Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Bloo
Globalna šefica

#25101 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Snake Eyes wrote: 09/06/2022 21:13 Šta je sa ispunjavanjem kvota vodoinstalatera, zidara, pekara, molera, fasadera, armirača, varioca, rudara, električara, komunalnih radnika...
i tetaca u vrtićima i medicinskih bratova i babaca/porodiljaca, make up artista, baletana, kuhara, sobara, sekretara (muška sekretarica)

Opet idu glupi argumenti.
To ti je sve od buDŽave čokolade. :|
Snake Eyes

#25102 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Snake Eyes »

Bloo wrote: 09/06/2022 21:16
Snake Eyes wrote: 09/06/2022 21:13 Šta je sa ispunjavanjem kvota vodoinstalatera, zidara, pekara, molera, fasadera, armirača, varioca, rudara, električara, komunalnih radnika...
i tetaca u vrtićima i medicinskih bratova i babaca/porodiljaca, make up artista, baletana, kuhara, sobara, sekretara (muška sekretarica)

Pa samo si dopunila moj argument da je ispunjavanje kvota običan kurac.
Riddle

#25103 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Riddle »

Joj Bloo, opet ona o nekad. Vidim 1983. Pa nisam ni bio rođen tada dan te jebo. :lol:

Izborilo se za to da žene imaju istu priliku. Svijetu je danas normalno da je žena predsjednica, kancelarka ili ministrica. Ako si dovoljno dobra, u većini slučajeva ćeš se probiti. Angela Merkel je bila najmoćnija osoba u Evropi gotovo 20 godina. Što se dešavalo 1975. godine mi danas ne važi, svijet se promijenio.
Bloo
Globalna šefica

#25104 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Snake Eyes wrote: 09/06/2022 21:17
Bloo wrote: 09/06/2022 21:16

Pa samo si dopunila moj argument da je ispunjavanje kvota običan kurac.
Naravno. Isto je to.
Parlamentarac i vozač kamiona.
Mada oboje ima u Evropi, u BiH ne. :D

Da citiram: But perhaps the best tribute to Ride will be when gender parity is so common as to attract little or no notice. As she said in 2002, “It’ll be a wonderful day when this isn’t news.”

Nekada je i medicinski brat bio novitet (https://www.rcn.org.uk/magazines/bullet ... n-register), moralo se implementirati Zakonom. Mada je i dalje u glavama ljudi da je to "ženska profesija". Mada danas ako muškarac odluči da bude medicinski brat, to ne izaziva nikakve reakcije, niti su potrebne quote jer AKO želi, MOŽE. Sa npr. predsjednicom države je drugačije - zavisi od glasača. Sa Parlamentom ili nekim drugim tijelom gdje nema izravnom biranja od strane glasača - zakon mora (traje to dugo i bolno je) mjenjati svijest.
Representatives of male nurses argued for the amalgamation of both parts of the general register in 1943, drawing criticism from their female counterparts. Before long, however, the 1949 Nurses Act abolished the supplementary register. Male general nurses joined the general register alongside their female colleagues. Yet the perception of nursing as a women’s profession seems to have remained. In the early 1950s, approximately 7% of general nurses were male. Today, nearly 70 years later, only 11% of all nurses are men.
dale cooper

#25105 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Riddle wrote: 09/06/2022 21:22 Joj Bloo, opet ona o nekad. Vidim 1983. Pa nisam ni bio rođen tada dan te jebo. :lol:

Izborilo se za to da žene imaju istu priliku. Svijetu je danas normalno da je žena predsjednica, kancelarka ili ministrica. Ako si dovoljno dobra, u većini slučajeva ćeš se probiti. Angela Merkel je bila najmoćnija osoba u Evropi gotovo 20 godina. Što se dešavalo 1975. godine mi danas ne važi, svijet se promijenio.
Svijet se može opet promijeniti. Ako nas ičemu uči rat u Ukrajini je da je vuk uvijek pred vratima.
Bloo
Globalna šefica

#25106 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Riddle wrote: 09/06/2022 21:22 Joj Bloo, opet ona o nekad. Vidim 1983. Pa nisam ni bio rođen tada dan te jebo. :lol:

Poštujem tvoje mišljenje. Ne slažem se. Promjene su dolazile pritiscima.
Mutter je jedna i jedina žena na dugoj listi muškaraca.
Kada je BiH imala premijerku? Predsjednicu? Da li će ikad?
Francuzi nikad.
Italija nikad.

