Jedan primjer dokazuje da je laz da nema svako dijete svoju nafaku? Ma bravo magistre!Project Lucian wrote: ↑14/06/2022 13:11Opet debunkiranje još jedne ovdje izgovorene laži da svako dijete nema svoju nafaku. Očigledno da ima.suspect_zero wrote: ↑14/06/2022 13:03
Rat sam po sebi je lud, mijenja nam percepciju rasuđivanja i neke nenormalne stvari nam postaju potpuno normalne i obrnuto.
Par u mahali, uzeli se januar ili februar '92....krenulo sranje, on na liniju...'93 vidimo stomak kod nje...drago svakome al opet i čuđenje kako se usudila, u priču sa njom nije joj se omaklo nego su željeli, "ako on pogine da bar ima dijete".
Ostali su živi, dobili još jedno kasnije...sada i nana i dedo.
Ne smatram ih ludim, nego hrabrim...što ja sama vjerovatno ne bih smjela gledajući opet iz ove mirnodopske perspektive.
Danasnji "feminizam"
-
John Cleese
#25876 Re: Danasnji "feminizam"
-
no_sikiriki
#25877 Re: Danasnji "feminizam"
Valjda svako treba da ima onoliko djece koliko želi. A ne koliko mu Erdogan, Bakir, ili neko treći odredi. 
- vjeshalica
#25878 Re: Danasnji "feminizam"
Nisi shvatio. Covjek koji nema skole,nema posla,nema nista od zivota za sebe licno da stvara,nego nesto zivotari ko đukela, pa ni za djecu, napravi ih 10 i kaze nemamo sta da jedemo. Sta on ima od zivota? Osim sto guzi ko budala? Hoces da kazes da ga ja samo tako vidim ili da on ima sve samo ja dobro ne vidim?Snake Eyes wrote: ↑14/06/2022 13:14Morali bi pitati ljude koji imaju desetero djece da li smatraju za sebe da nemaju nista od zivota, vise ih drugi tako vide. Svakako, rijetki su a i desetero nije preferirani broj djece tako da nisu neka referenca. Ako zelis reci da se arsini razlikuju, razlikuju se, tu i jeste kvaka.vjeshalica wrote: ↑14/06/2022 12:48
Mislis da je poimanje komfora isto kod onoga sto nema nista od zivota i 10oro djece i onaj sto se sredio i ima 2?
Ono sto treba imati na umu je da je lakse odgojiti i podici trece i cetvrto dijete nego prvo dvoje.
-
John Cleese
#25879 Re: Danasnji "feminizam"
Jeste hrabro, ali da je odgovorno, brate sestro, nijesuspect_zero wrote: ↑14/06/2022 13:03Rat sam po sebi je lud, mijenja nam percepciju rasuđivanja i neke nenormalne stvari nam postaju potpuno normalne i obrnuto.Niemand wrote: ↑14/06/2022 12:17 Kako gledate na to da su ljudi u sred rata zeljeli djecu? I nije to ona feministicka prica o nedostatku kontracepcije i bla bla, vec bas zeljeli? A dok se dijete rodi uopste, ko ziv ko mrtav, uslovi nikakvi, pa opet su zaista zeljeli.
Ludjaci, neodgovorni il sta vec?
Par u mahali, uzeli se januar ili februar '92....krenulo sranje, on na liniju...'93 vidimo stomak kod nje...drago svakome al opet i čuđenje kako se usudila, u priču sa njom nije joj se omaklo nego su željeli, "ako on pogine da bar ima dijete".
Ostali su živi, dobili još jedno kasnije...sada i nana i dedo.
Ne smatram ih ludim, nego hrabrim...što ja sama vjerovatno ne bih smjela gledajući opet iz ove mirnodopske perspektive.
Ali sto kazes - rat mijenja percepciju. I fakat mijenja.
- vjeshalica
#25880 Re: Danasnji "feminizam"
Bakir ce svakome odrediti indirektno koliko ce da ima. Kao sto odredjuje. Ako ode negdje na drugo mjesto neki Hans mu mozda odredi da moze ima 4 ili 6.no_sikiriki wrote: ↑14/06/2022 13:19 Valjda svako treba da ima onoliko djece koliko želi. A ne koliko mu Erdogan, Bakir, ili neko treći odredi.![]()
-
Project Lucian
#25881 Re: Danasnji "feminizam"
Simpatično je što misliš da je jedan primjer u pitanju.John Cleese wrote: ↑14/06/2022 13:16Jedan primjer dokazuje da je laz da nema svako dijete svoju nafaku? Ma bravo magistre!Project Lucian wrote: ↑14/06/2022 13:11
Opet debunkiranje još jedne ovdje izgovorene laži da svako dijete nema svoju nafaku. Očigledno da ima.![]()
To jest namjerno lažeš kako bi nešto dokazao a broj rođene djece u ratu tebe i tvoje laže debunkuje.
