Električni romobili
Moderator: Benq
- basicm
#526 Re: Električni romobili
Mogu oni po biciklistickim voziti, ali treba im neki zvuk izmisliti da se cuju, onako kao utvare prolete, plus ono sto je neizljecivo je sto je veliki broj romobilasa stava kao Julije Cezar na prikolici, ono ja sam ja.
-
zdruzdjo
#527 Re: Električni romobili
A bicikisti kao proizvode neki zvuk kad idu??
Cvrče ko cvrčci dok voze? Imaju zvončiće zavezane na nogama?
A za tvoju informaciju stav julije cezar je takav jer ne možes imati drugi kad vozis romobil. Malo je zajebano zabaciti sebi nogu za vrat dok voziš. Ponekad se moras i odgurnuti drugom nogom.
- Benq
- basicm
#529 Re: Električni romobili
Ne mozete se porediti sa biciklom jer imate motor. Bicikl ne pici 25 km/h na sat bez tereta bicikliste niti ubrzava kao taj sejtan.
A mora li se nos u nebo dici i terminator faca napraviti dok se vozi? Da i ja nabavim pa da budem zajebat.
A mora li se nos u nebo dici i terminator faca napraviti dok se vozi? Da i ja nabavim pa da budem zajebat.
- skafiskafsnjak
#530 Re: Električni romobili
Biciklom mozes i brze od 25kmh
Treba zakonom urediti max brzinu na 20kmh.
- Benq
#531 Re: Električni romobili
Na stazama mene bicikla preticu, a vozim 25. Nemoj bas na 20, moze ako ce biti dozvoljeno odstupanje 10kmh, kako cu tempomat na 20 ustimatskafiskafsnjak wrote: ↑14/07/2022 20:11 Biciklom mozes i brze od 25kmh
Treba zakonom urediti max brzinu na 20kmh.
-
TwistedX
#532 Re: Električni romobili
Pozdrav,
Kakva su vam iskustva sa MS e20 ili e21. Isplati li se kupiti? Ne mogu nigdje da nadjem može koji certifikat za vodu ima.
Znam da svi imaju preporuku za Segway Max 30e ii, al Reko isplati li se kupiti MS e 20 umjesto segway jer kažu ljudi da je segway baš krut.
Hvala
Kakva su vam iskustva sa MS e20 ili e21. Isplati li se kupiti? Ne mogu nigdje da nadjem može koji certifikat za vodu ima.
Znam da svi imaju preporuku za Segway Max 30e ii, al Reko isplati li se kupiti MS e 20 umjesto segway jer kažu ljudi da je segway baš krut.
Hvala
- Benq
#533 Re: Električni romobili
I ja sam prije kupovine pisao ovdje isto sto i ti sada, i dobio sam odgovor da ne trebam kupovati E20 zbog nekih X problema. Medjutim, otisao sam u e-bike i tu je bio Segway i MS. Na Segway daju 6 mjeseci garancije na bateriju, a na MS godinu dana, tako da sam uzeo MS. Presao sam blizu 500km sa njim, nikakvih problema nisam imao. Startan je, sve funkcije rade odlicno, ima aplikaciju za mobitel. Samo kontrolisi zrak u gumama i periodicno provjeravaj je li sve zategnuto i to je to uglavnom. Sto se tice brzine, uglavnom vozim 25, par puta sam probao po cesti kad nema nikog i brzo dodje do 40km/h. Sa jednim punjenjem predjem 55km i ostane oko 40-45% baterije, nisam je nikad istrosio do kraja, cim dodje na 40-50% punim.TwistedX wrote: ↑14/07/2022 22:22 Pozdrav,
Hvala
Sto se tice kise, samo jednom me uhvatio pljusak kad sam se vozio kuci sa posla, ali nije bilo nacina da se negdje sakrijem dok ne prodje. Dosao kuci i samo posusio krpom, sve ok.
