Ukrajina
-
lajkujMe
-
lajkujMe
#100452 Re: Ukrajina
Ovi iz OSINT misle da Ukrajina pokusava na nekim podrucjima onesposobiti Rusku PVO odbranu da pokusaju ukljuciti avijaciju i Bayraktare
-
saimidin
#100453 Re: Ukrajina
Pa orci su se hvalili da su nabavljali citave dronove, doduse civilne sa zapada svercali, naravno da ce pokusati I sve ostalo, ali nije to problem, imaju gvozdjarije I municije ko govana, a I orka ne fali, nafatat ce manjina po sibiru/kavkazu
Problem je sto nije jasno haman ni UA koja je pozicija zapada, koja politika, jel se ide na brzo oslobadjanje ili se samo prica o tome, jel se ide na dugi rat I sve sto ide sa tim, unistena, izmrcvarena UA, sa ovom pomoci na kapaljku, jer sada izgleda kao ovo drugo
Medjutim ovamo haman dizanje morala od zelenskog da ide oslobodjenje, jer se postavlja pitanje s cim ce se osloboditi
I da naravno da UA nema izbora, ali tesko mi gledati da ce zapad ovako mrcvariti UA, ili hajd UA ali sto sebe, jer sto rekose I u onom videu ne smije se podcijeniti sposobnost orka da se pate, I da se neko pobuni poklopit ce ga
Problem je sto nije jasno haman ni UA koja je pozicija zapada, koja politika, jel se ide na brzo oslobadjanje ili se samo prica o tome, jel se ide na dugi rat I sve sto ide sa tim, unistena, izmrcvarena UA, sa ovom pomoci na kapaljku, jer sada izgleda kao ovo drugo
Medjutim ovamo haman dizanje morala od zelenskog da ide oslobodjenje, jer se postavlja pitanje s cim ce se osloboditi
I da naravno da UA nema izbora, ali tesko mi gledati da ce zapad ovako mrcvariti UA, ili hajd UA ali sto sebe, jer sto rekose I u onom videu ne smije se podcijeniti sposobnost orka da se pate, I da se neko pobuni poklopit ce ga
-
lajkujMe
#100454 Re: Ukrajina

Rokaju se nema sta
-
lajkujMe
#100455 Re: Ukrajina
HuhHIMARS wrote: ↑14/07/2022 19:52 pa ako su pametni prioritetni cilj treba biti oslobađanje Kersona (a ne ona glupst Maripuljski klin) i što više potiskivanje ruske gamadi, te iprilazak što više Krimu da bi se došlo na domet da se skine most
pošto od ATACMS raketa vjerovatno nema ništa, valjat će ipak pokušat sa Neptunom![]()
Samo se priprema diplomatski teren za takvo nesto.
Da Rusi mentalno shvate da ce biti prc!
A znacemo kad dodje obavjest da ce dobiti i onda poslije 2-4 dana do prvog dejstva.
Standardna shema ovog rata za isporuku oruzja.
Last edited by lajkujMe on 14/07/2022 20:04, edited 2 times in total.
-
sumirprimus
#100456 Re: Ukrajina
Kiga interesir spook's telegram na tg snimci i slike nagrdjenih orka pogotov juce i danas na gomile
-
saimidin
#100457 Re: Ukrajina
Evo covjek sve objasnio, nacrtao, ali I stalna pitanja zapadnih novinara hoce li UA pristati na primirje kada orci zauzmu sto mogu u ovom naletu, pokazuju nespremnost zapada da stvarno pomogne UA pobjedu, vec samo zelju da sto prije dodje primirje, samo do izbora/kraja mandata, pa nek se neko drugi bavi novim ratom za 1-2 godine, I svim ratovima koji ce poceti, jer ce svi ludjaci svijeta krenuti u aneksije/okupacije, da uspostave novi poredak, jer sve osim pobjede UA je poraz zapada I od njih uspostavljenog poretka nakon ww2/hladnog rata
Neko rece eh da je bajden bar 20 god mladji, ovako bas mi suhva, ima li iko tamo oko njega da vidi dalje od midtermsa
Neko rece eh da je bajden bar 20 god mladji, ovako bas mi suhva, ima li iko tamo oko njega da vidi dalje od midtermsa
-
sumirprimus
#100458 Re: Ukrajina
Op colon el bub opet
-
Zumbul2
-
planinar60
#100460 Re: Ukrajina
Ovo je ono sto su pojedini qovnari tipa majkicka i kompanoja mislili da ce pokrenuti u martu, al zalomilo se, ukrajina nije pala za 3 dana. vucic je mudriji, prefrganiji, namazaniji, i sigurno zna ruske planove i za balkan, al yebeni pogani zapad i kod ociju je slijep, i zbog toga vala nek zaljulja i svedsku i njemacku, bar onda ovi zabrinuti ne bi morali brinuti o cijenama.Bernardinac wrote: ↑14/07/2022 17:14
Vučić o paklu.
Jel ovo Putin progovara iz usta Vučića, šta je ovo?
Prijetnja o nukleranom paklu ili još jedan blef iste ekipe?
Komentar?
