dale cooper wrote: ↑20/06/2022 14:55
Samo mi sami možemo spoznati ono što stvarno jesmo. Zato kažem da se u tim slučajevim može govoriti samo o subjektivnoj realnosti.
Da, samo, nije da nema da mislimo da danas jesmo jedno a sutra drugo.
U prevodu, rode me kao muškarca, u jednom periodu iz ko zna kojih razloga ufuram se da sam žena, a onda prođu godine i opet se ufuram da sam, ipak, muškarac. I obratno.
Ima puno priča i svjedočenja o ljudima koji se striktno drže spola u kojem su rođeni. I mnogo onih o ljudima koji misle da su rođeni u pogrešnom spolu.
Najmanje je priča i svjedočenja ljudi koji misle da su rođeni u pogrešnom spolu, promijene ga, a onda shvate da su pogriješili. A tada bude kasno za popravni.
Biće da i trans lobi želi takve ljude ušutkati, jer im nisu baš u korist. Kvare koncepciju. Svima.
Oni su najveće žrtve klime koju je trans lobi stvorio, ljudi su zbunjeni, a trans im povlađuju da su rođeni u pogrešnom spolu. Kupe sebi pripadnike. Ohrabruju ih da promijene spol. Ali nisu krivi ako nakon tog lobiranja čovjek koji je popustio shvati da je pogriješio.
I otud, da li je neko ko se osjeća suprotno od spola u kojem je rođen stvarno tako rođen, ili ga osjećaj vara? Otud i ona opaska da dokaže da je rođen u "pogrešnom" spolu, da ga osjećaj ne vara.