Povorka ponosa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Niemand

#3726 Re: Povorka ponosa

Post by Niemand »

Tempo wrote: 26/06/2022 01:18
Niemand wrote: 26/06/2022 01:15 U ovoj zemlji su ljude ubijali, silovali, mucili i proganjali, koji su bili mozda ateiste ili hare krisne ali su imali muslimansko ime ili prezime, pa cak i kad nisu imali ni muslimansko ime ni prezime ali im je dedo bio musliman.

I vi pisite te svoje bljuvotine misleci valjda kako cete sa tom svojom mrznjom ljudima objasniti sta je tolerancija i suzivot ili sta vec.

Strasno je kakvi se sve fasisti skrivaju ispod nekakvog antifasizma i tolerancije.

Vi ljudi niste normalni, a ne lgbtq ili vjernici, vec bas vi, jbn fasisti.
semitska imena.
De ti jos malo te tolerancije i antifasizma.
mirza_15

#3727 Re: Povorka ponosa

Post by mirza_15 »

Tempo wrote: 26/06/2022 01:12
mirza_15 wrote: 26/06/2022 01:06 Moje mišljenje
haj ne seri tita ti.
Samo vi furajte svoje ideološke gluposti pa ćeš gledati još 30 najtežih godina sa SDA. Najbolji ste njihovi igrači. Zabijate vrhunske golove, pod prečku, u izbornoj godini. Pa 2 + 2 ne znate sabrati! Osnove ne razumijete! Možeš vrijeđati do sutra, a NS može ovo nastaviti, ali onda poslije oktobra uzmite kokice i gledajte Semira kao premijera KS, Zahiragića ili Devića kao predsjedavajućeg skupštine kantona, a možda se neki od njih dokopa i ministarske fotelje. A eto vam nazad i dia Faruka. Pa je li moguće da ste baš toliki slijepci da ne vidite očigledno?
Tempo
ZeModerator

#3728 Re: Povorka ponosa

Post by Tempo »

Niemand wrote: 26/06/2022 01:20
Tempo wrote: 26/06/2022 01:18

semitska imena.
pa to je to. nema muslimanskih imena. imaju semitska imena. kud ces vece tolerancije.
Tempo
ZeModerator

#3729 Re: Povorka ponosa

Post by Tempo »

mirza_15 wrote: 26/06/2022 01:20
Tempo wrote: 26/06/2022 01:12

haj ne seri tita ti.
Samo vi furajte svoje ideološke gluposti pa ćeš gledati još 30 najtežih godina sa SDA. Najbolji ste njihovi igrači. Zabijate vrhunske golove, pod prečku, u izbornoj godini. Pa 2 + 2 ne znate sabrati! Osnove ne razumijete! Možeš vrijeđati do sutra, a NS može ovo nastaviti, ali onda poslije oktobra uzmite kokice i gledajte Semira kao premijera KS, Zahiragića ili Devića kao predsjedavajućeg skupštine kantona, a možda se neki od njih dokopa i ministarske fotelje. A eto vam nazad i dia Faruka. Pa je li moguće da ste baš toliki slijepci da ne vidite očigledno?
Fauja Singh

#3730 Re: Povorka ponosa

Post by Fauja Singh »

