https://en.m.wikipedia.org/wiki/Blood_quantum_laws
Danasnji "feminizam"
-
Niemand
#24651 Re: Danasnji "feminizam"
Indijanci
kod njih bas i ne prolazi ta prica kako se ko osjeca i izjasnjava vec izvoli dokazati da si indijanac
- konoplja
#24652 Re: Danasnji "feminizam"
Evo jos jedna rodno i spolno prihvatljiva uloga:
Oni stoicki sjede znajuci da moraju u rat. One nisu na slici ali su tamo negdje i mole se svojim ginocentricnim bogovima sto ne moraju u rat.

-
no_sikiriki
#24653 Re: Danasnji "feminizam"
Upravo. A bas mi je on padao na pamet kad sam ovo pisala, zaista nezaboravna saga, koju smo propratili i na forumupiupiu wrote: ↑07/06/2022 20:38Na sve strane histerija otkako su mreže postale glavno okupljalište, na pr ono tokom sage oko Novakove vize je bilo prosto nezaboravno.no_sikiriki wrote: ↑07/06/2022 20:07
U jednoj Australiji, koja je svoje državljane držala kao "taoce" 2 godine pandemije, najproblematičniji je taj tweet vezan za coronu, i to po meni jeste neslana "šala". Ali sve ostalo o "all men must die" je sasvim jasno sarkazam i niko tamo ni ne benda realno za to i za umišljenu mizandriju, nego su reakcije i užasnutost potaknuti coronom u jedno "osjetljivo" vrijeme.![]()
Isto kao i kod nas - svaki dan nova hajka na mrežama, a nesatle milione niko ne traži.
-
Nierika
#24654 Re: Danasnji "feminizam"
Meni je generalno nejasno ovo sa objavama na društvenim mrežama i kako se tretiraju kao izjave u medijima. Ja društvene mreže više doživljavam kao lični prostor al' valjda nakon određenog broja pratilaca postaju javni.
-
no_sikiriki
#24655 Re: Danasnji "feminizam"
Samo za tebe.
Last edited by no_sikiriki on 07/06/2022 22:56, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#24656 Re: Danasnji "feminizam"
Ne bi morali da ih drugi muškarci nisu sjebali.
Neke su trebale biti na slici.
Ali awesome ti je argument. Kao kad nadbiskupi učestvuju na ginekološkim konferencijama.
Elem, nek sjede tamo u šatorima u haljinama dok se muškarci vade iz govana u koje su ih drugi muškarci uvalili. Umjesto da učestvuju!
Hoće li neko kakav novi argument ponuditi.
-
John Cleese
#24657 Re: Danasnji "feminizam"
no_sikiriki wrote: ↑07/06/2022 22:19Upravo. A bas mi je on padao na pamet kad sam ovo pisala, zaista nezaboravna saga, koju smo propratili i na forumusjecam se na toj temi kad sam sta pisala da su mi se forumasi obracali sa “druze, jarane”, jer kakve veze zene imaju sa tenisom.
![]()
-
John Cleese
-
no_sikiriki
#24659 Re: Danasnji "feminizam"
Hrok, hrok.John Cleese wrote: ↑07/06/2022 22:36no_sikiriki wrote: ↑07/06/2022 22:19
Upravo. A bas mi je on padao na pamet kad sam ovo pisala, zaista nezaboravna saga, koju smo propratili i na forumusjecam se na toj temi kad sam sta pisala da su mi se forumasi obracali sa “druze, jarane”, jer kakve veze zene imaju sa tenisom.
![]()
A "haveru"?
![]()
![]()
- dale cooper
#24660 Re: Danasnji "feminizam"
Java je makar imao dobar izgovor. He was a real fucking neanderthal.Bloo wrote: ↑07/06/2022 22:31Ne bi morali da ih drugi muškarci nisu sjebali.![]()
Neke su trebale biti na slici.![]()
Ali awesome ti je argument. Kao kad nadbiskupi učestvuju na ginekološkim konferencijama.
