SDA-All about

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#73326 Re: SDA-All about

Post by plain vanilla »

Bloo wrote: 01/06/2022 12:03
Bošnjački fašizam koji gaje spodobe poput Elmedine Muftić sa bosnjaci net i neiživljeni branitelji vjere i tračare Saff-a, će na kraju i biti posljednji ekser tabuta jedinstvene BiH. Vidjeli smo kako munjevitom brzinom pada ‘Bošnjak koji stoji” sa bine plemenitih boraca za pravdu, i postaje ološ najveći, radi odlaska u srpsku kafanu gdje se jede svinjetina, te prima više prijetnji u inboxu od zgroženih Bošnjaka, nego ikada od četnika. Ta ista mržnja svega i svakoga ko nije po jusu, ne može poštedjeti ni one koji su svoj život stavili na liniju odbrane BiH. Čovjeka kojem su fašisti ubili i oca i brata, koji je mladost proveo u rovovima širom BiH, nazvati “velikosrpskim redarom”, samo pokazuje koliko se spremno ići daleko u odbranu bošnjačkog SDA poretka. Samo zato što je zamolio Fadila da ne govori gdje se čitaju imena ubijenih. Da na mjestu gdje vlada tišina i refleksija, ne bruji politička halabuka i blicevi.

Kao sto napisah nedavno za Prometej, sredinom dvadesetog vijeka su u mom Prijedoru Mladen Stojanović i Esad Midžić zajedno ustali protiv fašizma. Esad je bio jedan od najpotkovanijih komunista antifašista iz Prijedora. Nakon zarobljavanja, ustaše ga strijeljaše u Banjoj Luci, a Mladena zaklaše četnici. Nekih 80 godina poslije, bijelom trakom oko ruke Branko i Edin nas još uvijek podsjećaju na onu drugu, zajedničku nam istoriju grada. Siguran sam da je zdravije da se od njih uči, nego od karadzićevog “razdvajanja naroda”. ili, dodat ću, od Saffa i Elmedine…
Image
Nista novo, vjerovatno im sad zao sto i Edina nisu ubili u logoru, da im ne smeta. Ovim su pokazali da je uradio pravu stvar.
Da nam je vise Edina, pa da pocistimo svoju avliju prvo...
tramvajtrojka

#73327 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

zlajaBHF wrote: 01/06/2022 15:45
tramvajtrojka wrote: 01/06/2022 15:37

https://www.anticorrupiks.com/registar-imenovnaih-lica

https://www.anticorrupiks.com/

Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/predsje ... /220530083

ev vidis koliko je tvoje neznanje u kantonu Sarajevo gdje trojka vlada uveden je ured za borbu protiv korupcije objavljeni javni registru imenovanih lica, sve nabavke u kantonu svi zaposleni gdje svakoj osobi koja prima od kantona platu mozes vidjeti kolika je , uskoro ide i zakon gdje ce javne nabavke kontrolirati ovaj ured zato je i Šefik digao ustavnom sudu zalbu jer ovo ako prodje nema namjestanja tendera svojim ahbabima

i onda dodjes i izvalis SDP i NIP nisu uradili nista u borbi protiv korupcije a uradili vise po tom pitanju nego svi ostali nivoi vlasti u državi u totalu nema nivoa vlasti u državi koji je vise pohvaljen od strane stranaca za borbu protiv korupcije nego ovaj sadasnji saziv vlade KS
Ti si mozda clan NiP-a, mozda ti je ovo posao, ili dio posla. Ja za razliku od tebe nemam nikakvih licnih interesa vezanih za SDA.

Ne zelim da pricam o stvarima o kojima ne znam nista i drzim se tema o kojima znam, to jeste tema gdje sm mogao donjeti nekakav zakljucak.
Upravo zato pricam o pregovorima vezanim za Izborni zakon i dom naroda.

Mozes ti postaviti sta hoces, ali rezultate vlasti u KS cemo tek vidjeti za par godina. Eventualne afere ce tek doci za par godina, i rano je o tome pricati.

