Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
Lex77

#14676 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Lex77 »

Stigla hinja.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/christi ... ook+status

U utorak proglašenje.
e__

#14677 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by e__ »

Volim Bosnu wrote: 24/07/2022 17:49 Samo mi jos odgovori kako da ubijedis Hrvate u to. Ja sve to tvoje potpusujem ali svako ko ima gram mozga zna da to Hrvati ne prihvataju.Zato smo gdje jesmo.
Brate, pa u tome i jeste stvar... predstavljaju situaciju onako kako njima odgovara.

Ti odma kontas kako "Hrvati" nece... kako su "Hrvati" problem.. oni tamo kontaju kako "Bosnjaci" hoce da skidaju glave "nevjernicima"... ovi treci kontaju kako "Srbi" samo hoce da ubijaju. I sve tako... u nedogled.

Nece niko otic i pitat normalnu raju, niti ce iko cuti njihovo misljenje. Budem u dosta situacija gdje se ne moram ni deklarisati, ni reci ime, nista.. i kad god pricas sa radnom klasom, uvijek vidis da ih muce isti problemi. Da isto misle o politicarima... i da ih zaboli neka stvar ko si i sta si. Hoce da prehrane porodicu. Hoce bolji zivot. Sta ces ba ti imat od SDA/SDS/SNSD/HDZ, ili od bilo kojih od tih nehljebovica... nisu njihovi ocevi, i njihova djeca ginula. Nit su njihove majke i sestre silovane. Oni su problem, a ne obicni ljudi... muka napraviti ekstreme i fanatike od ljudi koji nemaju nista. Dok se njihova djeca skoluju po inostranstvu. :)
Kaligrafija

#14678 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Kaligrafija »

Evo konkretno pitanje, sta mi ko gradjani mozemo i trebamo uciniti, povodom ove situacije sa nametanjem IZ od strane ove njemacke dvorske lude!? Ja ne vidim ni Bakira, ni Konakovica, ni Fortu, niti NESovce, niti Niksica, a Bgm ne vidim ni Suljagica, ovi nabrojani da pozovu narod i svoje stranacko tijelo na proteste, sutra bi pred OHRom grmilo 100 hiljada ljudi...! Pa kad nabrojani izadju na ulice i pozovu narod i ja cu se sekirat, do tad mrka kapa...ako nase izabrane prvake boli tuKi i laprdaju po portalima i vijestima, a nista ne cine, onda nam i treba ovako...neka spremniji pobijede...ja licno kao pripadnik najbrojnijeg naroda se nikad jadnije i potcinjenije nisam osjecao od rata na ovamo...u ratu smo imali dusu, znali smo za sta se borimo, bili smo ponosni...a sad nas vozaju ko mecku, jebeni stranci i komsije...svode nas na statisticku 0, u politickom smislu, a poslije...nedo Bog... Nadam se da ce se probuditi ovaj narod i jebat svima majku...pa hljeba i vode, hljeba i vode...!
Volim Bosnu

#14679 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Volim Bosnu »

fortaleza wrote: 24/07/2022 17:58
Volim Bosnu wrote: 24/07/2022 17:54 Opet nisi shvatio. Ja nisam za podjele ali Hrvati jesu i sta sad. Valja nas rjesenje. Ja samo kazem da je za Bosnjake svaki Bosnjak isti u pravima ma gdje god da zivio. To je sustina onog o cemu govorim. Ljubuski, Livno, Orasje, Glamoc, Gorazde, Kupres, Neum....sve je to nase koliko i vase,,,,,,za mene je i Tuzla vasa koliko i nasa,ali vi tako ne smatrate,, vi je smatrate samo bosnjačkom,,ali u to ne ulazim,,,,moje je i Livno i Duvno,kao i tvoje,,sta me briga koliko koga ima
Nisi za podjele, a u istom postu pričaš o našima i vašima.

