Ko god je preživio rat u BiH ima određenih problema.hadzinicasa wrote: ↑14/06/2022 21:38Nije ti dobra paralela.
Osim ako ne smatras sve prosjecne zene emocionalno nestabilnim i sa mentalnim problemima
Danasnji "feminizam"
-
Project Lucian
#26176 Re: Danasnji "feminizam"
- piupiu
#26177 Re: Danasnji "feminizam"
Evo, za početak - ispravi se, povuci ramena unazad i digni glavu:no_sikiriki wrote: ↑14/06/2022 21:38 Može li me neko uputiti samo onako općenito šta je deal sa tim likom, vidim malo malo se spominje na ovoj temi - nisam upoznata s njegovim likom i djelom, vidjela sam da je psiholog, ali je li sad riječ o nekom mental health guru-u or what? Neki self-help kinda guy? Zašto je tako popularan na ovoj temi?![]()
Key Points from 12 Rules of Life
https://elevateabundance.com/takeaways- ... -for-life/
Follow the 12 rules to live a more fulfilled life.
Rule 1: Good posture is a winner. Science shows that the release of happy hormones is higher for winners than losers. This leads to a whole host of benefits.
Rule 2: Care for yourself like you do your most beloved other. We punish ourselves. Do what’s best for you, as well as what makes you happy. To do this, identify your goals.
Rule 3: Surround yourself by positivity. Negativity spreads, so choose your friends wisely.
Rule 4: Stop comparing yourself to others. Being overly self-critical leads to black-and-white thinking and losing sight of the big picture. Compare yourself to yourself.
Rule 5: When parenting, be responsible and likeable, not just a friend. Limit the rules, use minimum force necessary, and utilize pairs.
Rule 6: Take responsibility, stop judging. Seeing the world negatively makes you justify bad behavior.
Rule 7: Set meaningful goals, instead of instant gratification. Make sacrifices, and stick with your goal.
Rule 8: Always speak the truth. Create achievable goals, otherwise you’re your own worst enemy.
Rule 9: There’s always something to learn. Listen. Summarize what someone’s said to you.
Rule 10: In language, precision is vital. It aids communication, and helps relationships.
Rule 11: Don’t have goals that suppress others’ positive qualities.
Rule 12: Appreciate the small joys. By being grateful for every little positivity, you start seeing the good in everything.
- n+1
#26178 Re: Danasnji "feminizam"
Što mu ne pročitaš knjigu ili makar poslušaš predavanje, pa formiraš vlastito mišljenje?no_sikiriki wrote: ↑14/06/2022 21:38 Može li me neko uputiti samo onako općenito šta je deal sa tim likom, vidim malo malo se spominje na ovoj temi - nisam upoznata s njegovim likom i djelom, vidjela sam da je psiholog, ali je li sad riječ o nekom mental health guru-u or what? Neki self-help kinda guy? Zašto je tako popularan na ovoj temi?![]()
-
Niemand
#26179 Re: Danasnji "feminizam"
Sudeci po ovoj temi, pretezno emocionalno nestabilne.hadzinicasa wrote: ↑14/06/2022 21:38Nije ti dobra paralela.
Osim ako ne smatras prosjecne zene emocionalno nestabilnim i sa mentalnim problemima
Salu (
Samo ti.
- MarlboroGold
#26180 Re: Danasnji "feminizam"
Ma jarane neozbiljno je svrstavati ga u rang Torabija... naravno da ima čitavu legiju hardcore fanova koji gutaju sve što govori i to je priča za sebe.Project Lucian wrote: ↑14/06/2022 21:35On je meni isti ko i oni što okolo hodaju i daju predavanja kako postati milioner u 5 poteza. Skontali ljudi kako zaraditi dobar keš na ublehama. Tu im skidam kapu al mije to u rangu torabija i njegove svete vodice.MarlboroGold wrote: ↑14/06/2022 21:28 Čovjek je bez obzira na knjigu, na komercijalni uspjeh, slavu i sve što ide s tim ipak intelektualac. To mu se ipak ne može osporiti.
Naravno da fula po nekim pitanjima pogotovo o marksizmu, pa i ateizmu.
![]()
![]()
![]()
![]()
Torabi je čisti prevarant. Ovaj je ipak napisao tu knjigu ili više njih, pa se na kraju probio, postao poznat i usput mu je pomoglo da ih proda još više.
