Mislim da se ovo zna, ali gdje si ovo iskopao, ko je objavio
Hvala za info

Čović je sam sebe diskvalifikovao kao europejca i bilo kakvog čimbenika na tom putu.
Nije suština u tome, već u činjenici da je hrvatska diplomatija trokirala na svakom polju glede zamišljenih ciljeva.
Da, samo ovo je sad srceparajuće nakon onoliko truda predsjednika, te premijera MVP-a RH i njihove plavuse u EU. Pogledaj samo pvu recenicu onog HDZ-ovog obavjestenja za pucanstvo nakon usvajanja Rezolucije EPP-a.
Koja rečenica, jel ona što je predCednik HDZ-a Dodo
Uhhhhh, a đe je ruka na herziki
Pa 90% studenata i učenika u BiH je prepisivanjem završilo školovanje, nikakvo čudo. Ja mislim da on nije ni svjestan šta je uradio pogrešno.BHCluster wrote: ↑27/05/2022 11:19 Nakon ravnatelja bolnice u Mostaru "dr" Ante Kvesića ili ti ga "umisto sprida uša nan je sazad" sad imamo novu starletu u liku "akademske perjanice" re(kole)ktora Zorana Tomića."Javno komuniciranje - pravo i etika" prepisivao od Cornua
ČOVIĆEVA AKADEMSKA PERJANICA Copy paste rektor Tomić
Zoran Tomić, sadašnji rektor Sveučilišta u Mostaru sa suradnicima je prepisao više desetaka stranica od drugih autora u knjizi "Javno komuniciranje - pravo i etika". Uz Tomića, autori knjige su Slavica Juka, bivša dekanica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru te novinar Marko Sapunar i Marinko Jurilj. Knjiga je izašla u Mostaru 2007. godine, a nakladnik je Sveučilište u Mostaru.
Glavnina prepisanog na stranicama 140 - 143 je od švicarskog autora Daniel Cornua iz knjige Ethique de l'information (Etika informisanja; srpsko izdanje i prijevod). U tom dijelu knjige sve je prepisano od A do Ž bez ikakvog navođenja ili pozivanja na tuđe znanstveno djelo.
Ako je ovo način rada čelnog čovjek akademskog svijeta u bh. Hrvata, teško je očekivati nešto bolju budućnost za nove naraštaje. Na kraju nije ni bitno je li ovo plagijat ili ne, dovoljna je činjenica da znanstvenici po ovom principu mogu biti svi, a studentima je poslana lijepa poruka.
Treba kazati da smo po pitanju rektorove prepisivačine kontaktirali niz profesora u zemlji i regiji. Manje-više svi su složni da je ovo prepisivačina, a sugeriraju nam da ga prijavimo etičkom povjerestvu Sveučilišta, što nismo bili voljni, no svakako će im poslati link na naš članak.
Na koncu, poslužit ćemo se njegovim riječima. Rektor je izgleda "svjestan da je jučer postalo davna prošlost, da je danas već postalo jučer, da je sutra već postalo danas te da je tako bilo jučer i danas, a bit će i sutra". Tj. jučerašnje djelovanje ga ne ometa u današnjem, premda su često potpuno dijametralno suprotni.
Istraživački tim Hercegovina.info
Opravdavas?Project Lucian wrote: ↑03/06/2022 10:25Pa 90% studenata i učenika u BiH je prepisivanjem završilo školovanje, nikakvo čudo. Ja mislim da on nije ni svjestan šta je uradio pogrešno.
Ja u životu samo jedan ispit prepisao, jer sam znao da mi nikad neće biti potreban i jer je propagandno informativni materijal države u kojoj sam studirao. Đeš mene pitat jel opravdavam?skafiskafsnjak wrote: ↑03/06/2022 10:29Opravdavas?Project Lucian wrote: ↑03/06/2022 10:25
Pa 90% studenata i učenika u BiH je prepisivanjem završilo školovanje, nikakvo čudo. Ja mislim da on nije ni svjestan šta je uradio pogrešno.![]()
Nemoj zajebavat, tekst nije ni izbliza napisan u tom tonu, već je više kritika društva u cjelini kad smo ovakvo nešto sebi dopustili.Black swan wrote: ↑03/06/2022 10:30 svi prepisuju to je zajednička osobina kod nas zato što te ne lupi po novčaniku
al kad hrvat prepiše to je udar na državu![]()
Drzavu ne, nego zdrav razum.Black swan wrote: ↑03/06/2022 10:30 svi prepisuju to je zajednička osobina kod nas zato što te ne lupi po novčaniku
al kad hrvat prepiše to je udar na državu![]()
Sigurno zalutao u taj posao.Project Lucian wrote: ↑03/06/2022 10:25Pa 90% studenata i učenika u BiH je prepisivanjem završilo školovanje, nikakvo čudo. Ja mislim da on nije ni svjestan šta je uradio pogrešno.
Pa tako mi se ucinilo.Project Lucian wrote: ↑03/06/2022 10:47Ja u životu samo jedan ispit prepisao, jer sam znao da mi nikad neće biti potreban i jer je propagandno informativni materijal države u kojoj sam studirao. Đeš mene pitat jel opravdavam?
Ma zajebava se lik.skafiskafsnjak wrote: ↑03/06/2022 11:14Pa tako mi se ucinilo.Project Lucian wrote: ↑03/06/2022 10:47
Ja u životu samo jedan ispit prepisao, jer sam znao da mi nikad neće biti potreban i jer je propagandno informativni materijal države u kojoj sam studirao. Đeš mene pitat jel opravdavam?
Ne opravdavam, ali kada neki direktor komunalnog to ucini, jebat ga.
Ali ovdje je osoba koja je na celu jedne visokoskolske ustanove. I onda ovaj biser labudan to pripisuje tome sto je Hrvat.... Bolesno.!!!!!
Boze baci ciglu i budi precizan!