-
plavi_E
#100461 Re: Ukrajina
Sve vise postaje jasnije da Putko igra na nerjeseno i sve vise porucuje zapadu da je spreman na prekid ratnih dejstva i da trazi da zapad ucijeni Ukrajinu da i ona pristane na to. A za uzvrat ce Putko skinuti gace i naguziti se zapadu. Da Putko ne bira kanale da posalje tu poruku zapadu vidi se po Vucicu. Najbolja je ona kao ako ne prihvate Putkine prijedloge onda slijedi pakao. To je ta prica kao na ovom forumu da Rusi jos nisu ni poceli da ozbiljno ratuju ovo je jos predigra. Prakticno nas ubjedjuju da su Rusi od pocetka rata planirali da nakon 4 mjeseca rata idu na noge mulama u Teheran da mole za dronove.

-
Zumbul2
-
lajkujMe
#100463 Re: Ukrajina
To je platforma i dalje gori sega mi sto se niko od ekologa ne javlja
Ima juznije prema Turskoj jedna vatra i putanja mu ide prema Turskoj ne znam sta je.

Ima juznije prema Turskoj jedna vatra i putanja mu ide prema Turskoj ne znam sta je.

-
plavi_E
#100464 Re: Ukrajina
Vucic je obicna budala koga niko ne hebe ni 5%.
-
Zumbul2
#100465 Re: Ukrajina
Šta ovo pljušte ostavke? Talijanski premijer Draghi najavio ostavku.
-
saimidin
#100466 Re: Ukrajina
Evo opet ista pitanja, I mozda je I dobro da se ponavljaju, kao I odgovori, da I ovi neutralni I priglupi shvate
Putler nece stati osim da se presabere, I nastavi jos zesce, jer cilj nije promijenjen, citava UA u sastavu cccp2.0
Jedini odgovor koji moze da ga sprijeci je sila, sila I samo sila, brda I brda mts sa zapada, ali to mora biti brze, puno brze
Putler nece stati osim da se presabere, I nastavi jos zesce, jer cilj nije promijenjen, citava UA u sastavu cccp2.0
Jedini odgovor koji moze da ga sprijeci je sila, sila I samo sila, brda I brda mts sa zapada, ali to mora biti brze, puno brze
-
Jeremija_Lesina
#100467 Re: Ukrajina
Jest brate,planinar60 wrote: ↑14/07/2022 20:23Ovo je ono sto su pojedini qovnari tipa majkicka i kompanoja mislili da ce pokrenuti u martu, al zalomilo se, ukrajina nije pala za 3 dana. vucic je mudriji, prefrganiji, namazaniji, i sigurno zna ruske planove i za balkan, al yebeni pogani zapad i kod ociju je slijep, i zbog toga vala nek zaljulja i svedsku i njemacku, bar onda ovi zabrinuti ne bi morali brinuti o cijenama.Bernardinac wrote: ↑14/07/2022 17:14
Vučić o paklu.
Komentar?
Potajna mi je želja da pružim utočište nekoj hudoj Šveđanki, ima već 30 godina. Da budem i ja jednom u životu humanista i erudita. Pa da im kažem: "Sirotinjo i Bogu si teška" i sa velevažnim izrazom lica uvalim neku konzervu gulaša pred istek roka.
A da volim plavo, pa makar i ofarbano... za početak ću prešutiti.
- Dope_Man
#100468 Re: Ukrajina
Evropa (pri tom mislim da ove ekonomski bitne Njemce, Francuze) ce otvoreno krenuti protiv ruskih pascadi onog dana kada se osiguraju novi tokovi nafte i gasa preko sigurnih ruta. Sve dok je ovisna o ruskom gasu, a jeste, rat ce se mrcvariti ovako polako kako gledamo zadnjih mjesec-dva, bez vecih nalera ruske pascadi jer su nesposobni, i bez nekih oslobodilackih akcija Ukrajine jer nemaju resurse za to.
Al dok se ne osiguraju ti resursi, bice tu jos kilavosti, poludiplomatije i sta vec ne.
-
saimidin
#100469 Re: Ukrajina
Zapad ima dvije opcije, da se naguzi I budeHIMARS wrote: ↑14/07/2022 20:43ja bi volio da si ti u pravu
nažalost mislim da Ameri neće rizikovat da se Ukrajincima "omakne" da gađaju na teritoriju rusije i time daju povoda da rusi imaju "opravdanje" da naprave stvarno neko žešće sranje, a posto su stjerani u ćošak, mislim da to tako nešto očajno priželjkuju, i što bi im došlo ko kec na desetki, da se izvuku iz gabule u koju su duboko zaglibili
Ili da proba naci svoja muda I bude spreman da I sam eskalira, ali ako ih ovako sav woke uposte vise ima, jer ako nema onda nije ni bitno, tada svakako jedva ceka da se naguzi I bude
-
CrveniKuk
#100470 Re: Ukrajina
Je.o vas Vučić. Lik koji od početka svoje vlasti diže histeriju. Samo koliko su puta osjujetili atentata na njega,pa histeričnih odbrana Kosova od Albanaca i mrskog zapada,najava ratova itd. Frajer živi od dizanja galame....svako malo neka kriza i naravno i on u njoj kao svjetionik...njega uzimate kao relevantni izvor bilo čega!? Lik koji je digao manipulaciju narodnih masa na viši nivo i trenutno je po tome šampion u regionu. Mada,ruku na srce,od ruke mu ide višedecenijsko trovanje umova i glava kod običnih Srba u Srbiji i šire.planinar60 wrote: ↑14/07/2022 20:23Ovo je ono sto su pojedini qovnari tipa majkicka i kompanoja mislili da ce pokrenuti u martu, al zalomilo se, ukrajina nije pala za 3 dana. vucic je mudriji, prefrganiji, namazaniji, i sigurno zna ruske planove i za balkan, al yebeni pogani zapad i kod ociju je slijep, i zbog toga vala nek zaljulja i svedsku i njemacku, bar onda ovi zabrinuti ne bi morali brinuti o cijenama.Bernardinac wrote: ↑14/07/2022 17:14
Vučić o paklu.
