All about Dragan Čović

Post Reply
guruguru95

#2851 Re: All about Dragan Čović

Post by guruguru95 »

Ne želim uvrijediti osjećanja ugroženih "legitimnih" kolega forumaša, ali srbofilsko-rusofilski papak koji je ushićeno uskliknuo: "Čuvajte republiku srpsku", usred fašističkog brloga u dijelu države gdje je izvršeno etničko čišćenje nad njegovim narodom, nikad više neće ući u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine :thumbup: :bih:
GandalfSivi

#2852 Re: All about Dragan Čović

Post by GandalfSivi »

Komsic od svih Hrvata napravio HDZ-ovce? Pretpostavljam da je od pojave Komsica HDZ-u nevjerovatno skocila popularnost i u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Bihacu, ili to pak nisu Hrvati.

Isto tako, na hrvatskim izborima nema Komsica, pa koliko ono postotaka dobija HDZ u Hercegovini, 90+%?

Demagogija bez presedana. Sto vise vlasti HDZ ima (a sve polige vlasti sem relativno beznacajnog predsjednistva su im u rukama), to je manje Hrvata u BiH. Elita se bogati sve vise, narod je sve siromasniji. Onaj rijeci mijenja korito i ne zna sta ce vise od preseravanja pa i do izmisljanja fucking porodicnog grba, sve u borbi za prava Hrvata, a ‘vamo je Zeljko kriv.

Da se razumije, ista situacija je i s druge strane, ali mi barem ponekad promjenimo malo…
JohnnyS

#2853 Re: All about Dragan Čović

Post by JohnnyS »

GandalfSivi wrote: 16/06/2022 21:45 Komsic od svih Hrvata napravio HDZ-ovce? Pretpostavljam da je od pojave Komsica HDZ-u nevjerovatno skocila popularnost i u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Bihacu, ili to pak nisu Hrvati.

Isto tako, na hrvatskim izborima nema Komsica, pa koliko ono postotaka dobija HDZ u Hercegovini, 90+%?

Demagogija bez presedana. Sto vise vlasti HDZ ima (a sve polige vlasti sem relativno beznacajnog predsjednistva su im u rukama), to je manje Hrvata u BiH. Elita se bogati sve vise, narod je sve siromasniji. Onaj rijeci mijenja korito i ne zna sta ce vise od preseravanja pa i do izmisljanja fucking porodicnog grba, sve u borbi za prava Hrvata, a ‘vamo je Zeljko kriv.

Da se razumije, ista situacija je i s druge strane, ali mi barem ponekad promjenimo malo…

Pogledaj postotak HDZa 2006 i pogledaj danas. Ko hoće vidjeti, shvatit će, tko neće, nema mu pomoći, svi su Hrvati ustaše
metal

#2854 Re: All about Dragan Čović

Post by metal »

guruguru95 wrote: 16/06/2022 21:44 Ne želim uvrijediti osjećanja ugroženih "legitimnih" kolega forumaša, ali srbofilsko-rusofilski papak koji je ushićeno uskliknuo: "Čuvajte republiku srpsku", usred fašističkog brloga u dijelu države gdje je izvršeno etničko čišćenje nad njegovim narodom, nikad više neće ući u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine :thumbup: :bih:
Nemam ništa bolje mišljenje o Čoviću od tebe.

Ali je problem što se ovdje sve Hrvate gleda kroz Čovića, a istovremeno ih se tjera pod Čovićevu šapu agresivnom politikom tzv. probosanskih stranaka.
metal

#2855 Re: All about Dragan Čović

Post by metal »

mo-town wrote: 16/06/2022 21:22
metal wrote: 16/06/2022 20:57

Imale su i tzv. probosanske stranke 20 godina da naprave državu, pa šta su napravile?

Nakon Berijevih amandmana (i povoda za samoupravu) im je bio otvoren put. Imali smo u to vrijeme i pluralizam među Hrvatima. Pa je ministar financija FBiH bio Nikola Grabovac, jedan od najboljih na toj funkciji. Ali se zamjerio strancima, pa su mu napakovali aferu sa kafom, a kolege iz Vlade ga lagano pustile niz vodu.