Ova parada je u tolikoj zizi javnosti kao da je jedini problem koji imamo.
Danas ljudi oko mene kukaju sto je grad blokiran, a nije problem sto je zbog urbicida 5 dana u sedmici grad u tolikom saobracajnom kolapsu da kad krenem s posla u 16h, a koji je 7-8 kilometara udaljen od mog stana, treba mi 40 minuta da dodjem kuci.
Evo uzi clan porodice bolestan, ima zdravstvene tegobe koje itekako uticu na kvalitet zivota i mjesecima ceka termin kod specijaliste, na kraju mi dodje da ja odem sa njim u dom zdravlja i haos napravim, da ako treba postavim satorcic pred vratima doma zdravlja i zovnem medije da bi se neko natjerao da radi svoj posao za koji je sigurno dobro placen i to zahvaljujuci meni i meni slicnima.
Boli me ba neka stvar za LGBT populacijom, imamo mi vecih problema i mogu podnijeti da jedan dan u godini ne mogu otici u centar grada jer je blokiran zbog pride-a, odoh u prirodu, van grada, ostat cu u kuci ako treba, prilagodit cu se taj jedan dan, ako im je ceif da jedan dan u godini hodaju gradom i traze neka svoja prava, neka im bude, sigurno zbog toga necu postati peder, ali hocu najebati jer nam je gorivo haos skupo a drzava ne ukida akcize, cak sta vise politicari zadovoljno trljaju ruke, hocu najebati ako mi se sta desi clanu porodice jer doktori ne rade svoj posao, mnogi su zbog njihovog nerada i najebali.
Maloprije gledam onog satro efendiju na Face-u, heterosexualan sam ali tacno me stid ko govori u "nase" ime, jos on kao vjernik, malo malo pa "subhanallah" a citavo vrijeme podjebava, kralju ako se ne slazes sa stavovima suprotne strane, a vjernik si, iznesi svoj stav kulturno i dostojanstveno, a ne da podjebavas ko da si u kafani s rajom.
Last edited by Fauja Singh on 26/06/2022 01:32, edited 2 times in total.
Niemand

#3731 Re: Povorka ponosa

Post by Niemand »

Tempo wrote: 26/06/2022 01:23
Niemand wrote: 26/06/2022 01:20

pa to je to. nema muslimanskih imena. imaju semitska imena. kud ces vece tolerancije.
Pa priznajem da mi nije najjasnije ni dan danas kako su to tacno fasisti znali kojem je ateisti dedo bio musliman. Ali im je to nesto bilo bitno pa su znali.

Antifasisto.
Tempo
ZeModerator

#3732 Re: Povorka ponosa

Post by Tempo »

Niemand wrote: 26/06/2022 01:27 Pa priznajem da mi nije najjasnije
to je kod tebe permanentno stanje. a i neznalica si.
Niemand

#3733 Re: Povorka ponosa

Post by Niemand »

Tempo wrote: 26/06/2022 01:28
Niemand wrote: 26/06/2022 01:27 Pa priznajem da mi nije najjasnije
to je kod tebe permanentno stanje. a i neznalica si.
Ne znam sta je antifasizam, aj ges?

Nista, de ti ljudima sa tim svojim antifasizmom nekako objasni sta je tolerancija i suzivot, da te ne prekida neznalica dalje.

Slobodno.
xoklix

#3734 Re: Povorka ponosa

Post by xoklix »

Gledaj moderacije i uvredljivih komentara.
Mogu u isti koš sa pučanstvom hb foruma.
John Cleese

#3735 Re: Povorka ponosa

Post by John Cleese »

guruguru95 wrote: 25/06/2022 22:46
Ommadawn wrote: 25/06/2022 22:07

Znam kako mu je.
Kod mene se piva danas do 14.00 prodavala, ja nisam stigao kupiti i danas sjedim na balkonu, slikam i kontam “A što bi sad sjela fino, kud ne stigoh uzeti”.
I sad svijet zbog toga mora propasti? Eeejs…
Ja ti fino odgovorim, a vas dvojica se nastavite šprdati i ismijavati ljude kojima je danas uskraćena sloboda kretanja :mrgreen:

Jebe mi se za pivom, imam je dovoljno u podrumu do kraja avgusta :mrgreen: Ne želim ba da mi iko blokira grad i pravi opsadno stanje 9 sati, usred vikenda, je li vam to jasno? Je li to toliko teško shvatiti?
Nije on kriv - napisao si da si alkoholicar, pa sam se nasalio (to bi znacilo da niti mislim da si zaista alkoholicar niti zaista mislim da ti je zafalilo pive usred vikenda), jer nedostatak logistike bi bio dovoljno jak razlog za toliku kunjavu :D

Ako i imas razloga da se ljutis na mene, ne bih rekao da imas razloga da se ljutis i na te ljude zbog kojih su danas (zapravo juce, prosla je ponoc) tebi, kako kazes, uskratili slobodu kretanja, jer bi i oni sigurno radije hodali gradom bez obezbjedjenja, kad bi to bilo moguce.

