Ja sam pomenula svakodnevnu liniju za Beč zbog ovoga:zlajaBHF wrote: ↑15/06/2022 17:36 Letovi za Istanbul, koji je jedan od najvecih aerodroma na svijetu, su cesci nego autobus iz Sarajeva do Tuzle.
To ne mozes usporedjivati sa bilo kojim drugim avioprevoznikom. Zasto odbijas da prihvatis cinjenicu da je Turkish ovdje ispred svih ostalih i da ovako nesto ne radi zemlja koja ti nije prijatelj.
Da li mogu o IZ diskutovati svi ti isti, samo ako je umjesto Erdogana Macron? Ili neko iz EU ?
Bakir Izetbegovic je koliko znam odbio prijedlog Milanovica vezan za taj sastanak.
Procitao sam maloprije nekakav naslov vezano za komesara u HNK, ali nisam vidio o cemu se radi.
Hvala TA prvo što je generalni sponzor kluba za koji navijamDa je AirFrance otvorila 5 letova za Paris na dan, sigurno nebi tako pricala.
O IZ nema šta pojedinačno diskutovati ni Macron, ni Vučić, ni Milanović, ni Erdogan...
Unutrašnje pitanje BiH, sve parlamentarne stranke moraju učestvovati, nikako samoprozvani lideri etničkih naroda u BiH, sa predsjednicima tzv. matica.
OK mi je medijatorstvo međunarodne zajednice, posebno EU i SAD - ako su nam cilj Evropska unija i NATO. Pritisak na one koji destabilizuju i blokiraju BiH svakako poželjan, sankcije pogotovo.
HNK...
Skupština HNK na vanrednoj sjednici u Mostaru je uprkos protivljenju opozicije po skraćenoj proceduri usvojila izmjene i dopunama zakona o MUP-u i policijskim službenicima HNK.
Time će ovaj kanton nakon višegodišnje blokade dobiti komesara policije, ali i jedini u državi pored komesara imati zamjenika komesara policije, po modelu federalnog nivoa.
HNK je prvi kanton koji će imati komesara i zamjenika komesara, što mnogi tumače kao novi potez po etničkim linijama za kontrolu policije.