All about Dragan Čović

Post Reply
GandalfSivi

#2701 Re: All about Dragan Čović

Post by GandalfSivi »

Novak20 wrote: 09/06/2022 23:17 :lol:

Koja baraba.

Točno sam znao da će o ulicama i o jevrejskoj imovini u BiH koje je daleko najviše bilo u Sarajevu.

https://www.dnevnik.ba/vijesti/jerusale ... ih-2635417
“On je objasnio da želi da vidi oživljavanje jevrejske zajednice i da pomogne u obnavljanju imovine koju je izgubila tijekom rata. Rekao je izraelskim dužnosnicima da planira poduzeti aktivnosti po pitanju ulica u svojoj zemlji koje su još uvijek nazvane po nacističkim kolaboracionistima,” navodi JP, te dodaje da je Čović to obećao tijekom govora koji je održao u utorak tijekom posjeta Yad Vašemu, Svjetskom centru sjećanja na holokaust.

“Naša je dužnost u Mostaru i drugim mjestima gdje žive Hrvati u Bosni i Hercegovini da ukinemo nazive javnih ulica i trgova koji nose nazive koji opterećuju odnose između hrvatskog i židovskog naroda”, izjavio je Čović.

Također je za JP rekao da je uključen i u pomoć u obnovi mostarske sinagoge koja je izgrađena 1904. godine, a srušena za vrijeme Drugog svjetskog rata.

“Osjećam se veoma povezanim s narodom Izraela, zato želimo da našu suradnju učinimo još jačom”, rekao je on.

“Uništenje židovske zajednice u zemlji bacilo je dugu sjenu i kako bi se osiguralo da se mržnja ne bi prenijela na mlađe generacije, (Čović) želi da parlament usvoji definiciju antisemitizma Međunarodnog saveza za sjećanje na holokaust”, navodi se u članku
Malo li je 30 godina da se promjene imena…
dustaban

#2702 Re: All about Dragan Čović

Post by dustaban »

... i kad jednog dana makne Juru Francetića to će biti zbog izraelskih Jevreja, domaće Srbe i Bošnjake ko jebe!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2703 Re: All about Dragan Čović

Post by Truba »

Image

evo ga na svim stranama

ovdje sam ja uglavio papirić i do tada nemoguča želja mi se ispunila u roku od godine

naime platformaši su se raspali :lol:
BHCluster

#2704 Re: All about Dragan Čović

Post by BHCluster »

Image
Austrianci ocekicali spomenik a reakcija Covic i tzv "hns-a" se jos ceka... :lol:
Sanjarko

#2706 Re: All about Dragan Čović

Post by Sanjarko »

Black swan wrote: 10/06/2022 09:00 Image

evo ga na svim stranama

ovdje sam ja uglavio papirić i do tada nemoguča želja mi se ispunila u roku od godine

naime platformaši su se raspali :lol:
ljiga i sto sta jos, slicni i isti ga podrzavaju i raduju mu se
Truba

#2707 Re: All about Dragan Čović

Post by Truba »

ne stoji mu baš kapica ali baš je cool
Sanjarko

#2708 Re: All about Dragan Čović

Post by Sanjarko »

Black swan wrote: 10/06/2022 10:33 ne stoji mu baš kapica ali baš je cool
:izet: i tebe i njega
BHCluster

#2709 Re: All about Dragan Čović

Post by BHCluster »

Od Bleiburga do Zida placa, a onda imaju obraza reci krivi im Bosnjaci. Kakva mentalni sklop. :pisnuo:
BHCluster

#2710 Re: All about Dragan Čović

Post by BHCluster »

Osim mise Ustasama sta mogu ponuditi Jevrejima?

Truba

#2711 Re: All about Dragan Čović

Post by Truba »

Sanjarko wrote: 10/06/2022 10:40
Black swan wrote: 10/06/2022 10:33 ne stoji mu baš kapica ali baš je cool
sram te bilo mogu ti deda biti :D
Sanjarko

#2712 Re: All about Dragan Čović

Post by Sanjarko »

Black swan wrote: 10/06/2022 11:12
Sanjarko wrote: 10/06/2022 10:40

sram te bilo mogu ti deda biti :D
:izet: :kakoste:
Novak20

#2713 Re: All about Dragan Čović

Post by Novak20 »

GandalfSivi wrote: 10/06/2022 04:48
Novak20 wrote: 09/06/2022 23:17 :lol:

Koja baraba.

Točno sam znao da će o ulicama i o jevrejskoj imovini u BiH koje je daleko najviše bilo u Sarajevu.

https://www.dnevnik.ba/vijesti/jerusale ... ih-2635417

Malo li je 30 godina da se promjene imena…
SDA ne da da se mijenjaju imena ulica u Mostaru i Sarajevu.
BHCluster

#2714 Re: All about Dragan Čović

Post by BHCluster »

Sad bi se kao odricali svoje tradicije i povijesti ali im eto sdO ne da :lol:
Last edited by BHCluster on 10/06/2022 11:28, edited 1 time in total.
Novak20

#2715 Re: All about Dragan Čović

Post by Novak20 »

Najbolja potvrda mojih riječi je što u Sarajevu nema HDZ a ima desetak ulica nazvanih po ustašama i ss oficirima.

