Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NediM17 wrote: ↑14/06/2022 18:30
Sas mi rec' pa kupi ako ti treba.
Imam jedan ispravan bojler koji su djeca skinula kad su renovirali kupatilo, stoji u podrumu, nikad nije ciscen od kamenca, a ovo s plinom neizvjesno.
Pa se kont'o malo zaigrat.
pa sta drugo
i ja kupio jednom kad mi je zatrebala,vise sam raji posudjivao nego sebi sto sam odvrtao
nije problem ako ti treba mogu posuditi, ali da mi je vratis za par dana ,posto je kod mene gedora 55 i velika tvrda racna.
ako nije ciscen vise od 5 godina budi spreman na novi grijac jer ce se stari slomiti pri vadjenju posto na njemu bude guta sedre....
NediM17 wrote: ↑14/06/2022 18:30
Sas mi rec' pa kupi ako ti treba.
Imam jedan ispravan bojler koji su djeca skinula kad su renovirali kupatilo, stoji u podrumu, nikad nije ciscen od kamenca, a ovo s plinom neizvjesno.
Pa se kont'o malo zaigrat.
pa sta drugo
i ja kupio jednom kad mi je zatrebala,vise sam raji posudjivao nego sebi sto sam odvrtao
nije problem ako ti treba mogu posuditi, ali da mi je vratis za par dana ,posto je kod mene gedora 55 i velika tvrda racna.
ako nije ciscen vise od 5 godina budi spreman na novi grijac jer ce se stari slomiti pri vadjenju posto na njemu bude guta sedre....
Ma sta pet, ima mu 20 brat bratu.
U svakom slucaju ti hvala, ako se nista ne snadjem eto mene s bojlerom i novim grijacem i dihtungom, nije golem, 30 litara.
Ma sta pet, ima mu 20 brat bratu.
U svakom slucaju ti hvala, ako se nista ne snadjem eto mene s bojlerom i novim grijacem i dihtungom, nije golem, 30 litara.
to je bas stari bojler ako ima dihtung na grijacu,svi ovi novi su na konus
Ma ne znam ima li, lupetam, dok ne bih skinuo grijac ne bih znao, uglavnom vidio sam da je ovaj grijac sto treba veliki kljuc.
I ima onaj termostat sa onom sipkom sto se ubode u one kontakte na grijacu.
Ja sam cistio i mijenjao grijac na Aristonu od 50/80 litara par puta ali je potpuno drugaciji sistem, samo jedna matica 13ka drzi, i ima onu ovalnu flansu sa gumenim dihtungom.
A ovaj bojler je neki Thermex, nekad iza rata montiran. Crko kod stare Mebos, ona sama tu povremeno boravila, kupim joj ovaj mali od 30 litara, njoj samoj dosta bilo.
NediM17 wrote: ↑14/06/2022 19:31
Ma ne znam ima li, lupetam, dok ne bih skinuo grijac ne bih znao, uglavnom vidio sam da je ovaj grijac sto treba veliki kljuc.
I ima onaj termostat sa onom sipkom sto se ubode u one kontakte na grijacu.
Ja sam cistio i mijenjao grijac na Aristonu od 50/80 litara par puta ali je potpuno drugaciji sistem, samo jedna matica 13ka drzi, i ima onu ovalnu flansu sa gumenim dihtungom.
A ovaj bojler je neki Thermex, nekad iza rata montiran. Crko kod stare Mebos, ona sama tu povremeno boravila, kupim joj ovaj mali od 30 litara, njoj samoj dosta bilo.
vecina novijih bojlera je sa kljucem 55 ,samo jos gorenje nije presao na tu varijantu ...
joj zatrolasmo temu s bojelrima
Ommadawn wrote: ↑14/06/2022 21:24
Ono je Ritmo zamijenio 128-cu, zar ne?
Zastava je trebala tako nešto slično. Zapravo ga je Yugo trebao zamijeniti ali je u odnosu na Stojadina bio manji a i nepraktičan.