-
TwistedX
#534 Re: Električni romobili
Vala drug uvijek daš konkretan odgovor u svakoj temi. Hvala ti na info. Samo još dva pitanja. Jel ima stvarno suspenzije na oba točka? I bil ga opet kupio da kupuješ?Benq wrote: ↑14/07/2022 22:29I ja sam prije kupovine pisao ovdje isto sto i ti sada, i dobio sam odgovor da ne trebam kupovati E20 zbog nekih X problema. Medjutim, otisao sam u e-bike i tu je bio Segway i MS. Na Segway daju 6 mjeseci garancije na bateriju, a na MS godinu dana, tako da sam uzeo MS. Presao sam blizu 500km sa njim, nikakvih problema nisam imao. Startan je, sve funkcije rade odlicno, ima aplikaciju za mobitel. Samo kontrolisi zrak u gumama i periodicno provjeravaj je li sve zategnuto i to je to uglavnom. Sto se tice brzine, uglavnom vozim 25, par puta sam probao po cesti kad nema nikog i brzo dodje do 40km/h. Sa jednim punjenjem predjem 55km i ostane oko 40-45% baterije, nisam je nikad istrosio do kraja, cim dodje na 40-50% punim.TwistedX wrote: ↑14/07/2022 22:22 Pozdrav,
Hvala
Sto se tice kise, samo jednom me uhvatio pljusak kad sam se vozio kuci sa posla, ali nije bilo nacina da se negdje sakrijem dok ne prodje. Dosao kuci i samo posusio krpom, sve ok.
- Benq
#535 Re: Električni romobili
Nema na cemu, i da sam se zajebo napisao bih ti jer nisam kompleksas
-
zdruzdjo
#536 Re: Električni romobili
Sve mana koje je imao e20, ispravljeno je na e 21.
Tako barem kazu ovi koji ga voze. Jedino sto je bezveze da nema mobilne aplikacije.
Sve ostalo cujem samo rijeci hvale.
Tako barem kazu ovi koji ga voze. Jedino sto je bezveze da nema mobilne aplikacije.
Sve ostalo cujem samo rijeci hvale.
Last edited by zdruzdjo on 15/07/2022 00:57, edited 1 time in total.
-
zdruzdjo
#537 Re: Električni romobili
Vozim i bicikl i romobil. Vjerovao ili ne biciklom vozim brze nego romobilom. Garantujem da sam opasniji na biciklu nego na romobilu. Ipak sa biciklom skacem sa trotoara, dizem ga na zadnji, kocim "policajke", przim preko 25....i ne jexxm ove na romobilima
Sto se tice "terminator" face i nosa u nebo, MORA.
Prilikom kupovine romobila potpises da ces tako voziti. U protivnom dodju kuci i uzmu ti romobil. Ja sam dobio premium uslugu brzog punjenja na skrivenim mjestima u gradu i popust pri kupovini sljedeceg romobila jer nosim i oakley balistic naocale
"Arni" mi zavidi.
Ma mislim da iz tebe zavist i ljubomora progovaraju.
- Ateista
#538 Re: Električni romobili
Na biciklu sam.znao doci i do 40, jest da je to bas kratko i ispustim dusu sto bi rekli, ali moze se, a nisam neki sportista niti u nekoj formi, vjerujem da ih ima koji bi mogli i brze.
- Ateista
#539 Re: Električni romobili
Ne bih se samo slozio za to da si opasniji na biciklu, cak i ako brze vozis, sa biciklom imas puno bolju kontrolu, mozes lakse preci preko neravnina i slicno. Ne vozim romobil ali je to jasno kad vidim druge, i s obzirom na velicinu tockova, u svakom slucaju mislim da si i za sebe i za druge sigurniji na biciklu i da nije sve u brzini.zdruzdjo wrote: ↑15/07/2022 00:56Vozim i bicikl i romobil. Vjerovao ili ne biciklom vozim brze nego romobilom. Garantujem da sam opasniji na biciklu nego na romobilu. Ipak sa biciklom skacem sa trotoara, dizem ga na zadnji, kocim "policajke", przim preko 25....i ne jexxm ove na romobilima![]()
Prilikom kupovine romobila potpises da ces tako voziti. U protivnom dodju kuci i uzmu ti romobil. Ja sam dobio premium uslugu brzog punjenja na skrivenim mjestima u gradu i popust pri kupovini sljedeceg romobila jer nosim i oakley balistic naocale![]()
"Arni" mi zavidi.
