Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Riddle

#26151 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Riddle »

Šta je problem plakati pobogu? Ja doduše mogu plakati samo kad sam sretan. Kad sam tužan, povrijeđen, kad me nešto boli, sklonim se i sam se s tim obračunam na svoj način. Ko me zna, brzo nauči da me se kloni u takvim trenucima. :mrgreen:
piupiu

#26152 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

no_sikiriki wrote: 14/06/2022 21:02
piupiu wrote: 14/06/2022 20:25 Pa o tome se radi. Gdje počinju tvoja prava? Šta da si se rodio ko ovisnik, s nekim ozbiljnim problemom? Ono na šta moje pitanje cilja je da li, istim redoslijedom 'prava fetusa kao ljudskog bića' uključuju i pravo da ih ne rodi majka alkoholičarka, majka narkomanka, otac koji drži seksualno roblje, čovjek sa invaliditetom koji se o njemu ne može brinuti, itd. Dakle ciljam na to da fetus ima etički primat, pa me interesuje dokle bi trebala ići ta prednatalna faza tokom koje bi trebali uvažavati prava fetusa kao člana ljudske zajednice? Jer davanje primata fetusu kao ljudskom biću onda mora postojati i kao prednatalno pravo, ako nam je stvarno cilj zaštititi nerodjeno dijete?
O ovome se upravo dobro zamisliš ako kad dođeš u susret sa djecom iz Doma. Majke narkomanke, očevi u zatvoru/alkoholičari...djeca s nekom vrstom intelektualnih/mentalnih poteškoća, koje su sigurno rezultat te konzumacije droge/alkohola itd. I neka me neko sad ubijedi kako se to dijete trebalo roditi i kako ima/će imati pristojan život.
Pa naravno. Ovakvo pitanje ogoli licemjerstvo površne, dogmatske pro-life argumentacije, koja nema stvarno etičko uporište. Ako je pravo nesvjesnog i nerodjenog bića iznad prava već rodjenog i svjesnog bića, onda se moramo dogovoriti zašto je to tako i dokle se unazad to pravo proteže. U protivnom, ono nema smisla, niti etičku osnovu, po mom skromnom mišljenju.
Snake Eyes

#26153 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Snake Eyes »

Niemand wrote: 14/06/2022 21:07 Sto bi drugarica forumasica rekla:
hadzinicasa wrote: 13/06/2022 14:38 pa naravno da nisu. ima predivnih muskaraca. koji placu :srce:
Ima i predivnih zena. koje placu.
Niemand

#26154 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Riddle wrote: 14/06/2022 21:10 Šta je problem plakati pobogu? Ja doduše mogu plakati samo kad sam sretan. Kad sam tužan, povrijeđen, kad me nešto boli, sklonim se i sam se s tim obračunam na svoj način. Ko me zna, brzo nauči da me se kloni u takvim trenucima. :mrgreen:
Ne pratis ti haman na casu. :D

Helem, i nase feministice kazu da i muskarci trebaju slobodno zaplakati.

Al onda ipak ismiju ako zaplace. Jbg.
MarlboroGold

#26155 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Riddle wrote: 14/06/2022 21:10 Šta je problem plakati pobogu? Ja doduše mogu plakati samo kad sam sretan. Kad sam tužan, povrijeđen, kad me nešto boli, sklonim se i sam se s tim obračunam na svoj način. Ko me zna, brzo nauči da me se kloni u takvim trenucima. :mrgreen:
Pa nije problem kad nisu u pitanju muškarci koji su trn u oku čitavoj ideologiji :mrgreen:
Čim neko odstupa od navedenog tad su reakcije faktički iste onima koje dolaze od osoba koje su tradicionalno odgajane i gdje je takav muškarac uglavnom nepoželjan. Usudiću se reći da i za veliki broj feministica važi da su takvi nepoželjni čak i kad nisu trn u oku, ali ovdje se nijedna sa time neće složiti garant. Jbg vjerovatno su biologija i ideologija u sukobu :mrgreen:
Last edited by MarlboroGold on 14/06/2022 21:19, edited 1 time in total.
hadzinicasa

#26156 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Niemand wrote: 14/06/2022 21:14

Ko ismije tacno? Kad vec tvrdis?
no_sikiriki

#26157 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Ko je to rekao? Sveti Mirso? Hakiz?
Ne znam nikoga ko je ismijao nekoga zbog plakanja/tuge. Osim možda u osnovnoj školi, djeca međusobno, neovisno od spola.
Last edited by no_sikiriki on 14/06/2022 21:21, edited 1 time in total.
suspect_zero

#26158 Re: Danasnji "feminizam"

