Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Lex77
#55276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Komšić na FB:
Razlozi Schmidtove i HDZ-ove žurbe: Strahuju od Begićeve i Kovačevićeve apelacije u Strazburu odakle je poručeno da se Hrvatska ne može miješati u te predmete
Christian Schmidt i HDZ BiH svjesni su toga da će Evropski sud za ljudska prava prihvatiti apelacije prof. dr Zlatana Begića koju je uputio u Strazbur, a odnosi se na nejednaku vrijednost glasa i konstitutivnost, kao i toga da bi Ustavni sud BiH također mogao prihvatiti moju apelaciju kada je riječ o proglašavanju neustavnim odredbi koje se tiču vitalnog interesa, a na koje se ne mogu pozivati oni koji ne pripadaju konstitutivnim narodima.
Evropski sud za ljudska prava nedavno je odbio miješanje Republike Hrvatske u apelaciju Zlatana Begića. Time je najveća pravna instanca u Evropi doslovno poručila da se Hrvatska ne može miješati u unutarnja pitanja BiH, s čime se Schmidt gazeći međunarodno pravo, očito ne slaže. Tu je i apelacija Slavena Kovačevića koja je također jako važna i odluka po njoj proizvodi značajne pravne posljedice.
Zato u panici pokušavaju da nametnu izmjene Izbornog zakona i Ustava koje će BiH odvesti u dalje podjele. Njima je savršeno jasno da su pravo i istina na strani jednakosti svih građana i zato ne smiju da čekaju te odluke. Sva žurba koja je obuzela Schmidta i HDZ BiH leži u tome.
Ovdje se radi o tome da se te odluke sudova nastoje preduhitriti, pa se pokušava nametnuti rješenje nakon kojeg ne bi bilo povratka nazad, jer bi tad bilo apsolutno nemoguće implementirati presude iz Strazbura kao ni presude Ustavnog suda BiH, a naročito one iz Strazbura koje idu u korist ideje građanske države. Ta ideja se nastoji dotući doslovno u sudijskoj nadoknadi.
Razlozi Schmidtove i HDZ-ove žurbe: Strahuju od Begićeve i Kovačevićeve apelacije u Strazburu odakle je poručeno da se Hrvatska ne može miješati u te predmete
Christian Schmidt i HDZ BiH svjesni su toga da će Evropski sud za ljudska prava prihvatiti apelacije prof. dr Zlatana Begića koju je uputio u Strazbur, a odnosi se na nejednaku vrijednost glasa i konstitutivnost, kao i toga da bi Ustavni sud BiH također mogao prihvatiti moju apelaciju kada je riječ o proglašavanju neustavnim odredbi koje se tiču vitalnog interesa, a na koje se ne mogu pozivati oni koji ne pripadaju konstitutivnim narodima.
Evropski sud za ljudska prava nedavno je odbio miješanje Republike Hrvatske u apelaciju Zlatana Begića. Time je najveća pravna instanca u Evropi doslovno poručila da se Hrvatska ne može miješati u unutarnja pitanja BiH, s čime se Schmidt gazeći međunarodno pravo, očito ne slaže. Tu je i apelacija Slavena Kovačevića koja je također jako važna i odluka po njoj proizvodi značajne pravne posljedice.
Zato u panici pokušavaju da nametnu izmjene Izbornog zakona i Ustava koje će BiH odvesti u dalje podjele. Njima je savršeno jasno da su pravo i istina na strani jednakosti svih građana i zato ne smiju da čekaju te odluke. Sva žurba koja je obuzela Schmidta i HDZ BiH leži u tome.
Ovdje se radi o tome da se te odluke sudova nastoje preduhitriti, pa se pokušava nametnuti rješenje nakon kojeg ne bi bilo povratka nazad, jer bi tad bilo apsolutno nemoguće implementirati presude iz Strazbura kao ni presude Ustavnog suda BiH, a naročito one iz Strazbura koje idu u korist ideje građanske države. Ta ideja se nastoji dotući doslovno u sudijskoj nadoknadi.
-
nles
#55277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dakle, da rezimiramo, ti mi kazes: jeste Srbi su vas klali, Hrvati vam zabili noz u ledja, ko vam je kriv kad ste kao menje zlo izabrali protektorat.