Tko tu smatra šta i koga čijom i kakvom je ustvari osobno pitanje.
Upravo takvi glupi ljudi su nas doveli u ćorsokak....otiđi u Široki pa vdi jesu li tvoji....lahko je iz vecinske bosnjačke srdine sra. Imam Hrvata i Srba jarana ali oni nisu odrac vecinskog misljenja Hrvata i Srba....mozes ti i takvi baljezgat 100 godina o tome kako smo svi isti, stanje na terenu pokazuje drugacije....ti mislis a moze biti kako ti i ja zelimo,,,ne moze,,,i sta onda insistiras na necemu 30 godina i jos 50 i dođe ti VP i napravi ovako da sam kukumačemo.....takva baljezgarska politika nas je dovela gdje smo
Nespin

#14680 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 13:34, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#14681 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by L u c i f e r »

Kaligrafija wrote: 24/07/2022 18:38 Evo konkretno pitanje, sta mi ko gradjani mozemo i trebamo uciniti, povodom ove situacije sa nametanjem IZ od strane ove njemacke dvorske lude!? Ja ne vidim ni Bakira, ni Konakovica, ni Fortu, niti NESovce, niti Niksica, a Bgm ne vidim ni Suljagica, ovi nabrojani da pozovu narod i svoje stranacko tijelo na proteste, sutra bi pred OHRom grmilo 100 hiljada ljudi...! Pa kad nabrojani izadju na ulice i pozovu narod i ja cu se sekirat, do tad mrka kapa...ako nase izabrane prvake boli tuKi i laprdaju po portalima i vijestima, a nista ne cine, onda nam i treba ovako...neka spremniji pobijede...ja licno kao pripadnik najbrojnijeg naroda se nikad jadnije i potcinjenije nisam osjecao od rata na ovamo...u ratu smo imali dusu, znali smo za sta se borimo, bili smo ponosni...a sad nas vozaju ko mecku, jebeni stranci i komsije...svode nas na statisticku 0, u politickom smislu, a poslije...nedo Bog... Nadam se da ce se probuditi ovaj narod i jebat svima majku...pa hljeba i vode, hljeba i vode...!
Ako Herr Obersturmführer stisne muda, pa nas zaista pokusa napraviti gradjanima drugog reda u vlastitoj zemlji, nastavljamo kao i pod turcima, karadordjevicima, komunistima te zadnjem ratu: tvrdoglavi inat otpor na sve moguce raspolozive nacine u datim okolnostima.
BHCluster

#14682 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by BHCluster »

Sejdić pozvao na proteste ispred OHR-a: Ako nas Schmidt ne ujedini protiv fašizma neće niko
L u c i f e r

#14683 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by L u c i f e r »

BHCluster wrote: 24/07/2022 19:03 Sejdić pozvao na proteste ispred OHR-a: Ako nas Schmidt ne ujedini protiv fašizma neće niko
Treba otici

Mozda i jedan dobar bosanski cimbur da legne

Al brez budalastina ko neki, tipa "...🎵bosnje vrljikama🎵..."
nles

#14684 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by nles »

Nespin wrote: 24/07/2022 11:17
nles wrote: 24/07/2022 11:13

I sta da se radi: ili poklati ili staviti pod kontroli ostala dva naroda, koji nisu polunarodi i ne kote se matematickom progresijom, pajel?
Poštovani kolega, niste inteligentni, ali ste zato bolesni. :D
Postovani kolega, bojim se da niste dovoljno inteligentni da razumijete.
dale cooper

#14685 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by dale cooper »

Kakvi protesti i kurac. Ako bi se skupilo hiljadu ljudi (što je preoptimistično) sjeci me gdje sam najtanji. Ljudi su ovdje jednostavno
anestezirani protiv bilo kakvog otpora. Protesti 2014-te su bili test da se vidi koliko je narod realno spreman pružiti otpor i kada
se vidjelo da se to lako može raspršiti i da nema stvarne snage skontalo se da se može raditi šta hoće. Od tada do danas je nastavljeno
po starom, nizovi i nizovi korupcijskih afera, kriminala, nepotizma i ostalog što ovu državu izjeda od kraja rata do danas. Vlada u tehničkom
mandatu godinama, premijer koji je na sudu a još uvijek obnaša funkciju, totalno katastrofalan odgovor na korona krizu, pa na trenutnu
divljanje cijena goriva, životnih namirnica i svega ostaloga. I ko se počešao po kurcu i masovno izašao na ulice? Tako da, hajte molim vas,
kakvi protesti i kurac.
L u c i f e r

#14686 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by L u c i f e r »

Da se angazuju stranacke budzetlie i sendviclie bilo bi sto milja ko iz picke
hare_1989

#14687 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by hare_1989 »

Nikakvi protesti protiv odluka OHR-a NE SMIJU SE DOGODITI!

