Sta si zinula tu, nako kazem jer sta cu ti reci uopste na povezivanje radikalnog sa radikalnim?
Da je odlicno? Nije, brate.
NE znam.
Kao što rekoh ranije. Neodgojena si.
Nije živa, ali je napisala dovoljno da znamo kako je manje-više tipična predstavnica drugog vala, te da bi je kao takvu današnje feministkinje ekskomunicirale kao i J.K.konoplja wrote: ↑21/06/2022 22:42Mhm, a spol (tijelo), prema mom razumjevanju egzistencijalizma, je upravo dio egzistencije. Dolazi prije prije aplikacije svih mitova, ideja, teorija, kulture... tj. esencije.
Ono, vise je mislila to u stilu kao zena-kuhinja, zena-cisti i ostalo u duhu vremena. Iz toga sljedi ta misao da se s tim ne radas, nego postajes.
Moje razumljevanje i interpretacija.
Nije ziva, ne mozemo je pitati jbg.![]()
Dobro, ja sam eto neodgojena jer sam ti rekla da necu nista reci.
Nalaziš se u Upside Down, udaraš po Mind Flyerovim pipcima, i pitaš se je li smetaš.
Ovo kod clown fish nema nikakve veze sa ovom transrodnom zajebancijom o kojoj se ovdje piše.
I ja mislim da bi joj usljedio Excommuicado iz Hotela Feminizam.n+1 wrote: ↑21/06/2022 22:58Nije živa, ali je napisala dovoljno da znamo kako je manje-više tipična predstavnica drugog vala, te da bi je kao takvu današnje feministkinje ekskomunicirale kao i J.K.konoplja wrote: ↑21/06/2022 22:42
Mhm, a spol (tijelo), prema mom razumjevanju egzistencijalizma, je upravo dio egzistencije. Dolazi prije prije aplikacije svih mitova, ideja, teorija, kulture... tj. esencije.
Ono, vise je mislila to u stilu kao zena-kuhinja, zena-cisti i ostalo u duhu vremena. Iz toga sljedi ta misao da se s tim ne radas, nego postajes.
Moje razumljevanje i interpretacija.
Nije ziva, ne mozemo je pitati jbg.![]()
Uostalom, knjiga joj se zove Drugi spol, a ne Drugi rod.![]()
Pa sta mi ne rece da je tema moja, jer ako je bas eto moja, a ne forumska, kako sam mislila, onda na mojoj temi:
Ali, to im je biološka datost.Bloo wrote: ↑21/06/2022 22:54NE znam.
Znam da postoje vrste kod kojih jedan spol ponekad glumi drugi spol (npr. ispusta hormone kao zenka)..ali sve to ima neku svoju svrhu.
Clown fishiz Potrage za Nemom
mjenja SPOL i preuzme drugu rodnu ulogu.
Kod morskih konjica je puno zanimljivije. Musko bude trudno, a zensko ga hrani i obilazi.Mozda da neko zaroni i objasni mu koncept muzevnosti i mačoizma i rodne uloge koje su u sprezi sa spolom.
Seawolf wrote: ↑21/06/2022 23:06 Ovo kod clown fish nema nikakve veze sa ovom transrodnom zajebancijom o kojoj se ovdje piše.
Naime, kod ove vrste (kao kod još nekih drugih), dolazi do stvarne promjene definicije spola jedinke na genskom nivou, u toku života te jedinke. To kod naše vrste nije moguće.
Kod riba izgled seksualnih organa i nema baš neki značaj, jer je kod njih vanjska oplodnja.Bloo wrote: ↑21/06/2022 23:19Seawolf wrote: ↑21/06/2022 23:06 Ovo kod clown fish nema nikakve veze sa ovom transrodnom zajebancijom o kojoj se ovdje piše.
Naime, kod ove vrste (kao kod još nekih drugih), dolazi do stvarne promjene definicije spola jedinke na genskom nivou, u toku života te jedinke. To kod naše vrste nije moguće.
Kod njih, mislim, cak se i spolni organi mjenjaju pod dejstvom odredenih hemijskih signala koji se slaju u odredenoj situaciji. Uglavnom sistemi koji odreduju spol naravno drugacije funkcionisu kod razlictih vrsta.
S tim da u ranom embrionskom razvoju, koliko se sjecam, posjedujemo iste strukture koje se tek kasnije diferenciraju.
Kao izuzetak naravno imamo i jedinke kojima se naknadno izmjene spolne zlijezde i organi. Zato ima i izraz intersex koji nema veze sa "zajebancijom" o kojoj pišemo već je medicinski termin.
https://en.wikipedia.org/wiki/17%CE%B2- ... deficiency
S tim da bih samo da naglasim da transrodno ne znaci nuzno i transeksualno.
Jer rod nije istoznacan sa spolom tj. seksom.
Drama king!MarlboroGold wrote: ↑21/06/2022 23:49Što temu ne mogu svojatati. Što neko od njih nije istu napravio, pa da divljaju i satiru neistomišljenike![]()
Da je onaj čije ime se ne izgovara htio, tako bi bilo.
Ovdje je naglasak na 'nego nas izgradjuju'... dok se ne pobunimo