Post by suspect_zero »

John Cleese wrote: 14/06/2022 13:20
suspect_zero wrote: 14/06/2022 13:03

Rat sam po sebi je lud, mijenja nam percepciju rasuđivanja i neke nenormalne stvari nam postaju potpuno normalne i obrnuto.
Par u mahali, uzeli se januar ili februar '92....krenulo sranje, on na liniju...'93 vidimo stomak kod nje :) ...drago svakome al opet i čuđenje kako se usudila, u priču sa njom nije joj se omaklo nego su željeli, "ako on pogine da bar ima dijete".
Ostali su živi, dobili još jedno kasnije...sada i nana i dedo.
Ne smatram ih ludim, nego hrabrim...što ja sama vjerovatno ne bih smjela gledajući opet iz ove mirnodopske perspektive.
Jeste hrabro, ali da je odgovorno, brate sestro, nije :|
Ali sto kazes - rat mijenja percepciju. I fakat mijenja.
Pitala forumašica vezano za roditeljstvo u ratnim okolnostima, rat je posebno stanje (ne ponovilo se nikad više) gdje su odluke više po instinktu, trenutnoj emociji, nagonu....racionalno razmišljanje je haman pa isključeno.
Nije odgovorno bilo ići po vodu, drva, humanitarnu pod granatama pa smo išli, izlazili i hodali, pili kafu po gradu a svaki sekund mogla roknut po sred stola, raja se ženila,
nije se moglo desiti da idem do grada a da nisam tip-top našminkana....kontam ako me pogodi da bar facu fuli, ludoooo skroz :lol:

A ovo za nafaku, istina svi mi imamo svoju ali nam je neko treba i obezbijediti dok ne dođe vakat da to sami možemo.
Ne razumijem one porodice što baš žive u teškim situacijama, nemaju primanja, uslovi stanovanja nikakvi, otac ili majka bolesni...i oko njih 5-6 djece.
Mada je danas više parova koji se odluče za jedno ako su i planirali drugo trenutna situacija nije baš stimulirajući (ako izuzmemo onu milju što su obećali davati porodiljama) :oops:
Riddle

#26159 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Riddle »

Ma gdje ću pratiti, došao kući, upalim forum, 10 stranica me čeka. :lol:

Ja se vala ne stidim, neka se smiju. Mene sreća, bilo moja ili tuđa, neko nemoguće dostignuće, pobjeda nakon teške i duge borbe u bilo kojem smislu i slične sretne situacije lako rasplaču. Kod negativnih situacija više neka vrsta bijesa proradi ili borbeni duh, pa ne plačem.
MarlboroGold

#26160 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Rekla je Bloo za Jordana u tom smislu :mrgreen:

A bili su takvi komentari i od još nekih nekad davno.
Last edited by MarlboroGold on 14/06/2022 21:22, edited 1 time in total.
Niemand

#26161 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

hadzinicasa wrote: 14/06/2022 21:19

Ko ismije tacno? Kad vec tvrdis?
Bloo wrote: 14/06/2022 21:02 Ništa, ponijeti mu i paket maramica. :mrgreen:
Project Lucian

#26162 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

Riddle wrote: 14/06/2022 21:02 Govori previše istine pretpostavljam. :mrgreen:
On je Torabi za lakoumne. Čuj 12 pravila za život. 12 pravila kako da ti iz novčanika izbije 500 kuna.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MarlboroGold

#26163 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Čovjek je bez obzira na knjigu, na komercijalni uspjeh, slavu i sve što ide s tim ipak intelektualac. To mu se ipak ne može osporiti.

Naravno da fula po nekim pitanjima pogotovo o marksizmu, pa i ateizmu.
Niemand

#26164 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

MarlboroGold wrote: 14/06/2022 21:21 Rekla je Bloo za Jordana u tom smislu :mrgreen:

Mah, po netu upravo oni najglasniji sto vicu inace kako trebamo obratiti paznju na mentalno zdravlje, pa kao nije to nikakva sramota, nismo u srednjem vijeku, svakom se moze desiti, bas svakom, svako ima svoje probleme i bla bla bla, a onda se bas on ismijava zbog tog.
Bloo
Globalna šefica

#26165 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote: 14/06/2022 21:21 Rekla je Bloo za Jordana u tom smislu :mrgreen:

Da, i uzori plaču. :mrgreen: konzervativno-tradicionalni uzori. Pogotovo je interesantno vidjeti kako određeni broj ljudi koji naginje machizmu za gurua uzima lika koji se ne libi plakati.