Odluke OHR-a se MORAJU SPROVODITI BEZ BILO KAKVIH DODATNIH PITANJA!

BH PATRIOTE POŠTUJU ODLUKE OHR-a, za razliku od osovine Dodik-Čović!

Svaka odluka OHR-a je za naše dobro i za dobro države BiH i iste se ne smiju dovoditi u pitanje, niti se o njima smije razgovarati i raspravljati, već se iste MORAJU PROVODITI BEZ DODATNIHPITANJA, OD SLOVA DO SLOVA!!!
Škobo Habu

#14688 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Škobo Habu »

Mene samo jedno interesuje: ako Visoki Predstavnik nametne novi Izborni zakon, hoće l' Komšić, Bajrović, Suljagić i slična provincijska inteligencija blokirati NATO put, a baze EUFOR-a opkoliti i držati osoblje kao taoce?

Red bi bio da imamo bošnjačke verziju Hercegovačke banke, kaj ne?
L u c i f e r

#14689 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by L u c i f e r »

hare_1989 wrote: 24/07/2022 19:23 Nikakvi protesti protiv odluka OHR-a NE SMIJU SE DOGODITI!

Svaka odluka OHR-a je za naše dobro i za dobro države BiH i iste se ne smiju dovoditi u pitanje, niti se o njima smije razgovarati i raspravljati, već se iste MORAJU PROVODITI BEZ DODATNIHPITANJA, OD SLOVA DO SLOVA!!!
Kao sto smo postovali i embargo UN na oruzje.

Budimo fini i civilizirani legalisti.
hare_1989

#14690 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by hare_1989 »

L u c i f e r wrote: 24/07/2022 19:32
hare_1989 wrote: 24/07/2022 19:23 Nikakvi protesti protiv odluka OHR-a NE SMIJU SE DOGODITI!

Embargo je greška koju su priznali.

Ohr nije greška ka te nikakvi protesti protiv odluka OHR-a NE SMIJU SE DOGODITI!

skafiskafsnjak

#14691 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

hare_1989 wrote: 24/07/2022 19:52
L u c i f e r wrote: 24/07/2022 19:32

Ohr nije greška ka te nikakvi protesti protiv odluka OHR-a NE SMIJU SE DOGODITI!

Pa ce za 15 godina priznati i ovo.... Pa ce tad neku novu gresku koja vodi podjeli drzave....

Ako odluke krse osnovna prava i ako su protiv odluka suda u Strazburu, treba protestovati i buniti se.

Takvi kao ti i vodje takvih ce biti u podrumima.i trezorima.
Lex77

#14692 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Lex77 »

Prestanite citirati plaćenog trola i raspravljati s njim.
Ignore
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#14693 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by sime_cipol »

skafiskafsnjak wrote: 24/07/2022 19:56
hare_1989 wrote: 24/07/2022 19:52

Pa ce za 15 godina priznati i ovo.... Pa ce tad neku novu gresku koja vodi podjeli drzave....

Ako odluke krse osnovna prava i ako su protiv odluka suda u Strazburu, treba protestovati i buniti se.

Takvi kao ti i vodje takvih ce biti u podrumima.i trezorima.
Odmah neka predaju na sud i neka ganjaju do Strazbura.
L u c i f e r

#14694 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by L u c i f e r »

Protesti su demokratska tekovina.
Ne narocito efikasna doduse, osim ako su masovni.
Lobiranje i mito su danas ocito najjaci.
Priznace nekad neko i ovo da je bilo pogresno.
I naredba o bijelim trakama je bila izdana od nadleznih organa.
L u c i f e r

#14695 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by L u c i f e r »

Lex77 wrote: 24/07/2022 19:57 Prestanite citirati plaćenog trola i raspravljati s njim.
Ignore
Ma nek coek zaradi svoj sendvic
mirsek

#14696 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by mirsek »

