Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Niemand

#24651 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Indijanci :eh: kod njih bas i ne prolazi ta prica kako se ko osjeca i izjasnjava vec izvoli dokazati da si indijanac :D

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Blood_quantum_laws
konoplja

#24652 Re: Danasnji "feminizam"

Post by konoplja »

Bloo wrote: 07/06/2022 21:56 Jedina rodno i spolno prihvatljiva uloga:

Ona da čita, oni da stoje u maskirnim uniformama sa plastičnim puškama. Iza kor odraslih muškaraca koji služe androcentričnom bogu.

Image
Evo jos jedna rodno i spolno prihvatljiva uloga:

Oni stoicki sjede znajuci da moraju u rat. One nisu na slici ali su tamo negdje i mole se svojim ginocentricnim bogovima sto ne moraju u rat.
Image
no_sikiriki

#24653 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

piupiu wrote: 07/06/2022 20:38
no_sikiriki wrote: 07/06/2022 20:07

U jednoj Australiji, koja je svoje državljane držala kao "taoce" 2 godine pandemije, najproblematičniji je taj tweet vezan za coronu, i to po meni jeste neslana "šala". Ali sve ostalo o "all men must die" je sasvim jasno sarkazam i niko tamo ni ne benda realno za to i za umišljenu mizandriju, nego su reakcije i užasnutost potaknuti coronom u jedno "osjetljivo" vrijeme.
Na sve strane histerija otkako su mreže postale glavno okupljalište, na pr ono tokom sage oko Novakove vize je bilo prosto nezaboravno. :-)

Isto kao i kod nas - svaki dan nova hajka na mrežama, a nesatle milione niko ne traži.
Upravo. A bas mi je on padao na pamet kad sam ovo pisala, zaista nezaboravna saga, koju smo propratili i na forumu :D sjecam se na toj temi kad sam sta pisala da su mi se forumasi obracali sa “druze, jarane”, jer kakve veze zene imaju sa tenisom. :mrgreen:
Nierika

#24654 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Nierika »

Meni je generalno nejasno ovo sa objavama na društvenim mrežama i kako se tretiraju kao izjave u medijima. Ja društvene mreže više doživljavam kao lični prostor al' valjda nakon određenog broja pratilaca postaju javni.
no_sikiriki

#24655 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Niemand wrote: 07/06/2022 21:23 E da :D kako bi recimo policija trebala opisivati te osobe, ono, kad opisuju koga traze, a da ne pretpostavlja musko/zensko? Ima dugu kosu? Kratku kosu?

Kako to ide sad u naprednom svijetu?
:meza1:
Samo za tebe. :lol:

Last edited by no_sikiriki on 07/06/2022 22:56, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#24656 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

konoplja wrote: 07/06/2022 22:12 Oni stoicki sjede znajuci da moraju u rat. One nisu na slici ali su tamo negdje i mole se svojim ginocentricnim bogovima sto ne moraju u rat.
Ne bi morali da ih drugi muškarci nisu sjebali. :mrgreen:
Neke su trebale biti na slici. :mrgreen:
Ali awesome ti je argument. Kao kad nadbiskupi učestvuju na ginekološkim konferencijama.
Elem, nek sjede tamo u šatorima u haljinama dok se muškarci vade iz govana u koje su ih drugi muškarci uvalili. Umjesto da učestvuju! :D

Hoće li neko kakav novi argument ponuditi. :| dojadilo više oivo macho testohormonsko Java iz Martin Misterije...Ja snažan ja lovim ja se bijem ja bolji...hrok hrok.
John Cleese

#24657 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

no_sikiriki wrote: 07/06/2022 22:19

Na sve strane histerija otkako su mreže postale glavno okupljalište, na pr ono tokom sage oko Novakove vize je bilo prosto nezaboravno. :-)

