Vidi preko FlyDubai u Sarajevu, mi smo kod njih rješavali vizu prije 2 godine
Kad provjeriš, možeš li javiti koliko sada košta?
Hvala
Moderator: anex
Ja sam bio preko Avio-expresa u Steigenbergeru. All inclusive. Odličan resort, kada sam ja išao tek su ga završili, ne znam kakav je sada.hotaa wrote: ↑29/06/2022 11:34 Da li ima neko da je bio u Hurghadi, a pretpostavljam da jeste. Trebala bi mi preporuka preko koje agencije da idem, i koji hotel/resort da uzmem ( all inclusive ). Takodjer me interesuje na koje izlete bi trebalo otici, a koje da propustim. Idem sa zenom u septembru 7-8 dana na odmor, pa bolje ovdje da vidim iskustva iz prve ruke, nego na slijepo da idem.
Unaprijed hvala
Ne preko Relaxa. Isla moja rodica, uzeli im pasose u hotelu vodici pa nisu nigdje mogli ici vani u vlastitoj organizacijihotaa wrote: ↑29/06/2022 11:34 Da li ima neko da je bio u Hurghadi, a pretpostavljam da jeste. Trebala bi mi preporuka preko koje agencije da idem, i koji hotel/resort da uzmem ( all inclusive ). Takodjer me interesuje na koje izlete bi trebalo otici, a koje da propustim. Idem sa zenom u septembru 7-8 dana na odmor, pa bolje ovdje da vidim iskustva iz prve ruke, nego na slijepo da idem.
Unaprijed hvala
Legendo hvala ti puno sto si izdvojio svoje vrijeme i napisao mi opsirno kako sta, pomoci ce mi sigurno. Znaci sto se tice ovih izleta preporucujes sve osim ovih pustinjaHakiz wrote: ↑29/06/2022 12:14Ja sam bio preko Avio-expresa u Steigenbergeru. All inclusive. Odličan resort, kada sam ja išao tek su ga završili, ne znam kakav je sada.hotaa wrote: ↑29/06/2022 11:34 Da li ima neko da je bio u Hurghadi, a pretpostavljam da jeste. Trebala bi mi preporuka preko koje agencije da idem, i koji hotel/resort da uzmem ( all inclusive ). Takodjer me interesuje na koje izlete bi trebalo otici, a koje da propustim. Idem sa zenom u septembru 7-8 dana na odmor, pa bolje ovdje da vidim iskustva iz prve ruke, nego na slijepo da idem.
Unaprijed hvala
Bio sam u Karnaku/Dolini kraljeva, Gizi/Kairu, pustinji i brodom ka nekom ostrvu, plivalo se iznad korala. Pustinja onako, ostalo OK.
U Dolini kraljeva je vruće, nema hlada, obavezno, to svuda praktikuj, šešir, dovoljno vode, kreme sa UV zaštitom. Ja sam nosio duge nogavice i rukave. Pazi, u autobusu klima 20 stepeni, izlaziš na temperaturu od 50, dušu dalo za srčani ili moždani ako se ne paziš. I nema rashlađivanja osim klimom, uvijek je vruće, i naveče, usta uvijek suha. Mi izašli iz aviona u 23 sata, kad nad je udarila vrićina, spektakl. Srećom, nije vlaga, suho je, pa nije toliko opasno ako nemaš probleme sa srcem i vaskularnim sistemom.
Nosi lan, bez, viskozu, svilu, nikako obični pamuk. To su materijali za vrućine. Ja sam imao i šešir, panama, široki obod i ne čvrsto pleten da vazduh struji kroz "pletivo". Izbjegavaj crno i tamno, samo svijetlo i bijelo, fizika apsorpcije sunca tamnim i refleksije svijetlim. Ideja: Kupi kada dođeš, ako "smiješ" abaju, egipatsku nošnju, ona je pravljena za tu klimu![]()
Ja sam bio prvih 10 dana septembra.