Upita li se itko zašto je to tako ?
BHCluster

#2716 Re: All about Dragan Čović

Post by BHCluster »

Udovoljavaju HDZ-u. :lol:
Tvrtko II Kotromanić

#2717 Re: All about Dragan Čović

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Novak20 wrote: 10/06/2022 11:28 Najbolja potvrda mojih riječi je što u Sarajevu nema HDZ a ima desetak ulica nazvanih po ustašama i ss oficirima.

desetak?
haj ziv bio nabroji
Sanjarko

#2718 Re: All about Dragan Čović

Post by Sanjarko »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 10/06/2022 11:31
Novak20 wrote: 10/06/2022 11:28 Najbolja potvrda mojih riječi je što u Sarajevu nema HDZ a ima desetak ulica nazvanih po ustašama i ss oficirima.

desetak?
haj ziv bio nabroji
Busulajdzic i onaj jos jedan, ali prvi nije bio ustasa, jos manje ss-ovac
BHCluster

#2719 Re: All about Dragan Čović

Post by BHCluster »

Zato Covic nosi u Izrael Sarajevsku hagadu a ne recimo neku iz Sirokog Brijega. Chudnovato?! :oops:
Novak20

#2720 Re: All about Dragan Čović

Post by Novak20 »

desetak?
haj ziv bio nabroji

na brzinu pokupljeno sa interneta.

Mustafa Busuladžić bavio se nacističkom propagandnom i zalagao se za progon Židova. Po njemu nosi ime jedna osnovna škola i jedna ulica u antifašističkom Sarajevu.

Busuladžić se nadao pobjedi novog političkog poretka otjelovljenog u Mein Kampfu, a njegov citat o Židovima u Sarajevu dostupan je na internetu:

“Kod nas su se ljudi borili protiv Židova i njihovih špekulacija, protiv njihovih prevara i izrabljivanja. Njih je nestalo iz čaršije, ali je u čaršiji ostao židovski duh špekulacije, podvaljivanja, nabijanja cijena i lihvarenja u tolikoj mjeri da pokvarenost stanovitih trgovaca, bez obzira na vjeru zasjednjuje rad nestalih Židova.“

Sulejman Paćariz, pukovnik i zapovjednik SS muslimanske milicije. Po njemu jedna ulica u antifašističkom Sarajevu nosi ime.

Osman ef Rastoder pripadnik i aktivista muslimanske milicije po njemu jedna ulica u antifašističkom Sarajevu nosi ime

Husein ef Đozo sturmbanfurer – bojnik 13 SS divizije. Po njemu jedna ulica u antifašističkom Sarajevu nosi ime

Fehim ef Spaho Reis koji je pozvao muslimane da pozdrave rađanje NDH. Po njemu jedna ulica u antifašističkom Sarajevu nosi ime.

Muhamed ef Pandža, jedini hodža koji je sudjelovao u povorci okupatorskih sila kroz Sarajevo. Jedan od najvećih zagovornika osnivanja SS handžar divizije. Po njemu jedna ulica u antifašističkom Sarajevu nosi ime.

Enver Čolaković, ataše za kulturu NDH u Mađarskoj. Po njemu jedna ulica u antifašističkom Sarajevu nosi ime.

Ovaj je upitan ali.....Alija Izetbegović je također bio pripadnik SS handžar divizije....
:run:
BHCluster

#2721 Re: All about Dragan Čović

Post by BHCluster »

Sve samo hrvatsko cvijece i opet im ne valja. :lol:
Sanjarko

#2722 Re: All about Dragan Čović

Post by Sanjarko »

Novak20 wrote: 10/06/2022 11:42

desetak?
haj ziv bio nabroji

Mustafa Busuladžić bavio se nacističkom propagandnom i zalagao se za progon Židova. Po njemu nosi ime jedna osnovna škola i jedna ulica u antifašističkom Sarajevu.

Busuladžić se nadao pobjedi novog političkog poretka otjelovljenog u Mein Kampfu, a njegov citat o Židovima u Sarajevu dostupan je na internetu:

“Kod nas su se ljudi borili protiv Židova i njihovih špekulacija, protiv njihovih prevara i izrabljivanja. Njih je nestalo iz čaršije, ali je u čaršiji ostao židovski duh špekulacije, podvaljivanja, nabijanja cijena i lihvarenja u tolikoj mjeri da pokvarenost stanovitih trgovaca, bez obzira na vjeru zasjednjuje rad nestalih Židova.“

Sulejman Paćariz, pukovnik i zapovjednik SS muslimanske milicije. Po njemu jedna ulica u antifašističkom Sarajevu nosi ime.