Isto kao i kod nas - svaki dan nova hajka na mrežama, a nesatle milione niko ne traži.
Upravo. A bas mi je on padao na pamet kad sam ovo pisala, zaista nezaboravna saga, koju smo propratili i na forumu :D sjecam se na toj temi kad sam sta pisala da su mi se forumasi obracali sa “druze, jarane”, jer kakve veze zene imaju sa tenisom. :mrgreen:
:lol: A "haveru"? :D :lol:
John Cleese

#24658 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

Bloo wrote: 07/06/2022 22:31 Hoće li neko kakav novi argument ponuditi. :| dojadilo više oivo macho testohormonsko Java iz Martin Misterije...Ja snažan ja lovim ja se bijem ja bolji...hrok hrok.
Zecove, dijamantu! :lol:
no_sikiriki

#24659 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

John Cleese wrote: 07/06/2022 22:36

Hrok, hrok. :lol:
dale cooper

#24660 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Bloo wrote: 07/06/2022 22:31
konoplja wrote: 07/06/2022 22:12 Oni stoicki sjede znajuci da moraju u rat. One nisu na slici ali su tamo negdje i mole se svojim ginocentricnim bogovima sto ne moraju u rat.
Ali awesome ti je argument. Kao kad nadbiskupi učestvuju na ginekološkim konferencijama.
Elem, nek sjede tamo u šatorima u haljinama dok se muškarci vade iz govana u koje su ih drugi muškarci uvalili. Umjesto da učestvuju! :D

Hoće li neko kakav novi argument ponuditi. :| dojadilo više oivo macho testohormonsko Java iz Martin Misterije...Ja snažan ja lovim ja se bijem ja bolji...hrok hrok.
Java je makar imao dobar izgovor. He was a real fucking neanderthal. :mrgreen:
John Cleese

#24661 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

no_sikiriki wrote: 07/06/2022 23:00
John Cleese wrote: 07/06/2022 22:36

Hrok, hrok. :lol:
Kratko i jasno :lol:
Riddle

#24662 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Riddle »

Čovječe, pa samo zamisli da se ženama uvede obavezan vojni rok i borba na frontu. Ako danas ovoliko plaču o ugroženosti, to bi tek bila prava histerija. Već vidim naslove. Bijeli muškarac na poziciji moći kažnjava žene zbog njihove borbe za jednakost i šalje ih u ralje smrti. :mrgreen:

Čuj ti argumenta, ko je postavio taj sistem? Neka žena bi ga drugačije postavila? Ali u kurcu. Sistem je postavljen tako jer muškarci najbolje obavljaju taj posao. Nema tu ništa komplikovano. I njih metak boli, ali neko mora.
Bloo
Globalna šefica

#24663 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Riddle wrote: 07/06/2022 23:39 Čovječe, pa samo zamisli da se ženama uvede obavezan vojni rok i borba na frontu. Ako danas ovoliko plaču o ugroženosti, to bi tek bila prava histerija. Već vidim naslove. Bijeli muškarac na poziciji moći kažnjava žene zbog njihove borbe za jednakost i šalje ih u ralje smrti. :mrgreen:

Čuj ti argumenta, ko je postavio taj sistem? Neka žena bi ga drugačije postavila? Ali u kurcu. Sistem je postavljen tako jer muškarci najbolje obavljaju taj posao. Nema tu ništa komplikovano. I njih metak boli, ali neko mora.
Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#24664 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

Zene u daleko manjoj mjeri prate sport, bilo koji, a nick ti ne odaje spol.

Ne treba osudjivati unaprijed, obzirom da ima zena i djevojaka na sportskim temama i niko nije tjerao u kuhinju ili govorio da su tuke koje nemaju blage veze o doticnom sportu.

Vrlo je lako upasti u tu spiralu osudjivanja. Ljudi koji inzistiraju na dosljednosti su uvijek party pooperi. I dosadni.

