Ne.mora se odluka uopste.mijenjati, ti izlaskom na.proteste pokazujes da se.na tebe mora racunati. Svijet a ni borba za.Bosnu I Hercegovinu ne zavrsava sa ovim zakonom, ali ako ti nisi u syanju da.pokazes da si spreman da se boris za sebe....zasto te.onda I ubuduce ne bi mlatili po glavilargo25 wrote: ↑24/07/2022 20:29Kaligrafija wrote: ↑24/07/2022 18:38 Evo konkretno pitanje, sta mi ko gradjani mozemo i trebamo uciniti, povodom ove situacije sa nametanjem IZ od strane ove njemacke dvorske lude!? Ja ne vidim ni Bakira, ni Konakovica, ni Fortu, niti NESovce, niti Niksica, a Bgm ne vidim ni Suljagica, ovi nabrojani da pozovu narod i svoje stranacko tijelo na proteste, sutra bi pred OHRom grmilo 100 hiljada ljudi...! Pa kad nabrojani izadju na ulice i pozovu narod i ja cu se sekirat, do tad mrka kapa...ako nase izabrane prvake boli tuKi i laprdaju po portalima i vijestima, a nista ne cine, onda nam i treba ovako...neka spremniji pobijede...ja licno kao pripadnik najbrojnijeg naroda se nikad jadnije i potcinjenije nisam osjecao od rata na ovamo...u ratu smo imali dusu, znali smo za sta se borimo, bili smo ponosni...a sad nas vozaju ko mecku, jebeni stranci i komsije...svode nas na statisticku 0, u politickom smislu, a poslije...nedo Bog... Nadam se da ce se probuditi ovaj narod i jebat svima majku...pa hljeba i vode, hljeba i vode...!
Da izađete u velikom broju na proteste, ali bi efekat bio vjerovatno nula jer kad bi se odluke VP mijenjale zbog protesta, postale bi besmislene tj. ne bi imale više kredibilitet.
Novi Izborni zakon BiH
-
palermo
#14701 Re: Novi Izborni zakon BiH
-
palermo
#14702 Re: Novi Izborni zakon BiH
Zasto bi bilo.lzanja pljuvacine. To bi samo znacilo da je.pritisak dao rezultate.duh_sa_sjekirom wrote: ↑24/07/2022 20:36 S obzirom da se još ne zna kakav će ustvari biti taj nametnuti IZ, hipotetički, ako bude ne odgovarao HDZ-u a odgovarao tzv. probih stranama, kako će se onda javnost postaviti spram Schmidta?
Hoće li biti lizanja pljuvačine?
-
laik1981
#14703 Re: Novi Izborni zakon BiH
To nametanje izbornog zakona nista nece promijeniti osim sto ce nacionalistima dati vjetar u ledja pred naredne izbore.. Nije ni prvi, a ni zadnji put da medjunarodna zajednica daje taj vjetar u ledja fasistima koji vladaju.. Takva je realnost i tesko da se nesto moze promijeniti.. Strancima odgovara sto smo takvi kakvi jesmo.. Ne znam sta moze biti gore.. FBiH ima vladu u tehnickom mandatu.. Prosle izbore smo dzaba i odrzavali.. Dodik blokira drzavu kad mu se prohtije.. I onako su te vlasti na entitetskim i drzavnom nivou samo puka formalnost.. Maznu koji kredit, zavrnu na kojem tenderu i to je njihova jedina svrha.. Jedino gdje glasaci nesto konkretno mogu promijeniti su lokalni nivoi i tu mogu osjetiti razliku u djelovanju vlasti.. Sve iznad je obicni cirkus i ogledalo naroda..