Milioni Talijanki, Francuskinja...niti jedna nije dovoljno dobra.

Anyway, let us agree to disagree. :)
no_sikiriki

#25107 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

saint_mirad

#25108 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

predsednikovanje i slične pozicije moći zahtevaju mušku energiju, a to uglavnom imaju muškarci uz poneki ženski izuzetak. i to je to, više biologija nego sociologija.
omar little

#25109 Re: Danasnji "feminizam"

Post by omar little »

sto me izloguje ovo govno stalno?? napisah post, kliknuh na submit, ono me baci na login. ulogam se, nema mi vise posta. wtf :vatra:
omar little

#25110 Re: Danasnji "feminizam"

Post by omar little »

JELTO PATRIJAHAT NAMJERNO STOSAM ZENA???
Bloo
Globalna šefica

#25112 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

omar little wrote: 09/06/2022 21:31 JELTO PATRIJAHAT NAMJERNO STOSAM ZENA???
Zato što nisi žena, majka, kraljica :oops:
omar little

#25113 Re: Danasnji "feminizam"

Post by omar little »

Bloo wrote: 09/06/2022 21:32
omar little wrote: 09/06/2022 21:31 JELTO PATRIJAHAT NAMJERNO STOSAM ZENA???
Zato što nisi žena, majka, kraljica :oops:
:D
bez zeze sad, non-stop me izbacuje, ne prodje par minuta, izloga. procitam jednu stranicu teme, ocu prebaciti na drugu, trazi login. jel ima jos ona tema za tehnicka pitanja? jel se samo meni desava? da nije zbog vpn?
Project Lucian

#25114 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

John Cleese wrote: 09/06/2022 15:54
Project Lucian wrote: 09/06/2022 15:30
Te vaše dokskočice me ne interesujuju pogotovo te oko googlanja i tih fazona, ako nemate kontraargument bolje vam je da prešutite.

I opet sve podvodite pod individualni nivo, to jest napadate mene kao individuu, ono kad ne znamo kako ćemo de da ga probamo iznervirati. Smiješni ste.
Komentiranje napisanog nije "napad na tebe kao individuu" i ne bi to trebao tako dozivljavati :D

Nismo ti mi krivi sto koristis rijeci kojima ne znas znacenje, pa pises gluposti ili sto ne razumijes sta ti je neko napisao, pa u odgovoru opet pises gluposti, a mrsko ti je da pogledas u rjecnik.

I nisu to "doskocice" nego cinjenice, nazalost.
offtopičarite čitavo vrijeme, ne znate nešto smisleno odgovorit pa onda bukvalno gluposti valjate, smijete se, doskočice neke pišete, ono fakat se smiješni. Al hej valjda nije zabranjeno konstantno oftopičarit tako da samo vi. :D
Snake Eyes

#25115 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Snake Eyes »

Da li je osvetoljubivost osobina prisutnija kod muškaraca nego kod žena?
Project Lucian

#25116 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

Šta dalje reći, opet će neki ovdje tvrditi da ja bulaznim kad kažem da su žene povlaštene.

ili u drugom prevodu kad žene rade istraživanja nauka i naučni pristup im nije baš bitan, bito je istaći kako ih patrijarhat udara direktno u glavu da ne mogu glave pomolit.

Polako se klupko ženske manipulacije odmotava, šta će se tu sve još pronaći ovo su tek početci.
konoplja

#25117 Re: Danasnji "feminizam"

Post by konoplja »

Bloo je definitivno AuthLeft.

“Once you start down the dark path, forever will it dominate your klix, consume you it will...”
Last edited by konoplja on 09/06/2022 21:40, edited 2 times in total.
Riddle

#25118 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Riddle »

Bloo wrote: 09/06/2022 21:27

Poštujem tvoje mišljenje. Ne slažem se. Promjene su dolazile pritiscima.
Mutter je jedna i jedina žena na dugoj listi muškaraca.
Kada je BiH imala premijerku? Predsjednicu? Da li će ikad?
Francuzi nikad.
Italija nikad.

Milioni Talijanki, Francuskinja...niti jedna nije dovoljno dobra.

Anyway, let us agree to disagree. :)
Pa Le Pen je sadašnjeg predsjednika uvela u drugi krug izbora. To mi je ono svježi primjer, pa zato navodim. Sad kad bih počeo kopati, našao bih vjerovatno još mnogo njih na tako visokim pozicijama. Znači tu su, bore se. Ako nije dobila najvišu poziciju, ne znači da nema priliku za to. :-)
Bloo
Globalna šefica

#25119 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

konoplja wrote: 09/06/2022 21:38 Bloo je definitivno AuthLeft.