Naravno da nemam ništa protiv njegovog plakanja. Plakanje je zdravo i svi treba da plaču. I da određeni ljudi budu podjebavani uzevši u obzir njihov vlastiti konzervatizam i tradicionalizam. :mrgreen:

Inače imam njegove dvije knjige i iščitah par njegovih osvrta na razne, meni interesantne teme.

Nadam se da je jasnije raji na tribinama. :mrgreen: Niemand ako treba dublje pojasniti, tu sam.
Niemand

#26166 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Bloo wrote: 14/06/2022 21:31
Nadam se da je jasnije raji na tribinama. :mrgreen: Niemand ako treba dublje pojasniti, tu sam.
No worries :kiss:
hadzinicasa

#26167 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Pa ja se slazem da je Peterson emocionalno nestabilna osoba i da ima mentalnih problema i da ga ne treba ismijavati radi toga. Ni uzimati kao referentnu osobu ili autoritet u bilo cemu.

@Bloo moze govoriti za sebe ali ja sam taj njen komentar protumacila kao upravo ovo gore, drugacije napisano ali ne kao ismijavanje. Doduse priznajem da se moze i tako protumaciti
Bloo
Globalna šefica

#26168 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Lik hejta political corectness i sav je za free speech i onda se ovdje ljudi nadu butt hurt. :| Kmek.

A jarane što idu ovi golovi.
Project Lucian

#26169 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

MarlboroGold wrote: 14/06/2022 21:28 Čovjek je bez obzira na knjigu, na komercijalni uspjeh, slavu i sve što ide s tim ipak intelektualac. To mu se ipak ne može osporiti.

Naravno da fula po nekim pitanjima pogotovo o marksizmu, pa i ateizmu.
On je meni isti ko i oni što okolo hodaju i daju predavanja kako postati milioner u 5 poteza. Skontali ljudi kako zaraditi dobar keš na ublehama. Tu im skidam kapu al mije to u rangu torabija i njegove svete vodice.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Niemand

#26170 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

hadzinicasa wrote: 14/06/2022 21:34 Pa ja se slazem da je Peterson emocionalno nestabilna osoba i da ima mentalnih problema i da ga ne treba ismijavati radi toga. Ni uzimati kao referentnu osobu ili autoritet u bilo cemu.

@Bloo moze govoriti za sebe ali ja sam taj njen komentar protumacila kao upravo ovo gore, drugacije napisano ali ne kao ismijavanje. Doduse priznajem da se moze i tako protumaciti
A Boze mi oprosti, pa onda ni prosjecnu zenu ne treba uzimati kao referentnu osobu izasta. :lol: :-)
no_sikiriki

#26171 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Može li me neko uputiti samo onako općenito šta je deal sa tim likom, vidim malo malo se spominje na ovoj temi - nisam upoznata s njegovim likom i djelom, vidjela sam da je psiholog, ali je li sad riječ o nekom mental health guru-u or what? Neki self-help kinda guy? Zašto je tako popularan na ovoj temi? :mrgreen:
hadzinicasa

#26172 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Niemand wrote: 14/06/2022 21:36
hadzinicasa wrote: 14/06/2022 21:34 Pa ja se slazem da je Peterson emocionalno nestabilna osoba i da ima mentalnih problema i da ga ne treba ismijavati radi toga. Ni uzimati kao referentnu osobu ili autoritet u bilo cemu.

A Boze mi oprosti, pa onda ni prosjecnu zenu ne treba uzimati kao referentnu osobu izasta. :lol: :-)
Nije ti dobra paralela.
Osim ako ne smatras sve prosjecne zene emocionalno nestabilnim i sa mentalnim problemima
hadzinicasa

#26173 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

no_sikiriki wrote: 14/06/2022 21:38 Može li me neko uputiti samo onako općenito šta je deal sa tim likom, vidim malo malo se spominje na ovoj temi - nisam upoznata s njegovim likom i djelom, vidjela sam da je psiholog, ali je li sad riječ o nekom mental health guru-u or what? Neki self-help kinda guy? Zašto je tako popularan na ovoj temi? :mrgreen:
Ignorance is a bliss, my dear.
n+1

#26174 Re: Danasnji "feminizam"

Post by n+1 »

Simpatično mi je kako se na ovoj temi redovno spominje da su i muškarci žrtve rodnih stereotipa, eto baš jučer je plakanje uzeto za primjer, a svaki put kada Petersona spomenemo, isti se ismijava zbog plakanja, tako propagirajući one stereotipe protiv kojih se navodno borimo.
Snake Eyes

#26175 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Snake Eyes »

Svaka feministica je mentalno nestabilna zena sa emocionalnim problemima.
Post Reply