Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

konoplja

#25126 Re: Danasnji "feminizam"

Post by konoplja »

Riddle wrote: 09/06/2022 21:39
Bloo wrote: 09/06/2022 21:27

Poštujem tvoje mišljenje. Ne slažem se. Promjene su dolazile pritiscima.
Mutter je jedna i jedina žena na dugoj listi muškaraca.
Kada je BiH imala premijerku? Predsjednicu? Da li će ikad?
Francuzi nikad.
Italija nikad.

Milioni Talijanki, Francuskinja...niti jedna nije dovoljno dobra.

Anyway, let us agree to disagree. :)
Pa Le Pen je sadašnjeg predsjednika uvela u drugi krug izbora. To mi je ono svježi primjer, pa zato navodim. Sad kad bih počeo kopati, našao bih vjerovatno još mnogo njih na tako visokim pozicijama. Znači tu su, bore se. Ako nije dobila najvišu poziciju, ne znači da nema priliku za to. :-)
Ma ima ih.
Island, Danska, Svedska, Finska. - Ne pikaju se. Oni su mnogo progresivni.
Ok. Estonija, Litva, Slovacka, Moldavija...
Pogledaj ko je premijerKA Francuske.

U Europi svako ima priliku i MOZE. Mnogo smo napredovali i progresivni smo ali nikad nije dovoljno. Ako nije instantno onda ne valja. To je vjecna borba, a ima i u toj borbi profita.
Nego, kad moraliste: je li strpljenje vrlina ili ne?
Project Lucian

#25127 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

Bloo wrote: 09/06/2022 21:48
John Cleese wrote: 09/06/2022 21:45 Nije tebi lako

Jos jednom:

Nismo ti mi krivi sto koristis rijeci kojima ne znas znacenje, pa pises gluposti ili sto ne razumijes sta ti je neko napisao, pa u odgovoru opet pises gluposti, a mrsko ti je da pogledas u rjecnik.

I nisu to "doskocice" nego cinjenice, nazalost.
Sad mu već zadireš u intimni mentalni prostor. :oops:
Smijem li prijavit silovanje forumskoj administraciji?
:lol: :lol: :lol:
vjeshalica

#25128 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Snake Eyes wrote: 09/06/2022 21:35 Da li je osvetoljubivost osobina prisutnija kod muškaraca nego kod žena?
Zene su po mom misljenju vise sklone osvetama, mada muskarci znaju biti brutalniji pogotovo ako u osvetnickom pohodu kao mentora imaju zenu. Muskarci su tu negdje,vise piskutalice i valjaju govna iza ledja,mada s vremenom zapravo postaje svejedno. Vole se svi svetiti zavisno od interesa i situacija. Moglo bi se reci nema pravila.
Project Lucian

#25129 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

vjeshalica wrote: 09/06/2022 21:50
Snake Eyes wrote: 09/06/2022 21:35 Da li je osvetoljubivost osobina prisutnija kod muškaraca nego kod žena?
Zene su po mom misljenju vise sklone osvetama, mada muskarci znaju biti brutalniji pogotovo ako u osvetnickom pohodu kao mentora imaju zenu. Muskarci su tu negdje,vise piskutalice i valjaju govna iza ledja,mada s vremenom zapravo postaje svejedno. Vole se svi svetiti zavisno od interesa i situacija. Moglo bi se reci nema pravila.
Ne bih rekao da su više sklone osvetama ali su po meni veća zlopamtila.
John Cleese

#25130 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

John Cleese wrote: 09/06/2022 21:45 Nije tebi lako

Jos jednom:

Nismo ti mi krivi sto koristis rijeci kojima ne znas znacenje, pa pises gluposti ili sto ne razumijes sta ti je neko napisao, pa u odgovoru opet pises gluposti, a mrsko ti je da pogledas u rjecnik.

I nisu to "doskocice" nego cinjenice, nazalost.
Sam je to trazio, bejbe :| :D :lol:
Snake Eyes

#25131 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Snake Eyes »

vjeshalica wrote: 09/06/2022 21:46
Snake Eyes wrote: 09/06/2022 21:13 Šta je sa ispunjavanjem kvota vodoinstalatera, zidara, pekara, molera, fasadera, armirača, varioca, stolara, rudara, električara, komunalnih radnika...
Heh bile bi da vi ne odlucujete o tome da to nije za zene
Ne znam bas da li je zbog toga sto muskarci odlucuju, dovoljno je pogledati sastav odjeljenja po srednjim skolama.
Bloo
Globalna šefica

