Pa da zato ponekad toleriraju da im se kćer ili sin oplode/oplodi sa nekim comonerom ilitiga rajom da malo pročiste ustajalu krv i gene.
Danasnji "feminizam"
-
Project Lucian
- vjeshalica
#25928 Re: Danasnji "feminizam"
Niko ne zeli da im zabrani, vec je potrebno osvijestiti da takav metod stvaranja zivota je neprihvatljiv iz vise razloga.Gimli sin Gloinov wrote: ↑14/06/2022 14:31 imati djecu samo ukoliko imas finansijke mogucnosti da ih izdrzavas? nema boljeg nacina da se bijeda iskorijeni, zar ne? samo sto se bijeda ne moze iskorijeniti, jer bogati uz pomoc finansijskih mehanizama zive na racun te bijede, uvijek neko mora biti bijeda. jos da im se zabrani potomstvo jer nemaju dovoljno novca... zvuci kao distopijski film
-
crveni_makovi
#25929 Re: Danasnji "feminizam"
Tragovi osornosti u meni su imali poriv da dovode u pitanje neke druge stvari koje sam procitala na temi iz pera istog autora ali sam im zapusila usta stamebrigizmom. Ovi debunkeri su mi prestrasni.vjeshalica wrote: ↑14/06/2022 13:29To su izrazi magistra nemoj biti tako osorna i nosom povlaciti ovdje zamolim te kulturnocrveni_makovi wrote: ↑14/06/2022 13:27 Debunkuje i debunkiranje - kakve ruzne rijeci.
Koriste li stvarno ljudi danas takve izraze u komunikaciji? Sta uopste znace te rijeci?![]()
![]()
- MarlboroGold
#25930 Re: Danasnji "feminizam"
Pa toga će uvijek biti. To ti je isto kao i razne nepravde koje se dešavaju i u našoj okolini kao i negdje na drugom kraju planete. Ne možeš na to uticati osim eventualno ako država počne provoditi neke rigorozne antidemokratske mjere prema tim ljudima, ali bi to izazvalo osude iz velikog broja zemalja, nevladinih organizacija i slično. Naša romska populacija se nikad neće većinski socijalizirati niti će osjećati neku odgovornost, jer su potrošeni milioni KM za tako nešto i uglavnom je to padalo u vodu. I dalje će se trošiti na tako nešto. Dovođenje toga u red kako neki od vas ovdje zamišljaju na temi je nemoguće provesti demokratskim metodama, već gotovo pa isključivo antidemokratskim, što opet može prerasti u onaj najgori oblik nehumanih mjera poput otvorenog iskazivanja mržnje, netrpeljivosti pa sve do otvorenih sukoba, progona itd.John Cleese wrote: ↑14/06/2022 13:41U takvim okolnostima, da. A nismo, nazalost, imuni ni na metode specijalnog rata. Svasta se jos moze desiti.MarlboroGold wrote: ↑14/06/2022 13:23 Ma to dizanje sutra može nastati i iz opšteg dobra kontra sistema. Kod nekih među tim demonstrantima to i jeste bilo upravo to. U tom slučaju su države radi opšteg dobra potezale takve poteze, pa su se dizali protiv toga. Kad je sve med i mlijeko mogu ljudska prava i slobode do maksimuma, inkluzija manjina i ostalo, ali to će pasti u vodu čim bude neko veliko sranje tipa WW3 i slično kad zavlada opšta mobilizacija, ratno stanje, haos i slično. To će pasti na prvom takvom testu.
Pa jbg druže valjda i siromašni ljudi imaju pravo na sex, da se ostvare kao roditelji pa da onda nekako guraju, a ne samo oni ekonomski superiorniji?
Imaju pravo, ali bi onda trebali osjecati i nekakvu odgovornost i shodno tome se i ponasati i djelovati.