-
azdralovic
#540 Re: Električni romobili
ako pjesak istrci pred tebe, sve je u brzini...Ateista wrote: ↑15/07/2022 09:01Ne bih se samo slozio za to da si opasniji na biciklu, cak i ako brze vozis, sa biciklom imas puno bolju kontrolu, mozes lakse preci preko neravnina i slicno. Ne vozim romobil ali je to jasno kad vidim druge, i s obzirom na velicinu tockova, u svakom slucaju mislim da si i za sebe i za druge sigurniji na biciklu i da nije sve u brzini.zdruzdjo wrote: ↑15/07/2022 00:56
Vozim i bicikl i romobil. Vjerovao ili ne biciklom vozim brze nego romobilom. Garantujem da sam opasniji na biciklu nego na romobilu. Ipak sa biciklom skacem sa trotoara, dizem ga na zadnji, kocim "policajke", przim preko 25....i ne jexxm ove na romobilima![]()
Prilikom kupovine romobila potpises da ces tako voziti. U protivnom dodju kuci i uzmu ti romobil. Ja sam dobio premium uslugu brzog punjenja na skrivenim mjestima u gradu i popust pri kupovini sljedeceg romobila jer nosim i oakley balistic naocale![]()
"Arni" mi zavidi.
- Ateista
#541 Re: Električni romobili
Donekle, ako imas bolju kontrolu postoji mogucnost da ga izbjegnes.azdralovic wrote: ↑15/07/2022 09:48ako pjesak istrci pred tebe, sve je u brzini...Ateista wrote: ↑15/07/2022 09:01
Ne bih se samo slozio za to da si opasniji na biciklu, cak i ako brze vozis, sa biciklom imas puno bolju kontrolu, mozes lakse preci preko neravnina i slicno. Ne vozim romobil ali je to jasno kad vidim druge, i s obzirom na velicinu tockova, u svakom slucaju mislim da si i za sebe i za druge sigurniji na biciklu i da nije sve u brzini.
-
azdralovic
#542 Re: Električni romobili
- Ateista
#543 Re: Električni romobili
U vecoj brzini je malo teze strcati i sa.romobila, ne znam, moj utisak je da je dosta bolja kontrola na biciklu, da se moze bolje zakociti bez gubljenja kontrole. Ne vozim romobil pa ne mogu 100% tvrditi, ali mi se tako cini.azdralovic wrote: ↑15/07/2022 09:58to je prilicno subjektivno s cim imas bolju kontrolu... sa romobila mozes i strcati, sa bicikla bas i ne
-
zdruzdjo
#544 Re: Električni romobili
Sve je u poznavanju materije i proatora oko sebe.
Apsolutno znam koliko mogu voziti romobilom gdje, gdje gledam iza sebe hoce li me sta pokupiti kad prelazim zeleno, koliko mogu zagasati na kojim mjestima, gdje trebam usporiti(blizu bus/trolejbus stajalista), ukrstanja biciklistickih staza sa pjesackim stazama.....
Brzina je sve. Bez obzira biciklo, romobil, longboard....kad nesto ide brzo, onda je brzo i kad udari u nesto udara jako.
Sa romobila cu strcati jer sam tlu blize nogama i nemam prepreka u odnosu na biciklo. Medjutim kad nekoga udarim biciklom, nema udario ga malo. Udaras ga "punim". Neki dan sam sa romobilom bas bio u toj situaciji kod foma zdravlja na vojnickom gdje sam mogao birati: skrkati se u zivu ogradu, opaliti u zenu koja se veselo setala po biciklistickoj stazi okrenuta pravo prema meni ili skrenuti na pjesacki dio i spucati u zenu sa dvoje djece i bebom u kolicima. Naglo.sam zakocio i inercijom strcao sa romobila i spucao tjelom u zenu na biciklistickoj. Nikom nije bilo nista osim mojih otkucaja srca jer mi je smartwatch zapistao da me upozori na visok broj.