Osman ef Rastoder pripadnik i aktivista muslimanske milicije po njemu jedna ulica u antifašističkom Sarajevu nosi ime

Husein ef Đozo sturmbanfurer – bojnik 13 SS divizije. Po njemu jedna ulica u antifašističkom Sarajevu nosi ime

Fehim ef Spaho Reis koji je pozvao muslimane da pozdrave rađanje NDH. Po njemu jedna ulica u antifašističkom Sarajevu nosi ime.

Muhamed ef Pandža, jedini hodža koji je sudjelovao u povorci okupatorskih sila kroz Sarajevo. Jedan od najvećih zagovornika osnivanja SS handžar divizije. Po njemu jedna ulica u antifašističkom Sarajevu nosi ime.

Enver Čolaković, ataše za kulturu NDH u Mađarskoj. Po njemu jedna ulica u antifašističkom Sarajevu nosi ime.

Ovaj je upitan ali.....Alija Izetbegović je također bio pripadnik SS handžar divizije....
1 ne, 2 handzarovac, 3 domobran, 4 handzarovac, ostatak ne, 1 i ostatak sluge, sluge i ostali bili

nego jesul Juraj, Nikola itd, Muslimani bili itd, a ovdje nose ulice njihova imena, i neka, zasluzili su

de sad nalijepi jos sta god
Tvrtko II Kotromanić

#2723 Re: All about Dragan Čović

desetak?
haj ziv bio nabroji

e hajmo sada jedan mit da srusimo za sva vremena, ne znam otkud uopce da je Alija bio u SS diviziji, otkud ti to?
prva vojska (i jedina) koju je sluzio je JA i to poslije 2. svj rata

ovo ostalo
valjda znas nesto malo oko (h)istorije/povijesti, znas da te tzv milicije nisu jednako SS i ustaske formacije, ne pravi se blesav

od ovih nabrojanih
Pačariz tačno i to u Sandžaku
Đozo tačno bio je SS oficir ali njegova prica je malo sira, jedan je od rijetkih koji je vec u onom sistemu ne samo bio rehabilitovan vec je, na neki nacin, postao i dio samog sistema, prije svega u povezivanju arapskih zemalja i jugoslovenske privrede
Pandzo je svasta pricao i agitirao, ali on ne da nije bio SS oficir, njega su SS i ustase hapsili pobogu

ovi ostali nit su bili u SS nit su bili ustaski oficiri

razdvoji mitove od istine majka mu stara, mozda imamo svi mi neke privatne i lokalne narative o historijskim desavanjima i licnostima, ali istina je vala jedna, a ako nista danas mozemo sve podatke provjeriti

tako da, kako ono raskrinkavanje i slicni fact checkeri kazu, ocjenjujemo tvoju izjavu o desetak SS-ovaca i ustasa koji imaju ulice u Sarajevu kao netacnu :sax:

kao bonus izjavu da je Alija bio u handzar diviziji, ne znam kako je ta prica uopce dospjela u ovu nisu lazi i podvala , evo ti jedan virtuelni ma bjaaaazi :run:
Sanjarko

#2724 Re: All about Dragan Čović

Post by Sanjarko »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 10/06/2022 11:58

e hajmo sada jedan mit da srusimo za sva vremena, ne znam otkud uopce da je Alija bio u SS diviziji, otkud ti to?

ovo ostalo
valjda znas nesto malo oko (h)istorije/povijesti, znas da te tzv milicije nisu jednako SS i ustaske formacije, ne pravi se blesav

od ovih nabrojanih
Đozo tačno bio je SS oficir ali njegova prica je malo sira, jedan je od rijetkih koji je vec u onom sistemu ne samo bio rehabilitovan vec je, na neki nacin, postao i dio samog sistema, prije svega u povezivanju arapskih zemalja i jugoslovenske privrede
Pandzo je svasta pricao i agitirao, ali on ne da nije bio SS oficir, njega su SS i ustase hapsili pobogu

razdvoji mitove od istine majka mu stara, mozda imamo svi mi neke privatne i lokalne narative o historijskim desavanjima i licnostima, ali istina je vala jedna, a ako nista danas mozemo sve podatke provjeriti

tako da, kako ono raskrinkavanje i slicni fact checkeri kazu, ocjenjujemo tvoju izjavu o desetak SS-ovaca i ustasa koji imaju ulice u Sarajevu kao netacnu :sax:

kao bonus izjavu da je Alija bio u handzar diviziji, ne znam kako je ta prica uopce dospjela u ovu nisu lazi i podvala , evo ti jedan virtuelni ma bjaaaazi :run:
neznas @Novak20, trol par ekselans
Tvrtko II Kotromanić

#2725 Re: All about Dragan Čović

Sanjarko wrote: 10/06/2022 12:02
Tvrtko II Kotromanić wrote: 10/06/2022 11:58

ovo ostalo

od ovih nabrojanih

neznas @Novak20, trol par ekselans
oo znam znam i to ne samo na ovom forumu, nego sam vidio i njegove upise na forum.hr

svejedno sto je trol, na laz se uvijek treba odgovorit istinom, kakva god ona bila
Post Reply