Elem, nek sjede tamo u šatorima u haljinama dok se muškarci vade iz govana u koje su ih drugi muškarci uvalili. Umjesto da učestvuju!![]()
Hoće li neko kakav novi argument ponuditi.dojadilo više oivo macho testohormonsko Java iz Martin Misterije...Ja snažan ja lovim ja se bijem ja bolji...hrok hrok.
-
John Cleese
#24661 Re: Danasnji "feminizam"
Kratko i jasno
- Riddle
#24662 Re: Danasnji "feminizam"
Čovječe, pa samo zamisli da se ženama uvede obavezan vojni rok i borba na frontu. Ako danas ovoliko plaču o ugroženosti, to bi tek bila prava histerija. Već vidim naslove. Bijeli muškarac na poziciji moći kažnjava žene zbog njihove borbe za jednakost i šalje ih u ralje smrti.
Čuj ti argumenta, ko je postavio taj sistem? Neka žena bi ga drugačije postavila? Ali u kurcu. Sistem je postavljen tako jer muškarci najbolje obavljaju taj posao. Nema tu ništa komplikovano. I njih metak boli, ali neko mora.
Čuj ti argumenta, ko je postavio taj sistem? Neka žena bi ga drugačije postavila? Ali u kurcu. Sistem je postavljen tako jer muškarci najbolje obavljaju taj posao. Nema tu ništa komplikovano. I njih metak boli, ali neko mora.
- Bloo
- Globalna šefica
#24663 Re: Danasnji "feminizam"
Riddle wrote: ↑07/06/2022 23:39 Čovječe, pa samo zamisli da se ženama uvede obavezan vojni rok i borba na frontu. Ako danas ovoliko plaču o ugroženosti, to bi tek bila prava histerija. Već vidim naslove. Bijeli muškarac na poziciji moći kažnjava žene zbog njihove borbe za jednakost i šalje ih u ralje smrti.![]()

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#24664 Re: Danasnji "feminizam"
Zene u daleko manjoj mjeri prate sport, bilo koji, a nick ti ne odaje spol.no_sikiriki wrote: ↑07/06/2022 22:19Upravo. A bas mi je on padao na pamet kad sam ovo pisala, zaista nezaboravna saga, koju smo propratili i na forumusjecam se na toj temi kad sam sta pisala da su mi se forumasi obracali sa “druze, jarane”, jer kakve veze zene imaju sa tenisom.
![]()
Ne treba osudjivati unaprijed, obzirom da ima zena i djevojaka na sportskim temama i niko nije tjerao u kuhinju ili govorio da su tuke koje nemaju blage veze o doticnom sportu.
Vrlo je lako upasti u tu spiralu osudjivanja. Ljudi koji inzistiraju na dosljednosti su uvijek party pooperi. I dosadni.
Ali su u pravu.
- Bloo
- Globalna šefica
#24665 Re: Danasnji "feminizam"
I da zaključimo sa Crnogorcima:
“Naša Vojska se uobličila iz crnogorske porodice i, iako mi dame, nadam se, neće zamjeriti, moram da kažem onako kako je Njegoš rekao – ‘muž je branič žene i djeteta’. Iz odnosa prema životu, rodio se i odnos prema Vojsci u kojoj je svaki muži i svaka majka vaspitavala sinove za buduće vojnike, a kćeri, da budu brižne prema najbližim, prema braći, i da ubuduće kao majke na isti način vaspitavaju svoju djecu”.
Laku noć, selami vas Phyllis Schlafly
“Naša Vojska se uobličila iz crnogorske porodice i, iako mi dame, nadam se, neće zamjeriti, moram da kažem onako kako je Njegoš rekao – ‘muž je branič žene i djeteta’. Iz odnosa prema životu, rodio se i odnos prema Vojsci u kojoj je svaki muži i svaka majka vaspitavala sinove za buduće vojnike, a kćeri, da budu brižne prema najbližim, prema braći, i da ubuduće kao majke na isti način vaspitavaju svoju djecu”.