- MarlboroGold
#25882 Re: Danasnji "feminizam"
Ma to dizanje sutra može nastati i iz opšteg dobra kontra sistema. Kod nekih među tim demonstrantima to i jeste bilo upravo to. U tom slučaju su države radi opšteg dobra potezale takve poteze, pa su se dizali protiv toga. Kad je sve med i mlijeko mogu ljudska prava i slobode do maksimuma, inkluzija manjina i ostalo, ali to će pasti u vodu čim bude neko veliko sranje tipa WW3 i slično kad zavlada opšta mobilizacija, ratno stanje, haos i slično. To će pasti na prvom takvom testu.John Cleese wrote: ↑14/06/2022 13:03Pa prosla su. Eto i sam pises da su se "ljudi digli na noge" kad im je neko pokusao nametnuti nesto zarad "opsteg dobra" i tako je i biloMarlboroGold wrote: ↑14/06/2022 12:39
Kako su prošla? Pa i danas je to na snazi samo što je sve manje totalitarnih sistema, autokratija, izuzetno teških vremena i slično da mogu direktno tjerati ljude na drugačija razmišljanja u svrhu opšteg dobra. Čak i za vrijeme haranja korone si imao pokušaje Vlada da izoliraju sve moguće u srcu Evrope, pa su se ljudi digli na noge. Možemo mi njih nazivati antivakserima, idiotima, teoretičarima zavjere i slično, ali kad zagusti onda ćeš opet dobiti ono što je uvijek bilo prisutno od kad postoje prve civilizacije, a što je često i bio dio progresa čovječanstva. Koliko god da su demokratija i liberalizam u fokus stavili i čovjeka kao pojedinca, njegova prava i ostalo pored opšteg ili većeg dobra prilikom prvog velikog problema stvari će se odvijati opet po ustaljenim metodama. Na zapadu je to danas pored sloboda i ostalog ipak nekako više subliminalno, onako da ti provuku kroz uši, dnevno bombardovanje glupostima i dezinformacijama u medijima, na internetu itd. opet gurajući ljude da donose odluke zarad ideja, viših ciljeva i većeg dobra, a što se vidi po polarizaciji zapadnjačkog društva pogotovo u Americi.
Jbg i to zadnje što si naveo je cijena svega do sad.
Mada sam imao u vidu vise ova nase krajeve kad sam o tome pisao.
Ilustracije radi, sjetih se istinite price iz doba obnove, o covjeku koji je, bez oklijevanja, podmetnuo ledja pod pretovarena zadruzna zaprezna kola kad im je u voznji pukao tocak - spasio je krompir koji su prevozili i slomio pritom kicmu
Mozes li makar i zamisliti da neko to ili tome slicno danas uradi?
Ja ne mogu.
A ovo zadnje se desava upravo zato sto ljudi ne razmisljaju dovoljno ili cak ne razmisljaju uopste o stvarima o kojima bi morali dobro razmisliti prije nego ih urade.
Pa jbg druže valjda i siromašni ljudi imaju pravo na sex, da se ostvare kao roditelji pa da onda nekako guraju, a ne samo oni ekonomski superiorniji?
-
crveni_makovi
#25883 Re: Danasnji "feminizam"
Debunkuje i debunkiranje - kakve ruzne rijeci.
Koriste li stvarno ljudi danas takve izraze u komunikaciji? Sta uopste znace te rijeci?
Koriste li stvarno ljudi danas takve izraze u komunikaciji? Sta uopste znace te rijeci?
- vjeshalica
#25884 Re: Danasnji "feminizam"
Imaju pravo, al ne moraju od svakog sexa napraviti dijete, mogu se i ostvariti kao roditelji ali kad steknu uslove za to, i ne da se tovare cijelom drustvu jer su ekonomska rupa. I to ko je uslovno receno superiorniji je digao guzicu da stvori i za njega se neko odrekao necega da mu to obezbijedi. Dodje lola sa stancanja treba mu drzava placat pive i ševu. De bgtMarlboroGold wrote: ↑14/06/2022 13:23
Pa jbg druže valjda i siromašni ljudi imaju pravo na sex, da se ostvare kao roditelji pa da onda nekako guraju, a ne samo oni ekonomski superiorniji?