Ali su u pravu.
Bloo
Globalna šefica

#24665 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

I da zaključimo sa Crnogorcima:

“Naša Vojska se uobličila iz crnogorske porodice i, iako mi dame, nadam se, neće zamjeriti, moram da kažem onako kako je Njegoš rekao – ‘muž je branič žene i djeteta’. Iz odnosa prema životu, rodio se i odnos prema Vojsci u kojoj je svaki muži i svaka majka vaspitavala sinove za buduće vojnike, a kćeri, da budu brižne prema najbližim, prema braći, i da ubuduće kao majke na isti način vaspitavaju svoju djecu”.

:mrgreen:

Laku noć, selami vas Phyllis Schlafly :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#24666 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Chmoljo wrote: 07/06/2022 23:46 niko nije tjerao u kuhinju
Jest mene Tomo jednom na FK Zeljo :cry:
Al boli me briga, svejedno sam sezonu vec bila poderala iz protesta. :oops:
Chmoljo

#24667 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

Bloo wrote: 07/06/2022 23:48
Chmoljo wrote: 07/06/2022 23:46 niko nije tjerao u kuhinju
Jest mene Tomo jednom na FK Zeljo :cry:
Al boli me briga, svejedno sam sezonu vec bila poderala iz protesta. :oops:
Garant si nosila djevdjire pa ti je prijateljski skrenuo paznju gdje ih trebas odloziti.
no_sikiriki

#24668 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Chmoljo wrote: 07/06/2022 23:46

Ne treba osudjivati unaprijed, obzirom da ima zena i djevojaka na sportskim temama i niko nije tjerao u kuhinju ili govorio da su tuke koje nemaju blage veze o doticnom sportu.

Vrlo je lako upasti u tu spiralu osudjivanja. Ljudi koji inzistiraju na dosljednosti su uvijek party pooperi. I dosadni.

Ali su u pravu.
Poenta nije bila u tome da su men mysogynistic pigs, neko da ljudi prave pretpostavke o drugim ljudima, a when you assume, you make an ass out of you and me.
To je sve. :mrgreen:
Riddle

#24669 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Riddle »

Bloo wrote: 07/06/2022 23:47 I da zaključimo sa Crnogorcima:

“Naša Vojska se uobličila iz crnogorske porodice i, iako mi dame, nadam se, neće zamjeriti, moram da kažem onako kako je Njegoš rekao – ‘muž je branič žene i djeteta’. Iz odnosa prema životu, rodio se i odnos prema Vojsci u kojoj je svaki muži i svaka majka vaspitavala sinove za buduće vojnike, a kćeri, da budu brižne prema najbližim, prema braći, i da ubuduće kao majke na isti način vaspitavaju svoju djecu”.

:mrgreen:

Laku noć, selami vas Phyllis Schlafly :mrgreen:
Tako nekako. Ali umjesto Crnogoraca, slobodno stavi bilo koju naciju kroz historiju.

Rekao bih i ja laku noć, ali ne mogu zaspati. :(
omar little

#24670 Re: Danasnji "feminizam"

Post by omar little »

zene zrtve patrijahata sportskog podforuma. <3
Chmoljo

#24671 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

no_sikiriki wrote: 07/06/2022 23:57
Chmoljo wrote: 07/06/2022 23:46

Ali su u pravu.
Poenta nije bila u tome da su men mysogynistic pigs, neko da ljudi prave pretpostavke o drugim ljudima, a when you assume, you make an ass out of you and me.
pa i ti si manje-više isto uradila :D

kada pitaš nekoga za smjer u Sarajevu, je li mu se prvo obratiš na engleskom jer najveći broj ljudi se može sporazumjeti njim ili onako, napraviš ass out of you i odmah na bosanskom?
konoplja

#24672 Re: Danasnji "feminizam"

Post by konoplja »