#25132 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

omar little wrote: 09/06/2022 21:34
Bloo wrote: 09/06/2022 21:32

Zato što nisi žena, majka, kraljica :oops:
:D
bez zeze sad, non-stop me izbacuje, ne prodje par minuta, izloga. procitam jednu stranicu teme, ocu prebaciti na drugu, trazi login. jel ima jos ona tema za tehnicka pitanja? jel se samo meni desava? da nije zbog vpn?
Ne znam ja, ja sam moderatorica. Imamo moderatore za tehnička pitanja. :mrgreen: Mene zovi kad budeš trebala postaviti sliku na Bez cenzure. :oops:
@Bobi
no_sikiriki

#25133 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Project Lucian wrote: 09/06/2022 21:50

Smijem li prijavit silovanje forumskoj administraciji?
:lol: :lol: :lol:
Smiješ, ako mi smijemo prijaviti tebe za silovanje mozga. :wink:
vjeshalica

#25134 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Snake Eyes wrote: 09/06/2022 21:53
vjeshalica wrote: 09/06/2022 21:46

Heh bile bi da vi ne odlucujete o tome da to nije za zene
Ne znam bas da li je zbog toga sto muskarci odlucuju, dovoljno je pogledati sastav odjeljenja po srednjim skolama.
Kako ne odlucujete, ako vam se zensko rodi,ne bi dozvolili da vam ide u muske skole,za zenu je da se uda i rodi i da mater cojku uzdrzava...de ba, koji bi to otac dozvolio da mu kcerka ode za zavarivaca ili armiraca ? Danas ima izuzetaka, ali su veoma rijetki, jer ljudima puca kurac za pricom u mahali, gledaju da rade i zarade i da koliko toliko pristojno zive.
Sve ide iz kuce i podizanja.
Niemand

#25135 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

konoplja wrote: 09/06/2022 21:49

Pa Le Pen je sadašnjeg predsjednika uvela u drugi krug izbora. To mi je ono svježi primjer, pa zato navodim. Sad kad bih počeo kopati, našao bih vjerovatno još mnogo njih na tako visokim pozicijama. Znači tu su, bore se. Ako nije dobila najvišu poziciju, ne znači da nema priliku za to. :-)
Ma ima ih.

U Europi svako ima priliku i MOZE. Mnogo smo napredovali i progresivni smo ali nikad nije dovoljno. Ako nije instantno onda ne valja. To je vjecna borba, a ima i u toj borbi profita.
Pikal se kosovo i vjosa osmani? Nako pitam.
konoplja

#25136 Re: Danasnji "feminizam"

Post by konoplja »

Project Lucian wrote: 09/06/2022 21:45
konoplja wrote: 09/06/2022 15:41

Ae brisi :lol:

Kakve su ovo fantazije? :D

Necu reci da lazes, ali ti u bas sve vjerujes. Organizovani kriminal znaci. Jesu li to eksluzivno samo zene u njemu u ovom slucaju? Koliko ih ima u Njemackoj, je li bar 1 milly? hiljada?
Gle, definitivno se nesto slicno desilo, ali ti napisao kao da je to svakodnevnica u Njemackoj i Austriji. :D
Nemam razloga da lažem, frajer je sam ovo spomenuo tema nisu bile žene nikako, nije ovdje problem organizovanog kriminala, kojim se i muškarci naravno bave. Ovdje je problem što muškarac ne može dokazati da je opelješen jer eto zaljubio se bio ona ga pokrala i šta sad, ajd sad dokaži da je u pozadini organizovani kriminal u pitanju, ko će vjerovati bijelom muškarcu i to još relativno bogatom. Naravno da je taj bijeli muškarac svinja, ženomrzac, nasilnik, itd.
Ako on meni laže, eto lažem i ja vama, al ne vidim razlog zašto bi mi lagao.
Strašno.
Ako ga tako prevare onda je glupan.
Mjesecima ako ne i godinama ga varaju. Veza, dejtovi, zajednicka putovanja, ma traje to dugo do braka. Nesto mi se ne cini ovo kao unosna prevara.
GLUPSON.
Ako je istina. Jos ima pravo na predbracni ugovor.
Zamisli kako bi se toj kriminalnoj organizaciji smrklo da nakon godina veze taman pred brak dode i izvadi papir. Ajde mala potpisi. :lol:
Snake Eyes

#25137 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Snake Eyes »

vjeshalica wrote: 09/06/2022 21:50
Slazem se manje-vise sa napisanim, "muskarci" jesu skloni valjanju govana iza ledja.
konoplja

#25138 Re: Danasnji "feminizam"

Post by konoplja »

Niemand wrote: 09/06/2022 21:56

Ma ima ih.