Tačno, imali smo i Jozu Križanovića kao člana Predsjedništva BiH. I to je Predsjedništvo radilo dobar posao u teškom vremenu (11. septembar i sl.). Ali, jesi li ikad čuo Jozu da se bori protiv prava Hrvata, kao što to govori Komšić?

A sad o Komšiću. Njegov prvi izbor u Predsjedništvo BiH značio je nadu da će pružiti ruku "normalnim" Hrvatima i dati im alternativu HDZ-u. A šta je gospodin uradio? Uspio je maltene od svih Hrvata napraviti HDZ-ovce. E, svaka mu čast! To nije uspio ni Tuđman.

Kažeš da Komšić zbog "ustašluka i separatizma" nikada nije bio u zapadnoj Hercegovini. Pa onda je trebao ostati u okvirima općine Novo Sarajevo i mirna Bosna. Njegov posao kao člana Predsjedništva BiH je bio da neutrališe taj "ustašluk i separatizam", a ne da ga multiplicira. I proširi na cijeli hrvatski narod (u percepciji svojih glasača).

Ta tvoja izjava da se Hrvatima oduzimanjem prava oduzima "pravo na fašizam" je toliko otrovna da ne znam da li da je uopće komentarišem. Samo ti mogu reći da nakon takve izjave nemaš pravo nikoga optuživati za fašizam.

Što se tiče Partizanskog groblja, imaju policiju i lokalnu politiku, pa neka to rješavaju. S obzirom na to da ne živim u Mostaru, o problemima sa Partizanskom grobljem mogu znati samo iz medija. I stekao sam dojam da nikome dole nije u interesu da to pitanje riješi, dobro im dođe kad zafali patriotskih tema. A definitivno je sramota to što se dešava.
Sta se moze napraviti kada jedana relativno beznacajna stranka po demokratskom kapacitetu ima sve instrumente blokade u svojim rukama i na federalnom i na drzavnom nivou? Gdje si ti zadnjih 8 godina zivota proveo?
Gdje god da sam ih proveo, bitno ne da nisam pod skutima Željka Komšića, kao neki.
GandalfSivi

#2856 Re: All about Dragan Čović

Post by GandalfSivi »

metal wrote: 16/06/2022 22:01
guruguru95 wrote: 16/06/2022 21:44 Ne želim uvrijediti osjećanja ugroženih "legitimnih" kolega forumaša, ali srbofilsko-rusofilski papak koji je ushićeno uskliknuo: "Čuvajte republiku srpsku", usred fašističkog brloga u dijelu države gdje je izvršeno etničko čišćenje nad njegovim narodom, nikad više neće ući u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine :thumbup: :bih:

Ali je problem što se ovdje sve Hrvate gleda kroz Čovića, a istovremeno ih se tjera pod Čovićevu šapu agresivnom politikom tzv. probosanskih stranaka.
Kojom ba agresivnom politikom, o cemu ti pricas?
Humljanin

#2857 Re: All about Dragan Čović

Post by Humljanin »

Meni je fascinantno kako neki u medijima a i ovdje na forumu nastupaju kao da sa sigurnošću znaju tko pravi incidente na Partizi u Mostaru.
Gospodo ako ste već toliko sigurni, dužnost vam je prijaviti to na policiji.

Ja nemam pojma tko je, a najviše mi smrdi na false flag.
Svake godine se ponavlja potpuno ista matrica.
Svake godine isti krpelji parazitiraju na istim incidentima. Kome je ovo u interesu? Pa preočito je.

Ima na tisuće spomenika koje su podigli komunisti diljem bivše Jugoslavije. Ogromna većina ih je devastirana, a samo je ovaj spomenik u redovito u fokusu javnosti i to zbog redovitih incidenata koji se periodično ponavljaju (kao) naručeni od određenih struktura koji takva nedjela koriste da bi Hrvati prikazali kao fašiste.

Mislim, ovo više ni pas s maslom pojeo ne bi.

Pored toliko spomenika u Bosni, pođi od Bugojna i šta su uradili partizanskom spomeniku, pa spomenika na Vracama...i tako dalje, na stotine ih ima.... nikoga očito od ovih vrlih zabrinutih "građana" i "antifašista" to uopće ne dira u kakvom se stanju nalazi spomenička baština u doslovno njihovom dvorištu i na kućnom pragu.