Ima u toj knjizi dijelova koji su na mjestu, a koje sam onako na preskoke preletio na netu. Ima i dijelova gdje fula. Pouka te knjige u suštini jeste da uspostavimo kontrolu nad stvarima koje možemo kontrolisati na najbolji mogući način čime nas to stavlja u poziciju da se bolje bavimo stvarima koje ne možemo kontrolisati u životu, a što je zapravo tačno.
-
no_sikiriki
#26181 Re: Danasnji "feminizam"
Nemam trenutno dovoljno vremena/ne interesuje me dovoljno za takvo nešto. Više me interesuje općenito šta je "fol" sa njim, jer se vrlo često spominje na ovoj temi, čisto da sam "u toku". Za yt predavanje možda i nađem vremena nekad.n+1 wrote: ↑14/06/2022 21:42Što mu ne pročitaš knjigu ili makar poslušaš predavanje, pa formiraš vlastito mišljenje?no_sikiriki wrote: ↑14/06/2022 21:38 Može li me neko uputiti samo onako općenito šta je deal sa tim likom, vidim malo malo se spominje na ovoj temi - nisam upoznata s njegovim likom i djelom, vidjela sam da je psiholog, ali je li sad riječ o nekom mental health guru-u or what? Neki self-help kinda guy? Zašto je tako popularan na ovoj temi?![]()
- MarlboroGold
#26182 Re: Danasnji "feminizam"
To je prije svega licemjerno.n+1 wrote: ↑14/06/2022 21:40 Simpatično mi je kako se na ovoj temi redovno spominje da su i muškarci žrtve rodnih stereotipa, eto baš jučer je plakanje uzeto za primjer, a svaki put kada Petersona spomenemo, isti se ismijava zbog plakanja, tako propagirajući one stereotipe protiv kojih se navodno borimo.
- MarlboroGold
#26183 Re: Danasnji "feminizam"
ahaBloo wrote: ↑14/06/2022 21:31Da, i uzori plaču.MarlboroGold wrote: ↑14/06/2022 21:21 Rekla je Bloo za Jordana u tom smislu
A bili su takvi komentari i od još nekih nekad davno.konzervativno-tradicionalni uzori. Pogotovo je interesantno vidjeti kako određeni broj ljudi koji naginje machizmu za gurua uzima lika koji se ne libi plakati.
Naravno da nemam ništa protiv njegovog plakanja. Plakanje je zdravo i svi treba da plaču. I da određeni ljudi budu podjebavani uzevši u obzir njihov vlastiti konzervatizam i tradicionalizam.![]()
Inače imam njegove dvije knjige i iščitah par njegovih osvrta na razne, meni interesantne teme.
Nadam se da je jasnije raji na tribinama.Niemand ako treba dublje pojasniti, tu sam.
-
no_sikiriki
#26184 Re: Danasnji "feminizam"
Thanks!piupiu wrote: ↑14/06/2022 21:42 Evo, za početak - ispravi se, povuci ramena unazad i digni glavu:
https://elevateabundance.com/takeaways- ... -for-life/
-
Project Lucian
#26185 Re: Danasnji "feminizam"
Preletio sam ovih 12 pravila i nema nijedno pravilo a da za njega već nisam čuo od prije, ništa frajer novo ne govori, uporedio sam ga sa torabijem iz razloga što uzima lopatom ove što se furaju na njega i nek ih uzima, i nek je i torabi uzeo sav onaj glupavi narod onomad. Levate i treba uzimat lopatom.MarlboroGold wrote: ↑14/06/2022 21:44Ma jarane neozbiljno je svrstavati ga u rang Torabija... naravno da ima čitavu legiju hardcore fanova koji gutaju sve što govori i to je priča za sebe.Project Lucian wrote: ↑14/06/2022 21:35
On je meni isti ko i oni što okolo hodaju i daju predavanja kako postati milioner u 5 poteza. Skontali ljudi kako zaraditi dobar keš na ublehama. Tu im skidam kapu al mije to u rangu torabija i njegove svete vodice.
![]()
![]()
![]()
![]()
Torabi je čisti prevarant. Ovaj je ipak napisao tu knjigu ili više njih, pa se na kraju probio, postao poznat i usput mu je pomoglo da ih proda još više.
Ima u toj knjizi dijelova koji su na mjestu, a koje sam onako na preskoke preletio na netu. Ima i dijelova gdje fula. Pouka te knjige u suštini jeste da uspostavimo kontrolu nad stvarima koje možemo kontrolisati na najbolji mogući način čime nas to stavlja u poziciju da se bolje bavimo stvarima koje ne možemo kontrolisati u životu, a što je zapravo tačno.
