SDA-All about

tindbe

#73301 Re: SDA-All about

Post by tindbe »

zlajaBHF wrote: 01/06/2022 14:16
tindbe wrote: 01/06/2022 13:59

Čuj rek'o lopovu da je lopov. Strahota.
Bilo sta da mislis o njemu, to nije mjesto gdje se tako nesto treba govoriti.

Osim toga, on je premijer FBiH a izabrao ga je narod. Sramota na onakvom ponasanju!
Nije to mišljenje, to je činjenica.
I na takvim mjestima ne trebaju kriminalci govoriti.
Osim toga, nije ga izabrao narod.
Bloo
Globalna šefica

#73302 Re: SDA-All about

Post by Bloo »

tindbe wrote: 01/06/2022 13:59

Čuj rek'o lopovu da je lopov. Strahota.

Osim toga, on je premijer FBiH a izabrao ga je narod. Sramota na onakvom ponasanju!
Ako je na taj dan dosao u Prijedor kao premijer i član SDa, dobro je prošao.

Ako je došao kao obični građanin da oda počast, onda nema šta da daje izjave i slika se. Raditi političku promociju na taj dan, na tom mjestu (Prijedor, Srebrenica, Ahmići...nebitno) je dno.

Btw, ko bira i kako premijera u BiH?
skafiskafsnjak

#73303 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Bloo wrote: 01/06/2022 14:46

Ako je došao kao obični građanin da oda počast, onda nema šta da daje izjave i slika se. Raditi političku promociju na taj dan, na tom mjestu (Prijedor, Srebrenica, Ahmići...nebitno) je dno.

Narod sigurno ne :lol:
skafiskafsnjak

#73304 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

zlajaBHF wrote: 01/06/2022 14:28
Nebozemlja wrote: 01/06/2022 14:17

Kriminalac u tehničkom mandatu. Da imalo držimo do sebe, pljuvali bi ga u facu gdje god da se pojavi.
Svako ima svoj nacin razmisljanja.

Ja mislim da je taj tvoj primitivan, i zbog takvog razmisljanja smo gdje jesmo
Zbog takve posasti kao ti smo tu gdje jesmo. Iz Svedske palamudis kako SDA radi za drzavu.

Zasto nisi ostao i dao doprinos?

Pu pu pu....
Hakiz

#73305 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

Samom činjenicom da je političar, došao je kao političar. Ne kao čovjek. Nije to odijelo koje ostavi kući kada negdje drugo krene.

Svugdje je sa političarima tako.

A kada je već tako, onda neka se kao političar i ponaša. Kupi poene :mrgreen:
Škobo Habu

#73306 Re: SDA-All about

Post by Škobo Habu »

luckylaka wrote: 01/06/2022 12:51

Ne pisem o Fadilu nego Edinu.Od politicara smo navikli da nas prodaju(pogotovo nas Krajisnike) ali ne i od ljudi koji su prosli svakakve torture tokom rata zbog licnih interesa.
Dobro, gdje vas to Ramulić prod'o i kad? Konkretno.
cyprus

#73307 Re: SDA-All about

Post by cyprus »

Škobo Habu wrote: 01/06/2022 14:53
luckylaka wrote: 01/06/2022 12:51

Ne pisem o Fadilu nego Edinu.Od politicara smo navikli da nas prodaju(pogotovo nas Krajisnike) ali ne i od ljudi koji su prosli svakakve torture tokom rata zbog licnih interesa.
Dobro, gdje vas to Ramulić prod'o i kad? Konkretno.
Koliko sam skonto, ima jarana među Srbima, neuzbilah...
skafiskafsnjak

#73308 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Hakiz wrote: 01/06/2022 14:52

Samom činjenicom da je političar, došao je kao političar. Ne kao čovjek. Nije to odijelo koje ostavi kući kada negdje drugo krene.

Svugdje je sa političarima tako.

A kada je već tako, onda neka se kao političar i ponaša. Kupi poene :mrgreen:
Ma on je dosao jer suosjeca s narodom :skoljka:

Sta kaze, nije ulje poskupilo, samo mozete manje kupiti :lol:
Škobo Habu

#73309 Re: SDA-All about

Post by Škobo Habu »

Nemaš ti pojma kako se bira u BiH i na koji način. Dokaz je i gore citirano što zorno pokazuje nivo tvog neznanja.