Nisu krivi oni nego humanoidi koji, iz raznih razloga, misle da imaju pravo (a donedavno su mislili da imaju i moc) da odredjuju ko, kuda i kada moze slobodno hodati, a ko ne - i posto ti humanoidi samo silu postuju, samo silom im je i moguce usaditi, makar i u formi uslovnog refleksa, naviku da se od necega sto im se ne dopada, a objektivno ih ne ugrozava sklanjaju, umjesto da reze i ujedaju.

Kad se to konacno desi, nikome vise nece trebati obezbjedjenje, a desice se, prije ili kasnije.

U medjuvremenu, mozes do besvijesti ponavljati kako "niko nema pravo" da tebi pokvari vikend - u stvarnosti itekako ima pravo i isto to ce uraditi i naredne godine i ti to znas :D
Last edited by John Cleese on 26/06/2022 02:09, edited 1 time in total.
guruguru95

#3736 Re: Povorka ponosa

Post by guruguru95 »

John Cleese wrote: 26/06/2022 01:43
guruguru95 wrote: 25/06/2022 22:46

Ja ti fino odgovorim, a vas dvojica se nastavite šprdati i ismijavati ljude kojima je danas uskraćena sloboda kretanja :mrgreen:

Jebe mi se za pivom, imam je dovoljno u podrumu do kraja avgusta :mrgreen: Ne želim ba da mi iko blokira grad i pravi opsadno stanje 9 sati, usred vikenda, je li vam to jasno? Je li to toliko teško shvatiti?

Nije on kriv - napisao si da si alkoholicar, pa sam se nasalio (to bi znacilo da niti mislim da si zaista alkoholicar niti zaista mislim da ti je zafalilo pive usred vikenda), jer nedostatak logistike bi bio dovoljno jak tazlog za toliku kunjavu :D

Ako i imas razloga da se ljutis na mene, ne bih rekao da imas razloga da se ljutis i na te ljude zbog kojih su danas (zapravo juce, prosla je ponoc) tebi, kako kazes, uskratili slobodu kretanja, jer bi i oni sigurno radije hodali gradom bez obezbjedjenja, kad bi to bilo moguce.

Nisu krivi oni nego humanoidi koji, iz raznih razloga, misle da imaju pravo (a donedavno su mislili da imaju i moc) da odredjuju ko, kuda i kada moze slobodno hodati, a ko ne - i posto ti humanoidi samo silu postuju, samo silom im je i moguce usaditi, makar i u formi uslovnog refleksa, naviku da se od necega sto im se ne dopada, a objektivno ih ne ugrozava sklanjaju, umjesto da reze i ujedaju.

Kad se to konacno desi, nikome vise nece trebati obezbjedjenje, a desice se, prije ili kasnije.

U medjuvremenu, mozes do besvijesti ponavljati kako "niko nema pravo" da tebi pokvari vikend - u stvarnosti itekako ima pravo i isto to ce uraditi i naredne godine i ti to znas :D

A ta prica o zbivanjima u Banjaluci kao uvjetu da covjek stekne pravo komentirati nesto sto se zbiva bilo gdje u svijetu, pa tako i u Sarajevu je potpuno bezvezna. Znam da ti nije jasno, ali, eto, vjeruj mi :D
Znam, kasnije sam to i obrisao, kao što vidiš. :mrgreen: Ommadawn je super momak :thumbup:

Nemam više snage da ponavljam ono što je poenta moje frustracije. Ne, NIKO nema pravo da mi u miru blokira grad 9 sati i pravi opsadno stanje - NIKO.
Last edited by guruguru95 on 26/06/2022 02:23, edited 1 time in total.
Hakiz