SDP je imao vlast u Federaciji, i izletio iz iste sa aferom Reket.....ni manje ni vise REKET. Sad ti meni hces da kazes da su oni odjednom postali primjer u svijetu kako se boriti protiv korupcije.
Kakva je to borba kad se ljube sa Radoncicem, Kasumovicem, PDA.....i slicnim ?
rezultati su vec vidljivi i opipljivi svakom ko zivi ovdje kad mozes otici rahat u wc poslije ponoci i znas da ima vode 😊

kad te americka ambasada , EU , state department, evropski parlament, visoki predstavnik stalno hvale da je ovo najveci korak u borbi protiv korupcije ikad u drzavi i ti kazes da je to nista

et pokazi mi i dokazi kako se sda bori protiv korupcije i reci cu ti da si za sve u pravu hahahahahha

i ono da srzavno tužilaštvo drže Dodik i Čović a sto oni govore isto tako kad se njih ganja da ga drži Bakir :lol: :lol: dabogdo imamo nezavisno tužilaštvo pa da sva trojica trunu u Zenici
zlajaBHF

#73328 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

tramvajtrojka wrote: 01/06/2022 16:01
rezultati su vec vidljivi i opipljivi svakom ko zivi ovdje kad mozes otici rahat u wc poslije ponoci i znas da ima vode 😊

kad te americka ambasada , EU , state department, evropski parlament, visoki predstavnik stalno hvale da je ovo najveci korak u borbi protiv korupcije ikad u drzavi i ti kazes da je to nista

et pokazi mi i dokazi kako se sda bori protiv korupcije i reci cu ti da si za sve u pravu hahahahahha

i ono da srzavno tužilaštvo drže Dodik i Čović a sto oni govore isto tako kad se njih ganja da ga drži Bakir :lol: :lol: dabogdo imamo nezavisno tužilaštvo pa da sva trojica trunu u Zenici
Vrijeme ce pokazati.
Sto se tice KS, ne zanima me ko je na vlasti.

Na drzavnom nivou je nesto drugo. Tu zelim nekoga ko ce se suprostaviti politici Zagreba i Beograda, i smatram da Trojka nema kapacitet za to.
Ova rezolucija EPP-a je samo dokaz da je SDA na dobrom putu.

Sto se tice tuzilastva, ako se ne slazes da je pod kontrolom Covica i Dodika, onda nemamo sta pricati na tu temu.
joint union

#73329 Re: SDA-All about

Post by joint union »

zlajaBHF wrote: 01/06/2022 15:47
tramvajtrojka wrote: 01/06/2022 15:43

aha hoces reci da je drzavno tužilaštvo senad hadzifejz pa onako zove ih hudne svake sedmice na baklavu i kahvu da se malo ispricaju a ne sto u najvećoj pandemiji u zadnjih sto godina su odlučili da pljackaju i kupe aparate koji su smece mrtvo

ha ja bolila je tebe briga ti si gore u Skandinaviji da je tebe i tvoje zadesio covid bio bi spojen na dragera a ne na fikrin usisivac to je ta razlika jer su za cijenu tih kineza mogli uzeti dragera i jos para ustediti
Drzavno tuzilastvo je u rukama Dodika i Covica.....Valjda ti je to do sad jasno
Pa dobro se sda izborila.
shbc

#73330 Re: SDA-All about

Post by shbc »

zlajaBHF wrote: 01/06/2022 14:16
tindbe wrote: 01/06/2022 13:59

Čuj rek'o lopovu da je lopov. Strahota.
Bilo sta da mislis o njemu, to nije mjesto gdje se tako nesto treba govoriti.

Osim toga, on je premijer FBiH a izabrao ga je narod. Sramota na onakvom ponasanju!
Toliko o poznavanju prilika u BiH i kompetentnosti da komentarises sta je i ko je ovdje dobar, a ko los. I onda se ljutite iz dijaspore kad vam kazemo da se drzite svojih drzava, jer o ovoj pojma nemate. Bar vi starosjedioci.
Last edited by shbc on 01/06/2022 16:29, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#73331 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

zlajaBHF wrote: 01/06/2022 16:13
tramvajtrojka wrote: 01/06/2022 16:01

Vrijeme ce pokazati.

Na drzavnom nivou je nesto drugo. Tu zelim nekoga ko ce se suprostaviti politici Zagreba i Beograda, i smatram da Trojka nema kapacitet za to.