Ide se bavi problemima komunalne infrastrukture Norčepinga, i onako vi hardcoreri iz dijaspore ne možete spasiti Bakir-agu, da mutirate na dnevnoj bazi.
Last edited by Škobo Habu on 01/06/2022 14:59, edited 2 times in total.
Škobo Habu

#73310 Re: SDA-All about

Post by Škobo Habu »

cyprus wrote: 01/06/2022 14:54

Koliko sam skonto, ima jarana među Srbima, neuzbilah...
Kol'ko sam ja skont'o: zamjeraju mu što nije dio bošnjačkog mainstreama, odnosno što od udruženja nije napravio političku organizaciju tipa srebreničkih.
skafiskafsnjak

#73311 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

@zlajaBHF
Kako te nije stid?
tramvajtrojka

#73312 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

skafiskafsnjak wrote: 01/06/2022 15:02 @zlajaBHF
Kako te nije stid?
bukvalno citavo jutro izbjegava da mi odg na pitanje :lol: :lol: sta je to SDA uradila u borbi protiv korupcije u zadnjih osam godina mandata da bi je mogli smatrati da se bori za gradjansku drzavu :lol: :lol:

ono koliko moras biti za njih da ne smijes odg na jedno prosto pitanje :( :(
skafiskafsnjak

#73313 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

tramvajtrojka wrote: 01/06/2022 15:04
skafiskafsnjak wrote: 01/06/2022 15:02 @zlajaBHF
Kako te nije stid?
bukvalno citavo jutro izbjegava da mi odg na pitanje :lol: :lol: sta je to SDA uradila u borbi protiv korupcije u zadnjih osam godina mandata da bi je mogli smatrati da se bori za gradjansku drzavu :lol: :lol:

ono koliko moras biti za njih da ne smijes odg na jedno prosto pitanje :( :(
Sredice ti Asim da ti Zlaja odgovori :lol:
U ovoj recinici ti je i odgovor :lol: sta je SDA uradila na "polju" korupcije :mrgreen:
zlajaBHF

#73314 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

Kao premijer, i kao zvanicnik itekako ia mjesta tu, i mislim da je duznost svake stranke bila da nekoga posalje tu, kao i na druga stratista.

Ko ga bira?
Narod je dao mandat strankama koje su ga izabrale.
Sta je poenta ovog pitanja?

Novalic je dosao u Prijedor i odao pocast, i sto se toga tice je primjer ostalim politicarima!
zlajaBHF

#73315 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

Škobo Habu wrote: 01/06/2022 14:55

Nemaš ti pojma kako se bira u BiH i na koji način. Dokaz je i gore citirano što zorno pokazuje nivo tvog neznanja.

Ide se bavi problemima komunalne infrastrukture Norčepinga, i onako vi hardcoreri iz dijaspore ne možete spasiti Bakir-agu, da mutirate na dnevnoj bazi.
Uh pametno moje..... :roll:
tramvajtrojka

#73316 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

zlajaBHF wrote: 01/06/2022 15:17

Kao premijer, i kao zvanicnik itekako ia mjesta tu, i mislim da je duznost svake stranke bila da nekoga posalje tu, kao i na druga stratista.

Ko ga bira?
Narod je dao mandat strankama koje su ga izabrale.
Sta je poenta ovog pitanja?

Novalic je dosao u Prijedor i odao pocast, i sto se toga tice je primjer ostalim politicarima!
bili su i ostali politicari u Prijedoru pa nisu kao starlete trcale za mikrofonima i kamerama kao on nego su bili i ostali ponizni

i jos mi nisi odg na pitanje :zoka: :zoka:
zlajaBHF

#73317 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

tramvajtrojka wrote: 01/06/2022 15:19

bili su i ostali politicari u Prijedoru pa nisu kao starlete trcale za mikrofonima i kamerama kao on nego su bili i ostali ponizni

Postajes naporan sa pitanjem o korupciji.... Nisam primjetio niti jednu stranku u BiH, a i sire da zna kako rjesiti korupciju.

SDP je bi na vlasti, pa je izletio sa iste sa aferom REKET.