Florida je mogla biti zamjena ali je bila skuplja.
jeste ritmo,pa onda regata,pa tipo/tempra...
florida je isto bila propali fiatov abortus (neuspjeli tipo sa stojadinovim prednjim trapom i zadnjom krutom osovinom ) koji su nam uvalili...
jugo je bio propali abortus zamjene fiata 127..
Ja mislim da je Regata zamijenila 131-cu, iako je bazirana na Ritmu.
Sad, Zastava nije imala taj kapacitet da razvije potpuno sopstveni automobil pa je kupovala polugotova riješenja.
Finansijski je to bilo isplativije za njih ali odrazilo se na kvalitetu automobila.
Nije Zastava tu jedina - eto ti FSO, pa VAZ… Jedino je Seat nešto uspio ali je morao ponovo pod tuđi kišobran.
Čekaj, zar nije Argenta bio samo malo ušminkani 132?
U pravu si, 131 je imao pogon na zadnje točkove. Nekako mi se dimenzijama i nekim stilskim riješenjima učinila Regata kao zamjena za 131.
131-ce su meni bili fina auta, pogotovo oni rani modeli. Dugo su se u Turskoj pravili.
pa usminkana ili ne bila je defacto nasljednik 132-ke
131 je i meni super auto,a mislim da se derivati jos prave u turskoj ,imaju 1.6 sohc okrenut uzduz i pogon na zadnje tockove.
tofas dogan tako se nekako zovu ...
Ti turski su se zvali Murat. Bez zajebancije, bio je jedan čak u Banjaluci.
Pa su onda se zvali Tofaš Duan (Doğan), Tofaš Šahin (što znači jastreb) i Tofaš Kartal (što znači orao).
Različiti motori i opreme su određivali imena, s tim da je Kartal bio karavan.
Ne proizvode se već odavno.
2006 ja htio da iznajmim jednog u Turskoj ali mi reče lik u agenciji “Ne valja to auto ništa, stalno se kvari a i troši puno. Uzmi ovog Hyundaia”.
Ommadawn wrote: ↑14/06/2022 22:03
Ti turski su se zvali Murat. Bez zajebancije, bio je jedan čak u Banjaluci.
Pa su onda se zvali Tofaš Duan (Doğan), Tofaš Šahin (što znači jastreb) i Tofaš Kartal (što znači orao).
Različiti motori i opreme su određivali imena, s tim da je Kartal bio karavan.
Ne proizvode se već odavno.
2006 ja htio da iznajmim jednog u Turskoj ali mi reče lik u agenciji “Ne valja to auto ništa, stalno se kvari a i troši puno. Uzmi ovog Hyundaia”.
znam to,murat su se zvali dok je bio 131 tj ta oznaka ranijih godina,ovi tofasi su slicniji regati imaju velike kockaste farove i velike stopke nazad.ima ih dosta po turskoj,neki su lijepo sredjeni ,a neki su ćuning
Ne znam otkud ovaj u BL, znam da ga je vozio jedan vlasnik kafane.
Interesantno je da je u BL bila i Seatova verzija Fiata Ritmo zvana Ronda. Ako se dobro sjećam bio je bijeli.
Bio je još jedan crveni Seat, samo na drugoj strani Vrbasa ali 124-ka.
Otkud i kako, to samo ptice znaju.
bitanga_sa_otesa wrote: ↑14/06/2022 22:28
prije je bilo svega
ko zna kakvim je to kanalima doslo,a pola tih auta se vozilo na zastavine papire
Ima i toga.
Moja pretpostavka je da su Seati uzeti negdje u Zapadnoj Europi, sigurno budzašto jer tad nisu bili neka popularna marka te je vrijednost polovnjaka bila prilično niska i uveženi privatno, ono gastarbajter odradio svoje i vraća se kući nazad.
Jedna zanimljivost - Fiat Regata se u Švedskoj zvala RegaTTa jer riječ “ragata” znači debela i stara žena