Sto se tice tuzilastva, ako se ne slazes da je pod kontrolom Covica i Dodika, onda nemamo sta pricati na tu temu.
Ne zanima.te ko je na vlasti u opcini vrijednijoj od svih drugih? :-)
skafiskafsnjak

#73332 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Evo sta kazu u Bundestagu

"Navodne etničke razlike eksploatiše nacionalistička politička elita zemlje u 'srpskoj, hrvatskoj i bošnjačkoj' stranci, pojačava retoriku i eksploatišu je za samobogaćenje i održavanje na vlasti“
Hakiz

#73333 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

skafiskafsnjak wrote: 01/06/2022 16:27
zlajaBHF wrote: 01/06/2022 16:13

Vrijeme ce pokazati.

Ne svih.

Samo od 10 drugih.
nekitamopd

#73334 Re: SDA-All about

Post by nekitamopd »

Da vam ja kazem nesto kao prijedorcanin za Ramulica.

To je prvo i prvo patriota kakvog se rijerko sretne.
U ratu bio u logoru, pobili mu veci dio familije, demobilisani borac Armije BiH, RVi, svjedok u Hagu, svjedok pri sudu BiH, prvi organizator ovog obiljezavnja.

SDA moze da ne kazem sta povuci Ramulicu!
luckylaka

#73335 Re: SDA-All about

Post by luckylaka »

cyprus wrote: 01/06/2022 14:54
Škobo Habu wrote: 01/06/2022 14:53

Dobro, gdje vas to Ramulić prod'o i kad? Konkretno.
Koliko sam skonto, ima jarana među Srbima, neuzbilah...
Pa da si imalo konto ne bi ovo provaljivao.Imam ih ja koliko hoces ali nije isto imati srbina za prijatelja i ortodoksnog cetnika za prijatelja.Ili mozda jeste,sta ti mislis
luckylaka

#73336 Re: SDA-All about

Post by luckylaka »

nekitamopd wrote: 01/06/2022 16:39 Da vam ja kazem nesto kao prijedorcanin za Ramulica.

U ratu bio u logoru, pobili mu veci dio familije, demobilisani borac Armije BiH, RVi, svjedok u Hagu, svjedok pri sudu BiH, prvi organizator ovog obiljezavnja.

:lol: Edine smanji dozivljaj
zlajaBHF

#73337 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

joint union wrote: 01/06/2022 16:13
zlajaBHF wrote: 01/06/2022 15:47

Drzavno tuzilastvo je u rukama Dodika i Covica.....Valjda ti je to do sad jasno
Slazem se, ali se ovo i tome polako staje kraju.

Odletio je Tegeltija, Tadicka....Oboje na americkoj crnoj listi.
Dozer

#73338 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

nekitamopd wrote: 01/06/2022 16:39 Da vam ja kazem nesto kao prijedorcanin za Ramulica.

Pa zato im i smeta, kao i svi mi ostali borci koji nismo na njihoovom platnom spisku iz nekog razloga.

Svi smo vidjeli kako su se ponijeli prema Vikicu - ni glasa, ni prije ni poslije presude. Na pamet im nije palo da stvarnog, i svima poznatog krivca za taj zlocin, a koji se nalazi i zivi u Holandiji, vrate u BiH na sudjenje. Zasto nisu? Jer bi on mogao reci ko su bili stvarni nalogodavci svega onoga, a to bi onda neminovno vodilo preko Seva do Alije i Bakira, tj. SDA.

Kako su se i rokama i nogama zadali da iz Srbije vrate Edina Vranja, a ona dva nesretnika jos uvijek su tamo, trpe montirane procese ni krivi ni duzni. Zasto je i ovo ovako? Pa jer Vranj o njima zna sve i svasta, i moglo bi se desiti da tamo pocne pricati, pa se digla i kuka i motika da ga se ekspresno vrati u BiH. U njegovom slucaju se sasvim lijepo vidjeli kako fercera linija Bakir-Vucko, ili ti "saradnja" srbijanskog i bh. pravosudja.
Itd.itd.itd.itd.