Bloo wrote: 07/06/2022 22:31

Jao cuj awesome ti je argument. :D
Svjesno nisam pravio argument. Samo sam postavio sliku i opisao je. Ne znam kako si to shvatila kao argument i argument za sta? :D
Ali je argument kao kad nadbiskupi ucestvuju na ginekoloskim konferencijama. Ne znam koji argument oni koriste na ginekoloskim konferencijama. Pretpostavljam da je teoloski sa nekog ugla prava za zivot. Sto je sasvim dobar argument protiv pobacaja. Bez zivota mozemo zaboraviti na sva ostala prava. Nije bez razloga prvo negativno pravo pravno na zivot. Kao sto i sam koncept pozitivna prava nema nikakvog smisla bez negativni prava.
Doduse, nije da se argument protiv pobacaja i prava na zivot moze samo osnovati na religijskoj bazi. Mnogi filozofi i bio-eticari su napravili isti argument sa sekularne osnove. Literatura je bogata.
Elem, necemo o tome kada je mnogo lakse tu grupu ljudi okarakterizirati ludim klerofasistima.

Nego, oni ne bi morali da ih drugi muskarci nisu sjebali... Tako sto su napravili takav sistem? Zanimljivo.
Taj sistem - patrijarhat - koji se manifestira manje-vise na svakoj tacki planete. Cuj, neke moderne feministkinje bi rekle da je patrijarhat produkt kapitalizma. Neke pak androcentricnih monoteisticki religija, a neke ce jos dalje u proslost posegnuti i reci da je to produkt agrikulturalne revolucije. Nonsense.
Kao sto znamo, a i vidimo, da vecinom muskarci idu u rat nema nikakve veze sa kapitalizmom, religijama, agrarnim ili lovacko skupljackim drustvom, pa ni sa patrijahatom.
Zasto je to onda tako? Zasto su kroz historiju vecinom muskarci isli u rat i borili se?

Da, znam, postoje iznimke. Uvijek je bilo zena koje su aktivno ucestvovale u ratu i isle u boj i dan danas ucestvuju i idu. Ipak mislim da su to iznimke koje potvrduju pravilo. Tako da je vrijedno odgovoriti na pitanje kako to da usprkos svim raznolikostima drustva i drustvenih ustroja i sistema u vecini njih vecinom muskarci idu u rat i borbu. Znam sigurno da razlog tomu nije zao Zapad sa svojom kolonijalnom ostavstinom, niti da je patrijarhat eksluzivan Zapadu i bijelom covjeku.
no_sikiriki

#24673 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Chmoljo wrote: 08/06/2022 00:06
no_sikiriki wrote: 07/06/2022 23:57

kada pitaš nekoga za smjer u Sarajevu, je li mu se prvo obratiš na engleskom jer najveći broj ljudi se može sporazumjeti njim ili onako, napraviš ass out of you i odmah na bosanskom?
Jesi li uvijek tako duhovit ili ja izvlacim ono najbolje iz tebe? :mrgreen:
konoplja

#24674 Re: Danasnji "feminizam"

Post by konoplja »

Riddle wrote: 07/06/2022 23:39 Čovječe, pa samo zamisli da se ženama uvede obavezan vojni rok i borba na frontu. Ako danas ovoliko plaču o ugroženosti, to bi tek bila prava histerija. Već vidim naslove. Bijeli muškarac na poziciji moći kažnjava žene zbog njihove borbe za jednakost i šalje ih u ralje smrti. :mrgreen:

Uzmi Ukrajinu za primjer.

“If you’re a trans man with an ‘F’ on your ID, prepare to be gaslit by Ukrainian authorities. They will say ‘if you’re really a man, then fight for your country.’ This is unfortunately a really common thing. You could also hide your ID, but we know some people who have stayed to fight.”

Pa zar to nije najbolji kompliment i zar to ne zele? Da budu "pravi" muskarci. Ali ne, samo u vrijeme mira i spokoja sam musko i morate da me smatrate me muskarcem i kao takvim me oslovljavajte.

https://www.vice.com/en/article/akvyxz/ ... ople-lgbtq
Chmoljo

#24675 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

no_sikiriki wrote: 08/06/2022 00:16
Chmoljo wrote: 08/06/2022 00:06

Jesi li uvijek tako duhovit ili ja izvlacim ono najbolje iz tebe? :mrgreen:
samo ukazujem na nedosljednosti. i to neko mora :D
Post Reply