Koliko si platio izlete pojedinacno?Hakiz wrote: ↑29/06/2022 12:14Ja sam bio preko Avio-expresa u Steigenbergeru. All inclusive. Odličan resort, kada sam ja išao tek su ga završili, ne znam kakav je sada.hotaa wrote: ↑29/06/2022 11:34 Da li ima neko da je bio u Hurghadi, a pretpostavljam da jeste. Trebala bi mi preporuka preko koje agencije da idem, i koji hotel/resort da uzmem ( all inclusive ). Takodjer me interesuje na koje izlete bi trebalo otici, a koje da propustim. Idem sa zenom u septembru 7-8 dana na odmor, pa bolje ovdje da vidim iskustva iz prve ruke, nego na slijepo da idem.
Unaprijed hvala
Bio sam u Karnaku/Dolini kraljeva, Gizi/Kairu, pustinji i brodom ka nekom ostrvu, plivalo se iznad korala. Pustinja onako, ostalo OK.
U Dolini kraljeva je vruće, nema hlada, obavezno, to svuda praktikuj, šešir, dovoljno vode, kreme sa UV zaštitom. Ja sam nosio duge nogavice i rukave. Pazi, u autobusu klima 20 stepeni, izlaziš na temperaturu od 50, dušu dalo za srčani ili moždani ako se ne paziš. I nema rashlađivanja osim klimom, uvijek je vruće, i naveče, usta uvijek suha. Mi izašli iz aviona u 23 sata, kad nad je udarila vrićina, spektakl. Srećom, nije vlaga, suho je, pa nije toliko opasno ako nemaš probleme sa srcem i vaskularnim sistemom.
Nosi lan, bez, viskozu, svilu, nikako obični pamuk. To su materijali za vrućine. Ja sam imao i šešir, panama, široki obod i ne čvrsto pleten da vazduh struji kroz "pletivo". Izbjegavaj crno i tamno, samo svijetlo i bijelo, fizika apsorpcije sunca tamnim i refleksije svijetlim. Ideja: Kupi kada dođeš, ako "smiješ" abaju, egipatsku nošnju, ona je pravljena za tu klimu![]()
Ja sam bio prvih 10 dana septembra.
Otiđi i u pustinju, nije loše, samo nije spektakl. Jahanje kamila, vožnja quadova i lafo beduinsko selo. Nemam beki specijalan tips snd tricks osim da se paziš, pogotovo kod piramida, doći će ti neko, dati nepto vičući "poklon, poklon" i ako uzmeš kada kreneš nazad u autobus, moraćeš to platiti. Ako ideš sa nekom ženom u šetnju Hurgadom, pogotovo ako je ona plava budi spreman. Navalentni su i imaju stav da ako se prema njima postaviš grubo izgledaju kao da ih vrijeđaš, a uvijek su u grupi. Tako da sve odbijaj sa osmijehom i samo otiđite, nemojte se zadržavati u raspravi. Moja partnetica je bila plava, ali nju nisu dirali jer su mislili da sam ja Arap (rekoh ti, abaja ili široka odjeća od lana ne samo što odgovara klimi nego i socijalim interakcijamahotaa wrote: ↑30/06/2022 12:59Legendo hvala ti puno sto si izdvojio svoje vrijeme i napisao mi opsirno kako sta, pomoci ce mi sigurno. Znaci sto se tice ovih izleta preporucujes sve osim ovih pustinjaHakiz wrote: ↑29/06/2022 12:14
Ja sam bio preko Avio-expresa u Steigenbergeru. All inclusive. Odličan resort, kada sam ja išao tek su ga završili, ne znam kakav je sada.
Ja sam bio prvih 10 dana septembra.Jel ima neki od izleta da je bas preporuka, jer iskreno ne planiramo bas sve otici. I imas li nekih tips and tricks za izlete, resort i oko njega, da me ne naprave budalom
![]()
Pročitao si na portalu da, ako odeš u Iran, dobijaš zabranu ulaska u USA u periodu od 5 godina?
SAD mi svakako nisu na listi prioriteta za posjetNaslovnica wrote: ↑17/07/2022 08:08Pročitao si na portalu da, ako odeš u Iran, dobijaš zabranu ulaska u USA u periodu od 5 godina?