Konakovic vlada KS vec desetljece, pa sta je uradio vezano za korupciju?

Radoncic? :-)

Ko je to pokazao rezultate kada pricamo o korupciji?
Zadnji primjer je da SDP izbaci clana stranke jer je nesto progovorio na tu temu :shock:
skafiskafsnjak

#73318 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

zlajaBHF wrote: 01/06/2022 15:24

Postajes naporan sa pitanjem o korupciji.... Nisam primjetio niti jednu stranku u BiH, a i sire da zna kako rjesiti korupciju.

Zadnji primjer je da SDP izbaci clana stranke jer je nesto progovorio na tu temu :shock:

Koliko u SDA? :mrgreen:
Nije te.covjek pitao za ostale stranke, pita te za SDA...
zlajaBHF

#73319 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

Vidim Dodik kmeci povodom rezolucije EPP-a :thumbup:

Kaze da sljede politiku SDA :)
EPP, kao najveca grupacija u evropskom parlamentu, slijedi politiku SDA kada je u pitanju buducnost drzava BiH, ustavnih reformi.... :bih:
cyprus

#73320 Re: SDA-All about

Post by cyprus »

zlajaBHF wrote: 01/06/2022 15:36 Vidim Dodik kmeci povodom rezolucije EPP-a :thumbup:

Kaze da sljede politiku SDA :)
EPP, kao najveca grupacija u evropskom parlamentu, slijedi politiku SDA kada je u pitanju buducnost drzava BiH, ustavnih reformi.... :bih:
Ako Dodik tako kaže, mora da je tako :D
tramvajtrojka

#73321 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

https://www.anticorrupiks.com/registar-imenovnaih-lica

https://www.anticorrupiks.com/

Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/predsje ... /220530083

ev vidis koliko je tvoje neznanje u kantonu Sarajevo gdje trojka vlada uveden je ured za borbu protiv korupcije objavljeni javni registru imenovanih lica, sve nabavke u kantonu svi zaposleni gdje svakoj osobi koja prima od kantona platu mozes vidjeti kolika je , uskoro ide i zakon gdje ce javne nabavke kontrolirati ovaj ured zato je i Šefik digao ustavnom sudu zalbu jer ovo ako prodje nema namjestanja tendera svojim ahbabima

i onda dodjes i izvalis SDP i NIP nisu uradili nista u borbi protiv korupcije a uradili vise po tom pitanju nego svi ostali nivoi vlasti u državi u totalu nema nivoa vlasti u državi koji je vise pohvaljen od strane stranaca za borbu protiv korupcije nego ovaj sadasnji saziv vlade KS
zlajaBHF

#73322 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

tramvajtrojka wrote: 01/06/2022 14:32
zlajaBHF wrote: 01/06/2022 14:28

Svako ima svoj nacin razmisljanja.

Ja mislim da je taj tvoj primitivan, i zbog takvog razmisljanja smo gdje jesmo
kako bi u tvojoj Skandinaviji nazivali politicara kojem se sudi zbog afere i bi li bio na svom polozaju u toku sudjenja gdje i dalje iznosi nebuloze i pravi nas sve budalama bi malo sutra

I zasto kad zivis u tom sistemu gore gdje je svaki politicar ne pod lupom nego zescom kontrolom gradjanstva i gdje za najmanju sitnicu podnose se ostavke zasto ti nama zelis da osobe koje su kriminalci i nesposobne osobe vladaju nasim životima i da nastave krasti bez prozivanja

i da još uvijek cekam tvoj odg na moje jutrosnje pitanje ev treci put te vec pitam da mi odg na njega 8-) :wink:
Problem je sto vecina vas prica o stvarima, o kojima pojma nemate.

