što mi pravi kruh, vadi plin, biti plaćen kao ja ili i bolje, ima manje škole. A i posao im je lakši, šta je njihovih lagodnih 12+ sati u vrućoj pekari ili u zemlji naspram mojih mučeničkih 12+ sati u klimatiziranoj sobi ili pod palmom na plaži.
U pavu je, neka se riješi ove dvojice, biće mu bolje. Biće sitiji, biće mu zimi toplije, ova dvojica su nepotrebna.
Pa valjda je svima jasno da nije moguce za sva zanimanja budu remote, ali isto tako napredak tehnologije i trzisna potraznja je dovela do toga da su neke stvari placenije od drugih, i tako je od kada rad postoji u ovom obliku koji jeste.
Ako cemo tako postavljati stvari kao ti, sta mi znaci osoba koja radi na hardveru 3D printera ako nemam softver koji neko mora izprogramirati. Onda samo imamo skalameriju koja nicemu ne sluzi.
Svako ima svoju jasnu ulogu i kompletnom sistemu, mi mozemo naglabati koja su zanimanja/poslovi nama bitniji ali tako kako je.
Ali primjetno je da u zadnje vrijeme se stvara neka mrznja prema It svijetu.