još treba uzeti u obzir da je to trogodišnjak koji ne izgovara jasno sva slova i onda je to
BoFna i Hewcewgvna
još treba uzeti u obzir da je to trogodišnjak koji ne izgovara jasno sva slova i onda je to
snimajte sve! i poslije ofirajte kad ude u pubertet. <3no_sikiriki wrote: ↑14/06/2022 22:37Sadly ne, prije će biti da sam imala napad panike.![]()
Ali se zato bar smijemo sadašnjim provalama, kad više priča. Pa mu danas kažem da nana i dedo odoše na more, a on kaže "jer su prljavi." Like hell they are!
biće nana i dedo prljavi na moru, all rightno_sikiriki wrote: ↑14/06/2022 22:37Sadly ne, prije će biti da sam imala napad panike.![]()
Ali se zato bar smijemo sadašnjim provalama, kad više priča. Pa mu danas kažem da nana i dedo odoše na more, a on kaže "jer su prljavi." Like hell they are!
TetkinskiBloo wrote: ↑14/06/2022 22:38snimajte sve! i poslije ofirajte kad ude u pubertet. <3no_sikiriki wrote: ↑14/06/2022 22:37
Sadly ne, prije će biti da sam imala napad panike.![]()
Ali se zato bar smijemo sadašnjim provalama, kad više priča. Pa mu danas kažem da nana i dedo odoše na more, a on kaže "jer su prljavi." Like hell they are!ja sam majcinski materijal jel da
![]()
ewwwChmoljo wrote: ↑14/06/2022 22:38biće nana i dedo prljavi na moru, all rightno_sikiriki wrote: ↑14/06/2022 22:37
Ali se zato bar smijemo sadašnjim provalama, kad više priča. Pa mu danas kažem da nana i dedo odoše na more, a on kaže "jer su prljavi." Like hell they are!![]()
Vjerovatno, a sjetih se i ovog od prije par godinan+1 wrote: ↑14/06/2022 22:14Mislim da je više Dawkins bio suzdržan, vjerovatno zato što zna da Peterson zna ponekad biti pretjerano spekulativan. Drugim riječima, imam osjećaj da ga Dawksin ne gotivi, što je naročito bilo vidljivo kada mu je prigovorio za opijenost simbolima.MarlboroGold wrote: ↑14/06/2022 22:11
Slušao sam to... mene je iznerviralo jer je to bio gotovo pa monolog Petersona, a nije prvi put. Kao da se on raspravlja sa samim sobom dok Dawkins samo prati.
Nista, tuzi me eto drugarici bloo za klevetu. Jer jel, trebalo bi da sam nekako drugacije shvatila sta tu pise, nekako sa malo vise empatije ili dobronamjernosti ili prosto i izmisliti i zamisliti sta bi to moglo pisati umjesto onog sto vec pise.hadzinicasa wrote: ↑14/06/2022 22:33JojNiemand wrote: ↑14/06/2022 22:21
Ja se zaista izvinjavam sto nisam vec upamtila da se podrazumijeva da nasa moralna forumska vertikala, sa svom tom silnom empatijom, takvo nesto ne bi ni pomislila a kamoli napisala.
Moze biti tek eto neshvaceno, mozda nespretno napisano, ali na nama je da to vec nekako skontamo kako njoj prilici.
A i opste je poznato da ja vako volim izmisljati, pa hude zene moraju tu skicati-ma ko to kaze!?
Eto, izvinjavam se, stvarno. Potrudicu se nekako da upamtim, kad si ti u pitanju, i ono sto pise, nekako vec mozda i ne pise.![]()
Ja sam napisala tacno onako i ono sto mislim - niti nespretno niti neshvaceno, a za namastavanja nisam odgovorna. Sve sto mislim - napisem jasno, potrebno je samo citati kako pise. Samo.
Jasno je meni da zivimo u vremenima gdje vise puta ponovljena laz postaje istina, samo ju je potrebno dovoljno puta ponoviti, no car je gol. I to je ipak izmisljotina.
Ne znam s kojim ciljem, a ni ne zanima me prevec kao ni te nategnute sarkasticne jezicke egzibicije. Ako ti nije jasno sta sam napisala, pa nije sramota, bolje pitati nego klevetati. Ako je osoba dobronamjerna.
U svakom slucaju, mislim da je dosta o tome. Nadam se da se slazes. Peace!![]()
Zapisujem kad se sjetim.Bloo wrote: ↑14/06/2022 22:38snimajte sve! i poslije ofirajte kad ude u pubertet. <3no_sikiriki wrote: ↑14/06/2022 22:37
Ali se zato bar smijemo sadašnjim provalama, kad više priča. Pa mu danas kažem da nana i dedo odoše na more, a on kaže "jer su prljavi." Like hell they are!ja sam majcinski materijal jel da
![]()
Ma krivo mu što je Peterson zamijenio Nove ateiste u ulozi internet sweetheart.
