Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
neki wrote: ↑12/07/2022 15:18
Iskreno ne vidim razlog zašto bi Bošnjacima most smetao, pogotovo onima koji imaju nekretninu ili ljetuju u Neumu..Neum je ovim mostom dobio savršenu obilaznicu, manje saobraćajne gužve u ljetnim mjesecima. Raspon i visina mosta je dovoljna da ispod njega bez problema prođu brodovi koji mogu uploviti u neumski zaljev..
Po meni je pozitivno što i ovim Hrvatska definitivno potvrđuje teritorijalni integritet BiH. Rat sam proveo u Hrvatskoj i sjećam se brojnih inicijativa da u pregovorima Hrvatska mora insistirati na pripajanju Neuma Hrvatskoj, upravo radi teritorijalne povezanosti sa Dubrovnikom..
Ma u redu je za sada. Šta će biti za 30-40-50 godina ko zna. Možda se steknu uslovi za tužbicu.
Iskreno se nadam da će za 30-40-50 godina Hrvatska i BiH kao konfederalne države uživati u članstvu EU, jer su jedna na drugu upućene u saobraćajnom, ekonomskom, geografskom i kulturološkom smislu više nego ijedna druga država u EU..
Neum će imati lijepu zaobilaznicu u vidu mosta, a autoput za Dubrovnik će prolaziti kroz Hercegovinu..
Ma u redu je za sada. Šta će biti za 30-40-50 godina ko zna. Možda se steknu uslovi za tužbicu.
Iskreno se nadam da će za 30-40-50 godina Hrvatska i BiH kao konfederalne države uživati u članstvu EU, jer su jedna na drugu upućene u saobraćajnom, ekonomskom, geografskom i kulturološkom smislu više nego ijedna druga država u EU..
Neum će imati lijepu zaobilaznicu u vidu mosta, a autoput za Dubrovnik će prolaziti kroz Hercegovinu..
patriot_bih wrote: ↑12/07/2022 15:53
@dalmatinka na vulgarnost sam odgovorio istom mjerom
ovo je forum i ne bi me neko trebao sprječavati da iznosim svoje mišljenje
iznio sam jasne argumente i činjenice, ne znam zašto ste vi Hrvati toliko emotivni oko ovog mosta ako je sve čista posla
@istra sigurno nije nacionalist, toliko sam mogao zakljuciti iz njegovih postova.
@dalmatinka je malo nacionalno upaljena (cudno za zene), ali ne vjerujem da je zlonamjerna.
Jednostavno, boji se da joj neko ne otme Hrvatsku (iz koje i Hrvati odlaze).
iznio sam jasne argumente i činjenice, ne znam zašto ste vi Hrvati toliko emotivni oko ovog mosta ako je sve čista posla
@istra sigurno nije nacionalist, toliko sam mogao zakljuciti iz njegovih postova.
@dalmatinka je malo nacionalno upaljena (cudno za zene), ali ne vjerujem da je zlonamjerna.
Vjerovao ili ne nisam, niti malo. Samo ponekad na bezobrazluk ne volim ostati dužna.
Vjerovao ili ne nisam, niti malo. Samo ponekad na bezobrazluk ne volim ostati dužna.
A bezobrazluk je po tebi bilo kakva kritika Hrvatske ili Hrvata.
Neće niko ništa oteti. Nadamo se da će biti kao što je napisao @neki kao u pjesmi John Lennona - Imagine ili makar približno
Oslonjeni smo jedni na druge, trebala bi bolja i iskrenija saradnja, ali...
Ne moramo ni imati brodove. Dvoljno da smo arapima ili kinezima dali pola udjela pa da naprave luku od vlastitih sredstava.
Logično.
Bolje Arapi i Kinezi kao prastari Bosanci nego Hrvati , jel tako ?
Nije ili ili, BH Hrvati će imati koristi od luke kao i svi ostali građani.
Nažalost, trenutno BH Hrvati slijede geopolitičke interese Republike Hrvatske.
Kinezi i Arapi zato što imaju kapital da grade megaprojekat kao što je luka.
Nekako mi je ok da Hrvatske poveze teritorij i sve to. Eto usao je nekakav veliki brod u Neum skoro i niko s broda nije spuco glavom od taj most.
Ali zar nismo mogli dobiti nesto jos malo mora?
Da je Hrvatska dobar frend-susjed, trebala je sama reci "evo vam jos 60-70 km mora da se ne patite, sta ce nama ovoliko", a ne da ceka da trazimo.
Kako Hrvatska ima onoliku obalu i bas se ono neprirodno opasala oko Bosne?
Piaty wrote: ↑12/07/2022 21:18
Ali zar nismo mogli dobiti nesto jos malo mora?
Da je Hrvatska dobar frend-susjed, trebala je sama reci "evo vam jos 60-70 km mora da se ne patite, sta ce nama ovoliko", a ne da ceka da trazimo.
Kako Hrvatska ima onoliku obalu i bas se ono neprirodno opasala oko Bosne?