De ti jos malo te tolerancije i antifasizma.Tempo wrote: ↑26/06/2022 01:18semitska imena.Niemand wrote: ↑26/06/2022 01:15 U ovoj zemlji su ljude ubijali, silovali, mucili i proganjali, koji su bili mozda ateiste ili hare krisne ali su imali muslimansko ime ili prezime, pa cak i kad nisu imali ni muslimansko ime ni prezime ali im je dedo bio musliman.
I vi pisite te svoje bljuvotine misleci valjda kako cete sa tom svojom mrznjom ljudima objasniti sta je tolerancija i suzivot ili sta vec.
Strasno je kakvi se sve fasisti skrivaju ispod nekakvog antifasizma i tolerancije.
Vi ljudi niste normalni, a ne lgbtq ili vjernici, vec bas vi, jbn fasisti.
Povorka ponosa
-
Niemand
#3726 Re: Povorka ponosa
-
mirza_15
#3727 Re: Povorka ponosa
Samo vi furajte svoje ideološke gluposti pa ćeš gledati još 30 najtežih godina sa SDA. Najbolji ste njihovi igrači. Zabijate vrhunske golove, pod prečku, u izbornoj godini. Pa 2 + 2 ne znate sabrati! Osnove ne razumijete! Možeš vrijeđati do sutra, a NS može ovo nastaviti, ali onda poslije oktobra uzmite kokice i gledajte Semira kao premijera KS, Zahiragića ili Devića kao predsjedavajućeg skupštine kantona, a možda se neki od njih dokopa i ministarske fotelje. A eto vam nazad i dia Faruka. Pa je li moguće da ste baš toliki slijepci da ne vidite očigledno?
-
Tempo
- ZeModerator
#3729 Re: Povorka ponosa
išmirza_15 wrote: ↑26/06/2022 01:20Samo vi furajte svoje ideološke gluposti pa ćeš gledati još 30 najtežih godina sa SDA. Najbolji ste njihovi igrači. Zabijate vrhunske golove, pod prečku, u izbornoj godini. Pa 2 + 2 ne znate sabrati! Osnove ne razumijete! Možeš vrijeđati do sutra, a NS može ovo nastaviti, ali onda poslije oktobra uzmite kokice i gledajte Semira kao premijera KS, Zahiragića ili Devića kao predsjedavajućeg skupštine kantona, a možda se neki od njih dokopa i ministarske fotelje. A eto vam nazad i dia Faruka. Pa je li moguće da ste baš toliki slijepci da ne vidite očigledno?
-
Fauja Singh
#3730 Re: Povorka ponosa
Ova parada je u tolikoj zizi javnosti kao da je jedini problem koji imamo.
Danas ljudi oko mene kukaju sto je grad blokiran, a nije problem sto je zbog urbicida 5 dana u sedmici grad u tolikom saobracajnom kolapsu da kad krenem s posla u 16h, a koji je 7-8 kilometara udaljen od mog stana, treba mi 40 minuta da dodjem kuci.
Evo uzi clan porodice bolestan, ima zdravstvene tegobe koje itekako uticu na kvalitet zivota i mjesecima ceka termin kod specijaliste, na kraju mi dodje da ja odem sa njim u dom zdravlja i haos napravim, da ako treba postavim satorcic pred vratima doma zdravlja i zovnem medije da bi se neko natjerao da radi svoj posao za koji je sigurno dobro placen i to zahvaljujuci meni i meni slicnima.
Boli me ba neka stvar za LGBT populacijom, imamo mi vecih problema i mogu podnijeti da jedan dan u godini ne mogu otici u centar grada jer je blokiran zbog pride-a, odoh u prirodu, van grada, ostat cu u kuci ako treba, prilagodit cu se taj jedan dan, ako im je ceif da jedan dan u godini hodaju gradom i traze neka svoja prava, neka im bude, sigurno zbog toga necu postati peder, ali hocu najebati jer nam je gorivo haos skupo a drzava ne ukida akcize, cak sta vise politicari zadovoljno trljaju ruke, hocu najebati ako mi se sta desi clanu porodice jer doktori ne rade svoj posao, mnogi su zbog njihovog nerada i najebali.