-
Project Lucian
#25931 Re: Danasnji "feminizam"
Ja ću ti odgovoriti isto kao i onoj pametnici prije, a sestro otiđi u takve porodice pa im objasni sve ovo o čemu se govori. Pokušaj biti ta promjena na "pozitivno".vjeshalica wrote: ↑14/06/2022 14:35Niko ne zeli da im zabrani, vec je potrebno osvijestiti da takav metod stvaranja zivota je neprihvatljiv iz vise razloga.Gimli sin Gloinov wrote: ↑14/06/2022 14:31 imati djecu samo ukoliko imas finansijke mogucnosti da ih izdrzavas? nema boljeg nacina da se bijeda iskorijeni, zar ne? samo sto se bijeda ne moze iskorijeniti, jer bogati uz pomoc finansijskih mehanizama zive na racun te bijede, uvijek neko mora biti bijeda. jos da im se zabrani potomstvo jer nemaju dovoljno novca... zvuci kao distopijski film
-
Hakiz
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
Hakiz
#25934 Re: Danasnji "feminizam"
Kemale, đe si kad je najgore...MarlboroGold wrote: ↑14/06/2022 14:36Pa toga će uvijek biti. To ti je isto kao i razne nepravde koje se dešavaju i u našoj okolini kao i negdje na drugom kraju planete. Ne možeš na to uticati osim eventualno ako država počne provoditi neke rigorozne antidemokratske mjere prema tim ljudima, ali bi to izazvalo osude iz velikog broja zemalja, nevladinih organizacija i slično. Naša romska populacija se nikad neće većinski socijalizirati niti će osjećati neku odgovornost, jer su potrošeni milioni KM za tako nešto i uglavnom je to padalo u vodu. I dalje će se trošiti na tako nešto. Dovođenje toga u red kako neki od vas ovdje zamišljaju na temi je nemoguće provesti demokratskim metodama, već gotovo pa isključivo antidemokratskim, što opet može prerasti u onaj najgori oblik nehumanih mjera poput otvorenog iskazivanja mržnje, netrpeljivosti pa sve do otvorenih sukoba, progona itd.John Cleese wrote: ↑14/06/2022 13:41
U takvim okolnostima, da. A nismo, nazalost, imuni ni na metode specijalnog rata. Svasta se jos moze desiti.
Imaju pravo, ali bi onda trebali osjecati i nekakvu odgovornost i shodno tome se i ponasati i djelovati.
- MarlboroGold
-
Niemand
#25936 Re: Danasnji "feminizam"
I koliko zaradjuju, kakvo im je radno vrijeme, dal im je uredan menstrualni ciklus (ili eventualno ciklus od zene forumasa), koliko cesto imaju odnose, dal koriste kontracepciju i koju, i sta vec sve spada u valjane argumente kod mahalanja i po mahalama.
- MarlboroGold
#25937 Re: Danasnji "feminizam"
Tri puta me citiraš i tri puta ne znam šta da ti napišem.Hakiz wrote: ↑14/06/2022 14:40Kemale, đe si kad je najgore...MarlboroGold wrote: ↑14/06/2022 14:36
Pa toga će uvijek biti. To ti je isto kao i razne nepravde koje se dešavaju i u našoj okolini kao i negdje na drugom kraju planete. Ne možeš na to uticati osim eventualno ako država počne provoditi neke rigorozne antidemokratske mjere prema tim ljudima, ali bi to izazvalo osude iz velikog broja zemalja, nevladinih organizacija i slično. Naša romska populacija se nikad neće većinski socijalizirati niti će osjećati neku odgovornost, jer su potrošeni milioni KM za tako nešto i uglavnom je to padalo u vodu. I dalje će se trošiti na tako nešto. Dovođenje toga u red kako neki od vas ovdje zamišljaju na temi je nemoguće provesti demokratskim metodama, već gotovo pa isključivo antidemokratskim, što opet može prerasti u onaj najgori oblik nehumanih mjera poput otvorenog iskazivanja mržnje, netrpeljivosti pa sve do otvorenih sukoba, progona itd.
-
Hakiz
-
Hakiz
#25939 Re: Danasnji "feminizam"
- MarlboroGold
#25940 Re: Danasnji "feminizam"
Inače ako neko ima dvoje djece to je već iznad evropskog prosjeka, a koji je ispod 2.
-
Hakiz
#25941 Re: Danasnji "feminizam"
A cuko?
Prosječna američka porodica ima 2,4 djeteta i cuku.
I cuko je (nečije) dijete
Prosječna američka porodica ima 2,4 djeteta i cuku.