Pita Zemunac sina:
no_sikiriki wrote: ↑14/06/2022 22:37Sadly ne, prije će biti da sam imala napad panike.![]()
To su ti trenuci sreće i ne bih se stidio i da sam jecao na priredbi.
Pise:Niemand wrote: ↑14/06/2022 22:41Nista, tuzi me eto drugarici bloo za klevetu. Jer jel, trebalo bi da sam nekako drugacije shvatila sta tu pise, nekako sa malo vise empatije ili dobronamjernosti ili prosto i izmisliti i zamisliti sta bi to moglo pisati umjesto onog sto vec pise.hadzinicasa wrote: ↑14/06/2022 22:33
Joj![]()
Ja sam napisala tacno onako i ono sto mislim - niti nespretno niti neshvaceno, a za namastavanja nisam odgovorna. Sve sto mislim - napisem jasno, potrebno je samo citati kako pise. Samo.
Jasno je meni da zivimo u vremenima gdje vise puta ponovljena laz postaje istina, samo ju je potrebno dovoljno puta ponoviti, no car je gol. I to je ipak izmisljotina.
Ne znam s kojim ciljem, a ni ne zanima me prevec kao ni te nategnute sarkasticne jezicke egzibicije. Ako ti nije jasno sta sam napisala, pa nije sramota, bolje pitati nego klevetati. Ako je osoba dobronamjerna.
U svakom slucaju, mislim da je dosta o tome. Nadam se da se slazes. Peace!![]()
![]()
Pise i da emocionalno nestabilnu osobu koja ima mentalnih problema ne treba uzimati kao relevantnu niti autoritet u bilo cemu.Pa ja se slazem da je Peterson emocionalno nestabilna osoba i da ima mentalnih problema i da ga ne treba ismijavati radi toga. Ni uzimati kao referentnu osobu ili autoritet u bilo cemu.
@Bloo moze govoriti za sebe ali ja sam taj njen komentar protumacila kao upravo ovo gore, drugacije napisano ali ne kao ismijavanje. Doduse priznajem da se moze i tako protumaciti
Dovedi ga na temu Sta vas najvise nervira kod vozacaRiddle wrote: ↑14/06/2022 22:49To su ti trenuci sreće i ne bih se stidio i da sam jecao na priredbi.![]()
Ja nemam djecu još, ali sestrići su mi bili nešto tako. Kad sam se spremao za vozački ispit, ovaj stariji šatro učio sa mnom. Iz nekog razloga je volio raskrsnice i jako ga je zabavljalo kako ja objašnjavam problem na slici. I majke mi, jednom kaže, dajo, tu nema semafora, a ovaj ti dolazi s desne strane, moraš ga pustiti. Rekoh, možeš komotno umjesto mene na ispit, bolje znaš od nekih koji su sa mnom tamo. Naučilo dijete pravila, a nije ni u školu pošlo.![]()
A ovo ćeš shvatiti, igrao ja Witchera i zaskoči me neki vampir. Kaže, dajo, blek blad, brzo!![]()
Isto spužve, života mi, sve živo kupe.
Jesi ti naivna.hadzinicasa wrote: ↑14/06/2022 22:51Pise:Pise i da emocionalno nestabilnu osobu koja ima mentalnih problema ne treba uzimati kao relevantnu niti autoritet u bilo cemu.Pa ja se slazem da je Peterson emocionalno nestabilna osoba i da ima mentalnih problema i da ga ne treba ismijavati radi toga. Ni uzimati kao referentnu osobu ili autoritet u bilo cemu.
@Bloo moze govoriti za sebe ali ja sam taj njen komentar protumacila kao upravo ovo gore, drugacije napisano ali ne kao ismijavanje. Doduse priznajem da se moze i tako protumaciti
Pa eto. Da zavrsimo.
Edit: Iako, menscini - uzalud vam trud sviraci![]()
hadzinicasa wrote: ↑14/06/2022 22:51 ...
Pise i da emocionalno nestabilnu osobu koja ima mentalnih problema ne treba uzimati kao relevantnu niti autoritet u bilo cemu.
Pa eto. Da zavrsimo.