Maloprije gledam onog satro efendiju na Face-u, heterosexualan sam ali tacno me stid ko govori u "nase" ime, jos on kao vjernik, malo malo pa "subhanallah" a citavo vrijeme podjebava, kralju ako se ne slazes sa stavovima suprotne strane, a vjernik si, iznesi svoj stav kulturno i dostojanstveno, a ne da podjebavas ko da si u kafani s rajom.
Danas ljudi oko mene kukaju sto je grad blokiran, a nije problem sto je zbog urbicida 5 dana u sedmici grad u tolikom saobracajnom kolapsu da kad krenem s posla u 16h, a koji je 7-8 kilometara udaljen od mog stana, treba mi 40 minuta da dodjem kuci.
Evo uzi clan porodice bolestan, ima zdravstvene tegobe koje itekako uticu na kvalitet zivota i mjesecima ceka termin kod specijaliste, na kraju mi dodje da ja odem sa njim u dom zdravlja i haos napravim, da ako treba postavim satorcic pred vratima doma zdravlja i zovnem medije da bi se neko natjerao da radi svoj posao za koji je sigurno dobro placen i to zahvaljujuci meni i meni slicnima.
Boli me ba neka stvar za LGBT populacijom, imamo mi vecih problema i mogu podnijeti da jedan dan u godini ne mogu otici u centar grada jer je blokiran zbog pride-a, odoh u prirodu, van grada, ostat cu u kuci ako treba, prilagodit cu se taj jedan dan, ako im je ceif da jedan dan u godini hodaju gradom i traze neka svoja prava, neka im bude, sigurno zbog toga necu postati peder, ali hocu najebati jer nam je gorivo haos skupo a drzava ne ukida akcize, cak sta vise politicari zadovoljno trljaju ruke, hocu najebati ako mi se sta desi clanu porodice jer doktori ne rade svoj posao, mnogi su zbog njihovog nerada i najebali.
Maloprije gledam onog satro efendiju na Face-u, heterosexualan sam ali tacno me stid ko govori u "nase" ime, jos on kao vjernik, malo malo pa "subhanallah" a citavo vrijeme podjebava, kralju ako se ne slazes sa stavovima suprotne strane, a vjernik si, iznesi svoj stav kulturno i dostojanstveno, a ne da podjebavas ko da si u kafani s rajom.
Last edited by Fauja Singh on 26/06/2022 01:32, edited 2 times in total.
-
Niemand
#3731 Re: Povorka ponosa
Pa priznajem da mi nije najjasnije ni dan danas kako su to tacno fasisti znali kojem je ateisti dedo bio musliman. Ali im je to nesto bilo bitno pa su znali.
Antifasisto.
-
Tempo
- ZeModerator
-
Niemand
#3733 Re: Povorka ponosa
Ne znam sta je antifasizam, aj ges?
Nista, de ti ljudima sa tim svojim antifasizmom nekako objasni sta je tolerancija i suzivot, da te ne prekida neznalica dalje.
Slobodno.
- xoklix
#3734 Re: Povorka ponosa
Gledaj moderacije i uvredljivih komentara.
Mogu u isti koš sa pučanstvom hb foruma.
Mogu u isti koš sa pučanstvom hb foruma.
-
John Cleese
#3735 Re: Povorka ponosa
Nije on kriv - napisao si da si alkoholicar, pa sam se nasalio (to bi znacilo da niti mislim da si zaista alkoholicar niti zaista mislim da ti je zafalilo pive usred vikenda), jer nedostatak logistike bi bio dovoljno jak razlog za toliku kunjavuguruguru95 wrote: ↑25/06/2022 22:46Ja ti fino odgovorim, a vas dvojica se nastavite šprdati i ismijavati ljude kojima je danas uskraćena sloboda kretanja![]()
Jebe mi se za pivom, imam je dovoljno u podrumu do kraja avgustaNe želim ba da mi iko blokira grad i pravi opsadno stanje 9 sati, usred vikenda, je li vam to jasno? Je li to toliko teško shvatiti?