Ali zato Mostar....e to su sigurno uskrsnuli nacisti.
A devastirani spomenici po čitavoj Bosni, e to je sigurno djelo narkomana i balavurdije.

Tu priču više nitko normalan ne puši.
metal

#2858 Re: All about Dragan Čović

Post by metal »

GandalfSivi wrote: 16/06/2022 22:04
metal wrote: 16/06/2022 22:01

Znaš li ti išta uopće o politici tzv. probosanskih stranaka? Ako znaš, onda bi ti trebalo biti jasno. Ili stvarno neke stvari treba crtati?

Šta za one kojih ima najmanje znači princip "jedan čovjek, jedan glas"? Znači da se ništa neće pitati. Kako bi ti, iz perspektive Hrvata, ocijenio takvu politiku?

Šta ukidanje konstitutivnosti znači za one kojih ima najmanje?

Šta ukidanje domova naroda znači za one kojih ima najmanje?

Kratko i jasno, znači da ih se briše kao politički faktor u BiH.

Da li bi ti, da si Hrvat, na takve poteze rekao: "Super! Odlično! Jedva čekam". Ili bi se bunio kao što se i Hrvati bune?
nles

#2859 Re: All about Dragan Čović

Post by nles »

Image
JohnnyS

#2860 Re: All about Dragan Čović

Post by JohnnyS »

Humljanin wrote: 16/06/2022 22:16 Meni je fascinantno kako neki u medijima a i ovdje na forumu nastupaju kao da sa sigurnošću znaju tko pravi incidente na Partizi u Mostaru.

Svake godine isti krpelji parazitiraju na istim incidentima. Kome je ovo u interesu? Pa preočito je.

Ima na tisuće spomenika koje su podigli komunisti diljem bivše Jugoslavije. Ogromna većina ih je devastirana, a samo je ovaj spomenik u redovito u fokusu javnosti i to zbog redovitih incidenata koji se periodično ponavljaju (kao) naručeni od određenih struktura koji takva nedjela koriste da bi Hrvati prikazali kao fašiste.

Pored toliko spomenika u Bosni, pođi od Bugojna i šta su uradili partizanskom spomeniku, pa spomenika na Vracama...i tako dalje, na stotine ih ima.... nikoga očito od ovih vrlih zabrinutih "građana" i "antifašista" to uopće ne dira u kakvom se stanju nalazi spomenička baština u doslovno njihovom dvorištu i na kućnom pragu.

A devastirani spomenici po čitavoj Bosni, e to je sigurno djelo narkomana i balavurdije.

Dovoljno je upratiti komentare na Facebooku na ovu vijest, sve i da je false flag bio očito je da je dobrom dijelu ljudi zapadno od Neretve milo što se ovo dogodilo. Mislim, možemo zabijati glavu u pijesak, ali je ogromnom broju ljudi 14.2. dan kad je Mostar pao, a ne bio oslobođen
Officer Crabtree

#2861 Re: All about Dragan Čović

Post by Officer Crabtree »

:roll: :lol:

E jeste mustre
nles

#2862 Re: All about Dragan Čović

Post by nles »

JohnnyS wrote: 16/06/2022 21:56 Ko hoće vidjeti, shvatit će, tko neće, nema mu pomoći, svi su Hrvati ustaše
Ko hoce pisace "tko", a tko nece pisace "ko".
Humljanin

#2863 Re: All about Dragan Čović

Post by Humljanin »

metal wrote: 16/06/2022 20:57
Chmoljo wrote: 16/06/2022 19:49 Hrvati su imali punih 10 godina fore nakon rata da pokažu da imje stalo do BIH.

Dapače, radili su sve što su mogli da blokiraju, sabotiraju, srupe i odvoje.

Kad je strancima dopizdilo, napravili su neke rezove.

A poslije 10 godina se desio i taj Komšić. Ništa Hrvati konkretno nisu izgubili, jer ono što se vrlo lako zaboravlja je da je još jedan probosanski političar bio na tom mjestu:

Jozo Križanović.

Odakle Jozo tu? Pa kada je Jelavić dobio tarabu od OHRa, neko ga je morao zamijeniti. I onda pta SDP uradi? Vidi da može imati predsjednika i kandiduje Komšića.