Niemand wrote: ↑14/06/2022 21:36A Boze mi oprosti, pa onda ni prosjecnu zenu ne treba uzimati kao referentnu osobu izasta.hadzinicasa wrote: ↑14/06/2022 21:34 Pa ja se slazem da je Peterson emocionalno nestabilna osoba i da ima mentalnih problema i da ga ne treba ismijavati radi toga. Ni uzimati kao referentnu osobu ili autoritet u bilo cemu.
@Bloo moze govoriti za sebe ali ja sam taj njen komentar protumacila kao upravo ovo gore, drugacije napisano ali ne kao ismijavanje. Doduse priznajem da se moze i tako protumaciti![]()
![]()
I velis, kleveta i izmisljanje? Jel de?Niemand wrote: ↑14/06/2022 21:44Sudeci po ovoj temi, pretezno emocionalno nestabilne.hadzinicasa wrote: ↑14/06/2022 21:38
Nije ti dobra paralela.
Osim ako ne smatras prosjecne zene emocionalno nestabilnim i sa mentalnim problemima![]()
Salu () na stranu, inace, nije lijepo o mentalnim problemima tako. Covjek se lijecio. Jel inace tako mislis o svim ljudima koji su bili npr nekad depresivni ili sta znam, anksiozni? Imali nekih problema sa psihom? Imaju ptsp?
Samo ti.
Pa ti, to je bar vec svima jasno. Nigdje veze.Niemand wrote: ↑14/06/2022 23:07hadzinicasa wrote: ↑14/06/2022 22:51 ...
Pise i da emocionalno nestabilnu osobu koja ima mentalnih problema ne treba uzimati kao relevantnu niti autoritet u bilo cemu.
Pa eto. Da zavrsimo.
![]()
Pa o cemu pricamo, i o kakvoj kleveti i izmisljanju? Ovdje ti je nekako bilo i samoj jasno da je napisano da emocionalno nestabilne osobe ne treba uzimati kao referentne, pa si komentarisala tek tu paralelu tog sto si napisala za njega i moje sale za zene, ali ni rijeci kako ti to nisi mislila tako za mentalno zdravlje, do mog pitanja jel tako inace razmisljas:
I velis, kleveta i izmisljanje? Jel de?Niemand wrote: ↑14/06/2022 21:44
Sudeci po ovoj temi, pretezno emocionalno nestabilne.![]()
Salu () na stranu, inace, nije lijepo o mentalnim problemima tako. Covjek se lijecio. Jel inace tako mislis o svim ljudima koji su bili npr nekad depresivni ili sta znam, anksiozni? Imali nekih problema sa psihom? Imaju ptsp?
Samo ti.
Ko tacno izmislja?![]()
I velis svima jasno?
I velis fabrikacije? Uz klevetu i izmisljanje, jasno.
Riddle wrote: ↑14/06/2022 22:49To su ti trenuci sreće i ne bih se stidio i da sam jecao na priredbi.![]()
Ja nemam djecu još, ali sestrići su mi bili nešto tako. Kad sam se spremao za vozački ispit, ovaj stariji šatro učio sa mnom. Iz nekog razloga je volio raskrsnice i jako ga je zabavljalo kako ja objašnjavam problem na slici. I majke mi, jednom kaže, dajo, tu nema semafora, a ovaj ti dolazi s desne strane, moraš ga pustiti. Rekoh, možeš komotno umjesto mene na ispit, bolje znaš od nekih koji su sa mnom tamo. Naučilo dijete pravila, a nije ni u školu pošlo.![]()
A ovo ćeš shvatiti, igrao ja Witchera i zaskoči me neki vampir. Kaže, dajo, blek blad, brzo!![]()
Isto spužve, života mi, sve živo kupe.
Chmoljo wrote: ↑14/06/2022 23:21Riddle wrote: ↑14/06/2022 22:49
To su ti trenuci sreće i ne bih se stidio i da sam jecao na priredbi.![]()
Isto spužve, života mi, sve živo kupe.![]()
ma preludi su. sve kažem pisaću njegove provale, ali zaboravim.
ok, moj klinac je zaluđen kućanskim aparatima. uglavnom usisivačima. na YT šalta klipove između crtanih i dječijih kanala i recenzija usisivača. gleda i popravke starih usisivača. al ono religiozno. igračkama se rijetko igra, najviše sa usisvačem. nana ima sve spremno kad dođe, da mu da da se igra.
neki dan je napravio piknik. prostro deku nasred boravka, a zvanice su bile usisivač, rezalica, mikser i ventilator. kaže on za usisivač: ovo je Beko. on je moj rođak.![]()
i antologijska mu je od neki dan:
Mama, pitaj me šta sam radio jučer u vrtiću?
ok, šta si radio jučer u vrtiću?
Ne znam.