- mirsek
#14704 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa i ne moramo vala u takvu EU, dovoljno da udjemo u NATO i dosta.AtillaS wrote: ↑24/07/2022 20:37To je sve tako, ali ovo ako prođe nema se više za šta protestovati. Ovo je kraj integracija i bilo čega, gubitak svake šanse da smo igdje prispjeli. Direktna poruka od EU da nas tamo niko ne očekuje.mirsek wrote: ↑24/07/2022 20:03 Svaku odluku koja se kosi sa uzusima moderne demokratske drzave, medjunarodnim normama ravnopravnosti gradjana, ljudskih prava i vjerskih sloboda treba docekati masovnim protestima, i to sa ponosom protestovati. I naravno radti pametno na lobiranju i naoruzavanju stanovnistva, cisto preventivno, radi zlocinackog komsiluka i njihovih velikodrzavnih planova.
Meni se EU i ogadila zbog ovakvog odnosa.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#14705 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ma ok je to sto nas tamo nece, pomirimo se s tim ali moj sin nece zivjeti u Palestini po cijenu rataAtillaS wrote: ↑24/07/2022 20:37To je sve tako, ali ovo ako prođe nema se više za šta protestovati. Ovo je kraj integracija i bilo čega, gubitak svake šanse da smo igdje prispjeli. Direktna poruka od EU da nas tamo niko ne očekuje.mirsek wrote: ↑24/07/2022 20:03 Svaku odluku koja se kosi sa uzusima moderne demokratske drzave, medjunarodnim normama ravnopravnosti gradjana, ljudskih prava i vjerskih sloboda treba docekati masovnim protestima, i to sa ponosom protestovati. I naravno radti pametno na lobiranju i naoruzavanju stanovnistva, cisto preventivno, radi zlocinackog komsiluka i njihovih velikodrzavnih planova.
- duh_sa_sjekirom
#14706 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa pogledaj kako ga sve nazivaju i kakve se sve teorije provlače.palermo wrote: ↑24/07/2022 20:40Zasto bi bilo.lzanja pljuvacine. To bi samo znacilo da je.pritisak dao rezultate.duh_sa_sjekirom wrote: ↑24/07/2022 20:36 S obzirom da se još ne zna kakav će ustvari biti taj nametnuti IZ, hipotetički, ako bude ne odgovarao HDZ-u a odgovarao tzv. probih stranama, kako će se onda javnost postaviti spram Schmidta?
Hoće li biti lizanja pljuvačine?
Šta je stav: da se poštuje VP ma kakve odluke bile ili ne?
-
AtillaS
#14707 Re: Novi Izborni zakon BiH
-
laik1981
#14708 Re: Novi Izborni zakon BiH
Palestinu smo mi izabrali glasajuci za SDA..
-
AtillaS
#14709 Re: Novi Izborni zakon BiH
U tome i jeste problem što nema drugog izbora. Ili loša EU ili poniženje i nestanak.Slo Burner wrote: ↑24/07/2022 20:42Ma ok je to sto nas tamo nece, pomirimo se s tim ali moj sin nece zivjeti u Palestini po cijenu rata
-
Bodkin
#14710 Re: Novi Izborni zakon BiH
Rata za sta i protiv koga? Rata protiv VP? I sta bi bio cilj. Opet prica o gradjanskoj ili?Slo Burner wrote: ↑24/07/2022 20:42Ma ok je to sto nas tamo nece, pomirimo se s tim ali moj sin nece zivjeti u Palestini po cijenu rata
- mirsek
#14711 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne, ponizenje i losa EU je ovo sto nam sada nude, isto kao sto ponizavaju i Makedoniju i traze da se svega odrekne radi prijema u EU, kao da je EU ideal zivota slobodnog covjeka. Vidimo sa Madjarskom, Poljskom, konzervativnom Austrijom itd.. da to i nije toliko idealno i pozeljno, jedina dobra stvar je moguci ekonomski prosperitet ali po koju cijenu...AtillaS wrote: ↑24/07/2022 20:45U tome i jeste problem što nema drugog izbora. Ili loša EU ili poniženje i nestanak.Slo Burner wrote: ↑24/07/2022 20:42
Ma ok je to sto nas tamo nece, pomirimo se s tim ali moj sin nece zivjeti u Palestini po cijenu rata
-
palermo
#14712 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa.sasvim su razlicite stvari postovati odluku I biti protiv odluke. Ti mozes se.aktivno boriti protiv donosenja odluke I botiri se da se ona.mijenja ( cak I kada se donese) a istovremeno je.postovati dok je na snazi.Ne vidim ja da je tu bilo sta u koliziji.duh_sa_sjekirom wrote: ↑24/07/2022 20:43Pa pogledaj kako ga sve nazivaju i kakve se sve teorije provlače.