-
John Cleese
#25885 Re: Danasnji "feminizam"
Project Lucian wrote: ↑14/06/2022 13:21Simpatično je što misliš da je jedan primjer u pitanju.John Cleese wrote: ↑14/06/2022 13:16
Jedan primjer dokazuje da je laz da nema svako dijete svoju nafaku? Ma bravo magistre!![]()
To jest namjerno lažeš kako bi nešto dokazao a broj rođene djece u ratu tebe i tvoje laže debunkuje.![]()
Kako sam mogao znati da si ti proveo tako obimno istrazivanje na ogromnom uzorku i da raspolazes egzaktnim podacima o svakom djetetu ponaosob?
-
Niemand
#25886 Re: Danasnji "feminizam"
Ma te politike oko djece ne ferceraju ionako, eno kina, dzaba i rezim, smanjiti je mogla, ali natjerati ljude da sad imaju dvoje bas i ne ide lako.no_sikiriki wrote: ↑14/06/2022 13:19 Valjda svako treba da ima onoliko djece koliko želi. A ne koliko mu Erdogan, Bakir, ili neko treći odredi.![]()
A to da svako treba da ima onoliko djece koliko zeli, pa, za sirotinju se to ocito ne misli.
Kad je ono bila vijest da ce porodilje u ks dobivati onih 1000 km, komentari na sve strane kako ce romi sad dobiti te pare. Valjda su trebali napisati i napomenu da vazi samo za ove gradjane svjetlije puti ili sta vec.
Last edited by Niemand on 14/06/2022 13:33, edited 1 time in total.
- vjeshalica
#25887 Re: Danasnji "feminizam"
To su izrazi magistra nemoj biti tako osorna i nosom povlaciti ovdje zamolim te kulturnocrveni_makovi wrote: ↑14/06/2022 13:27 Debunkuje i debunkiranje - kakve ruzne rijeci.
-
Project Lucian
#25888 Re: Danasnji "feminizam"
Koliko puta si dosada vidio/la (ne znam jel žensko ili muško iza nicka) da je se pomoglo nekome da izađe iz siromaštva da bi se taj na kraju opet vratio u to isto siromaštvo. Neko jednostavno voli taj život. i ta njegova djeca ako budu željela mogu izaći iz tog začaranog kruga ali možda se i njima svidi taj način života, ko si ti da sudiš o tome.vjeshalica wrote: ↑14/06/2022 13:19Nisi shvatio. Covjek koji nema skole,nema posla,nema nista od zivota za sebe licno da stvara,nego nesto zivotari ko đukela, pa ni za djecu, napravi ih 10 i kaze nemamo sta da jedemo. Sta on ima od zivota? Osim sto guzi ko budala? Hoces da kazes da ga ja samo tako vidim ili da on ima sve samo ja dobro ne vidim?Snake Eyes wrote: ↑14/06/2022 13:14
Morali bi pitati ljude koji imaju desetero djece da li smatraju za sebe da nemaju nista od zivota, vise ih drugi tako vide. Svakako, rijetki su a i desetero nije preferirani broj djece tako da nisu neka referenca. Ako zelis reci da se arsini razlikuju, razlikuju se, tu i jeste kvaka.
Ono sto treba imati na umu je da je lakse odgojiti i podici trece i cetvrto dijete nego prvo dvoje.
-
John Cleese
#25889 Re: Danasnji "feminizam"
Koriste ljudi koji (provjereno) ne znaju sta je, na primjer, mazohizam, pa funkcionalna pismenost...crveni_makovi wrote: ↑14/06/2022 13:27 Debunkuje i debunkiranje - kakve ruzne rijeci.
-
Project Lucian
#25890 Re: Danasnji "feminizam"
Bitno je da smo se razumijeli.vjeshalica wrote: ↑14/06/2022 13:29To su izrazi magistra nemoj biti tako osorna i nosom povlaciti ovdje zamolim te kulturnocrveni_makovi wrote: ↑14/06/2022 13:27 Debunkuje i debunkiranje - kakve ruzne rijeci.