Mogli ste fino poturiti vrat pod noz.
Je li to? Ili imas neki razuman prijedlog?
-
nles
#55278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kao da sam ovo vec negdje cuo... svi su isti i tako to.Excel2 wrote: ↑21/07/2022 20:45Ne treba se zvati bosnjacka, nego samo bi se okrenuo vragu ako bi ti je on takvom napravio.nles wrote: ↑21/07/2022 19:33
Gdje sam rekao da za tebe i onih 5% nema mjesta?
Gdje sam rekao da vas treba po bilo kojem osnovu diskriminirati ili iskljuciti iz ucesca u vlasti?
Gdje sam rekao da se drzava treba zvati "bosnjacka"?
Nigdje. Zato, molim te, nemoj izmisljati.
Samo konstatujem zalosnu cinjenicu da 80% bh. Hrvata i 90% bh. Srba zeli podijeliti BiH i dijelove prikljuciti "maticnim" drzavama.
I to ne zato sto zli nles zeli bosnjacku drzavu, vec zato sto misljenje nisu promijenili od 1992.
Takav je bio plan vozda i poglavnika i oni su ga prihvatili.
Od tada su se mijenjali vozdovi i poglavnici, ali politika je ostala ista.
I meni je pun kurac naglasavanja da zelim gradjansku drzavu, koju ostala dva naroda ocigledno ne zele.
Razlika: ako pobijede oni, BiH prestaje postojati, a mozda i Bosnjaci.
Ma ja oni nisu promijenili misljenje, pa hajmo sad praviti drzavu na silu. Red viktimizacije, red vjecnog drzavnog pitanja koje se nikad nije rijesilo, red 5 do 12 je da se spasimo… jebo mater ako me ovo ne podsjeca sve na velikosrpsku politiku 90ih. Ista prica, samo se nadajmo da nece biti isti zlocini. Ne bi trebali biti, jer Bosnjaci ih ni u proslom ratu nisu napravili kao drugi, ali moram priznati da je isti patern proklamovanja.
-
Lex77
#55279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bild.ba piše:
Izvor iz Vlade RH otkriva: Ovo sa Schmidtom je davno dogovoreno, čekao se pogodan trenutak.
Plenki takve gadosti uvijek provlači kad su svi na godišnjem.
Izvor iz Vlade RH otkriva: Ovo sa Schmidtom je davno dogovoreno, čekao se pogodan trenutak.
Plenki takve gadosti uvijek provlači kad su svi na godišnjem.
-
Bodkin
#55280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Imam ali ti se nece svidjeti.
30 godina jebanja u mozak sa maksimalistickih zahtjevima je doslo na naplatu.
-
nles
#55281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Excel2
#55282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
hahhahahahnles wrote: ↑21/07/2022 22:03Kao da sam ovo vec negdje cuo... svi su isti i tako to.Excel2 wrote: ↑21/07/2022 20:45
Ne treba se zvati bosnjacka, nego samo bi se okrenuo vragu ako bi ti je on takvom napravio.
Ma ja oni nisu promijenili misljenje, pa hajmo sad praviti drzavu na silu. Red viktimizacije, red vjecnog drzavnog pitanja koje se nikad nije rijesilo, red 5 do 12 je da se spasimo… jebo mater ako me ovo ne podsjeca sve na velikosrpsku politiku 90ih. Ista prica, samo se nadajmo da nece biti isti zlocini. Ne bi trebali biti, jer Bosnjaci ih ni u proslom ratu nisu napravili kao drugi, ali moram priznati da je isti patern proklamovanja.
I give up. Sta god ti se napise, ti si vec uvelike ubijedjen u svoje strahove i to je zacarani krug. Ono sto ti mogu reci je da ti neces bosnjacku republiku docekati. Niti ce RS-ovci "nezavisnu", a ni Mostar ni Capljina nece nikad biti u Hrvatskoj.
Sto se prije pomire sve strane sa ovim sto sam napisao bit ce im lakse.