To da neki pisu gluposti je tacno. AL svaki dan se na ovom forumu pisu gluposti pa bih rekao da to nije.neka novina
-
plavi_E
-
AtillaS
#14714 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nama opcija nisu Rusija i Kina, a nismo ni Švicarska ili Engleska da nam se je*e za EU. Nama je to trebalo kao garant opstanka, reformi, da onoliki narod nije uzalud izginuo. Susjedi s obje strane bi završili za sva vremena sa velikodržavnim projektima. Ovako im se praktično omogućava da nastave još lakše.mirsek wrote: ↑24/07/2022 20:51Ne, ponizenje i losa EU je ovo sto nam sada nude, isto kao sto ponizavaju i Makedoniju i traze da se svega odrekne radi prijema u EU, kao da je EU ideal zivota slobodnog covjeka. Vidimo sa Madjarskom, Poljskom, konzervativnom Austrijom itd.. da to i nije toliko idealno i pozeljno, jedina dobra stvar je moguci ekonomski prosperitet ali po koju cijenu...![]()
- duh_sa_sjekirom
#14715 Re: Novi Izborni zakon BiH
Znači, protestvuješ protiv odluke ali ćeš je poštovati i nadati se da će VP zbog tog protesta istu promijeniti?palermo wrote: ↑24/07/2022 20:52Pa.sasvim su razlicite stvari postovati odluku I biti protiv odluke. Ti mozes se.aktivno boriti protiv donosenja odluke I botiri se da se ona.mijenja ( cak I kada se donese) a istovremeno je.postovati dok je na snazi.Ne vidim ja da je tu bilo sta u koliziji.duh_sa_sjekirom wrote: ↑24/07/2022 20:43
Pa pogledaj kako ga sve nazivaju i kakve se sve teorije provlače.
To da neki pisu gluposti je tacno. AL svaki dan se na ovom forumu pisu gluposti pa bih rekao da to nije.neka novina
Mislim, imaš pravo na to, ali valjda i sam vidiš besmisao.
Ovdje se sve zaboravi za dva dana pa će i to.
Elem, za ovu situaciju najveću krivicu snose tzv. probih političari koji 30 godina parazitiziraju na grbači ove države a ništa za nju nisu uradili
Last edited by duh_sa_sjekirom on 24/07/2022 20:58, edited 1 time in total.
- mirsek
#14716 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa ne mogu ali ih jebu i Grcka i Bugarska, i ko zna ko ce jos.. a zasto.. da bi usli u neku neprincipijelnu zajednicu koja ti obecava kule i gradove, samo moras da se odreknes pola svog identiteta na tom putu.
-
AtillaS
#14717 Re: Novi Izborni zakon BiH
Prividno se odrekneš. Svako na kraju ostane šta je bio, a usvoji "revijalno" neke nametnute "vrijednosti". Pogledaj ostale koji su pristupili, svi su se vratili u svoje velikoseljačke manire: Hrvati, Mađari, Rumuni, Bugari... niko se nije pretvorio u Njemce ili Talijane. Čak su radikalniji u svom seljaštvu nego prije.
- mirsek
#14718 Re: Novi Izborni zakon BiH
Doduse, ima ti i ta smisla..AtillaS wrote: ↑24/07/2022 21:02Prividno se odrekneš. Svako na kraju ostane šta je bio, a usvoji "revijalno" neke nametnute "vrijednosti". Pogledaj ostale koji su pristupili, svi su se vratili u svoje velikoseljačke manire: Hrvati, Mađari, Rumuni, Bugari... niko se nije pretvorio u Njemce ili Talijane. Čak su radikalniji u svom seljaštvu nego prije.