- hadzinicasa
#26186 Re: Danasnji "feminizam"
Ja sam jasno napisala sta mislim o tome, a to zglave nije ovo sto si ti namastala.Niemand wrote: ↑14/06/2022 21:44Sudeci po ovoj temi, pretezno emocionalno nestabilne.hadzinicasa wrote: ↑14/06/2022 21:38
Nije ti dobra paralela.
Osim ako ne smatras prosjecne zene emocionalno nestabilnim i sa mentalnim problemima![]()
Salu () na stranu, inace, nije lijepo o mentalnim problemima tako. Covjek se lijecio. Jel inace tako mislis o svim ljudima koji su bili npr nekad depresivni ili sta znam, anksiozni? Imali nekih problema sa psihom? Imaju ptsp?
Samo ti.
Tako da zapravo, samo ti.
- n+1
#26187 Re: Danasnji "feminizam"
Ali bukvalno svaki put.MarlboroGold wrote: ↑14/06/2022 21:47To je prije svega licemjerno.n+1 wrote: ↑14/06/2022 21:40 Simpatično mi je kako se na ovoj temi redovno spominje da su i muškarci žrtve rodnih stereotipa, eto baš jučer je plakanje uzeto za primjer, a svaki put kada Petersona spomenemo, isti se ismijava zbog plakanja, tako propagirajući one stereotipe protiv kojih se navodno borimo.
- Riddle
#26188 Re: Danasnji "feminizam"
Ali ga i ti znaš zasrati, brate dragi.Project Lucian wrote: ↑14/06/2022 21:26On je Torabi za lakoumne. Čuj 12 pravila za život. 12 pravila kako da ti iz novčanika izbije 500 kuna.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Niemand
#26189 Re: Danasnji "feminizam"
Really?hadzinicasa wrote: ↑14/06/2022 21:50Ja sam jasno napisala sta mislim o tome, a to zglave nije ovo sto si ti namastala.Niemand wrote: ↑14/06/2022 21:44
Sudeci po ovoj temi, pretezno emocionalno nestabilne.![]()
Salu () na stranu, inace, nije lijepo o mentalnim problemima tako. Covjek se lijecio. Jel inace tako mislis o svim ljudima koji su bili npr nekad depresivni ili sta znam, anksiozni? Imali nekih problema sa psihom? Imaju ptsp?
Samo ti.
Tako da zapravo, samo ti.![]()
Al e, ma ko je uopste ikad i ismijo muskarce koji zaplacu!?hadzinicasa wrote: ↑14/06/2022 21:34 Pa ja se slazem da je Peterson emocionalno nestabilna osoba i da ima mentalnih problema i da ga ne treba ismijavati radi toga. Ni uzimati kao referentnu osobu ili autoritet u bilo cemu.
Tako, eto, malo ja izmisljam.
- MarlboroGold
#26190 Re: Danasnji "feminizam"
Opet će ispasti da je Niemand neshvaćena 
-
Project Lucian
#26191 Re: Danasnji "feminizam"
Frajer je očigledno dobar govornik i preduzetnik.Riddle wrote: ↑14/06/2022 21:53Ali ga i ti znaš zasrati, brate dragi.Project Lucian wrote: ↑14/06/2022 21:26
On je Torabi za lakoumne. Čuj 12 pravila za život. 12 pravila kako da ti iz novčanika izbije 500 kuna.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Project Lucian
#26192 Re: Danasnji "feminizam"
Od svih žena na ovoj temi niemand je najrelanija, ove ostale su
moram priznati i bloo je tu negdje sa niemand
- Bloo
- Globalna šefica
#26193 Re: Danasnji "feminizam"
Nećemo se sad vređat.
- n+1
#26194 Re: Danasnji "feminizam"
Inače, kad smo kod Petersona. Must watch je njegova nedavna rasprava s Dawkinsom i dobar primjer kako Peterson, uz sve svoje dobre strane, nekada šlajdra u full retard.
Nekih 20 minuta podcasta "priprema teren" da predstavi Dawkinsu svoju hipotezu, okoliša, snebiva se, da bi na kraju rekao kako smatra da pod utjecajem halucinogenih droga čovjek može vlastitu svijest spustiti na nivo ćelijske strukture i vidjeti DNA, što objašnjava opsesiju drevnih naroda zmijolikim oblicima. Dawkinsova reakcija je PRICELESS.
Ali dobar je Peterson.
Inače, pošto vidim da se ovdje predstavlja kao guru, let it be noted da se nakon liječenja posvetio podcastu i koristi vlastitu popularnost da drugima dadne glas, više nego što drži predavanja sam.