Svugdje ima pogresnih odluka, gresaka, korupcije, ali su ljudi krivi onda kada ih osudi sud koji je pravedan, a ne kad im je sud Senad Hadzifejk :D
tramvajtrojka

#73323 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

zlajaBHF wrote: 01/06/2022 15:39
tramvajtrojka wrote: 01/06/2022 14:32

kako bi u tvojoj Skandinaviji nazivali politicara kojem se sudi zbog afere i bi li bio na svom polozaju u toku sudjenja gdje i dalje iznosi nebuloze i pravi nas sve budalama bi malo sutra

I zasto kad zivis u tom sistemu gore gdje je svaki politicar ne pod lupom nego zescom kontrolom gradjanstva i gdje za najmanju sitnicu podnose se ostavke zasto ti nama zelis da osobe koje su kriminalci i nesposobne osobe vladaju nasim životima i da nastave krasti bez prozivanja

i da još uvijek cekam tvoj odg na moje jutrosnje pitanje ev treci put te vec pitam da mi odg na njega 8-) :wink:

Svugdje ima pogresnih odluka, gresaka, korupcije, ali su ljudi krivi onda kada ih osudi sud koji je pravedan, a ne kad im je sud Senad Hadzifejk :D
aha hoces reci da je drzavno tužilaštvo senad hadzifejz pa onako zove ih hudne svake sedmice na baklavu i kahvu da se malo ispricaju a ne sto u najvećoj pandemiji u zadnjih sto godina su odlučili da pljackaju i kupe aparate koji su smece mrtvo

ha ja bolila je tebe briga ti si gore u Skandinaviji da je tebe i tvoje zadesio covid bio bi spojen na dragera a ne na fikrin usisivac to je ta razlika jer su za cijenu tih kineza mogli uzeti dragera i jos para ustediti
zlajaBHF

#73324 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

tramvajtrojka wrote: 01/06/2022 15:37

https://www.anticorrupiks.com/registar-imenovnaih-lica

https://www.anticorrupiks.com/

Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/predsje ... /220530083

ev vidis koliko je tvoje neznanje u kantonu Sarajevo gdje trojka vlada uveden je ured za borbu protiv korupcije objavljeni javni registru imenovanih lica, sve nabavke u kantonu svi zaposleni gdje svakoj osobi koja prima od kantona platu mozes vidjeti kolika je , uskoro ide i zakon gdje ce javne nabavke kontrolirati ovaj ured zato je i Šefik digao ustavnom sudu zalbu jer ovo ako prodje nema namjestanja tendera svojim ahbabima

i onda dodjes i izvalis SDP i NIP nisu uradili nista u borbi protiv korupcije a uradili vise po tom pitanju nego svi ostali nivoi vlasti u državi u totalu nema nivoa vlasti u državi koji je vise pohvaljen od strane stranaca za borbu protiv korupcije nego ovaj sadasnji saziv vlade KS
Ti si mozda clan NiP-a, mozda ti je ovo posao, ili dio posla. Ja za razliku od tebe nemam nikakvih licnih interesa vezanih za SDA.

Ne zelim da pricam o stvarima o kojima ne znam nista i drzim se tema o kojima znam, to jeste tema gdje sm mogao donjeti nekakav zakljucak.
Upravo zato pricam o pregovorima vezanim za Izborni zakon i dom naroda.

Mozes ti postaviti sta hoces, ali rezultate vlasti u KS cemo tek vidjeti za par godina. Eventualne afere ce tek doci za par godina, i rano je o tome pricati.

SDP je imao vlast u Federaciji, i izletio iz iste sa aferom Reket.....ni manje ni vise REKET. Sad ti meni hces da kazes da su oni odjednom postali primjer u svijetu kako se boriti protiv korupcije.
Kakva je to borba kad se ljube sa Radoncicem, Kasumovicem, PDA.....i slicnim ?
zlajaBHF

#73325 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

tramvajtrojka wrote: 01/06/2022 15:43
zlajaBHF wrote: 01/06/2022 15:39

aha hoces reci da je drzavno tužilaštvo senad hadzifejz pa onako zove ih hudne svake sedmice na baklavu i kahvu da se malo ispricaju a ne sto u najvećoj pandemiji u zadnjih sto godina su odlučili da pljackaju i kupe aparate koji su smece mrtvo

ha ja bolila je tebe briga ti si gore u Skandinaviji da je tebe i tvoje zadesio covid bio bi spojen na dragera a ne na fikrin usisivac to je ta razlika jer su za cijenu tih kineza mogli uzeti dragera i jos para ustediti
Drzavno tuzilastvo je u rukama Dodika i Covica.....Valjda ti je to do sad jasno
Post Reply