-
kakotisesvidja
#14719 Re: Novi Izborni zakon BiH
mislis da bi se bosnjo odrekao cevljanovica kad bi usli u eu?
pa evo sada dijasporci pola zivota zive u eu pa kad dodju ovdje hoce na koncerte ceca meca serifa kauboja hoce na cevljanovice kod brajlovica u jablanicu kod gojka i sl da ne kazem kako automatski pocnu bacati smece kroz prozor automobila kad predju granicu
- mirsek
#14720 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ma ne Cevljanovica, nego Makedoniji negiraju od imena do jezika, haman i samu naciju..kakotisesvidja wrote: ↑24/07/2022 21:06mislis da bi se bosnjo odrekao cevljanovica kad bi usli u eu?
pa evo sada dijasporci pola zivota zive u eu pa kad dodju ovdje hoce na koncerte ceca meca serifa kauboja hoce na cevljanovice kod brajlovica u jablanicu kod gojka i sl da ne kazem kako automatski pocnu bacati smece kroz prozor automobila kad predju granicu
-
palermo
#14721 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa kao sto forumas Prpa rece, jel nesposbnost probosanskih politickih elita izgovor za sve ? Doduse, mozda se ispostavi da.smo.mi kao narod samo historijska greska ...ako posmayras iz te vizure onda si u pravu. Sve je uzaludnoduh_sa_sjekirom wrote: ↑24/07/2022 20:57Znači, protestvuješ protiv odluke ali ćeš je poštovati i nadati se da će VP zbog tog protesta istu promijeniti?palermo wrote: ↑24/07/2022 20:52
Pa.sasvim su razlicite stvari postovati odluku I biti protiv odluke. Ti mozes se.aktivno boriti protiv donosenja odluke I botiri se da se ona.mijenja ( cak I kada se donese) a istovremeno je.postovati dok je na snazi.Ne vidim ja da je tu bilo sta u koliziji.
Mislim, imaš pravo na to, ali valjda i sam vidiš besmisao.
Ovdje se sve zaboravi za dva dana pa će i to.
Elem, za ovu situaciju najveću krivicu snose tzv. probih političari koji 30 godina parazitiziraju na grbači ove države a ništa za nju nisu uradili
-
sarlo
-
kakotisesvidja
#14723 Re: Novi Izborni zakon BiH
zar nisu cevljanovici jedan od nasih identiteta?mirsek wrote: ↑24/07/2022 21:08Ma ne Cevljanovica, nego Makedoniji negiraju od imena do jezika, haman i samu naciju..kakotisesvidja wrote: ↑24/07/2022 21:06
mislis da bi se bosnjo odrekao cevljanovica kad bi usli u eu?
- duh_sa_sjekirom
#14724 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nesposobna probih politička elita je glavni krivac za veliku većinu stvari.
Cijelih 30 godina u potpunoj defanzivi. Nikakvih ideja, prijedloga, vizije, lobiranja, ustrajnosti...ništa, veliko ništa naplaćeno milionima kaemova sa grbače naroda
Ali su se zato tenderi i korupcija dovedeni do savršenstva.
Zlatno nam je, kakvi smo...
-
palermo
#14725 Re: Novi Izborni zakon BiH
Sve ok...al opet, sta sad....pa tenderi I korupcija su se usavrsili I kod btace Hrvata I Srba pa oni opet guraju po svomeduh_sa_sjekirom wrote: ↑24/07/2022 21:17Nesposobna probih politička elita je glavni krivac za veliku većinu stvari.
Cijelih 30 godina u potpunoj defanzivi. Nikakvih ideja, prijedloga, vizije, lobiranja, ustrajnosti...ništa, veliko ništa naplaćeno milionima kaemova sa grbače naroda
Ali su se zato tenderi i korupcija dovedeni do savršenstva.
Zlatno nam je, kakvi smo...