#3737 Re: Povorka ponosa

Post by Hakiz »

Nego, kad će taj kandidatski status, majka mu stara, pa zaslužili smo ga,...
John Cleese

#3738 Re: Povorka ponosa

Post by John Cleese »

guruguru95 wrote: 26/06/2022 01:51

Nije on kriv - napisao si da si alkoholicar, pa sam se nasalio (to bi znacilo da niti mislim da si zaista alkoholicar niti zaista mislim da ti je zafalilo pive usred vikenda), jer nedostatak logistike bi bio dovoljno jak tazlog za toliku kunjavu :D

A ta prica o zbivanjima u Banjaluci kao uvjetu da covjek stekne pravo komentirati nesto sto se zbiva bilo gdje u svijetu, pa tako i u Sarajevu je potpuno bezvezna. Znam da ti nije jasno, ali, eto, vjeruj mi :D
Znam, kasnije sam to i obrisao, kao što vidiš. :mrgreen: Ommadawn je super momak :thumbup:

Nemam više snage da ponavljam ono što je poenta moje frustracije. Ne, NIKO nema pravo da mi u miru blokira grad 9 sati i pravi opsadno stanje - NIKO.
Vidio sam nakon sto sam procitao ovaj tvoj komentar. Lijepo :thumbup:
guruguru95

#3739 Re: Povorka ponosa

Post by guruguru95 »

John Cleese wrote: 26/06/2022 02:03
guruguru95 wrote: 26/06/2022 01:51

Ako možeš, izbriši i ti nekako taj citat, da ne ostane u chatu. Sve okej :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3740 Re: Povorka ponosa

Post by Chmoljo »

guruguru95 wrote: 26/06/2022 01:18
Tempo wrote: 26/06/2022 01:10

meni isto boli kurac za tvoj grad, ali trebas znati da ti grad nije blokirala grupa od 500 lezbi i deraša sa prijateljima, jer ih je premalo za tako nesto, nego svi ostali ucesnici u tom dogadjaju. dakle talibansko-desnicarske pedercine, i policija koja je bila prinudjena da zastiti ljude od ovih neandeartalaca.
Sličan odgovor mi je prije sat-dva poslala i Bloo. :mrgreen: Nikad i nigdje nisam rekao da mi je grad blokirala LGBT grupa, nego nabijam sve odreda u lancu odgovornosti za današnji teror.

Evo još jednom da podebljam: NIKO nema pravo da mi blokira grad i uskrati slobodu kretanja čitav dan! Kraj priče! :thumbup:
uskraćivanje slobode kretanja podrazumijeva zatvor ili pritvor, a ne neke ulice kojima si naumio proći.

podebljaj malo gradivo.
John Cleese

#3741 Re: Povorka ponosa

Post by John Cleese »

guruguru95 wrote: 26/06/2022 02:05
John Cleese wrote: 26/06/2022 02:03

Ako možeš, izbriši i ti nekako taj citat, da ne ostane u chatu. Sve okej :thumbup:
Hocu :thumbup:
guruguru95

#3742 Re: Povorka ponosa

Post by guruguru95 »

Chmoljo wrote: 26/06/2022 02:06

Sličan odgovor mi je prije sat-dva poslala i Bloo. :mrgreen: Nikad i nigdje nisam rekao da mi je grad blokirala LGBT grupa, nego nabijam sve odreda u lancu odgovornosti za današnji teror.

Evo još jednom da podebljam: NIKO nema pravo da mi blokira grad i uskrati slobodu kretanja čitav dan! Kraj priče! :thumbup:
uskraćivanje slobode kretanja podrazumijeva zatvor ili pritvor, a ne neke ulice kojima si naumio proći.

podebljaj malo gradivo.
:thumbup:
Last edited by guruguru95 on 26/06/2022 02:16, edited 1 time in total.
Droog

#3743 Re: Povorka ponosa

Post by Droog »

Niemand wrote: 26/06/2022 01:27
Tempo wrote: 26/06/2022 01:23

Pa priznajem da mi nije najjasnije ni dan danas kako su to tacno fasisti znali kojem je ateisti dedo bio musliman. Ali im je to nesto bilo bitno pa su znali.