Komentar?
-
zilog
#100471 Re: Ukrajina
Ne trebam ja dokazivati, da GEM-T nije demonstriran, nego ti, koji si napisao da jeste!
Dakle, izmislio si!!!
Ne znam, sta ce ti to? Ispadas smijesni trol i pred ono malo forumasa koji te tolerisu...
Da ovo ne bi bilo samo suho prepucavanje, dacu par objasnjenja za kolege sto citaju:
MFCR uopste nije los radar, naprotiv, ali tek kada zaustavi rotaciju i postane punokrvni AESA radar. Inace, vrcenjem degradira citav niz prednosti AESA radara: agilnost snopa, smanjenu mogucnost detekcije kroz duge integracijske periode, kombinovanu detekciju, navodjenje i datalink...
Najbolje rjesenje je ono sto US Navy uvodi kao standard, vise AESA radara po perimetru brodskog "tornja". To nekome djeluje samo kao vise "antena", ali kod AESA radara ta "antena" nosi 80% vrijednosti i kompleksnosti radara, jer se u njoj nalaze hiljade kompletnih malih antena, prijemnika, pojacala i koherentnih digitalnih modulatora...
Toliko o tome, dalje mozemo na nekoj od specijalizovanih tema.
-
CrveniKuk
#100472 Re: Ukrajina
Ništa posebno. Kod Italijana je to normalna pojava. Kod Britanaca je rjeđe,ali se dešava. Valjda je to cijena demokratije. Doduše,kod njih niko nikad ne pokušava da ostane u kabinetu na silu i da neda pečat,kao što je kod nas to slučaj.
-
Excel2
#100473 Re: Ukrajina
Ja ti vjerujem. Samo brate haj barem reci da si strukom blizu? Nemoguce je da toliko znas bez da ti je struka barem u doticaju sa ovim. Madner se vidi da puno prati i cita, ali i da ima ogromne rupe koje ne bi priznao jer ga karakter ubi.zilog wrote: ↑14/07/2022 20:58
Ne trebam ja dokazivati, da GEM-T nije demonstriran, nego ti, koji si napisao da jeste!
Dakle, izmislio si!!!
Ne znam, sta ce ti to? Ispadas smijesni trol i pred ono malo forumasa koji te tolerisu...![]()
Da ovo ne bi bilo samo suho prepucavanje, dacu par objasnjenja za kolege sto citaju:
MFCR uopste nije los radar, naprotiv, ali tek kada zaustavi rotaciju i postane punokrvni AESA radar. Inace, vrcenjem degradira citav niz prednosti AESA radara: agilnost snopa, smanjenu mogucnost detekcije kroz duge integracijske periode, kombinovanu detekciju, navodjenje i datalink...
Najbolje rjesenje je ono sto US Navy uvodi kao standard, vise AESA radara po perimetru brodskog "tornja". To nekome djeluje samo kao vise "antena", ali kod AESA radara ta "antena" nosi 80% vrijednosti i kompleksnosti radara, jer se u njoj nalaze hiljade kompletnih malih antena, prijemnika, pojacala i koherentnih digitalnih modulatora...
-
Helios
#100474 Re: Ukrajina
Pitaj muslimane bosnjake iz istocne Bosne te dubrovcane koliko su ti Crnogorci bratski? Za mene nisu bratski prekodrinski koljaci.Abazovic to potvrdi u sredini Srebrenice tj Potpcara
-
zilog
#100475 Re: Ukrajina
Naravno da sam strukom blizu, a i vec sam napisao da tematiku poznajem do nivoa cipova.Excel2 wrote: ↑14/07/2022 21:06Ja ti vjerujem. Samo brate haj barem reci da si strukom blizu? Nemoguce je da toliko znas bez da ti je struka barem u doticaju sa ovim. Madner se vidi da puno prati i cita, ali i da ima ogromne rupe koje ne bi priznao jer ga karakter ubi.SpoilerShowzilog wrote: ↑14/07/2022 20:58
Dakle, izmislio si!!!
Ne znam, sta ce ti to? Ispadas smijesni trol i pred ono malo forumasa koji te tolerisu...![]()