Koriste li stvarno ljudi danas takve izraze u komunikaciji? Sta uopste znace te rijeci?![]()
![]()
- vjeshalica
#25891 Re: Danasnji "feminizam"
Komentari na nivou nize rase. Ako ti Romi ispunjavaju uslove i oni imaju prava. Ako ce zloupotrijrbiti ima nacina da se to suzbije. Ta populacija je malo specificna
-
Project Lucian
#25892 Re: Danasnji "feminizam"
Ha ha ha ha, da da oni se i bez podsticaja umnožavaju prilično brzo. Kod njih je razlog, potreba za djecom koja će prositi po gradovima. Tako da kada vidite romsko dijete da prosi, upamtite da davanjem novca tom djetetu finansirate prosjačenje.Niemand wrote: ↑14/06/2022 13:29no_sikiriki wrote: ↑14/06/2022 13:19 Valjda svako treba da ima onoliko djece koliko želi. A ne koliko mu Erdogan, Bakir, ili neko treći odredi.![]()
Kad je ono bila vijest da ce porodilje u ks dobivati onih 1000 km, komentari na sve strane kako ce romi sad dobiti te pare. Valjda su trebali napisati i napomenu da vazi samo za ove gradjane svijetlije puti ili sta vec.![]()
- vjeshalica
#25893 Re: Danasnji "feminizam"
Vidjela sam, ali nisam licno ucestvovala u angazmanu. Socijalne sluzbe sa strucnim ljudima znaju koji problem te osobe imaju, to se po struci tretira kao problem a ne kao dopusteni vid zivota. Ti ih ovdje posmatras kao da nemaju i da je to izbor njihov i kao takav im ga treba obezbijediti. Ko to voli siromastvo i ko voli biti gladan? Cije to dijete voli biti gladno i bez igracke, odjece i nekih sitnica? Nicije. Ne glumi mi ovdje glumarije.Project Lucian wrote: ↑14/06/2022 13:30
Koliko puta si dosada vidio/la (ne znam jel žensko ili muško iza nicka) da je se pomoglo nekome da izađe iz siromaštva da bi se taj na kraju opet vratio u to isto siromaštvo. Neko jednostavno voli taj život. i ta njegova djeca ako budu željela mogu izaći iz tog začaranog kruga ali možda se i njima svidi taj način života, ko si ti da sudiš o tome.
- vjeshalica
#25894 Re: Danasnji "feminizam"
I pored toga sto se brzo i kolicinski razmnozavaju opet su totalna manjina. Njihov zivotni vijek zbog uslova i nacina zivota je daleko smanjen. Ta djeca su zrtve kriminala svjetskih razmjera. Roblje trgovina ljudima i prosijacenje.Project Lucian wrote: ↑14/06/2022 13:35Ha ha ha ha, da da oni se i bez podsticaja umnožavaju prilično brzo. Kod njih je razlog, potreba za djecom koja će prositi po gradovima. Tako da kada vidite romsko dijete da prosi, upamtite da davanjem novca tom djetetu finansirate prosjačenje.
-
Project Lucian
#25895 Re: Danasnji "feminizam"
Ne govorim ja ovdje o mentalno poremećenim osobama. Kao primjer možeš uzeti dobitnnike najviših premija na lotu, bingu i takvim igrama na sreću. Vrlo rijedak broj taakvih osoba je uspjelo nešto pozitivno ostvariti sa tim ogromnim novcem koji su dobili, opet su se na kraju vraćali starim poslovima, itd. Što će ga reć vole takav život i vjerovatno će i njihova djeca voliti takav život. Nije protuzakonito biti siromašan btw.vjeshalica wrote: ↑14/06/2022 13:35Vidjela sam, ali nisam licno ucestvovala u angazmanu. Socijalne sluzbe sa strucnim ljudima znaju koji problem te osobe imaju, to se po struci tretira kao problem a ne kao dopusteni vid zivota. Ti ih ovdje posmatras kao da nemaju i da je to izbor njihov i kao takav im ga treba obezbijediti. Ko to voli siromastvo i ko voli biti gladan? Cije to dijete voli biti gladno i bez igracke, odjece i nekih sitnica? Nicije. Ne glumi mi ovdje glumarije.Project Lucian wrote: ↑14/06/2022 13:30
Koliko puta si dosada vidio/la (ne znam jel žensko ili muško iza nicka) da je se pomoglo nekome da izađe iz siromaštva da bi se taj na kraju opet vratio u to isto siromaštvo. Neko jednostavno voli taj život. i ta njegova djeca ako budu željela mogu izaći iz tog začaranog kruga ali možda se i njima svidi taj način života, ko si ti da sudiš o tome.
-
John Cleese
#25896 Re: Danasnji "feminizam"
U takvim okolnostima, da. A nismo, nazalost, imuni ni na metode specijalnog rata. Svasta se jos moze desiti.MarlboroGold wrote: ↑14/06/2022 13:23 Ma to dizanje sutra može nastati i iz opšteg dobra kontra sistema. Kod nekih među tim demonstrantima to i jeste bilo upravo to. U tom slučaju su države radi opšteg dobra potezale takve poteze, pa su se dizali protiv toga. Kad je sve med i mlijeko mogu ljudska prava i slobode do maksimuma, inkluzija manjina i ostalo, ali to će pasti u vodu čim bude neko veliko sranje tipa WW3 i slično kad zavlada opšta mobilizacija, ratno stanje, haos i slično. To će pasti na prvom takvom testu.