Je li Komšić kriv za samoupravu? Je li Komšić kriv što zbog ustašluka i separatizma Bosne i Hercegovine nikada nije bilo u zapadnoj Hercegovini?

I nemoj molim vas da se neko uvrijedi na ovo "ustašluk". Vrijeđanje je inteligencije da je neka druga sorta uništila partizansko groblje. Vrijeđanje je inteligencije šta se pjeva i šta je na srcu i šta smeta i ko smeta.

A svi se toše prave i uvrijeđeni, nešto im se oduzima. Oduzima se pravo na fašizam.

Koliko bude poštovanja i uvažavanja ove države, toliko će se i vratiti.

Jedino postignuće hrvatske politike je da su ljude koji vole BIH ubijedili da se im se za sada ne može ništa vjerovati.
Imale su i tzv. probosanske stranke 20 godina da naprave državu, pa šta su napravile?

Nakon Berijevih amandmana (i povoda za samoupravu) im je bio otvoren put. Imali smo u to vrijeme i pluralizam među Hrvatima. Pa je ministar financija FBiH bio Nikola Grabovac, jedan od najboljih na toj funkciji. Ali se zamjerio strancima, pa su mu napakovali aferu sa kafom, a kolege iz Vlade ga lagano pustile niz vodu.

Tačno, imali smo i Jozu Križanovića kao člana Predsjedništva BiH. I to je Predsjedništvo radilo dobar posao u teškom vremenu (11. septembar i sl.). Ali, jesi li ikad čuo Jozu da se bori protiv prava Hrvata, kao što to govori Komšić?

A sad o Komšiću. Njegov prvi izbor u Predsjedništvo BiH značio je nadu da će pružiti ruku "normalnim" Hrvatima i dati im alternativu HDZ-u. A šta je gospodin uradio? Uspio je maltene od svih Hrvata napraviti HDZ-ovce. E, svaka mu čast! To nije uspio ni Tuđman.

Kažeš da Komšić zbog "ustašluka i separatizma" nikada nije bio u zapadnoj Hercegovini. Pa onda je trebao ostati u okvirima općine Novo Sarajevo i mirna Bosna. Njegov posao kao člana Predsjedništva BiH je bio da neutrališe taj "ustašluk i separatizam", a ne da ga multiplicira. I proširi na cijeli hrvatski narod (u percepciji svojih glasača).

Ta tvoja izjava da se Hrvatima oduzimanjem prava oduzima "pravo na fašizam" je toliko otrovna da ne znam da li da je uopće komentarišem. Samo ti mogu reći da nakon takve izjave nemaš pravo nikoga optuživati za fašizam.

Što se tiče Partizanskog groblja, imaju policiju i lokalnu politiku, pa neka to rješavaju. S obzirom na to da ne živim u Mostaru, o problemima sa Partizanskom grobljem mogu znati samo iz medija. I stekao sam dojam da nikome dole nije u interesu da to pitanje riješi, dobro im dođe kad zafali patriotskih tema. A definitivno je sramota to što se dešava.
Bravo :thumbup:
JohnnyS

#2864 Re: All about Dragan Čović

Post by JohnnyS »

nles wrote: 16/06/2022 22:28
JohnnyS wrote: 16/06/2022 21:56 Ko hoće vidjeti, shvatit će, tko neće, nema mu pomoći, svi su Hrvati ustaše
Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš
nles

#2865 Re: All about Dragan Čović

Post by nles »

Humljanin wrote: 16/06/2022 22:16 Meni je fascinantno kako neki u medijima a i ovdje na forumu nastupaju kao da sa sigurnošću znaju tko pravi incidente na Partizi u Mostaru.

Ovu suplju ne bi progutao ni Marinko Cavara. :lol: :lol: :lol: :lol:

Jasta, ovo bi bio prvi put da fasisticka mladez pokaze cije su ideologije djeca.
nles

#2866 Re: All about Dragan Čović

Post by nles »

JohnnyS wrote: 16/06/2022 22:29
nles wrote: 16/06/2022 22:28

Znam ih ja dva-tri, ali ih ne mijesam u istoj recenici.
JohnnyS

#2867 Re: All about Dragan Čović

Post by JohnnyS »

nles wrote: 16/06/2022 22:31
JohnnyS wrote: 16/06/2022 22:29

Znam ih ja dva-tri, ali ih ne mijesam u istoj recenici.