Tako da, @zlajaBHF , nemas ti momak pojma ni o cemu ovdje i zaista se samo brukas i provaljujes braneci i velicajuci SDA. Kao i svi ostali koji to rade.
joint union

#73339 Re: SDA-All about

Post by joint union »

zlajaBHF wrote: 01/06/2022 16:46

Pa ciji su oni bili ako su sad ovi novi pod kontrolom, kako kazes, hdz i snsd?
tovarish

#73340 Re: SDA-All about

Post by tovarish »

luckylaka wrote: 01/06/2022 16:44

:lol: Edine smanji dozivljaj
Šta je slagao u boldovanom. Znam Ramulića iz viđenja i sve što je nabrojano o njemu je tačno.
Bloo
Globalna šefica

#73341 Re: SDA-All about

Post by Bloo »

luckylaka wrote: 01/06/2022 16:41
cyprus wrote: 01/06/2022 14:54

Koliko sam skonto, ima jarana među Srbima, neuzbilah...
Pa da si imalo konto ne bi ovo provaljivao.Imam ih ja koliko hoces ali nije isto imati srbina za prijatelja i ortodoksnog cetnika za prijatelja.Ili mozda jeste,sta ti mislis
A taj ortodoksni cetnik je...?
skafiskafsnjak

#73342 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Hakiz wrote: 01/06/2022 16:37
skafiskafsnjak wrote: 01/06/2022 16:27

Ne svih.

Samo od 10 drugih.
Pa.vidi... njima je KS Bosna i Hercegovina. Tako da, od svih drugih ili ostalih 10, svejedno, dodje na isto.
dustaban

#73343 Re: SDA-All about

Post by dustaban »

Ne znam uopće koja je spika trenutno u toku na ovom pdf, došao sam samo da reknem SDA navijačima: nakon Sebije i njenih ispada, respiratora, malina, osmica i ostalih wnago... da je ovaj put isti quratz glasati za SDA ili Dodika i Covica.
Nikakve tu razlike nema.

Eto reko sam vam nemoj da poslije bude da nisam :D
luckylaka

#73344 Re: SDA-All about

Post by luckylaka »

Bloo wrote: 01/06/2022 17:15
luckylaka wrote: 01/06/2022 16:41

A ti si iz Prijedora ili okoline pa ce ti to ime puno znaciti
Bloo
Globalna šefica

#73345 Re: SDA-All about

Post by Bloo »

luckylaka wrote: 01/06/2022 18:43
Bloo wrote: 01/06/2022 17:15
A ti si iz Prijedora ili okoline pa ce ti to ime puno znaciti
Pa kad već ovdje navodiš neke nepotpune informacije, onda je i red da umjesto okolo naokolo fino direktno to kažeš. Da možemo provjeriti. :mrgreen:
skafiskafsnjak

#73346 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

dustaban wrote: 01/06/2022 18:07 Ne znam uopće koja je spika trenutno u toku na ovom pdf, došao sam samo da reknem SDA navijačima: nakon Sebije i njenih ispada, respiratora, malina, osmica i ostalih wnago... da je ovaj put isti quratz glasati za SDA ili Dodika i Covica.
Nikakve tu razlike nema.

Eto reko sam vam nemoj da poslije bude da nisam :D
Jarane to je isto bilo i prije svega toga :mrgreen:
Glasali su, i glasat ce....
Anquilla

#73347 Re: SDA-All about

Post by Anquilla »

Aferim SDA-ovci.
Valja imati takav obraz pa napisati za čovjeka da "mirno gledao kako mu odvode oca i brata".

Fadil heroj, njegovo obezbjeđenje je bilo štit :-)
Bakir trezoraš, također heroj iz 151 razloga.

Dođe mi da sočno opsujem, neprimjereno za forum.

Sram i stid da vas bude, lopovi, lažljivci, jadovi, hohštapleri jedni.
A vala i one koji budu glasali za vas.
Roccohljup

#73348 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

Ne zabiravite i asima koji je dva puta ranjavam pa mu je je zbog toga sve dozvoljeno i oprosteno :mrgreen:
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#73349 Re: SDA-All about

Post by laserShow »

zlajaBHF wrote: 01/06/2022 16:46

Na istoj listi na kojoj su i trenutni clanovi sda?
Login77777

#73350 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

@tramvajtrojka
Cuj ti zlOjine price. Hadzifejk :lol:
Post Reply