Imaju pravo, ali bi onda trebali osjecati i nekakvu odgovornost i shodno tome se i ponasati i djelovati.
-
Project Lucian
#25897 Re: Danasnji "feminizam"
Kod njih je bukvalno u pitanju izrabljivanje djece i to već spada pod kriminal.vjeshalica wrote: ↑14/06/2022 13:38I pored toga sto se brzo i kolicinski razmnozavaju opet su totalna manjina. Njihov zivotni vijek zbog uslova i nacina zivota je daleko smanjen. Ta djeca su zrtve kriminala svjetskih razmjera. Roblje trgovina ljudima i prosijacenje.Project Lucian wrote: ↑14/06/2022 13:35
Ha ha ha ha, da da oni se i bez podsticaja umnožavaju prilično brzo. Kod njih je razlog, potreba za djecom koja će prositi po gradovima. Tako da kada vidite romsko dijete da prosi, upamtite da davanjem novca tom djetetu finansirate prosjačenje.
-
Project Lucian
#25898 Re: Danasnji "feminizam"
Junače, izvoli otiđi u takve porodice i edukuj ih, objasni im šta rade pogrešno. Lahko ti je ovdje po forumu poštapalice piskarat i pravit se pametan.John Cleese wrote: ↑14/06/2022 13:41U takvim okolnostima, da. A nismo, nazalost, imuni ni na metode specijalnog rata. Svasta se jos moze desiti.MarlboroGold wrote: ↑14/06/2022 13:23 Ma to dizanje sutra može nastati i iz opšteg dobra kontra sistema. Kod nekih među tim demonstrantima to i jeste bilo upravo to. U tom slučaju su države radi opšteg dobra potezale takve poteze, pa su se dizali protiv toga. Kad je sve med i mlijeko mogu ljudska prava i slobode do maksimuma, inkluzija manjina i ostalo, ali to će pasti u vodu čim bude neko veliko sranje tipa WW3 i slično kad zavlada opšta mobilizacija, ratno stanje, haos i slično. To će pasti na prvom takvom testu.
Imaju pravo, ali bi onda trebali osjecati i nekakvu odgovornost i shodno tome se i ponasati i djelovati.
- Snake Eyes
#25899 Re: Danasnji "feminizam"
Ekstreman primjer, bas si ga slozila.vjeshalica wrote: ↑14/06/2022 13:19Nisi shvatio. Covjek koji nema skole,nema posla,nema nista od zivota za sebe licno da stvara,nego nesto zivotari ko đukela, pa ni za djecu, napravi ih 10 i kaze nemamo sta da jedemo. Sta on ima od zivota? Osim sto guzi ko budala? Hoces da kazes da ga ja samo tako vidim ili da on ima sve samo ja dobro ne vidim?Snake Eyes wrote: ↑14/06/2022 13:14
Morali bi pitati ljude koji imaju desetero djece da li smatraju za sebe da nemaju nista od zivota, vise ih drugi tako vide. Svakako, rijetki su a i desetero nije preferirani broj djece tako da nisu neka referenca. Ako zelis reci da se arsini razlikuju, razlikuju se, tu i jeste kvaka.
- vjeshalica
#25900 Re: Danasnji "feminizam"
Nije protuzakonito, ali iz siromastva nastaju drugi problemi i izmedju ostalog protuzakonitost. Magistarčiću.Project Lucian wrote: ↑14/06/2022 13:40
Ne govorim ja ovdje o mentalno poremećenim osobama. Kao primjer možeš uzeti dobitnnike najviših premija na lotu, bingu i takvim igrama na sreću. Vrlo rijedak broj taakvih osoba je uspjelo nešto pozitivno ostvariti sa tim ogromnim novcem koji su dobili, opet su se na kraju vraćali starim poslovima, itd. Što će ga reć vole takav život i vjerovatno će i njihova djeca voliti takav život. Nije protuzakonito biti siromašan btw.
Nema covjeka koji voli siromastvo i bijedu.
Nadji mi to dijete koje ce reci ja ne bi volio da imam WC kao sto ga moji roditelji nemaju. Sasvim mi je dovoljno da serem u livadi ili gdje lezim. Svejedno.