Laku noć, selami vas Phyllis Schlafly
- Bloo
- Globalna šefica
- Chmoljo
-
no_sikiriki
#24668 Re: Danasnji "feminizam"
Poenta nije bila u tome da su men mysogynistic pigs, neko da ljudi prave pretpostavke o drugim ljudima, a when you assume, you make an ass out of you and me.Chmoljo wrote: ↑07/06/2022 23:46Zene u daleko manjoj mjeri prate sport, bilo koji, a nick ti ne odaje spol.no_sikiriki wrote: ↑07/06/2022 22:19
Upravo. A bas mi je on padao na pamet kad sam ovo pisala, zaista nezaboravna saga, koju smo propratili i na forumusjecam se na toj temi kad sam sta pisala da su mi se forumasi obracali sa “druze, jarane”, jer kakve veze zene imaju sa tenisom.
![]()
Ne treba osudjivati unaprijed, obzirom da ima zena i djevojaka na sportskim temama i niko nije tjerao u kuhinju ili govorio da su tuke koje nemaju blage veze o doticnom sportu.
Vrlo je lako upasti u tu spiralu osudjivanja. Ljudi koji inzistiraju na dosljednosti su uvijek party pooperi. I dosadni.
Ali su u pravu.
To je sve.
- Riddle
#24669 Re: Danasnji "feminizam"
Tako nekako. Ali umjesto Crnogoraca, slobodno stavi bilo koju naciju kroz historiju.Bloo wrote: ↑07/06/2022 23:47 I da zaključimo sa Crnogorcima:
![]()
Laku noć, selami vas Phyllis Schlafly![]()
Rekao bih i ja laku noć, ali ne mogu zaspati.
-
omar little
#24670 Re: Danasnji "feminizam"
zene zrtve patrijahata sportskog podforuma. <3
- Chmoljo
#24671 Re: Danasnji "feminizam"
pa i ti si manje-više isto uradilano_sikiriki wrote: ↑07/06/2022 23:57Poenta nije bila u tome da su men mysogynistic pigs, neko da ljudi prave pretpostavke o drugim ljudima, a when you assume, you make an ass out of you and me.Chmoljo wrote: ↑07/06/2022 23:46
Zene u daleko manjoj mjeri prate sport, bilo koji, a nick ti ne odaje spol.
Ali su u pravu.
To je sve.![]()
kada pitaš nekoga za smjer u Sarajevu, je li mu se prvo obratiš na engleskom jer najveći broj ljudi se može sporazumjeti njim ili onako, napraviš ass out of you i odmah na bosanskom?
- konoplja
#24672 Re: Danasnji "feminizam"
Jao cuj awesome ti je argument.Bloo wrote: ↑07/06/2022 22:31Ne bi morali da ih drugi muškarci nisu sjebali.![]()
Neke su trebale biti na slici.![]()
Elem, nek sjede tamo u šatorima u haljinama dok se muškarci vade iz govana u koje su ih drugi muškarci uvalili. Umjesto da učestvuju!![]()
Hoće li neko kakav novi argument ponuditi.dojadilo više oivo macho testohormonsko Java iz Martin Misterije...Ja snažan ja lovim ja se bijem ja bolji...hrok hrok.
Svjesno nisam pravio argument. Samo sam postavio sliku i opisao je. Ne znam kako si to shvatila kao argument i argument za sta?
Ali je argument kao kad nadbiskupi ucestvuju na ginekoloskim konferencijama. Ne znam koji argument oni koriste na ginekoloskim konferencijama. Pretpostavljam da je teoloski sa nekog ugla prava za zivot. Sto je sasvim dobar argument protiv pobacaja. Bez zivota mozemo zaboraviti na sva ostala prava. Nije bez razloga prvo negativno pravo pravno na zivot. Kao sto i sam koncept pozitivna prava nema nikakvog smisla bez negativni prava.