Namjeravao sam napisati Hrvatska i Srbija, ali kontam razapet ce me. :skoljka:
Niemand

#25139 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

konoplja wrote: 09/06/2022 22:02
Niemand wrote: 09/06/2022 21:56

Namjeravao sam napisati Hrvatska i Srbija, ali kontam razapet ce me. :skoljka:
A sebija? :mrgreen: :run:
Snake Eyes

#25140 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Snake Eyes »

vjeshalica wrote: 09/06/2022 21:55
Snake Eyes wrote: 09/06/2022 21:53

Kako ne odlucujete, ako vam se zensko rodi,ne bi dozvolili da vam ide u muske skole,za zenu je da se uda i rodi i da mater cojku uzdrzava...de ba, koji bi to otac dozvolio da mu kcerka ode za zavarivaca ili armiraca ? Danas ima izuzetaka, ali su veoma rijetki, jer ljudima puca kurac za pricom u mahali, gledaju da rade i zarade i da koliko toliko pristojno zive.
A dobro, ti da si samohrana majka, da li bi upisala kcer u skolu za zavarivaca? Jako prljav, opasan i smdrljiv posao. Zasto bi otac to zelio svojoj kceri? Realno, neprirodno mi je da se zena interesuje za tu struku.
Last edited by Snake Eyes on 09/06/2022 22:06, edited 1 time in total.
Project Lucian

#25141 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

konoplja wrote: 09/06/2022 21:56
Project Lucian wrote: 09/06/2022 21:45
Nemam razloga da lažem, frajer je sam ovo spomenuo tema nisu bile žene nikako, nije ovdje problem organizovanog kriminala, kojim se i muškarci naravno bave. Ovdje je problem što muškarac ne može dokazati da je opelješen jer eto zaljubio se bio ona ga pokrala i šta sad, ajd sad dokaži da je u pozadini organizovani kriminal u pitanju, ko će vjerovati bijelom muškarcu i to još relativno bogatom. Naravno da je taj bijeli muškarac svinja, ženomrzac, nasilnik, itd.
Ako on meni laže, eto lažem i ja vama, al ne vidim razlog zašto bi mi lagao.
Strašno.
Mjesecima ako ne i godinama ga varaju. Veza, dejtovi, zajednicka putovanja, ma traje to dugo do braka. Nesto mi se ne cini ovo kao unosna prevara.
GLUPSON.
Zamisli kako bi se toj kriminalnoj organizaciji smrklo da nakon godina veze taman pred brak dode i izvadi papir. Ajde mala potpisi. :lol:
Najlakše je reći on je glupan (mislim u biti on jeste glupan). Onda bi isto mogli reći i za žene da su glupe što sebi određene stvari dozvljavaju, međutim svi znamo da nije tako. U biti jeste ali ipak nije. Svi mi imamo momente kad nas neko prevari ali opet ne možemo reći da smo glupi, jednostavno se okolnosti tako poklopile da se nije dovoljno pažnje obratilo na eventualni ishod i na kraju osoba ispadne bekan/glupača.
Bloo
Globalna šefica

#25142 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

konoplja wrote: 09/06/2022 21:49 Mnogo smo napredovali i progresivni smo ali nikad nije dovoljno. Ako nije instantno onda ne valja. To je vjecna borba,
Da, naravno da je konstantna BORBA. Koja traje (a Riddler tamo zapomaže o dekadama) i traje. I ne treba se zadovoljiti (mada neki možda žele) jednom kancelarkom, premijerkom, predsjednicom u nizu od 50, 100...kancelara, premijera, predsjednika. Naravno i to su pobjede, male ali pobjede i nisu instantne. A problem i dalje egzistira.
MarlboroGold

#25143 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Ma isto je to... samo je kod žena onako u prosjeku malo više mudrije i suptilnije, a kod nas je često odmah ho-ruk na prvu
vjeshalica

#25144 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Snake Eyes wrote: 09/06/2022 22:05

