Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post Reply
LSD

#5126 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by LSD »

Ludzak wrote: 24/07/2022 12:57 Na šta vi toliku frku dizete. Pa sta su Bošnjaci nego muslimani? Ne vidim ja tu nikakvu uvredu. 99% Bosnjaka su muslimani
Dobro je, ne provaljuj se više.
Musliman je onaj koji obavlja 5X namaze, ide na hadž, redovno daje zekat, kolje kurbane i tako te neke sitnice ;-)
Nema ni 10% muslimana među bošnjacima.
Ludzak

#5127 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Ludzak »

LSD wrote: 24/07/2022 13:02
Ludzak wrote: 24/07/2022 12:57 Na šta vi toliku frku dizete. Pa sta su Bošnjaci nego muslimani? Ne vidim ja tu nikakvu uvredu. 99% Bosnjaka su muslimani
Musliman je onaj koji obavlja 5X namaze, ide na hadž, redovno daje zekat, kolje kurbane i tako te neke sitnice ;-)
Ja, i?
Pa ko prvi stane u odbranu Bosnjaka od vanjske prijetnje... Stane reis Kavazovic. Hoces li nekog uvjeriti ko ne ide na hadz, i ne klanja, da nije musliman? Pokusaj ga uvjeriti.
LSD

#5128 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by LSD »

Ludzak wrote: 24/07/2022 13:15
LSD wrote: 24/07/2022 13:02

Ja, i?
Pa ko prvi stane u odbranu Bosnjaka od vanjske prijetnje... Stane reis Kavazovic. Hoces li nekog uvjeriti ko ne ide na hadz, i ne klanja, da nije musliman? Pokusaj ga uvjeriti.
Jest, stane prvi Reis, inace veliki heroj 8-)

Ma može on sam sebe smatrati i jevrejom što se mene tiće, ali ako ne ide u sinagogu, ne obilazi zid plača i ne čita talmud - teško da će ga iko smatrati za ono što se predstavlja. O tome je riječ. Imam komšiju Muhameda, čak nosi ime Poslanika, nije loš čovjek u suštini, ali redovan ispred granapa sa pivom u ruci, nikad u životu nije kročio u džamiju i sad ga treba neko smatrati muslimanom samo zbog imena, jelde :lol: šta ima, kako si :P
Last edited by LSD on 24/07/2022 13:29, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#5129 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by skafiskafsnjak »

Ako cemo tako.gledati, na svijetu je 5% vjernika.
Sto katolika, muslimana, pravoslavaca i dr...
LSD

#5130 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by LSD »

skafiskafsnjak wrote: 24/07/2022 13:28 Ako cemo tako.gledati, na svijetu je 5% vjernika.
Sto katolika, muslimana, pravoslavaca i dr...
Pa naravno.
Zato mi se i povraća kad vidim ko se sve naziva muslimanom, kako sami sebi laskaju, a nisu ni M od pravog muslimana... a posebno mi se gadi kad vidim koga sve Dodik i Milanović nazivaju muslimanima i zašto to rade. To je neksrivena islamofobija i pokušaj dehumanizacije čitavog jednog naroda.
kakotisesvidja

#5131 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by kakotisesvidja »

Najzalosnije je da kad uzmes te zapovjedi i sta se sve ne smije smije itd
Dosta ateista i tih koji bas i ne vjeruju u boga kako to religije prikazuju ispadnu veci vjernici od ovih deklarisanih
mishic

#5132 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by mishic »

"Budali je more do koljena"! veli jedna narodna poslovica...

A voditi raspravu o dubini mora sa njim može samo onaj ko je na njegovom nivou.
kakotisesvidja

#5133 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by kakotisesvidja »

mishic wrote: 24/07/2022 13:49 "Budali je more do koljena"! veli jedna narodna poslovica...

A voditi raspravu o dubini mora sa njim može samo onaj ko je na njegovom nivou.
onda necemo raspravljati s tobom
hare_1989

#5134 Re: Zoran Milanović - hrvatski nacista

Post by hare_1989 »

Jel se drogira ovaj Milanović?
Mr.Sojic

#5135 Re: Zoran Milanović - hrvatski nacista

Post by Mr.Sojic »

hare_1989 wrote: 24/07/2022 13:57 Jel se drogira ovaj Milanović?
Vjerujem da NE, problem su mu Bošnjaci :twisted: , ali to pokazuje kroz bElu farbU :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5136 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by pici »

Image
Mr.Sojic

#5137 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Mr.Sojic »

pici wrote: 24/07/2022 14:15 Image
DRUŹE @pici evo namaH vadim bElu pionirsku kapici i crHvenu maHramu za bElog :thumbup:
Zastozato

#5138 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Zastozato »

Većinu Bošnjaka ne vrijeđa da ih neko naziva i muslimanima zbog njihovog vjerovanja, ali muslimani su i Arapi, Turci, Malejzijci, Albanci, Kurdi, pa ima ih i među Englezima, Škotima, Amerikancima, Šveđanima, itd.
Međutim, kad nas Dodik i Milanović nazivaju samo muslimanima oni to rade nepriznavajući našu nacionalnost, niti kao zaseban narod, što mi jesmo bili i prije dolaska Islama na ovaj prostor. Znam da je ovo jasno svima, ali s takvim nacistima uopće ne treba razgovarati ili treba ali korišteći se njihovim načinom izražavanja. Ja bih Milanovića nazvao srpskim nacistom, a Dodika hrvatskim.
hare_1989

#5139 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by hare_1989 »

Zastozato wrote: 24/07/2022 14:20 Većinu Bošnjaka ne vrijeđa da ih neko naziva i muslimanima zbog njihovog vjerovanja, ali muslimani su i Arapi, Turci, Malejzijci, Albanci, Kurdi, pa ima ih i među Englezima, Škotima, Amerikancima, Šveđanima, itd.
Međutim, kad nas Dodik i Milanović nazivaju samo muslimanima oni to rade nepriznavajući našu nacionalnost, niti kao zaseban narod, što mi jesmo bili i prije dolaska Islama na ovaj prostor. Znam da je ovo jasno svima, ali s takvim nacistima uopće ne treba razgovarati ili treba ali korišteći se njihovim načinom izražavanja. Ja bih Milanovića nazvao srpskim nacistom, a Dodika hrvatskim.
Većini Hrvata ne vrijeđa to kada ih nazivamo škutorima, jer se osjećaju škutorima.