Nekih 20 minuta podcasta "priprema teren" da predstavi Dawkinsu svoju hipotezu, okoliša, snebiva se, da bi na kraju rekao kako smatra da pod utjecajem halucinogenih droga čovjek može vlastitu svijest spustiti na nivo ćelijske strukture i vidjeti DNA, što objašnjava opsesiju drevnih naroda zmijolikim oblicima. Dawkinsova reakcija je PRICELESS.
Ali dobar je Peterson.
-
Project Lucian
- hadzinicasa
#26196 Re: Danasnji "feminizam"
Pa da, izmisljas. Misliti da nekoga ne treba uzimati kao referentnu osobu i ismijavati nekoga su dvije potpuno razlicite stvari. Ne vjerujem bas da ne umijes razöuciti.Niemand wrote: ↑14/06/2022 21:54Really?hadzinicasa wrote: ↑14/06/2022 21:50
Ja sam jasno napisala sta mislim o tome, a to zglave nije ovo sto si ti namastala.
Tako da zapravo, samo ti.![]()
Al e, ma ko je uopste ikad i ismijo muskarce koji zaplacu!?hadzinicasa wrote: ↑14/06/2022 21:34 Pa ja se slazem da je Peterson emocionalno nestabilna osoba i da ima mentalnih problema i da ga ne treba ismijavati radi toga. Ni uzimati kao referentnu osobu ili autoritet u bilo cemu.
Tako, eto, malo ja izmisljam.
Sto se tice ismijavanja u istom postu stoji moj stav.
Tako da - da. Izmisljas. Ne znam s kojim ciljem, ali ruzno, brate.
-
Niemand
#26197 Re: Danasnji "feminizam"
Pa, eo:
'ta reci, odma ono zine sta ti pricas tu.no_sikiriki wrote: ↑14/06/2022 21:20
Ko je to rekao? Sveti Mirso? Hakiz?
Ne znam nikoga ko je ismijao nekoga zbog plakanja/tuge. Osim možda u osnovnoj školi, djeca međusobno, neovisno od spola.
Al hajd, sve je to forum.
-
Niemand
#26198 Re: Danasnji "feminizam"
Izmisljam?hadzinicasa wrote: ↑14/06/2022 21:59Pa da, izmisljas. Misliti da nekoga ne treba uzimati kao referentnu osobu i ismijavati nekoga su dvije potpuno razlicite stvari. Ne vjerujem bas da ne umijes razöuciti.
Sto se tice ismijavanja u istom postu stoji moj stav.
Tako da - da. Izmisljas. Ne znam s kojim ciljem, ali ruzno, brate.
Ozbiljno?
Nekako se iz tvog posta iscitava i neki drugi razlog zasto ga ne treba uzimati kao referentnu osobu ili autoritet u bilo cemu? Napisala si mozda i koji?
- piupiu
#26199 Re: Danasnji "feminizam"
Nema na čemu. On ti je otprilike self-help illiti popularni psiholog koji je našao nišu u muškarcima koji se osjećaju obespravljenima u novom vrlom svijetu, relativno je konzervativan ili je možda bolja riječ tradicionalan, i da ponovim po 176. put - veze nema s marksizmom (a bome ni sa poststrukturalizmom), a pata se u debatu o istom - što je neozbiljno za čovjeka koji pretenduje na titulu javnog intelektualca.no_sikiriki wrote: ↑14/06/2022 21:49Thanks!piupiu wrote: ↑14/06/2022 21:42 Evo, za početak - ispravi se, povuci ramena unazad i digni glavu:
https://elevateabundance.com/takeaways- ... -for-life/![]()
Inače je čovjek bio akademik i klinički psiholog, protivinik politika identiteta i woke kulture (s nekim stvarima koje je zastupao se načelno slažem, ne sjećam se više kojim). Imao je bisera tipa da muškarci i žene ne mogu zajedno raditi i da Equal Opportunity Employment diskriminira mlade sposobne muškarce, nešto u tom smislu. Napravio je na YouTubeu veliki uspjeh (i globalni kult), mješavinom tih svih tih svojih ideja i self-help metoda, a onda je otišao da se liječi ovisnosti od benzodiazepina - u Beograd, zašto tamo, ne znam. Ah, da, i promovisao je neku mesnu dijetu svoje kćerke. Eto. Toga se sjećam.
- n+1
#26200 Re: Danasnji "feminizam"
Ukratko, svega nebitno.