Ako i imas razloga da se ljutis na mene, ne bih rekao da imas razloga da se ljutis i na te ljude zbog kojih su danas (zapravo juce, prosla je ponoc) tebi, kako kazes, uskratili slobodu kretanja, jer bi i oni sigurno radije hodali gradom bez obezbjedjenja, kad bi to bilo moguce.
Nisu krivi oni nego humanoidi koji, iz raznih razloga, misle da imaju pravo (a donedavno su mislili da imaju i moc) da odredjuju ko, kuda i kada moze slobodno hodati, a ko ne - i posto ti humanoidi samo silu postuju, samo silom im je i moguce usaditi, makar i u formi uslovnog refleksa, naviku da se od necega sto im se ne dopada, a objektivno ih ne ugrozava sklanjaju, umjesto da reze i ujedaju.
Kad se to konacno desi, nikome vise nece trebati obezbjedjenje, a desice se, prije ili kasnije.
U medjuvremenu, mozes do besvijesti ponavljati kako "niko nema pravo" da tebi pokvari vikend - u stvarnosti itekako ima pravo i isto to ce uraditi i naredne godine i ti to znas
Last edited by John Cleese on 26/06/2022 02:09, edited 1 time in total.
-
guruguru95
#3736 Re: Povorka ponosa
John Cleese wrote: ↑26/06/2022 01:43Znam, kasnije sam to i obrisao, kao što vidiš.guruguru95 wrote: ↑25/06/2022 22:46
Ja ti fino odgovorim, a vas dvojica se nastavite šprdati i ismijavati ljude kojima je danas uskraćena sloboda kretanja![]()
Jebe mi se za pivom, imam je dovoljno u podrumu do kraja avgustaNe želim ba da mi iko blokira grad i pravi opsadno stanje 9 sati, usred vikenda, je li vam to jasno? Je li to toliko teško shvatiti?
Nije on kriv - napisao si da si alkoholicar, pa sam se nasalio (to bi znacilo da niti mislim da si zaista alkoholicar niti zaista mislim da ti je zafalilo pive usred vikenda), jer nedostatak logistike bi bio dovoljno jak tazlog za toliku kunjavu
Ako i imas razloga da se ljutis na mene, ne bih rekao da imas razloga da se ljutis i na te ljude zbog kojih su danas (zapravo juce, prosla je ponoc) tebi, kako kazes, uskratili slobodu kretanja, jer bi i oni sigurno radije hodali gradom bez obezbjedjenja, kad bi to bilo moguce.
Nisu krivi oni nego humanoidi koji, iz raznih razloga, misle da imaju pravo (a donedavno su mislili da imaju i moc) da odredjuju ko, kuda i kada moze slobodno hodati, a ko ne - i posto ti humanoidi samo silu postuju, samo silom im je i moguce usaditi, makar i u formi uslovnog refleksa, naviku da se od necega sto im se ne dopada, a objektivno ih ne ugrozava sklanjaju, umjesto da reze i ujedaju.
Kad se to konacno desi, nikome vise nece trebati obezbjedjenje, a desice se, prije ili kasnije.
U medjuvremenu, mozes do besvijesti ponavljati kako "niko nema pravo" da tebi pokvari vikend - u stvarnosti itekako ima pravo i isto to ce uraditi i naredne godine i ti to znas
A ta prica o zbivanjima u Banjaluci kao uvjetu da covjek stekne pravo komentirati nesto sto se zbiva bilo gdje u svijetu, pa tako i u Sarajevu je potpuno bezvezna. Znam da ti nije jasno, ali, eto, vjeruj mi![]()
Ommadawn je super momak
Nemam više snage da ponavljam ono što je poenta moje frustracije. Ne, NIKO nema pravo da mi u miru blokira grad 9 sati i pravi opsadno stanje - NIKO.