A dobro, ti da si samohrana majka, da li bi upisala kcer u skolu za zavarivaca? Jako prljav, opasan i smdrljiv posao. Zasto bi otac to zelio svojoj kceri? Realno, neprirodno mi je da se zena interesuje za tu struku.
Ne mogu ja birati, a sta zeli dijete
Osim toga, zasto ciljas na samohranost roditelja? Kao da jedan roditelj ne moze dominirati u odnosu na drugog ako se vec kane mijesati u zelje,mogucnosti ili izbor djeteta? Ili da oba budu saglasni?
Stavljala sam video,davno je bilo,u Krajini u fabrici rade sve zene zavarivaci. Valjda im nije imao ko da soli zivot...
A sta bi trebalo biti prirodno? Da se iskljucivo interesuje za to da bude salterska djelatnica ili domacica po mogucnosti bez skole?
U prosloj drzavi meni poznat slucaj,lik moro rasprodat stoku da plati kaznu jer nije kcerku htio slati u skolu. Poslije je zavrsila pravo i radi na veoma dobrom i uticajnom mjestu.
Ja koliko vidim mentalitet ljudi nije odmakao od zakljucavanja u podrum...
Last edited by vjeshalica on 09/06/2022 22:13, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#25145 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

U nekim državama te tamo usmjere (ne mogu svi u fensi čiste škole i fakultete). U nekim državama je normalno da žene rade kao električari u rafineriji. Da voze kamione.

Vani je taj posao dobro plaćen. Neka djevojka možda želi da bude dobro plaćena i ne smeta joj što je smrljdiv i prljav posao.
Neka ne želi.
Neka ne može jer biološke razlike.

Biti njegovateljica je takode prljav i smrdljiv posao...pa nećeš djetetu braniti da upiše medicinsku školu.

Kontrapitanje: Koje poslove majka/otac ne bi željeli svome sinu? A da je "neprirodno" da se interesuje za tu neku struku?
konoplja

#25146 Re: Danasnji "feminizam"

Post by konoplja »

Project Lucian wrote: 09/06/2022 22:05
konoplja wrote: 09/06/2022 21:56

GLUPSON.
Najlakše je reći on je glupan (mislim u biti on jeste glupan). Onda bi isto mogli reći i za žene da su glupe što sebi određene stvari dozvljavaju, međutim svi znamo da nije tako. U biti jeste ali ipak nije. Svi mi imamo momente kad nas neko prevari ali opet ne možemo reći da smo glupi, jednostavno se okolnosti tako poklopile da se nije dovoljno pažnje obratilo na eventualni ishod i na kraju osoba ispadne bekan/glupača.
kad je nije, kad nije je je
je je je je

Odluci se tebra ili je ili nije. :oops:

Pogledaj film The Tinder Swindler. To su glupace.
dale cooper

#25147 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Ma ima ih.

Novi Zeland također, sjajna Jacinda Ardern. Ima danas mnogo više žena na ključnim pozicijama u politici, vjerovatno više nego ikada
ranije. Naravno, uvijek može i bolje.
Project Lucian

#25148 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

konoplja wrote: 09/06/2022 22:11
Project Lucian wrote: 09/06/2022 22:05
je je je je

Odluci se tebra ili je ili nije. :oops:

Pogledaj film The Tinder Swindler. To su glupace.
Kad je neko glup onje glup bio žensko ili muško to nije tema. Problem je ženskog iskorištavanja povlastica na uštrb muškaraca koji realno nisu glupi nego su prevareni i to od sistema samog po sebi, sistema koji pogoduje ženama, sisema kojije kreiran cirka prije 100 godina (ne znam tačno) a koji danas ne vrijedi apsolutno, tj zaostavština je iz nekih davnih vremena kad je situacija bila potpuno drugačija.
Niemand

#25149 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Predsjednicu rs-a niko da pomene :( jos joj sve vicu zeljko.
Snake Eyes

#25150 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Snake Eyes »

vjeshalica wrote: 09/06/2022 22:10

Ne mogu ja birati sta zeli dijete
Osim toga, zasto ciljas na samohranost roditelja? Kao da jedan roditelj ne moze dominirati u odnosu na drugog ako se vec kane mijesati u zelje,mogucnosti ili izbor djeteta?
Stavljala sam video,davno je bilo,u Krajini u fabrici rade sve zene zavarivaci. Valjda im nije imao ko da soli zivot...
Ma samo potpuno iskljucujem uticaj oca, ne mora biti u pitanju samohranost. Ja imam djecu i pustio sam ih i pustam ih da odluce sta zele biti, jedino im ne dozvoljavam da plutaju bez plana. Ta fabrika mi ne izgleda kao primjer zenske zelje za zavarivanjem, mislim da su se jednostavno zaposlile u firmi koja se otvorila u njihovom gradu tj. trbuhom za kruhom, a mozda si i ti upravu...Istina jeste da ako zena zeli biti varioc, nema razloga da je neko u tome sprecava.
Post Reply