I cuko je (nečije) dijete
- vjeshalica
#25942 Re: Danasnji "feminizam"
Otidji ti i kazi nekome da podveze jajnike ili sjemenovode da ne pravi od sebe cirkus.Project Lucian wrote: ↑14/06/2022 14:38Ja ću ti odgovoriti isto kao i onoj pametnici prije, a sestro otiđi u takve porodice pa im objasni sve ovo o čemu se govori. Pokušaj biti ta promjena na "pozitivno".vjeshalica wrote: ↑14/06/2022 14:35
Niko ne zeli da im zabrani, vec je potrebno osvijestiti da takav metod stvaranja zivota je neprihvatljiv iz vise razloga.
- vjeshalica
#25943 Re: Danasnji "feminizam"
Izvini boga ti nije da me zanima, ali me stvarno zanima haha
-
Project Lucian
#25944 Re: Danasnji "feminizam"
Radio sam dosta sa Romima i ima istine u ovome što govoriš, međutim ja sam primjetio da ih se može i educirati ako im se pristupi kao ljudskim bićima. U nas se na Rome gleda kao na nižu vrstu ljudi i onda se u njima stvara taj osjećaj otpora. Po svim gradovima u BiH imaš dosta romskih naselja koja aposlutno ne liče na prava romska naselja i koja su možemmo reći emancipovana. Hoću reći da je pristup ipak najvažniji i dosta se može postići pravilnim pristupom. Opet imao sam i primjera gdje im se sve obezbijedi oni se vrate na onaj život bijede iz kojeg ih izvedeš. Znači on hoće tako, u mom primjeru je ipak bila ona i btw imala je 7dmero djece sa različita 4 ili 5 muškaraca.MarlboroGold wrote: ↑14/06/2022 14:36Pa toga će uvijek biti. To ti je isto kao i razne nepravde koje se dešavaju i u našoj okolini kao i negdje na drugom kraju planete. Ne možeš na to uticati osim eventualno ako država počne provoditi neke rigorozne antidemokratske mjere prema tim ljudima, ali bi to izazvalo osude iz velikog broja zemalja, nevladinih organizacija i slično. Naša romska populacija se nikad neće većinski socijalizirati niti će osjećati neku odgovornost, jer su potrošeni milioni KM za tako nešto i uglavnom je to padalo u vodu. I dalje će se trošiti na tako nešto. Dovođenje toga u red kako neki od vas ovdje zamišljaju na temi je nemoguće provesti demokratskim metodama, već gotovo pa isključivo antidemokratskim, što opet može prerasti u onaj najgori oblik nehumanih mjera poput otvorenog iskazivanja mržnje, netrpeljivosti pa sve do otvorenih sukoba, progona itd.John Cleese wrote: ↑14/06/2022 13:41
U takvim okolnostima, da. A nismo, nazalost, imuni ni na metode specijalnog rata. Svasta se jos moze desiti.
- Chloe
- Photo mod
-
Niemand
#25946 Re: Danasnji "feminizam"
A e, nije da nismo nikad sterilisali i na silu ove nepozeljne kad se krenu razmnozavati a i ovi postojecih ljudima preko glave, jel.
-
Project Lucian
#25947 Re: Danasnji "feminizam"
Ja se ovdje nisam zalagao za takve restriktivne mjere. Zašto da idem ja, dežurne feministice (i njihovi udvarači) se snebivaju na takve situaacije njih pošalji. Ha ja.vjeshalica wrote: ↑14/06/2022 14:47Otidji ti i kazi nekome da podveze jajnike ili sjemenovode da ne pravi od sebe cirkus.Project Lucian wrote: ↑14/06/2022 14:38
Ja ću ti odgovoriti isto kao i onoj pametnici prije, a sestro otiđi u takve porodice pa im objasni sve ovo o čemu se govori. Pokušaj biti ta promjena na "pozitivno".
-
Project Lucian
-
Niemand
#25949 Re: Danasnji "feminizam"
Forumasi vole zaviriti i u tudji novcanik, tanjir a i spavacu sobu. Najvise vole one price o tudjim poznanicima i rodbini i anegdotice. A onda se svadjaju i nadjebavaju satima i danima ko laze i ko ne laze.
- Chloe
- Photo mod
#25950 Re: Danasnji "feminizam"
Hvala od ponosne mame ...