Dobro je, ne provaljuj se više.
Musliman je onaj koji obavlja 5X namaze, ide na hadž, redovno daje zekat, kolje kurbane i tako te neke sitnice
Nema ni 10% muslimana među bošnjacima.
Dobro je, ne provaljuj se više.
Ja, i?
Jest, stane prvi Reis, inace veliki heroj
Pa naravno.skafiskafsnjak wrote: ↑24/07/2022 13:28 Ako cemo tako.gledati, na svijetu je 5% vjernika.
Sto katolika, muslimana, pravoslavaca i dr...
Većini Hrvata ne vrijeđa to kada ih nazivamo škutorima, jer se osjećaju škutorima.Zastozato wrote: ↑24/07/2022 14:20 Većinu Bošnjaka ne vrijeđa da ih neko naziva i muslimanima zbog njihovog vjerovanja, ali muslimani su i Arapi, Turci, Malejzijci, Albanci, Kurdi, pa ima ih i među Englezima, Škotima, Amerikancima, Šveđanima, itd.
Međutim, kad nas Dodik i Milanović nazivaju samo muslimanima oni to rade nepriznavajući našu nacionalnost, niti kao zaseban narod, što mi jesmo bili i prije dolaska Islama na ovaj prostor. Znam da je ovo jasno svima, ali s takvim nacistima uopće ne treba razgovarati ili treba ali korišteći se njihovim načinom izražavanja. Ja bih Milanovića nazvao srpskim nacistom, a Dodika hrvatskim.
pogledaj razliku izmedju vjerske gupe (musliman) I nacije (bosnjaci) I sta znacin koji termin.prava, obiljezja itd itd...I jednih I drugih pa ces vidjet u cemu je fol.....Onda ces I skontati zaso nikom ne odgovara narod Bosanci ili bh nacija I tako to.....
a koja je ta nasa nacionalnost?Zastozato wrote: ↑24/07/2022 14:20 Većinu Bošnjaka ne vrijeđa da ih neko naziva i muslimanima zbog njihovog vjerovanja, ali muslimani su i Arapi, Turci, Malejzijci, Albanci, Kurdi, pa ima ih i među Englezima, Škotima, Amerikancima, Šveđanima, itd.
Međutim, kad nas Dodik i Milanović nazivaju samo muslimanima oni to rade nepriznavajući našu nacionalnost, niti kao zaseban narod, što mi jesmo bili i prije dolaska Islama na ovaj prostor. Znam da je ovo jasno svima, ali s takvim nacistima uopće ne treba razgovarati ili treba ali korišteći se njihovim načinom izražavanja. Ja bih Milanovića nazvao srpskim nacistom, a Dodika hrvatskim.
Ne znam koja je tvoja, a moja je Bošnjak.kakotisesvidja wrote: ↑24/07/2022 14:42a koja je ta nasa nacionalnost?Zastozato wrote: ↑24/07/2022 14:20 Većinu Bošnjaka ne vrijeđa da ih neko naziva i muslimanima zbog njihovog vjerovanja, ali muslimani su i Arapi, Turci, Malejzijci, Albanci, Kurdi, pa ima ih i među Englezima, Škotima, Amerikancima, Šveđanima, itd.
Meni ne bi smetalo Bosanac i Hercegovac ili Bosnjak....kakotisesvidja wrote: ↑24/07/2022 14:42a koja je ta nasa nacionalnost?Zastozato wrote: ↑24/07/2022 14:20 Većinu Bošnjaka ne vrijeđa da ih neko naziva i muslimanima zbog njihovog vjerovanja, ali muslimani su i Arapi, Turci, Malejzijci, Albanci, Kurdi, pa ima ih i među Englezima, Škotima, Amerikancima, Šveđanima, itd.
al to mnogi ne kontajuskafiskafsnjak wrote: ↑24/07/2022 14:49Meni ne bi smetalo Bosanac i Hercegovac ili Bosnjak....
Trrbalo bi biti Bosnjak al.ga sjeba Alija i SDA i povezase samo s vjerom