“Once you start down the dark path, forever will it dominate your klix, consume you it will...”
chaotic neutral :oops: please
no_sikiriki

#25120 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Da li je normalno biti trol kad imaš više od 13-15 godina?
Ako ne, koja je dijagnoza? :mrgreen:
Project Lucian

#25121 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

konoplja wrote: 09/06/2022 15:41
Project Lucian wrote: 09/06/2022 15:27 Dansa baš sjedim sa kolegom iz njemačke i tako u razgovoru pomenu on šta danas žene po njemačkoj i austriji rade. Znači ušicaju muškarca za kojeg otvoreno sumnjaju da ima love, nabace mu jednu malo ljepšu (obratiti pažnju da je muškarac mlad) ženu koja se kao toliko zaljubi u njega da ono bez njega ne može da živi (radi se o organizovanom kriminalu ne o nekim starletama). naravno taj muškarac pomisli jao lijepa djevojka voli me bla, bla, bla, oženi istu koja mu nakon određenog vremena zatraži razvod jer ju je tukao (vidi pod amber heard), ne voli ga više bla, bla,bla. u međuvremenu ga dobro opelješi i na kraju samo ispljune ko zadnju cigaretu. Šta reći, da ima ravnopravnosti ovakve stvari se ne bi dešavale i epilog na sudu ne bi bio u korist žene, međutim ravnnopravnost je samo na papiru a žene obilato koriste svoju povlaštenu situaciju kako bi izvukle finansijsku korist od muškaraca.
Ae brisi :lol:

Kakve su ovo fantazije? :D

Necu reci da lazes, ali ti u bas sve vjerujes. Organizovani kriminal znaci. Jesu li to eksluzivno samo zene u njemu u ovom slucaju? Koliko ih ima u Njemackoj, je li bar 1 milly? hiljada?
Gle, definitivno se nesto slicno desilo, ali ti napisao kao da je to svakodnevnica u Njemackoj i Austriji. :D
Nemam razloga da lažem, frajer je sam ovo spomenuo tema nisu bile žene nikako, nije ovdje problem organizovanog kriminala, kojim se i muškarci naravno bave. Ovdje je problem što muškarac ne može dokazati da je opelješen jer eto zaljubio se bio ona ga pokrala i šta sad, ajd sad dokaži da je u pozadini organizovani kriminal u pitanju, ko će vjerovati bijelom muškarcu i to još relativno bogatom. Naravno da je taj bijeli muškarac svinja, ženomrzac, nasilnik, itd.
Ako on meni laže, eto lažem i ja vama, al ne vidim razlog zašto bi mi lagao.
Strašno.
John Cleese

#25122 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

Project Lucian wrote: 09/06/2022 21:35
John Cleese wrote: 09/06/2022 15:54

Komentiranje napisanog nije "napad na tebe kao individuu" i ne bi to trebao tako dozivljavati :D

Nismo ti mi krivi sto koristis rijeci kojima ne znas znacenje, pa pises gluposti ili sto ne razumijes sta ti je neko napisao, pa u odgovoru opet pises gluposti, a mrsko ti je da pogledas u rjecnik.

offtopičarite čitavo vrijeme, ne znate nešto smisleno odgovorit pa onda bukvalno gluposti valjate, smijete se, doskočice neke pišete, ono fakat se smiješni. Al hej valjda nije zabranjeno konstantno oftopičarit tako da samo vi. :D
Nije tebi lako :D

Jos jednom:

vjeshalica

#25123 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

Snake Eyes wrote: 09/06/2022 21:13 Šta je sa ispunjavanjem kvota vodoinstalatera, zidara, pekara, molera, fasadera, armirača, varioca, stolara, rudara, električara, komunalnih radnika...
Heh bile bi da vi ne odlucujete o tome da to nije za zene
Project Lucian

#25124 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Project Lucian »

John Cleese wrote: 09/06/2022 21:45
Project Lucian wrote: 09/06/2022 21:35
Nije tebi lako :D

Jos jednom:

pametnica moja
Bloo
Globalna šefica

#25125 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

John Cleese wrote: 09/06/2022 21:45 Nije tebi lako

Jos jednom:

Sad mu već zadireš u intimni mentalni prostor. :oops:
Post Reply