Dakle, u po toj logici, u BiH žive muslimani, škutori i vlasi.
mali_balon

#5140 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by mali_balon »

pogledaj razliku izmedju vjerske gupe (musliman) I nacije (bosnjaci) I sta znacin koji termin.prava, obiljezja itd itd...I jednih I drugih pa ces vidjet u cemu je fol.....Onda ces I skontati zaso nikom ne odgovara narod Bosanci ili bh nacija I tako to.....
skafiskafsnjak

#5141 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by skafiskafsnjak »

Jesi li ozbiljan?
kakotisesvidja

#5142 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by kakotisesvidja »

Zastozato wrote: 24/07/2022 14:20 Većinu Bošnjaka ne vrijeđa da ih neko naziva i muslimanima zbog njihovog vjerovanja, ali muslimani su i Arapi, Turci, Malejzijci, Albanci, Kurdi, pa ima ih i među Englezima, Škotima, Amerikancima, Šveđanima, itd.
a koja je ta nasa nacionalnost?
Zastozato

#5143 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Zastozato »

kakotisesvidja wrote: 24/07/2022 14:42
Ne znam koja je tvoja, a moja je Bošnjak.

Milanović je Srbin iz Hrvatske.
Dodik je Hrvat iz Bosne.

Šta nije jasno?
kakotisesvidja

#5144 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by kakotisesvidja »

Zastozato wrote: 24/07/2022 14:45

Ne znam koja je tvoja, a moja je Bošnjak.

Milanović je Srbin iz Hrvatske.
Dodik je Hrvat iz Bosne.

Šta nije jasno?
sve jasno
i jasno mi je da brkas nacionalnost i narodnu pripadnost kao sto je i obicaj na ovim prostorima uz mijesanje vjere sa tim stvarima
skafiskafsnjak

#5145 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by skafiskafsnjak »

Meni ne bi smetalo Bosanac i Hercegovac ili Bosnjak.... :mrgreen:

Trrbalo bi biti Bosnjak al.ga sjeba Alija i SDA i povezase samo s vjerom
kakotisesvidja

#5146 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by kakotisesvidja »

skafiskafsnjak wrote: 24/07/2022 14:49

Meni ne bi smetalo Bosanac i Hercegovac ili Bosnjak.... :mrgreen:

Trrbalo bi biti Bosnjak al.ga sjeba Alija i SDA i povezase samo s vjerom
al to mnogi ne kontaju
bosnjak je u biti preteca bosanca kao sto je bosnjanin preteca bosnjaka al zelenoj gamadi to nije bitno niti su oni culi za istoriju
a vjerovatno im povezivanje pojma bosnjak s vjerom odgovara iz nekog razloga a pretpostavljam da je razlog upravo konstitutivnost i podjela u torove
Zastozato

#5147 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Zastozato »

Do pretkaj 19-og stoljeća u Bosni su živjeli Bošnjaci različitih kofesija. Uticajem srpskog i hrvatskog nacionalizma pojavili su se Srbi i Hrvati u Bosni. Niko nema pravo nikome zabraniti da se izjašnjava kako želi. Nema potrebe da oni koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci imaju problema s tim što drugi ne žele.
I da, Bosanac i Bošnjak su sinonimi.
Meni nisu jasni ljudi koji imaju komplekse kada je u pitanju nacionalnost. Pustite se sda i politike. Naziv Bošnjak je starija od sviju nas i nije sda vratila taj naziv.
mishic

#5148 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by mishic »

Tlapnje i nebuloze Zorana Milanovića, njegove uvrede i notorne laži i gluposti koje izvaljuje sve manje bilo tko registruje. Jednostavno nitko ga više ne smatra ozbiljnim.

Međutim, njegovo sve češće osvrtanje na devedesete, na to ko je šta branio, ko šta oslobađao, ko koga napadao, ko vršio agresiju i organizirao UZP postalo je iritantno jer se čini da je i on kao Bakir to vrijeme proveo negdje u trezoru.

A nije to tako davno bilo da se sve zaboravilo pa ne bi bilo loše da ovo blebetalo neke stvari i ponovi ako ne zbog sebe a onda svakako zbog istine koju on tako bahato masakrira, kasapi i izvrće... Naravno ne mora vjerovati bošnjačkim izvorima nego neka se educira onim haškim. Taj izvor je kompletirao, zaokružio i za sva vremena dokumentovao cjelovitu istinu koja odgovarala ili ne nekome ostaje kao jedina mjerodavna istina.

Onima koji se ne mire s tim činjenicama ostaje da slijedeći jednog od svojih idola iz Haga dohvate bočicu i iskape je.
SmokingMan

#5149 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by SmokingMan »

Alija je usrao stvar do mjere da je Bakir skontao da bi štetu koju mu je otac nanio pristankom na Dayton mogao popraviti prebrojavanjem. Zaista je meni Alija jedna od mržih ličnosti u naske. :mrgreen:
Sanjarko

#5150 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Sanjarko »

joj sto valja lik svasta nesto u vezi Roma, od klime i Roma, do toga da odredzuje ko je Rom :-)
Post Reply