Svaku odluku koja se kosi sa uzusima moderne demokratske drzave, medjunarodnim normama ravnopravnosti gradjana, ljudskih prava i vjerskih sloboda treba docekati masovnim protestima, i to sa ponosom protestovati. I naravno radti pametno na lobiranju i naoruzavanju stanovnistva, cisto preventivno, radi zlocinackog komsiluka i njihovih velikodrzavnih planova.
largo25

#14697 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by largo25 »

Kaligrafija wrote: 24/07/2022 18:38 Evo konkretno pitanje, sta mi ko gradjani mozemo i trebamo uciniti, povodom ove situacije sa nametanjem IZ od strane ove njemacke dvorske lude!? Ja ne vidim ni Bakira, ni Konakovica, ni Fortu, niti NESovce, niti Niksica, a Bgm ne vidim ni Suljagica, ovi nabrojani da pozovu narod i svoje stranacko tijelo na proteste, sutra bi pred OHRom grmilo 100 hiljada ljudi...! Pa kad nabrojani izadju na ulice i pozovu narod i ja cu se sekirat, do tad mrka kapa...ako nase izabrane prvake boli tuKi i laprdaju po portalima i vijestima, a nista ne cine, onda nam i treba ovako...neka spremniji pobijede...ja licno kao pripadnik najbrojnijeg naroda se nikad jadnije i potcinjenije nisam osjecao od rata na ovamo...u ratu smo imali dusu, znali smo za sta se borimo, bili smo ponosni...a sad nas vozaju ko mecku, jebeni stranci i komsije...svode nas na statisticku 0, u politickom smislu, a poslije...nedo Bog... Nadam se da ce se probuditi ovaj narod i jebat svima majku...pa hljeba i vode, hljeba i vode...!

Da izađete u velikom broju na proteste, ali bi efekat bio vjerovatno nula jer kad bi se odluke VP mijenjale zbog protesta, postale bi besmislene tj. ne bi imale više kredibilitet.
palermo

#14698 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by palermo »

dale cooper wrote: 24/07/2022 19:18 Kakvi protesti i kurac. Ako bi se skupilo hiljadu ljudi (što je preoptimistično) sjeci me gdje sam najtanji. Ljudi su ovdje jednostavno
anestezirani protiv bilo kakvog otpora. Protesti 2014-te su bili test da se vidi koliko je narod realno spreman pružiti otpor i kada
se vidjelo da se to lako može raspršiti i da nema stvarne snage skontalo se da se može raditi šta hoće. Od tada do danas je nastavljeno
po starom, nizovi i nizovi korupcijskih afera, kriminala, nepotizma i ostalog što ovu državu izjeda od kraja rata do danas. Vlada u tehničkom
mandatu godinama, premijer koji je na sudu a još uvijek obnaša funkciju, totalno katastrofalan odgovor na korona krizu, pa na trenutnu
divljanje cijena goriva, životnih namirnica i svega ostaloga. I ko se počešao po kurcu i masovno izašao na ulice? Tako da, hajte molim vas
kakvi protesti i kurac.
Pa niko ozbiljan ne govori o spontanim protestma. Govori se o organizovanim protestima na cijem se celu biti oni koji se busaju da su pro bosanske partije.

Naravno, ako ti.mislis da u ovoj zemlji nikog nije briga za nju, onda si u pravu.
duh_sa_sjekirom

#14699 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by duh_sa_sjekirom »

S obzirom da se još ne zna kakav će ustvari biti taj nametnuti IZ, hipotetički, ako bude ne odgovarao HDZ-u a odgovarao tzv. probih stranama, kako će se onda javnost postaviti spram Schmidta?
Hoće li biti lizanja pljuvačine?
AtillaS

#14700 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by AtillaS »

mirsek wrote: 24/07/2022 20:03 Svaku odluku koja se kosi sa uzusima moderne demokratske drzave, medjunarodnim normama ravnopravnosti gradjana, ljudskih prava i vjerskih sloboda treba docekati masovnim protestima, i to sa ponosom protestovati. I naravno radti pametno na lobiranju i naoruzavanju stanovnistva, cisto preventivno, radi zlocinackog komsiluka i njihovih velikodrzavnih planova.
To je sve tako, ali ovo ako prođe nema se više za šta protestovati. Ovo je kraj integracija i bilo čega, gubitak svake šanse da smo igdje prispjeli. Direktna poruka od EU da nas tamo niko ne očekuje.
Post Reply