Antifasisto.
Ako ćemo realno, čovjek ništa nije slagao.
Ne postoje muslimanska imena. Kao musliman, obavezan si da djetetu daš ime lijepog značenja. Imaju jos neka pravila, sta možeš a sta ne možeš, al u suštini to je to.

Ode ovo daleko.
Hakiz

#3744 Re: Povorka ponosa

Post by Hakiz »

Tako je i u SAD krenulo, itakako ima pravo, pa sada kuku lele, ne daju nam abortus.

Sve jednog dana dođe na naplatu, pa i to "Imam pravo, šta mi možeš".
Niemand

#3745 Re: Povorka ponosa

Post by Niemand »

Droog wrote: 26/06/2022 02:14
Niemand wrote: 26/06/2022 01:27

Antifasisto.
Ne postoje muslimanska imena. Kao musliman, obavezan si da djetetu daš ime lijepog značenja. Imaju jos neka pravila, sta možeš a sta ne možeš, al u suštini to je to.

Ode ovo daleko.
Sve fino, al tim fasistima su postojala i muslimanska prezimena i muslimansko porijeklo, kamoli imena.

Al dobro, slobodno nastavite o antifasizmu i toleranciji.
Raigor Stonehoof

#3746 Re: Povorka ponosa

Post by Raigor Stonehoof »

Generalno mi je svejedno za povorku, mozda bi mi smetalo da sam morao u grad danas, ali srecom nisam. Ali kad vidim po FB ko sve kuka i narice, pjeni i prijeti zbog ovog danas, zelim svim srcem da bude duplo veca sljedece godine :D
canvra888

#3747 Re: Povorka ponosa

Post by canvra888 »

Niemand wrote: 26/06/2022 02:28
Droog wrote: 26/06/2022 02:14

Ode ovo daleko.
Sve fino, al tim fasistima su postojala i muslimanska prezimena i muslimansko porijeklo, kamoli imena.

Al dobro, slobodno nastavite o antifasizmu i toleranciji.
Mislim da gubiš vrijeme pokušavajući objasniti neke očigledne stvari.
John Cleese

#3748 Re: Povorka ponosa

Post by John Cleese »

Hakiz wrote: 26/06/2022 02:15
Tako je i u SAD krenulo, itakako ima pravo, pa sada kuku lele, ne daju nam abortus.

Sve jednog dana dođe na naplatu, pa i to "Imam pravo, šta mi možeš".
Ne, ovdje je rijec o pravu izvrsne vlasti ove drzave da sluzeci se organima i sredstvima koja tome sluze realizira donesene odluke.

A uvjeren sam da ce naredne godine ovim povodom odluciti, pa tako i uraditi isto sto su uradili i juce.

Nije, naravno, nemoguce da se politicka klima u dogledno vrijeme promijeni i shodno tome neko donese i drugaciju odluku, ali bih rekao da je vjerojatnoca za takvo sto vrlo mala.
Login77777

#3749 Re: Povorka ponosa

Post by Login77777 »

Tempo wrote: 26/06/2022 01:10

meni isto boli kurac za tvoj grad, ali trebas znati da ti grad nije blokirala grupa od 500 lezbi i deraša sa prijateljima, jer ih je premalo za tako nesto, nego svi ostali ucesnici u tom dogadjaju. dakle talibansko-desnicarske pedercine, i policija koja je bila prinudjena da zastiti ljude od ovih neandeartalaca.

Eto vidio si jucer kako ima. :mrgreen:
elk

#3750 Re: Povorka ponosa

Post by elk »

Pa sto niste otisli na produzeni vikend na moru ili barem na vikendicu ili selo kod staramajke visnje da berete i pokosite? Nego, pravo na otoku (paradigma bih i polusvijeta 92-22) ili na forum. :roll:
Post Reply