Svaka čast.
Humljanin

#2868 Re: All about Dragan Čović

Post by Humljanin »

JohnnyS wrote: 16/06/2022 22:25

Dovoljno je upratiti komentare na Facebooku na ovu vijest, sve i da je false flag bio očito je da je dobrom dijelu ljudi zapadno od Neretve milo što se ovo dogodilo. Mislim, možemo zabijati glavu u pijesak, ali je ogromnom broju ljudi 14.2. dan kad je Mostar pao, a ne bio oslobođen
Isto tako pročitaj šta pišu Bošnjaci o spomeničkom naslijeđu NOB-a.
Pogledaj na šta sliče spomenici iz vremena bivše države u tvome gradu.
Svako malo netko piša po vječnoj vatri u sred Sarajeva. Na šta sliči spomenik na Vracama koji nije ništa manje monumentalan od Partizanskog u Mostaru?
Imaš stotine devastiranih spomenika NOB-a po čitavoj BiH pa to ne smeta dežurnim dušebrižnicima koji dožive orgazam kada se spomene Mostar.

Barem 90% Bošnjaka sudeći po istoj tvojoj metodi čitanja komentara na društtvenim mrežama mrzi komunizam i spomenicko naslijeđe koje su ostavili.

I šta sad?

Ali bitno je sve Hrvate redovito ovakvim posmuklim noćnim akcijama obiljezavati kao naciste.

Opet kažem, svi oni koji sa sigurnošću tvrde da znaju tko je ili koja skupina ovo učinila imaju duznost to prijaviti.
JohnnyS

#2869 Re: All about Dragan Čović

Post by JohnnyS »

Humljanin wrote: 16/06/2022 22:35
JohnnyS wrote: 16/06/2022 22:25

Svako malo netko piša po vječnoj vatri u sred Sarajeva. Na šta sliči spomenik na Vracama koji nije ništa manje monumentalan od Partizanskog u Mostaru?
Imaš stotine devastiranih spomenika NOB-a po čitavoj BiH pa to ne smeta dežurnim dušebrižnicima koji dožive orgazam kada se spomene Mostar.

Barem 90% Bošnjaka sudeći po istoj tvojoj metodi čitanja komentara na društtvenim mrežama mrzi komunizam i spomenicko naslijeđe koje su ostavili.

I šta sad?

Ali bitno je sve Hrvate redovito ovakvim posmuklim noćnim akcijama obiljezavati kao naciste.

Opet kažem, svi oni koji sa sigurnošću tvrde da znaju tko je ili koja skupina ovo učinila imaju duznost to prijaviti.
Moj grad je i tvoj grad
Humljanin

#2870 Re: All about Dragan Čović

Post by Humljanin »

nles wrote: 16/06/2022 22:30

Jasta, ovo bi bio prvi put da fasisticka mladez pokaze cije su ideologije djeca.
Samo jedno ime će reći sve o fašizmu Hrvata u BiH: Adis Pokvić ;-)

Nije ni prvi a ni zadnji.

To je zasad jedini takav poznat slučaj. Sa druge strane ne postoji nešto slično.
Humljanin

#2871 Re: All about Dragan Čović

Post by Humljanin »

JohnnyS wrote: 16/06/2022 22:37
Humljanin wrote: 16/06/2022 22:35

I šta sad?

Moj grad je i tvoj grad
Nebitno. Čitaš li komentare Bošnjaka o "komunjarama" i njihovoj ostavštini?

Ili si selektivno slijep?
nles

#2872 Re: All about Dragan Čović

Post by nles »

Humljanin wrote: 16/06/2022 22:40
nles wrote: 16/06/2022 22:30

To je zasad jedini takav poznat slučaj. Sa druge strane ne postoji nešto slično.
Drugom ti to diplaj.
Na jednoj strani jedan bosnjacki mis koji je uradio nesto iz potaje, na drugoj strani rvatska mladez, koja masovno i cesto pokazuje sta je naUcila.
JohnnyS

#2873 Re: All about Dragan Čović

Post by JohnnyS »

Humljanin wrote: 16/06/2022 22:41
JohnnyS wrote: 16/06/2022 22:37

Moj grad je i tvoj grad
Nebitno. Čitaš li komentare Bošnjaka o "komunjarama" i njihovoj ostavštini?