-
nles
#55283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa, izvini, u jesen 1991. sam se smijao jaranu koji je nabavio kalasnjikov.Excel2 wrote: ↑21/07/2022 22:10hahhahahah
I give up. Sta god ti se napise, ti si vec uvelike ubijedjen u svoje strahove i to je zacarani krug. Ono sto ti mogu reci je da ti neces bosnjacku republiku docekati. Niti ce RS-ovci "nezavisnu", a ni Mostar ni Capljina nece nikad biti u Hrvatskoj.
Moguce da mi je ostala trauma.
A glede pomirenja
Tako da... odes fino u RS i njima otpjevas tu uspavanku.Jutros je objavljen snimak incidenta iz sela Jusići kod Zvornika, a zbog kojeg je reagovala i policija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Razlog je dolazak odbrane optuženih, kao i samog optuženog za ratne zločine u ovo mjes
-
mo-town
#55284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Super ti je analogija. Samo sto se kod nas preglasavanje 90. vrsilo granatama i genocidom a sada se pokusava dovrsiti ozakonjenjem etnickog ciscenja.
-
Bodkin
#55285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je jedna opcija bila, da. Da bosnjaci izaberu stranu 91. Ili su izabrali hrvate pa ih hrvati zajebali.
Hoces bosnjacku drzavu kako pises na zadnjim stranama?
Ok, imas par opcija. Lobiranjem sto se pokazalo kao fula jer su i srbi i hrvati bolji u tome.
Ekonomijom sto se pokazalo nemogucim jer fbih iako ima sve preduslove nije bogatija od talibanata pravoslavnog, a treba biti barem 3 puta
Vladavinom prava i evropskim pristupom. Taj voz davno otisao nargilasima i sda retardima i njihovom politikom priblizavanja bliskom istoku
Ratom. Napucas vojsku i uzmes sta zelis. Pa ili najebes kao srbija ili uspijes kao hrvatska.
Ili kazes hocu bosnjacku drzavu na ovome sto imam sad
Ili skontas da hoces da ostanes u zajednici sa srbima i hrvatima i onda jedes govna koliko i oni jedu.
Sve ostao je genocid nad vlastitim narodom koji kad mi se djete rodi ga posalje na kurs njemackog da ode cim mu se ukaze prilika. Za 20 godina nece biti nikoga da svjetlo ugasi. Vazi za sva tri tora
-
Bodkin
#55286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Excel2
#55287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A je li vrijeme da se ides lijeciti?nles wrote: ↑21/07/2022 22:12Pa, izvini, u jesen 1991. sam se smijao jaranu koji je nabavio kalasnjikov.Excel2 wrote: ↑21/07/2022 22:10
hahhahahah
Moguce da mi je ostala trauma.
A glede pomirenja
Tako da... odes fino u RS i njima otpjevas tu uspavanku.Jutros je objavljen snimak incidenta iz sela Jusići kod Zvornika, a zbog kojeg je reagovala i policija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Razlog je dolazak odbrane optuženih, kao i samog optuženog za ratne zločine u ovo mjes
Pitaj ga kako da se vratis u realnost da neces dobiti Bosnjacku Republiku i da te strah klanja u Austriji i slicno.
Ako ne postoji opcija pomirenja, a imas zelju imati Bosnjacku republiku, haj reci kako se to dobije?
-
mo-town
#55288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jeste ratovali su da ukinu ropstvo. A kod nas se aparthjed pokusava ozakoniti. Bitna je to razlika. Ako to pogotovo sada ne vidis, tesko da ti se moze objasniti.
-
nles
#55289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Uvek sam cenio savet dobronamernih Srba.Bodkin wrote: ↑21/07/2022 22:15To je jedna opcija bila, da. Da bosnjaci izaberu stranu 91. Ili su izabrali hrvate pa ih hrvati zajebali.
Ok, imas par opcija. Lobiranjem sto se pokazalo kao fula jer su i srbi i hrvati bolji u tome.
Ekonomijom sto se pokazalo nemogucim jer fbih iako ima sve preduslove nije bogatija od talibanata pravoslavnog, a treba biti barem 3 puta
Vladavinom prava i evropskim pristupom. Taj voz davno otisao nargilasima i sda retardima i njihovom politikom priblizavanja bliskom istoku
Ratom. Napucas vojsku i uzmes sta zelis. Pa ili najebes kao srbija ili uspijes kao hrvatska.