Nogometaši Barcelone stigli na pripreme u Ameriku, treneru Xaviju zabranjen ulazak u SAD
http://www.klix.ba/clanak/220717002
U tom slučaju samo naprijed!Vitezanin wrote: ↑17/07/2022 08:16SAD mi svakako nisu na listi prioriteta za posjetNaslovnica wrote: ↑17/07/2022 08:08
Pročitao si na portalu da, ako odeš u Iran, dobijaš zabranu ulaska u USA u periodu od 5 godina?
Nogometaši Barcelone stigli na pripreme u Ameriku, treneru Xaviju zabranjen ulazak u SAD
http://www.klix.ba/clanak/220717002![]()
Nije mi prioritet ni jedna zemlja za koju je tesko i skupo dobiti vizu. Sto cu se maltretirati, kad me ocito ne zele tamo?Vitezanin wrote: ↑17/07/2022 08:16SAD mi svakako nisu na listi prioriteta za posjetNaslovnica wrote: ↑17/07/2022 08:08
http://www.klix.ba/clanak/220717002![]()
pa i neces naci, kad sam ja placao za Sejsele 1100 eur, ima 15 godina , sad je poskupilo jos 20-30 %, na te destinacije mora te odrati ili karta ili smjestaj i hrana
Pa u odnosu na dosta drugih zemalja i viznih sistema, doći do US vize i nije toliko strašno, mislim na nas iz BIH . A ja plivam sa sistemom jer imam dva dokumenta pa onda mogu do SADa bez vize.TouringBiker wrote: ↑17/07/2022 12:41Nije mi prioritet ni jedna zemlja za koju je tesko i skupo dobiti vizu. Sto cu se maltretirati, kad me ocito ne zele tamo?
Pricekaj 4 godine i svjetsko prvenstvo…Vitezanin wrote: ↑17/07/2022 20:15Pa u odnosu na dosta drugih zemalja i viznih sistema, doći do US vize i nije toliko strašno, mislim na nas iz BIH . A ja plivam sa sistemom jer imam dva dokumenta pa onda mogu do SADa bez vize.TouringBiker wrote: ↑17/07/2022 12:41
Nije mi prioritet ni jedna zemlja za koju je tesko i skupo dobiti vizu. Sto cu se maltretirati, kad me ocito ne zele tamo?Recimo, za Iran mi je jeftinije s bh pasošem.
Međutim, čak i nevezano za to SAD mi kao destinacija nije ni među sekundarnim prioritetima pa kontam ako je njima problem što ću imati pečat države poput Irana neka tako i bude.
Ja sam recimo prije rata putovao dvaput u Vel. Britaniju, sa jugoslavenskim pasošem, bez vize, i jako mi se sviđa ta zemlja. Ali: sve dok traže od nosilaca BiH pasoša vize (iako je EU odavno ukinula), ne pada mi na pamet da tamo idem, između ostalog i zbog troškova vize.Vitezanin wrote: ↑17/07/2022 20:15Pa u odnosu na dosta drugih zemalja i viznih sistema, doći do US vize i nije toliko strašno, mislim na nas iz BIH . A ja plivam sa sistemom jer imam dva dokumenta pa onda mogu do SADa bez vize.TouringBiker wrote: ↑17/07/2022 12:41
Nije mi prioritet ni jedna zemlja za koju je tesko i skupo dobiti vizu. Sto cu se maltretirati, kad me ocito ne zele tamo?Recimo, za Iran mi je jeftinije s bh pasošem.
Međutim, čak i nevezano za to SAD mi kao destinacija nije ni među sekundarnim prioritetima pa kontam ako je njima problem što ću imati pečat države poput Irana neka tako i bude.
Evo nadjem neku koliko toliko dobru opciju preko istanbula do tajlanda, navecer iz sa a tamo sam sljedeci dan popodne, medjutim citam sad za vizu za tajland...Ne moze se vise u zagreb ici da se vadi viza nego u budimpestu. Imaju e-visu online ali naravno ne mozemo mi iz BiH...e jebiga