Ili si selektivno slijep?

Bošnjački komentari su bošnjački problem, ja čvrsto vjerujem u ono da se prvo mora mesti ispred svojih vrata. A ako ćemo civilizacijsku sramotu i simpatiziranje ustaškog pokreta pravdati ubijenim svećenicima kao što radi glavnina hercegovačkih Hrvata, onda je to moj problem puno više od Bošnjaka i njihovih komentara
GandalfSivi

#2874 Re: All about Dragan Čović

Post by GandalfSivi »

metal wrote: 16/06/2022 22:18
GandalfSivi wrote: 16/06/2022 22:04

Znaš li ti išta uopće o politici tzv. probosanskih stranaka? Ako znaš, onda bi ti trebalo biti jasno. Ili stvarno neke stvari treba crtati?

Šta za one kojih ima najmanje znači princip "jedan čovjek, jedan glas"? Znači da se ništa neće pitati. Kako bi ti, iz perspektive Hrvata, ocijenio takvu politiku?

Šta ukidanje konstitutivnosti znači za one kojih ima najmanje?

Šta ukidanje domova naroda znači za one kojih ima najmanje?

Kratko i jasno, znači da ih se briše kao politički faktor u BiH.

Da li bi ti, da si Hrvat, na takve poteze rekao: "Super! Odlično! Jedva čekam". Ili bi se bunio kao što se i Hrvati bune?
Aha, odlicno. Ukidanje domova naroda? Dokle se sa tim doslo? Brisanje politickog faktora koji sa 10% stanovnistva ima minimalno 33% vlasti? Sta cemo sa Hrvatima Sarajeva, Tuzle i ostalih gradova? Njima cemo ukinuti sva prava, kao sto smo u PC-u. Pika se samo gdje je zapisano?

Kakvu ti propagandu ovdje prosipas, nevjerovatno…
Humljanin

#2875 Re: All about Dragan Čović

Post by Humljanin »

nles wrote: 16/06/2022 22:44
Humljanin wrote: 16/06/2022 22:40

Drugom ti to diplaj.
Na jednoj strani jedan bosnjacki mis koji je uradio nesto iz potaje, na drugoj strani rvatska mladez, koja masovno i cesto pokazuje sta je naUcila.
Ih čuj jedan miš :lol:
Zaboravio si da je njegova seka kao novinarka državnog radiotelevizijskog servisa uplakana pravila reportažu ispred njihove kuće :izet:

A čitava medijska i politička mašinerija se digla kukom i motikom na Hrvate Uskoplja.

I tada su se malobrojni Hrvati kao i danas, stideći u nevjerici pitali "pa kome je to u interesu"?
Mladog Pokvića nije bilo briga, a ni njegovu obitelj, tako odvratno optužiti svoje susjede s kojima je dijelio i dobro i zlo.
Mediji su orgijali danima.
Tako i ovo sa Partizom... Svake godine (ko) naručeno za pojedine (anti)fašističke skupine da javno i potpuno bestidno obilježavaju čitav narod kao naciste.
Kome ovo koristi?
Pa jasno je svakome tko želi vidjeti.

Ja čitavog svoga života još nisam sreo ni upoznao niti jednog čovjeka iz Mostara niti sam čuo kroz priču o nekome tko crta fašističke znakove. Ne poznajem uopće osobu koja bi mogla poznavati takvog nekoga.
A bio sam i ja balavac, družili smo se uz piće na Partizi i nikada nisam ni vidio ni čuo da je netko devastirao, rušio, šarao i slično..
Apsolutno ne možeš naći Hrvata u Mostaru kojemu je to normalno i koji podržava takve stvari.
A opet svako malo kao po kalendaru, redovito ne kwsneći, točno svaki put pred obilježavanje nekih NOB obljetnica, ovakvi se incidenti javljaju.

Vec sam spominjao, prije koju godinu su kruzile slike po mostaru ozbiljnije obucene zenske osobe srednjih godina kako u ranu zoru šara kukaste krizeve i ostalu simboliku po fasadama zgrada. Uslikana od prolaznika s leđa.
Potpuno nadrealna slika koja sve govori.

Nije Adis nazalost izoliran slucaj.
Post Reply