Ili skontas da hoces da ostanes u zajednici sa srbima i hrvatima i onda jedes govna koliko i oni jedu.
Sve ostao je genocid nad vlastitim narodom koji kad mi se djete rodi ga posalje na kurs njemackog da ode cim mu se ukaze prilika. Za 20 godina nece biti nikoga da svjetlo ugasi. Vazi za sva tri tora
Secam se jednog, ubedjivao me 1991 da smo mi braca, samo "ne mozemo sa katolicima".
Posle se ispostavilo da su vam krvne veze sa katolicima ipak jace.
Pogledaj ovu temu, lepota jedna.
-
nles
#55290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svoj ti posao, momak.
Vidis, ja te cak i sad ne vrijedjam.
-
Excel2
#55291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Bodkin
#55292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Protiv koga jarane
-
Bodkin
#55293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci nista od ovoga sto sam napisao ne odgovara? Pa dobro, ostaje VP i sve sto ide sa tim. A to je da progutas kad nametne odluku koja ne odgovaranles wrote: ↑21/07/2022 22:18Uvek sam cenio savet dobronamernih Srba.Bodkin wrote: ↑21/07/2022 22:15
To je jedna opcija bila, da. Da bosnjaci izaberu stranu 91. Ili su izabrali hrvate pa ih hrvati zajebali.
Secam se jednog, ubedjivao me 1991 da smo mi braca, samo "ne mozemo sa katolicima".
Posle se ispostavilo da su vam krvne veze sa katolicima ipak jace.
Pogledaj ovu temu, lepota jedna.
-
nles
#55294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
mo-town
#55295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Generalno, nemas nekih bitnih idoloskih razlika izmedju ondasnje juznjacke ideologije i onoga sto ti propagiraju veliko srpsko-hrvatski nacionalisti. Tamo je bilo u pitanju boja koze a ovdje religija. Ostalo je u 10 dkg. Gledao sam o cemu trabunjaju oni sto su provalili u Kongres proslog Januara i skontam da su to u stvari americki cetnici.
-
nles
#55296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam rekao da bih dao dusu vragu za to, nisam rekao da imam plan.
I nemoj se sta ljutiti, ali zaobidji me.
Nemam nista protiv tebe, vjerujem da si o sebi i pri sebi, ali ja sam moju dozu Yutela dobio 1991.
-
Bodkin
#55297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno
Samo ne znam koja proslava
-
Bodkin
#55298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slazem se. I pazi sad, ti su 4 godine imali predsjednika i prakticno im je zagarantovano ucesce u vlasti. Inopet se moze. Jos ae usa nije raspala niti joj treba VPmo-town wrote: ↑21/07/2022 22:27Generalno, nemas nekih bitnih idoloskih razlika izmedju ondasnje juznjacke ideologije i onoga sto ti propagiraju veliko srpsko-hrvatski nacionalisti. Tamo je bilo u pitanju boja koze a ovdje religija. Ostalo je u 10 dkg. Gledao sam o cemu trabunjaju oni sto su provalili u Kongres proslog Januara i skontam da su to u stvari americki cetnici.
-
nles
#55299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisu svi.
Uvijek kazem, svaka cast za onih par procenata koji nisu.
Ali ti jesi, uz svo tvoje mazanje meda.
-
nles
#55300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koja demagogija, bog te jeboBodkin wrote: ↑21/07/2022 22:29Slazem se. I pazi sad, ti su 4 godine imali predsjednika i prakticno im je zagarantovano ucesce u vlasti. Inopet se moze. Jos ae usa nije raspala niti joj treba VPmo-town wrote: ↑21/07/2022 22:27
Generalno, nemas nekih bitnih idoloskih razlika izmedju ondasnje juznjacke ideologije i onoga sto ti propagiraju veliko srpsko-hrvatski nacionalisti. Tamo je bilo u pitanju boja koze a ovdje religija. Ostalo je u 10 dkg. Gledao sam o cemu trabunjaju oni sto su provalili u Kongres proslog Januara i skontam da su to u stvari americki cetnici.
eto, crnci nakon nekoliko vijekova imali JEDNOG predsjednika u jedinoj drzavi koju imaju... kako to da je nisu rasturili?