Last edited by guruguru95 on 26/06/2022 02:23, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#3737 Re: Povorka ponosa
Nego, kad će taj kandidatski status, majka mu stara, pa zaslužili smo ga,...
-
John Cleese
#3738 Re: Povorka ponosa
Vidio sam nakon sto sam procitao ovaj tvoj komentar. Lijepoguruguru95 wrote: ↑26/06/2022 01:51Znam, kasnije sam to i obrisao, kao što vidiš.John Cleese wrote: ↑26/06/2022 01:43
Nije on kriv - napisao si da si alkoholicar, pa sam se nasalio (to bi znacilo da niti mislim da si zaista alkoholicar niti zaista mislim da ti je zafalilo pive usred vikenda), jer nedostatak logistike bi bio dovoljno jak tazlog za toliku kunjavu
A ta prica o zbivanjima u Banjaluci kao uvjetu da covjek stekne pravo komentirati nesto sto se zbiva bilo gdje u svijetu, pa tako i u Sarajevu je potpuno bezvezna. Znam da ti nije jasno, ali, eto, vjeruj mi![]()
Ommadawn je super momak
Nemam više snage da ponavljam ono što je poenta moje frustracije. Ne, NIKO nema pravo da mi u miru blokira grad 9 sati i pravi opsadno stanje - NIKO.
-
guruguru95
#3739 Re: Povorka ponosa
Ako možeš, izbriši i ti nekako taj citat, da ne ostane u chatu. Sve okejJohn Cleese wrote: ↑26/06/2022 02:03Vidio sam nakon sto sam procitao ovaj tvoj komentar. Lijepoguruguru95 wrote: ↑26/06/2022 01:51
Znam, kasnije sam to i obrisao, kao što vidiš.Ommadawn je super momak
Nemam više snage da ponavljam ono što je poenta moje frustracije. Ne, NIKO nema pravo da mi u miru blokira grad 9 sati i pravi opsadno stanje - NIKO.![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3740 Re: Povorka ponosa
uskraćivanje slobode kretanja podrazumijeva zatvor ili pritvor, a ne neke ulice kojima si naumio proći.guruguru95 wrote: ↑26/06/2022 01:18Sličan odgovor mi je prije sat-dva poslala i Bloo.Tempo wrote: ↑26/06/2022 01:10
meni isto boli kurac za tvoj grad, ali trebas znati da ti grad nije blokirala grupa od 500 lezbi i deraša sa prijateljima, jer ih je premalo za tako nesto, nego svi ostali ucesnici u tom dogadjaju. dakle talibansko-desnicarske pedercine, i policija koja je bila prinudjena da zastiti ljude od ovih neandeartalaca.Nikad i nigdje nisam rekao da mi je grad blokirala LGBT grupa, nego nabijam sve odreda u lancu odgovornosti za današnji teror.
Evo još jednom da podebljam: NIKO nema pravo da mi blokira grad i uskrati slobodu kretanja čitav dan! Kraj priče!![]()
podebljaj malo gradivo.
-
John Cleese
#3741 Re: Povorka ponosa
Hocuguruguru95 wrote: ↑26/06/2022 02:05Ako možeš, izbriši i ti nekako taj citat, da ne ostane u chatu. Sve okej![]()
-
guruguru95
#3742 Re: Povorka ponosa
Chmoljo wrote: ↑26/06/2022 02:06uskraćivanje slobode kretanja podrazumijeva zatvor ili pritvor, a ne neke ulice kojima si naumio proći.guruguru95 wrote: ↑26/06/2022 01:18
Sličan odgovor mi je prije sat-dva poslala i Bloo.Nikad i nigdje nisam rekao da mi je grad blokirala LGBT grupa, nego nabijam sve odreda u lancu odgovornosti za današnji teror.