Biciklom bih je pokupio punim i sigurno bih je doooobro nagrdio.
- Ateista
#545 Re: Električni romobili
Tacno je to brzina je brzina, vise sam mislio na to da imas vece sanse da zakocis na vrijeme i da bolje izmanevrises, ne znam, mozda i grijesim jer nisam vozio romobil a bicikl vozim od malih nogu pa se osjecam dosta sigurno na njemu, ali nekako se ne bih osjecao toliko sigurno na romobilu, ni zbog sebe ni zbog drugih, ali ostavljam mogucnost da grijesim.zdruzdjo wrote: ↑15/07/2022 11:09Sve je u poznavanju materije i proatora oko sebe.
Apsolutno znam koliko mogu voziti romobilom gdje, gdje gledam iza sebe hoce li me sta pokupiti kad prelazim zeleno, koliko mogu zagasati na kojim mjestima, gdje trebam usporiti(blizu bus/trolejbus stajalista), ukrstanja biciklistickih staza sa pjesackim stazama.....
Brzina je sve. Bez obzira biciklo, romobil, longboard....kad nesto ide brzo, onda je brzo i kad udari u nesto udara jako.
Sa romobila cu strcati jer sam tlu blize nogama i nemam prepreka u odnosu na biciklo. Medjutim kad nekoga udarim biciklom, nema udario ga malo. Udaras ga "punim". Neki dan sam sa romobilom bas bio u toj situaciji kod foma zdravlja na vojnickom gdje sam mogao birati: skrkati se u zivu ogradu, opaliti u zenu koja se veselo setala po biciklistickoj stazi okrenuta pravo prema meni ili skrenuti na pjesacki dio i spucati u zenu sa dvoje djece i bebom u kolicima. Naglo.sam zakocio i inercijom strcao sa romobila i spucao tjelom u zenu na biciklistickoj. Nikom nije bilo nista osim mojih otkucaja srca jer mi je smartwatch zapistao da me upozori na visok broj.
Biciklom bih je pokupio punim i sigurno bih je doooobro nagrdio.
- Benq
#546 Re: Električni romobili
U pocetku sam i ja bio nesiguran, i vozio sam samo kad nema nikog, sad sam se toliko "stopio" s njim da nema prepreke koju ne mogu zaobici ili naglo zakociti. Vidjam ljude kako voze ko da su drsku od metle progutali, isto tako kad koce, svom silom se natovare na guvernalu, jer fizika tjera tijelo prema naprijed. Tu cesto dolazi do pucanja osovine i sta sve ne. Kad se koci, a pogotovo naglo, moras biti spreman da blago cucnes, kao kad skejt vozis, i lagano tijelom prema nazad, kao kad vuces nesto ali sve je u nogama. Tada ne trpi osovina, ne cupas guvernal a zaustavis se brzo.
- GAU8
#547 Re: Električni romobili
Kako ko, meni je prosjek po ravnom 33kmh
- GAU8
#548 Re: Električni romobili
Koliko kilograma vi imate pa lomite osovineBenq wrote: ↑15/07/2022 12:05U pocetku sam i ja bio nesiguran, i vozio sam samo kad nema nikog, sad sam se toliko "stopio" s njim da nema prepreke koju ne mogu zaobici ili naglo zakociti. Vidjam ljude kako voze ko da su drsku od metle progutali, isto tako kad koce, svom silom se natovare na guvernalu, jer fizika tjera tijelo prema naprijed. Tu cesto dolazi do pucanja osovine i sta sve ne. Kad se koci, a pogotovo naglo, moras biti spreman da blago cucnes, kao kad skejt vozis, i lagano tijelom prema nazad, kao kad vuces nesto ali sve je u nogama. Tada ne trpi osovina, ne cupas guvernal a zaustavis se brzo.
- Benq
- -Chesterfield-
#550 Re: Električni romobili
Kako pronaći kvar i ima li neki servis za popravak?
Dešava se stane i ne može se upaliti. Dovoljno da ga skopčam na punjač sekundu i odmah proradi. Aplikacija pokazuje punu bateriju.