Doduse, nije da se argument protiv pobacaja i prava na zivot moze samo osnovati na religijskoj bazi. Mnogi filozofi i bio-eticari su napravili isti argument sa sekularne osnove. Literatura je bogata.
Elem, necemo o tome kada je mnogo lakse tu grupu ljudi okarakterizirati ludim klerofasistima.
Nego, oni ne bi morali da ih drugi muskarci nisu sjebali... Tako sto su napravili takav sistem? Zanimljivo.
Taj sistem - patrijarhat - koji se manifestira manje-vise na svakoj tacki planete. Cuj, neke moderne feministkinje bi rekle da je patrijarhat produkt kapitalizma. Neke pak androcentricnih monoteisticki religija, a neke ce jos dalje u proslost posegnuti i reci da je to produkt agrikulturalne revolucije. Nonsense.
Kao sto znamo, a i vidimo, da vecinom muskarci idu u rat nema nikakve veze sa kapitalizmom, religijama, agrarnim ili lovacko skupljackim drustvom, pa ni sa patrijahatom.
Zasto je to onda tako? Zasto su kroz historiju vecinom muskarci isli u rat i borili se?
Da, znam, postoje iznimke. Uvijek je bilo zena koje su aktivno ucestvovale u ratu i isle u boj i dan danas ucestvuju i idu. Ipak mislim da su to iznimke koje potvrduju pravilo. Tako da je vrijedno odgovoriti na pitanje kako to da usprkos svim raznolikostima drustva i drustvenih ustroja i sistema u vecini njih vecinom muskarci idu u rat i borbu. Znam sigurno da razlog tomu nije zao Zapad sa svojom kolonijalnom ostavstinom, niti da je patrijarhat eksluzivan Zapadu i bijelom covjeku.
-
no_sikiriki
#24673 Re: Danasnji "feminizam"
Jesi li uvijek tako duhovit ili ja izvlacim ono najbolje iz tebe?Chmoljo wrote: ↑08/06/2022 00:06pa i ti si manje-više isto uradilano_sikiriki wrote: ↑07/06/2022 23:57
Poenta nije bila u tome da su men mysogynistic pigs, neko da ljudi prave pretpostavke o drugim ljudima, a when you assume, you make an ass out of you and me.
To je sve.![]()
![]()
kada pitaš nekoga za smjer u Sarajevu, je li mu se prvo obratiš na engleskom jer najveći broj ljudi se može sporazumjeti njim ili onako, napraviš ass out of you i odmah na bosanskom?
- konoplja
#24674 Re: Danasnji "feminizam"
Uzmi Ukrajinu za primjer.Riddle wrote: ↑07/06/2022 23:39 Čovječe, pa samo zamisli da se ženama uvede obavezan vojni rok i borba na frontu. Ako danas ovoliko plaču o ugroženosti, to bi tek bila prava histerija. Već vidim naslove. Bijeli muškarac na poziciji moći kažnjava žene zbog njihove borbe za jednakost i šalje ih u ralje smrti.![]()
“If you’re a trans man with an ‘F’ on your ID, prepare to be gaslit by Ukrainian authorities. They will say ‘if you’re really a man, then fight for your country.’ This is unfortunately a really common thing. You could also hide your ID, but we know some people who have stayed to fight.”
Pa zar to nije najbolji kompliment i zar to ne zele? Da budu "pravi" muskarci. Ali ne, samo u vrijeme mira i spokoja sam musko i morate da me smatrate me muskarcem i kao takvim me oslovljavajte.
https://www.vice.com/en/article/akvyxz/ ... ople-lgbtq
- Chmoljo
#24675 Re: Danasnji "feminizam"
samo ukazujem na nedosljednosti. i to neko morano_sikiriki wrote: ↑08/06/2022 00:16Jesi li uvijek tako duhovit ili ja izvlacim ono najbolje iz tebe?![]()