Evo još jednom da podebljam: NIKO nema pravo da mi blokira grad i uskrati slobodu kretanja čitav dan! Kraj priče!![]()
podebljaj malo gradivo.
Last edited by guruguru95 on 26/06/2022 02:16, edited 1 time in total.
- Droog
#3743 Re: Povorka ponosa
Ako ćemo realno, čovjek ništa nije slagao.
Ne postoje muslimanska imena. Kao musliman, obavezan si da djetetu daš ime lijepog značenja. Imaju jos neka pravila, sta možeš a sta ne možeš, al u suštini to je to.
Ode ovo daleko.
-
Hakiz
#3744 Re: Povorka ponosa
Tako je i u SAD krenulo, itakako ima pravo, pa sada kuku lele, ne daju nam abortus.John Cleese wrote: ↑26/06/2022 01:43
U medjuvremenu, mozes do besvijesti ponavljati kako "niko nema pravo" da tebi pokvari vikend - u stvarnosti itekako ima pravo i isto to ce uraditi i naredne godine i ti to znas![]()
Sve jednog dana dođe na naplatu, pa i to "Imam pravo, šta mi možeš".
-
Niemand
#3745 Re: Povorka ponosa
Sve fino, al tim fasistima su postojala i muslimanska prezimena i muslimansko porijeklo, kamoli imena.
Al dobro, slobodno nastavite o antifasizmu i toleranciji.
- Raigor Stonehoof
#3746 Re: Povorka ponosa
Generalno mi je svejedno za povorku, mozda bi mi smetalo da sam morao u grad danas, ali srecom nisam. Ali kad vidim po FB ko sve kuka i narice, pjeni i prijeti zbog ovog danas, zelim svim srcem da bude duplo veca sljedece godine 
- canvra888
#3747 Re: Povorka ponosa
-
John Cleese
#3748 Re: Povorka ponosa
Ne, ovdje je rijec o pravu izvrsne vlasti ove drzave da sluzeci se organima i sredstvima koja tome sluze realizira donesene odluke.Hakiz wrote: ↑26/06/2022 02:15Tako je i u SAD krenulo, itakako ima pravo, pa sada kuku lele, ne daju nam abortus.John Cleese wrote: ↑26/06/2022 01:43
U medjuvremenu, mozes do besvijesti ponavljati kako "niko nema pravo" da tebi pokvari vikend - u stvarnosti itekako ima pravo i isto to ce uraditi i naredne godine i ti to znas![]()
Sve jednog dana dođe na naplatu, pa i to "Imam pravo, šta mi možeš".
A uvjeren sam da ce naredne godine ovim povodom odluciti, pa tako i uraditi isto sto su uradili i juce.
Nije, naravno, nemoguce da se politicka klima u dogledno vrijeme promijeni i shodno tome neko donese i drugaciju odluku, ali bih rekao da je vjerojatnoca za takvo sto vrlo mala.
- Login77777
#3749 Re: Povorka ponosa
Eto vidio si jucer kako ima.guruguru95 wrote: ↑26/06/2022 01:18Sličan odgovor mi je prije sat-dva poslala i Bloo.Tempo wrote: ↑26/06/2022 01:10
meni isto boli kurac za tvoj grad, ali trebas znati da ti grad nije blokirala grupa od 500 lezbi i deraša sa prijateljima, jer ih je premalo za tako nesto, nego svi ostali ucesnici u tom dogadjaju. dakle talibansko-desnicarske pedercine, i policija koja je bila prinudjena da zastiti ljude od ovih neandeartalaca.Nikad i nigdje nisam rekao da mi je grad blokirala LGBT grupa, nego nabijam sve odreda u lancu odgovornosti za današnji teror.
-
elk
#3750 Re: Povorka ponosa
Pa sto niste otisli na produzeni vikend na moru ili barem na vikendicu ili selo kod staramajke visnje da berete i pokosite? Nego, pravo na otoku (paradigma bih i polusvijeta 92-22) ili na forum.